Ha közölnivalóm van a piskóta/meggyeslepény állagával kapcsolatban, először természetesen Mr 12treesnek szólok, aki -ha úgy gondolja- jelzi őméltóságának :D
Amint látom, jönnek az új, fiatal nicknevek ebbe a topikba - ami bizony már kicsit leült, köszönhetően a régi fórumozóknak :D -, jó humorral megáldva, friss légfrissítőt fújva a topikra!
De hogy Constable Wilson milyen szolgálatot szokott tenni George-nak, amit a fordító 'én szoktam vágni a körmét'-re alakított, azt nagyon szeretném megtudni...
Az imdb ezt írja helyszínnek: Lynford Hall, Lynford, Norfolk, England, UK
Nem nagyon ismerem az imdb-t, szóval nem tudom mennyire fals az infó. Mindenestre a googlemapson rá lehet keresni :) Kicsit furcsállom, hogy Norfolkban forgatták, de lehet, hogy csak a stúdió van ott.
Figyeljetek..., persze, ez mind igaz, de én is írtam, hogy nem azokra az esetekre gondolok igazából, amikor az egész személyzet - kivéve persze Mabelt a másik zsákból :D :D -, fent van a családnál, hanem olyan szituációkra, hogy Mrs. Lipton egyedül vagy esetleg "valakivel" párban járt volna fent a földszinten a nappali vagy az ebédlő tájékán.
Na, ilyen eset mintha nem fordult volna elő a sorozatban, illetve nekem is csak egy alkalom ugrott be, de ekkor sem láttuk a szakácsnőt odafent, hanem csak hallottunk erről.
/Amikor Lord Meldrum, James és Alf a kertész motorbiciklijével hadbaszállt Teddyért, akkor is csak az udvaron láttuk Mrs. Liptont./
Miért járt fent ő a Lordnál a nappaliban egy alkalommal??? :)))
Na, én máris korrigálom saját magamat, mert bizony-bizony járt ő fent - a 26 rész valamelyikében - a földszinten! Igaz, mi ezt nem láttuk, de fent volt, ez biztos!!
Igen..., ezek lehetnek a valós, vagy vélt okok, amelyekhez én még hozzátenném azt, hogy egyszerűen nincs fent semmi dolga a nappali, ebédlő, dolgozók nyomvonalán.
/Azért a túlhajtott szakácsnői lét miatt ne féltsük őt! :D /
Én két okot találok logikusnak, az egyik az, hogy Mrs. Lipton a kövérkés testalkata miatt nem nagyon szeret mászkálni ha csak nem muszály, és a másik ok, hogy Ő neki állandóan vagy sütni, vagy főzni kell. És ebben az esetben a nem létező harmadik megoldás, hogy a főzésre való hivatkozásra, nem tud megjelenni.