Keresés

Részletes keresés

ZsuR Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2348
Deniboj - az emberseget nem a diplomak szamaval merik. . . lehet valakinek akarmennyi - sajnos meg felelos allaoskat is betolthetnek - kepzelhetetd a kart amit kepesek okozni. Sokkal szamottevobb mint a macskaszar a kertben.
Előzmény: deniboj (2347)
deniboj Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2347
OFF

Távol áll tőlem állást foglalni az aktuális macska- avagy jogi ügyekben, csak azt szeretném halkan megjegyezni, az objektivitás jegyében, hogy a kisebbik öcsém három éve végezte el a Zrínyi Miklós Nemzetvédelmi Egyetemet a biztonság- és védelempolitika szakon, soha nem volt katona vagy más egyenruhás és most sem az; egy nemzetközi szervezetnek dolgozik és négyszer annyit keres, mint alulírott, pedig 12 évvel vagyok idősebb, mint ő :-(

Közelről néztem végig az öt évét a Zrínyin és elmondhatom, hogy már távolról sem az a katonai tisztiiskola, amire emlékezünk. Nekik pl. két nyelvvizsga (egy közép- és egy felsőfokú) kellett a diplomához, és ellentétben sok más egyetemmel vagy főiskolával, náluk nem játszott sem az eszperantó, sem a lovári :-)

Ennyit szerettem volna csak elmondani a Zrínyi védelmében. Amúgy nekem négy éve van egy perzsa macskám, és ha valaki meg akarná mérgezni, rábacna :-(
Előzmény: Törölt nick (2346)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2345
Már ne haragudj, de maradj inkább a macskatenyésztésnél, mert a gyakorlati (alkalmazott) joghoz annyit sem értesz, mint hajdú a harangöntéshez... Az elméletihez pedig még ennyire sem :-)

Már ne haragudj, de te sem

és ettől az sem ment meg hogy egyetemre jársz (hahhaha egyetemre mi? :D..mintha ez mostanában olyan nagy szám lenne
kérlek ne tegyél úgy mintha nem tudná mindenki hogy az elmúlt pár évben gyakorlatilag minden hülyét felvettek egyetemre- ahogy azt a te példád is mutatja:DDD)
Előzmény: Zrínyis (2343)
Zrínyis Creative Commons License 2006.07.16 0 0 2343
Már ne haragudj, de maradj inkább a macskatenyésztésnél, mert a gyakorlati (alkalmazott) joghoz annyit sem értesz, mint hajdú a harangöntéshez... Az elméletihez pedig még ennyire sem :-)

A te "logikád" szerint a "humán törvények" nem érvényesek az állatokra, ergo ha a vérebem maradandó fogyatékosságot okoz egy járókelőnek, akkor nem vagyok felelős érte, ugye? Hányszor jártál már bíróságon, okostojás? Vagy amerikai filmekből vagy ilyen elképesztően pallérozott? :-)

Tanulni, tanulni, tanulni... és nem okoskodni, mert a félművelt ember rosszabb, mint a sík buta. Nekem hátravan még három szemeszterem a jogi kar végéig, de olyan magabiztossággal nem mernék nyilatkozni a bizonyítási eljárásról és a büntetőjogi felelősségről, mint te...

Ennyi nekem elég is volt a macskabuzikból. Búcsúzóul még csak annyit, hogy eddig kilencen kértek macskairtási tanácsokat (és rágcsálómérget), és - ha jól számolom - eddig összesen tizenhat kóbor macskát segítettünk át az örök vadászmezőkre, ami szép szám, és még nincs vége.

További érdekfeszítő jogi eszmefuttatásokat már csak egymásnak írogassatok, biztos van itt rajtam kívül más is, akinek a könnyei folynak majd a röhögéstől ezeket olvasván.

Nem szoktam kérkedni sem a fizikai kinézetemmel, sem a kondíciómmal, ezért a magasságomra tett megjegyzésed szándékosan kommentár nélkül hagyom. Mindenesetre ez is mutatja az általad használt érvrendszer stabilitását... Tudod, az első diplomámat olyan tanintézetben szereztem, ahol bizonyos fizikai feltételrendszernek is meg kellett felelnünk...

Nem, nem az állatorvosi volt... :-)

Miaú-miaú-miaú!

:-)

Előzmény: Törölt nick (2341)
hogymikvannak Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2337

Ne aggódj. Ha az egész környék utálni fogja, valaki meg fogja találni a módot, hogy elintézze, hogy megbánja azt is, hogy odaköltözött.

Márpedig hamar rá fognak jönni, hogy ki a tettes.

Előzmény: arkanoid (2335)
arkanoid Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2335
Az a sajnálatos helyzet, hogy a macskagyilkost jogilag nem lehet megfogni: az elmúlt két órában minden vonatkozó jogszabálynak utánanéztem és konzultáltam az egyik ügyész barátommal is... Ha mindent úgy csinált, ahogy leírta (szomszédok előzetes figyelmeztetése, csak a saját telkén kiszórt méreg, stb), akkor perelhetetlen. Az erkölcsi összetevőről most nem beszélnék.
hogymikvannak Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2334
Ebben azért ne reménykedj nagyon, gyilkoskám.
Előzmény: Zrínyis (2330)
Zrínyis Creative Commons License 2006.07.15 0 0 2333
Aha. Érdekes bizonyítási felvetés a "dolgaim" vonatkozásában, állok elébe... Az az érzésem, hogy ehhez a saját jogi ismereteim is elegendőek lennének, nagyobb formátumú jogi képviselőre nem is lenne szükségem. Egy átlagos szemináriumon három-négy hasonló esetet is lazán átbeszéltünk annó, úgyhogy rajta, várom a feljelentést...

Máskülönben - ha már voltál szíves érdeklődni - eddig hat kóbor macska tévedt a teljesen egyértelműen körülkerített, tulajdonomban lévő telekre, és hihetetlenül sajnálatos módon borzalmas kínok között pusztult el az ott kihelyezett rágcsálóirtó méregtől. Bizony-bizony, utánanéztem és csak megismételhetem: BORZALMAS kínok között pusztulhatott el mind a hat darab...

C-c-c, lehet, hogy ez szándékon túlmutató eredmény volt, de a tőlem elvárható körültekintést bizony nem mulasztottam el. Ha volt a kóbor macskáknak esetleg gazdájuk, akkor ő ESETLEG felelősségre vonható, de ő is gondatlan elkövetés miatt (luxuria, esetleg negligencia).

Mielőtt még összevissza kakilnám magam a rettegéstől, tájékoztatásul közlöm mindenkivel, akinek a fantáziáját továbbra is piszkálja a macskadögök száma, hogy nemcsak az állatvédelmi törvény szövegét magát kellene olvasgatni, hanem mondjuk az indoklását, a vonatkozó végrehajtási rendelkezéseket, továbbá a polgári anyagi jog különféle normáit is... És olyan hívószavakat kellene körüljárni és (gyengébbek kedvéért: értelmezni), mint a birtokvédelem, a magántulajdon, a jó gazda gondossága, stb.

Amúgy nyugodtan keress meg; noha a tetemeket nem tartósítottam, addig spéci neked szerzek valami friss, nem nagyon büdös macskadögöt. Ha már ezekre gerjedtek itt egy páran.
Előzmény: Törölt nick (2331)
ZsuR Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2332
Te szegeny.
Előzmény: Zrínyis (2319)
Zrínyis Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2330
Én meg azt kívánom neked, mint ZsuR-nak annó.
Előzmény: hogymikvannak (2329)
hogymikvannak Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2329
Csatlakozom a jókívánságodhoz.
Előzmény: ZsuR (2305)
Zrínyis Creative Commons License 2006.07.14 0 0 2328
Kidőlt az utolsó macska is (csúnya vége lett, nem részletezem...), ma kitűzhetem a táblát: macskamentes övezet! A füvem virul, a virágok gyönyörűek, az ágyások érintetlenek, nincs macskahúgy-szag, a gyerekeket ki merjük engedni a kertbe...

Az élet szép!!!
nozomi99 Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2327
próbáltad?
Előzmény: timaros (2326)
timaros Creative Commons License 2006.07.10 0 0 2326
Hogyan adjunk be egy macskának gyógyszert

1. Vedd fel a cicát és fektesd a bal karodra, mintha
kisbabát dajkálnál. A jobb mutató- és hüvelykujjaddal
gyengéden nyomd meg kétoldalt a cica pofiját és amikor kinyitja
a száját, a tenyeredben lévő tablettát dobd a szájába. Hagyd, hogy a
cica becsukja a száját és nyeljen.

2. Vedd fel a tablettát a padlóról és a cicát a heverő mögül.
Fektesd a cicát a bal karodra és ismételd meg a műveletet.

3. Dobd el az átázott tablettát és hozd vissza a cicát a hálószobából.

4. Nyomj ki másik tablettát a fóliából, a bal karodban tartott
cica első mancsait bal kézzel fogd szorosan. Feszítsd szét a száját és
jobb mutatóujjaddal lökd le a tablettát a torkán. Fogd be a száját és
számolj tízig.

5. Vedd ki az akváriumból a tablettát és a gardróbból a cicát. Hívd be a párodat a kertből.

6. Térdelj le a padlóra, a cicát tartsd szorosan a térded között és fogd le a mancsait. Ne törődj a morgással. A párod fogja meg szorosan egyik kezével a cica fejét, a másik kezében levő vonalzót tegye a szájába és csúsztassa le rajta a tablettát majd masszírozza a cica torkát.

7. Szedd le a cicát a függönyrúdról és vegyél elő másik tablettát. Ne feledd, hogy új vonalzót és függönyt kell venned. Szedd össze az eltört nippet, később majd megragasztod.

8. Bagyuláld be a cicát egy nagy törülközőbe, a párod feküdjön rá, hogy csak a cica feje lógjon ki a hóna alól. Tedd a tablettát egy szívószál végébe, egy ceruzával feszítsd szét a cica száját és fújj bele a szívószálba.

9.
Ellenőrizd a gyógyszer ismertetőjét, nem káros-e emberekre és igyál egy pohár vizet, hogy elvegye az ízét. Ragaszd be párod alkarján a
sebeket és a vért hideg vizzel és szappannal mosd ki a szőnyegből.

10. Hozd be a cicát a szomszéd udvarából. Vegyél elő másik tablettát. Tedd a cicát a szekrénybe és csukd be az ajtót úgy, hogy csak a feje lógjon ki. Kanállal feszítsd szét a száját és gumiszalaggal lődd be a torkába a tablettát.

11. Hozd be a garázsból a csavarhúzót és tedd vissza a szekrény pántjait.
Tégy hidegvizes borogatást az arcodra és ellenőrizd, nem járt- e le
a tetanuszoltásod. Dobd el az elrongyolt pólódat és vegyél fel másikat.

12. Hivd fel a tűzoltókat, hogy vegyék le a macskát
az útszéli fáról. Kérj bocsánatot a szomszédodtól, aki belerohant a kerítésébe, hogy ne üsse el a macskádat. Vedd elő az utolsó tablettát.

13. A macska első és hátsó lábait drótozd össze és erősítsd az ebédlőasztal lábához. Vegyél fel kertészkesztyűt és feszítsd szét a
macska száját egy feszítővassal. Nyomd a szájába a tablettát és önts utána egy liter vizet, hogy lemossa.

14. Kérd meg párodat, hogy vigyen el az ügyeletre, ülj nyugodtan, amíg az orvos összevarrja a sebeket az ujjaidon és az alkarodon és eltávolítja a tablettadarabkákat a jobb szemedből. Hazafelé álljatok meg a bútorboltnál és rendeljétek meg az új asztalt.

15. Hívd fel az állatorvost és beszéld rád, hogy jöjjön ki hozzátok.

16. Nézd végig, ahogy az állatorvos karjába veszi a cicát, a másik kezével beadja a tablettát, és azt mondja:
"Na ugye, milyen egyszerű ez?"
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.03 0 0 2325
Ja, és a kezem is tiszta marad :-)
Előzmény: Törölt nick (2324)
Törölt nick Creative Commons License 2006.07.03 0 0 2324
Nálam a 2 kutya lerendezi őket. Mióta járőröznek az egész telken, azóta nincs macska.
Előzmény: Zrínyis (2323)
Zrínyis Creative Commons License 2006.07.02 0 0 2323
Ha jól számoltam össze az elmúlt hetekben, még egy aktív macskalátogatóra számíthatok. Habár szerintem már ő is evett a tutiságból, csak keveset. Mindenesetre két hete nem láttam, lehet, hogy máshol dobta fel a tappancsait.
Előzmény: Törölt nick (2321)
nozomi99 Creative Commons License 2006.07.02 0 0 2322

Tegnap vendégek voltak, és ők is panaszkodtak, hogy a szép kertjüket a macskák telepiszkitják, nem kaparják el a piszkukat. A legnagyobb bánatuk az volt, hogy mindig a legszebb növénybe fekszenek be.

Miután 30 éve ismerem őket, és tudom, hogy a legyet is sajnálja lecsapni, kezdem megérteni a problémátokat.

Törölt nick Creative Commons License 2006.07.02 0 0 2321

Akkor nálad van termés...

Nálam idén még csak egy volt, bár annak elég szar napja kerekedett. Úgy tűnik, a többi okosabb és tanult az esetből, mert egy ideje messze elkerülik a területet.

Előzmény: Zrínyis (2319)
encim Creative Commons License 2006.07.01 0 0 2320
Gratulálok, én csak a másodiknál tartok, de nem adom fel.
Előzmény: Zrínyis (2304)
Zrínyis Creative Commons License 2006.07.01 0 0 2319
Nyugi, lesz. Sőt, már van is. A hatodik :-)))

Ja, ha már a kívánságoknál tartunk és ilyen keménykedő meg személyeskedő lett a hangvétel: én meg azt kívánom neked, hogy a kedvenc macskád legyen az egyetlen élőlény, amelyikkel a következő karácsonykor összemosolyogsz.
Előzmény: ZsuR (2305)
nozomi99 Creative Commons License 2006.06.30 0 0 2318
Nem gondolod, hogy ez a céljuk?
Előzmény: cserella (2315)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.30 0 0 2317
Érdekes, én ettől még nem vagyok frusztrált.
Előzmény: Törölt nick (2316)
cserella Creative Commons License 2006.06.29 0 0 2315
ide azért jó betérni,mert mindíg ugyanott tart,mint a 3.oldalon
ZsuR Creative Commons License 2006.06.29 0 0 2314
:))
Előzmény: Törölt nick (2313)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.29 0 0 2313
Aki azt mondja, hogy "ennél nagyobb örömöd ne legyen az életben", az átkozódik (ez ugyanis egy átok, rosszat kívánsz a másiknak). Aki pedig átkozódik, a frusztrált. Akármennyi vigyorjellel is próbálja ezt leplezni.
Előzmény: ZsuR (2312)
ZsuR Creative Commons License 2006.06.29 0 0 2312
Eddig sem volt erosseged a masok gondolatmenetenek a kovetese. . .hat igy nem lepodok meg ezen a hozzaszolasodon.
Előzmény: Törölt nick (2311)
Törölt nick Creative Commons License 2006.06.28 0 0 2311
Akkor viszont örülsz az öt kinyírt macskának?
Előzmény: ZsuR (2308)
nozomi99 Creative Commons License 2006.06.28 0 0 2310
ZsuR Creative Commons License 2006.06.28 0 0 2308
Ellenkezoleg.
Előzmény: Törölt nick (2307)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!