2008-ból nekem is van egy Dave pengetőm Prágából,az első sorban nyomtam, aztán pár nap múlva a szigeten a hátsó sorból hallgattam meg a műsort :) A Metallicát szintén az első sorból élvezhettem,ott csak a basszus volt nagyon felqrva. Hetfield elnézést is kért a kellemetlenségért. Dugtam a fülembe papírzsebkendőt,így halláskárosodás nélkül sikerült megúsznom. A Blaze korszak nekem nagyon kimaradt, csak az a két CD nincs meg eredetiben. Botrány,hogy olyan hamis énekkel kiadták azokat az albumokat. Pedig a Halloween-es Kiske is kandidált Dickinson távozása után,neki kellet volna beszállnia, nem annak a hulladék vokalistának.
Dehogy ment playbeckről bármi is. Ki beszél ilyen eszement baromságot?
Az intrók persze mindig CD-ről, vagy akármiről vannak bejátszva.
Ezért pl. egyszer egy barom újságíró minket már leplaybackezett egy Tokaji buli után. Talán annyi esze sem volt a tahónak, hogy megvárja az intró végét és kiment a sátorból. Amúgy ha valaki nem tudja, hogy 1986 óta szintis is játszik a Maidenben, akkor éppen hihet ilyen marhaságokat, mert ő ugye a díszletek mögött játszik és nem látszik.
Dave nagyon jó fej volt. Én minden kisebb elbaszásánál elmosolyodtam, vele együtt. A buli végén a kezembe nyomta a pengetőjét. Valószínűleg látta, hogy műértő vagyok. :)
E klub 98ban brutális volt. én is Dave elött álltam , simán mosolygott a rajongókra, integetett, ott kaptam el az eldobott csuklóvédőjét. másfél méterre állt tőlünk.
érdekes h a többiekre nem nagyon emlékszem . arra emlékszem h Blaze fekete baseball sapkában volt.
Ekkora méretekben szerintem nem lehet klubhangulatot várni senkitől. Ehhez képest a Maiden még igencsak oda is teszi magát, nem lehet rájuk panasz soha. Mondom ezt úgy, hogy a mostani bulin nem voltam ott, de lefogadom, hogy ők tök jók voltak, még ha a hangzás nem is. Több tízezer embernek nem lehet a kedvére tenni, akármit is csinálnak, lesz olyan, akinek hakni, satöbbi.
Egyébként az a vicces, hogy mai fejjel még örülök is, hogy ott lehettem az E-ben '98-ban. Viszonylag kevesen mondhatják el magukról, hogy úgy 1982 óta klubban, kis helyen, ilyen speciális körülmények között láthatták őket. :)
hogy maga a maiden mikor rakja le a lantot sztem senki nem tudja. vmi nagy gáznak kell történni hozzá. pont most olvastam a Slash könyvben h a maiden maga egy precizen megszervezett gépezet, a személyzettel, mindennel együtt. ha személyi ellentétek nem jönnek ki, és a Harris-Dickinson tengely müködik akkor egyhamar nem lesz vége. nem is baj csak ne lennének ilyen hakniszerű hangulatu kötelező koncertek..
Ez nem turné volt, csak egy promóciós körút, ahol körbejárt pár országot és főleg bennfenteseknek adott néhány ilyen speciális minikoncertet. Tehát nem lehetett rá jegyeket venni, vagy ilyesmi.
Steve-ék meg nem fogják letenni a lantot, ez is csak promoduma. :)
nem tudni mi lett volna a szóló cuccaival. bár én emlékszem vmi interjura ahol arról volt szó h ír egy könyvet -asszem ez megvolt- és ha Roy Z ráér írnak vmi szólólemezt. erről mostanában szó nincs. kár
Ma is pöcegödörnyi helyeket töltene csak meg vajon szólóban? Van szó arról amúgy, hogy mondjuk másfél-két év múlva, mikor Steve-ék leteszik a lantot, folytatja hangsúlyosan a szólózást?
Én elmentem erre a fellépésre és a rohadékok nem engedtek be. Este 7 után értem oda pár perccel és a tetvek akkor találták ki, hogy 7-ig lehetett csak bemenni. Azt hittem idegbajt kapok! Én amúgy szerettem a Picasso lemezt. Semmi köze a Maidenhez, de szerintem tök jó zene. Általában nem vagyok oda az ilyen muzsikákért, de Dickinsontól totál bejött. Egy ilyen kaliberű arc nem nagyon tud rosszat csinálni.
hú, köszi az infót. végülis csak kicsit ferdült el..:-)
és ezek ilyen "kulturált" klubok voltak? hát ne
nincs erről vmi bootleg? mé nem hallottam róla? :-((
én spec bírtam Dickinson ezen korszakát. pl az Inertia hatalmas nóta.
bár abban az időben minden a feje tetejére állt. de sztem akkor Bruce ban volt kakaó a szólókarrierje ügyében. aztán persze pár év múlva elege lett a pöcegödör helyekből és visszament a maiden gépezetbe.
Így elsőre nem hallom rajta a koncerten együtt dúdolható, visszatérő dallamos gitárbetéteket. Ez a lemez inkább olyan otthoni hallgatásos lett. Nem egy kapcsiból befogadható valami, az tuti.
igaz hogy miután otthagyta a maident és ugyebár 94-95 táján élte az "alter" életét járt nálunk a fekete lyuk-ban? azt nem tudom h fellépett vagy benézett de emlékszem valamire akkoriból. vagy a pesti haverjaihoz jött . nemtoom. igaz ez?