Keresés

Részletes keresés

bombaba Creative Commons License 2018.09.07 0 0 26403

Láttam a fotókat a gyökeréről, fotón alapján nem tudom eldönteni, mi a baja. Neked kell megállapítani, élnek a gyökerek vagy elhaltak. Ha leválnak, nem kapaszkodnak a földbe, akkor nyilván baja van.

Talán mesélj a fáról kicsit többet, mióta van meg, a telet hogy viselte, mikor virágzott, mivel tápozod, milyen a talaja, mikor száradtak az ágai és hasonlókat. A problémákat kellene/kellett volna lefotózni, egyértelműbb lehet, mint elmesélni.

Nem értem ezt a részét a hsz-ednek: " a teteje száraz csak nem bír kiszáradni." - lehet, csak írásjelek hiánya zavarja a szöveg megértését, én igénylem az írásjeleket, segítenek. Miért kellene kiszáradnia a földnek? 

 

 

Előzmény: mogic69 (26398)
csoer Creative Commons License 2018.09.07 0 0 26402

Ritkán, elvétve még beleférhet a hibatűrésbe a 2 hónap.

 

De! eredetileg erről volt szó:

"Az egy másik kérdés az oltás mikor hajt ki.

Lehet csak a következő évben."

 

A tökéletes időzítés: kb max 3 hét

 

 

Előzmény: Asztaliszőlő (26400)
Asztaliszőlő Creative Commons License 2018.09.07 0 0 26401

Van omegaollóm ,de  én nem használom még szőlőhöz sem.

Az oltásnak szemzésnek fílingje van ,amit ki kell élvezni.

Piperköc sebészi munka ,amit én nem bíznék egy automata ollóra.

Hidd el nekem is van olyan oltásom ami beszáradt.

Ezért csinálok legalább 3 oktást minden ágba.

 

  woodruff

Előzmény: tibs007 (26385)
Asztaliszőlő Creative Commons License 2018.09.07 0 0 26400

Mint a mellékelt képen is látható ahajtások közti fakadás között , több mint 2 hónap telt el.

Ez mindkettö egyidőben ,júniusban lett oltva.

  woodruff

  

 

  

Előzmény: csoer (26379)
mogic69 Creative Commons License 2018.09.07 0 0 26399

itt vannak képek a gyökéröl.

Előzmény: mogic69 (26398)
mogic69 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26398

szia igen kiemeltem a cserépböl a földlabda egyben van a szélén a gyökerek nem szép fehérek és ha megfogom könyen lejön mit javasolsz?egyébként a teteje száraz csak nem bír kiszáradni.teszek fotót fel a gyökeréröl holnap,nagyonfélek hogy elveszítem

Előzmény: bombaba (26387)
Amita13 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26397

Végül is akármi, jól fest kandírozva. 

Előzmény: bombaba (26396)
bombaba Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26396

Elkészült a "kandírozott Etrog szeletek", recept a kosher.com-ról.

Az ott írtakkal ellentétben nem keserű, nyersen sem. Ennek az okára még rá kell jönnöm, talán nem is Etrog cédrátom van. A levelei a Diamante cédrátéra hasonlítanak, de arról is azt írják, keserű, szóval passz. 

Ilyen volt, ilyen lett:

 

Előzmény: bombaba (26342)
bombaba Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26395

Rendben, csak nyugodtan :)

Előzmény: Amita13 (26394)
Amita13 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26394

Au... Az pöppet messze esik. Viszont észben tartom, és ha esetleg járok arra, rádkérdezek. Köszönöm!

Előzmény: bombaba (26391)
tibs007 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26393

Ahhoz a pár oltáshoz amit ezután fogok csinálni.

Van egy zsír új csak érdemes-e összekenni?

Meg ehhez 10mm vastag ágak kellenek. Alanyból még lenne akkora de nemesből nem nagyon.

De ha nagyobb a siker esélye azért csak összekenném

Előzmény: bombaba (26388)
csoer Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26392

Köszönöm,ezek és még jó néhányan igyekeznek, de  jövőre a Sweetie-re is ráhajtok.

A Mexikói lime viszont óriásit nőtt, de semmi virág, kissé furcsa.

Előzmény: bombaba (26389)
bombaba Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26391

Pécsi vagyok, ha esetleg elgondolkodsz az utazáson.

Előzmény: Amita13 (26390)
Amita13 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26390

Én sem tudom, mit csinálok velük nem jól, főleg, mert a többiek jól érzik magukat. (remélem)

Nagyon köszönöm a meghívást, a Velencei tó mellett lakom, ez nem tudom mennyire közeli hozzád. Persze élőben az igazi, de azért így sok jó ötletet, tanácsot szedek össze. 

Abban lehet igazság, hogy ha az összeférhetetlenség esetén el sem jutna termőkorig. Viszont akkor a rezes permetezést kipróbálom, azzal több legyet lehet ütni egy csapásra, ha netán valami gomba is lenne a dologban.

Előzmény: bombaba (26383)
bombaba Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26389

Szépek, mindegyik nagyon tele van.

Előzmény: csoer (26384)
bombaba Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26388

Még nem használtam, olvastam róla. Pl. tömeges faiskolai oltáshoz, szőlőoltáshoz használják.

Mihez akarod használni?

Előzmény: tibs007 (26385)
bombaba Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26387

Lehet valami aknázómoly, de a fotókon nem látok tömeges kártételt.

Direkt tartod szárazon a fa földjét? Úgy tudom, a narancs nyáron szereti a vizet.
Gyökerét megnézted? Az ágbarnulásnak általában gyökérprobléma az oka.

Előzmény: mogic69 (26378)
tibs007 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26386

A #26327-ben írtam az ágbarnulásos leszáradásról.

Előzmény: mogic69 (26378)
tibs007 Creative Commons License 2018.09.06 0 0 26385

Irígy vagyok. Kétszer próbáltam egyszer se sikerült de nem adom fel.

 

Az oltófogót ismeritek? Mi a véleményetek róla.

 

https://www.youtube.com/watch?v=wL_rc_fEsK4

 

 

Előzmény: woodruff (26376)
csoer Creative Commons License 2018.09.05 0 0 26384

Óriás kumkvát mai helyzete, minden ág tele van (az idei nyáron érkezett)

 

Ausztrál zöld citrom nyomja ezerrel

Tahiti lime dugig van

Előzmény: csoer (26372)
bombaba Creative Commons License 2018.09.05 0 0 26383

Évekkel ezelőtt egyszer én is láttam mézgacseppeket az óriáscédráton, elvileg rézhiány okozza.

http://www.egzotikusnovenyek.nhely.hu/egzn%f6v/Tapanyagok.html

Lepermeteztem rézzel, probléma megszűnt.

Nem tudom elképzelni, mit csinálhatsz rosszul, annyira problémátlan növények, különösen, mióta Agriplantot kapnak és savanyított öntözést.

Itt a topikban korábban sokan irtották  a kumkvatokat, vagy meleg helyen teleltetéssel, és/vagy téli túlöntözéssel. Nyáron nem szoktak elhullani.

Nem tudom, az összeférhetetlenség milyen tünetekkel jár, csak feltételezem, hogy el sem jut termő, eladható méretig.

Nem tudom, merre laksz, ha esetleg erre jársz, szívesen látlak egy citrusmegtekintésre, konzultációra. Talán az szemléletesebb, mint az írogatás.

Előzmény: Amita13 (26382)
Amita13 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 26382

Annyi talán lesz idén nálam, szóval kipróbálom (azért is szeretni fognak nálam a kumkvatok :D ).

 

Amúgy megállapítottam, hogy tuti valamit nem csinálok jól náluk, és csak náluk, mert az obovatam is elkezdett szenvedni. Neki az egyik oldalon halnak el az ágai, és mézga képződik a tövüknél, némelyik az oltáshoz egész közel. A másik oldala meg elvan (még?).

Létezik esetleg, hogy az alannyal nem klappol, és emiatt csinálja? (Bár ez egy citrusfás növény, és nem gondolnám, hogy az olasz olyan alanyt használ, ami nem felel meg az adott faj igénynének). Egyáltalán ha nem jön ki jól az alany meg oltott rész, az milyen tünetekkel jár? Oké, hogy leszárad végül, vagy kidobja a nemest, de előtte ilyesmit produkálhat?

Előzmény: bombaba (26381)
bombaba Creative Commons License 2018.09.05 0 0 26381

Kumkvatból a dzsem a kedvencem, diós csigába, darabos dióval Letehetetlen!

Már egy marék kumkvatból képes vagyok dzsemet csinálni ezért.

Előzmény: Amita13 (26380)
Amita13 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 26380

Na, szuper! Én is alig várom, hogy legyen annyi, amiből az egzotikusabbakat is ki tudom próbálni, mert persze narancs, citrom meg mandarin készült már, na de egy cédrátszörp... Vagy kumkvat. :) Viszont idén ha lesz megint Meyer a boltokban, abból lesz szörp, mindenképp. 

Előzmény: bombaba (26377)
csoer Creative Commons License 2018.09.05 0 0 26379

Régóta és rengeteget oltottam citrust. Ami már kihajtott, az már nem kérdés, az nyert ügy.

A duzzadt rügy biztató is lehetne, de ennyi idő után kétséges.

Elvégre nem szárad be azonnal, de az nem jelenti, hogy ki is hajt.

Előzmény: woodruff (26376)
mogic69 Creative Commons License 2018.09.05 0 0 26378

Szia hát agasztóan  sok volt ág barnulás is,mi az a hámozó?teszek fel egèsz kèpet a fárol.

Előzmény: bombaba (26375)
bombaba Creative Commons License 2018.09.05 0 0 26377

Teljesen paff vagyok a szörptől, ami a kis Buddhából készült. Ez egy hideg eljárással készített szörp, a videoban Római cédrát felhasználásával készült. A cédrát leve helyett citromlét (Meyer lét)  használtam, mivel a Buddhának nincs leve. Nagyon finom lett a szörp, és - ez a meglepő - valahol a kezdő és a végpont között eltűnt a keserű íz. 

https://www.youtube.com/watch?v=sGCLnDdibEE  

Előzmény: Amita13 (26367)
woodruff Creative Commons License 2018.09.05 0 0 26376

Ezek még júniusi narancs oltások .

Van amejik 30 centis,van amejik még nem indult el,de duzzzadtak a rügyek .

Előzmény: csoer (26359)
bombaba Creative Commons License 2018.09.05 0 0 26375

Hány ilyen levele van? 
Ha ez a kettő, akkor nem kell foglalkozni vele, ha zavar, tépd le és dobd el. Ha sok, akkor érdemes foglalkozni vele és megkeresni az okát.
Nem túl jó a fotó, ennyiből én egy hámozgatóra tippelek. 

Előzmény: mogic69 (26374)
mogic69 Creative Commons License 2018.09.04 0 0 26374

sziasztok mitől ilyen a levele a narancsnak?valaki találkozott már ilyennel?előre is köszönöm.

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!