Ez attól függ, milyen case-t nyitott. Ha szimplán nem meggondolta magát, akkor neki kell állnia a visszapostát. Ha minőségi kifogása volt, akkor viszont az eladó állja a visszapostát is, full refund mellett.
Az oké, de akkor minek van a termekleirasban az az opció, hogy a visszakuldest ki állja? És ha en bejelölöm, a termekem ala, hogy a visszakuldes díja a vevő terhére megy, akkor az mire jó, csak parasztvakítás az eladók felé?
Sziasztok! Eladtam az ebay. com-on egy uj cuccot tizenpar dolcsiert egy kanadai vevonek. A vevőnek nem tetszett a cucc, egybol nyomott egy negát, majd irta hogy küldjek erte reverse labelt es szallitatsam vissza. En jeleztem, hogy a vissza postat a vevő állja ahogy az a termekleirasomban is benne van! de ha visszakuldi full refundod elkuldom, vagy reszfizetest kinalok es nem kell visszakuldenie. Erre nyomott egy case-t es vegul az ebay viszautalta neki a penz tőlem, ugy hogy a cuccot is megtarthatta.
Akkor hogy is van ez? En is kuldtem mar vissza termeket de a postat nekem kellett fizetnem. Mi alapjan dontik ezt el, tudja valaki?
Egészen valószínütlen érkezés volt tegnap. E hónap 15-én rendeltem kis apróságot Kínából. Ingyen posta, tracking sem volt hozzá, az ígért szállítási határidő jún.2 és júl 15 között volt. Pedig Shenzen-ből jött, nem is valami európai cégen át. Vannak még csodák.
Igen, egy ideje a levélfeladás van a leghátul a prioritási sorban a postákon... Biztosítás/csekk stb. az megy, de az alapszolgáltatás kb. csak púp a hátukon, közben meg nem merik megnyitni a piacot külföldi szolgáltatók előtt. Valószínűleg nem véletlen...
Szerintem ezek a nagyon okos emberek csak simán nem frissítették a listát május 6 óta. Ami azért kicsit régen volt annak fényében, hogy naponta változnak a dolgok most. Bár ezen nem vagyok meglepve ismerve a postát.
A regi fiokokkal van valami fennakadas. (regen volt personal, premier es business account, mas mas limitekkel, piszkaltak, hogy upgrade, sose csinaltam meg, es az ott is maradt, no limit)
Csak nem merem piszkalni, mert a vegen meg zaroljak, aztan nezhetek a lukon.
Elviekben a 2,5 cm vastagságnál nagyobbat nem hozhatja ki a kézbesítő. Ez a normál levél határa náluk. A sima levélnek látszó leveleket mindig kihozzák, a távolkeletiekkel már talán gatyáznak. Angol, francia, holland levelet is simán kézbesítik. Jelzem a tegnapi 3 küldemény mind bőven belefért a 2,5 centibe. Hiába, állam az államban ez is.
Csak azért kérdeztem mert nálunk (Kaposvár) leálltak a postás által házhoz kézbesítéssel. Mintha egy új szabály jött volna? Nagyobb csomagnál rendben, de néhány grammos pici kütyüt hozzák már ki!
Ezért most be kellett menni, alkalmi kézbesítő van. Általában ha nem túl nagy, kihozza az ismerős postás. De most több jött egyszerre és egy sem volt nyomkövetős.