de nem kell a busz.:) megveszed az io viaggiot malpensán, plusz a kiegészítő jegyet, bevonatozol fél óra alatt milanóba és ott átszállsz az egyik bergamo felé menő vonatra (kb. fél óránként közlekednek és 3/4 óra az út), és máris bergamo központjában vagy. az io viaggiot meg használhatod bármire, vonat, busz, sikló (kivétel a comoi tavi hajók, arra nem jó).
Köszönöm, végül is a város határig kell a kieg.jegy a reptérről. De, most ujabb variácio Bergamo lenne, még nem néztem utána oda gondolom nem megy vonat Malpensáról. A shuttle van?
Varenna már októberben is kihalt volt, de Lecco és Como nem. Szerintem van ott mozgás mindig, de nyílván mert nagyobb hely.
Az io viaggio az lehet 1, 2, 3 napos. Ha ezt megveszed, akkor az mindenre jó, kivéve a Malpensa Expresszre, szal a reptérről venni kell egy kiegészítő jegyet azt hiszem 2€.
Na, ez az 5-leted nem is rossz, fel se merült bennem. Bergamo szállással megnézhetnénk 3 helyet is. Ez az io viaggio jó minden tömegközlekedésre, de vonatra is? Ugyanugy használhatjuk Bergamoban, Milánóban és Comóban is?
Malpensán lehet venni ilyen bérletet? Ez ugye 3 napos vagy 72 órás?
Malpensáról mivel célszerű Bergamóba menni?
Bocs a sok kérdésért, de nem vagyok még rutinos utazó.
én november elején voltam leccoban és varennában. utóbbi teljesen kihalt volt, előbbi (hiszen egy viszonylag komolyabb méretű város) nem. sztem como sem lehet kihalt, de ezt csak a méret alapján mondom, nem tudom. (szombaton megyek arrafelé, bár a tólátogatás még nem biztos- ha lesz, akkor mondok majd frissebb infót is)
azért én személy szerint nem ezt az időpontot választanám a látogatásra (bár biztos nagyon szép akkor is, főként ha esetleg még havas is lenne a táj).
aztán, lehet érdemes lenne egy io viaggiot venni a közlekedésre, szállásnak megtenni bergamot, és egyik nap milanoba, a másik nap a tóhoz (ha nem is konkrétan como-ba) kirándulni. ha pedig menet közben meggondoljátok magatokat, simán mehettek máshová.
Január végén érdemes elmenni a Comó-i tóhoz? Nem kihalt, vannak nyitva boltok, nem olyan mint a Balaton télen.
Jan. végére W6-tal 3 napra repjegyem van. Vacilálok hol legyen a szállás 2éj Milánóban vagy 1 éj és a másik 1 Comóban vagy mind a kettő Comóban. Harmadik nap késő este jön csak vissza a gép, ezért gondoltam az utolsó nap elég lenne Milánóra.
Kváncsi lennék véleményetekre?
Ja, még egy Comóba ha, megyünk hol érdemes leszállni a vonatról: Camerlata, Borghi vagy Lago?
Segítséget kérek. Péntek éjszakára keresek egy szálláslehetőséget Milánóban. Valaki be tudna fogadni? Van hálózsákom, egy matrac vagy egy kanapé is elég. Másnap reggel utazom tovább délre. Volt CouchSurfös szállásom, de lemondta, így most nagy erőkkel keresek valakit, aki egy éjszakára befogadna.
Milánóban hány vonat állomás van. Malpensa reptérről melyik állomásra érdemes menni, ha több is van. Tudom van a centrale, és mi az a stazione cadorna? metró talán? Nem találok infot róla.
Igen, lehet hogy van busz is, de ha jól tudom csak napi 3 járat és 13-14 euró fejenként, viszont vonattal, igaz átszálással, sokkal olcsóbban és gyorsabbban meg lehet oldani.
Leírom hogyan: a Malpensa reptér alagsorában található a pályaudvar, ott a jegypénztáraknál kérhettek un. kombinált jegyet Comóba, ez most legjobb tudomásom szerint 6.95 euró fejenként.
Ezután fel kell szállnotok ott az első Saronno (Milánó külső negyedében található nagy pályaudvar) felé tartó Malpensa Expresszre (óránként 2-3 is megy) ezen 20 perc alatt éritek el Saronnot, itt át kell szállnotok egy Como Lago Nord felé tartó vonantra (ezek is úgy 30 percenként járnak). Elvileg van pont csatlakozás a reptérről érkező járatokhoz, de nagyon kell igyekezni, mert másik vágányokhoz kell átmenni aluljárón (figyelni kell a pályaudvar kijelzőit, az mutatja honna megy) és alig 1-2 percetek ven erre. Ha lekésitek akkor sincs tragédia 30 perc múlva jön a következő. Így az út kevesebb mint másfél óra Malpensáról Comóba, ha lekésitek a csatlakozást akkor 2 óra.
Vonatra (malpensa express) van retúr (15 euró), de csak ugyanarra a napra érvényes, egyébként 11 euró a vonaljegy
Buszra, ha jól tudom, van több napra érvényes retúr is, de mivel buszt több szolgáltató, vállalkozó üzemeltet, itt az árak is eltérőek lehetnek, sőt attól is függhet, hányan mentek, de elapvetően itt is 15 euró környéki a retúr fejenkét, és 8-10 euró a vonaljegy.
Bocs még egy kérdésem lenne, ha a Melpanzáról bemegyünk a Centraléhoz lehet-e returt venni, valahol mintha azt olvastam volna, hogy nem tudja valaki? Akár a buszhoz, vagy a vonathoz?
Sziasztok, tud valaki küldeni egy térképet, ahol láthatnám, a Melpanza reptér merre van Milánóban, ugye onnan egyenesen megy a Centráléhoz valami jármű. Melyik a jobb a busz, vagy a vonat ahhoz, hogy 81-es buszra fel tudjunk szállni. Köszi, a választ