Ime a Retro-AS1 letöltési helye:
http://actvnet.8m.com/dark.html
más programokkal együtt.
Ellenben nekem ugyanolyan nagy szükségem lenne a Synoptic Probe V1.4 programjára, (RADIUM-osra), mert szerintem ez sokkal inkább felhasználóbarát, értem ezalatt a kezelőszervek áttekinthetőségére, valamint az osszcillátor jelalak előállítását. A felfarmónikusok keverése tökéletesen szimulálja a Hamond orgona hangjait. Ezt eddig még egyik szoftverszinti sem tudta.
Cserébe esetleg felajánlok:
GENERATOR, REALITY, AXS, GIGASAMPLER,programokat.
K. J.,
Köszi, hogy körülnéztél nálunk. Most a site még eléggé összehajigált állapotban leledzik, de azért lassan alakul. Ha van ötletetek, kérésetek, hogy milyen témákat rakjunk fel, szóljatok. Később az egész sokkal interaktívabb lesz.
Épp most látogattam el a Syncopa homepagéra. Gratula!
Ha az összes zenei cuccokkal foglalkozó cégé csak fele ilyen volna...
Ami nagyon tetszik:
Árlista!!! (Mármint hogy van egyáltalán :-) )
Elég aktuális, az új cuccok is rajta vannak!
Tud valaki Crescendo midi kóder vagy dekóderről?
Hogy tudom "normál" midi file-á tenni azokat a zeneket, amik ezen a címen találhatók:
http://johnnyrico.future.easyspace.com/Menu.html
???
1, ismeri valaki a JAZZ++ nevű sequencert? Állítólag nagyon klassz, az oldalukon levő leírás szerint is mindent tud.
2, jó ötlet lenne nyitni egy topic-ot angol nyelven külföldiek részére? Szerintem sokszínűbbé tenné a fórumot, van néhány barátom akikkel levelezem és szívesen csatlakoznának a fórumhoz ,ha tudnának. A regisztrációval lenne némi gond de szerintem megoldanánk. Ők belinkelnék a fórumot az oldalukba stb...
Már egy másik helyre beírtam, úgyhogy bocs, de:
kétségbeesetten keresem a Retro AS-1 nevű softsynth-et. Ha valaki tud róla valamit, kerem írjon. (állítólag ez a kütyü jobb, mint a ReBirth)
Szeretettel meghívok mindenkit a Syncopa épülő honlapjára. A falak már nagyjából állnak, egyik-másik helyiségben már laknak is...
Az oldalt (majd ha tisztességesen összeállt) naponta fogjuk frissíteni, bővíteni. Addig is várunk mindenféle észrevételt, igényt, stb.
(A külcsínt még ne szidjátok, az is folyamatosan alakul !)
www.extra.hu/syncopa
TNS,
Túl sokat akarsz. A Sample CD-k baromi drágák, nem véletlenül. Ingyen nem kapsz igazi mintákat sehol. Egyébként az SB Live!-hoz letölthető minták a saját szájtjáról, és akad köztük egy-egy használható. Gitárok között is. Natúr gitárhangok. Ezeket torzíthatod, ha kell utólag. Egy GUS-tól ne várd el, hogy Isten hangot adjon az amúgy használható mintád. Még egy SB Live! is olcsónak számít erre a célra. Persze meglepően jó a torzító effektje a Live!-nak. A Demo Experiens-ben be is mutatja, és igen csak lehidaltam tőle, mikor egy sima gitárjátékra (ami egy wave-ben van) ráengedte a torzító effektjét.
Vegyél sampler-t.
A Chaos Bank valóban 1 Roland Sound Canvas 88 Pro hangkészletébol született. Az is igaz, hogy nem kell érte fizetni, de a GUS támogatottságának köszönhetoen nem tudom használni. A kártyához ugyanis semmi használható dolgot nem adtak.
Engem igazán az zavar, hogy 1es kártyák dobozára ráirják, hogy a ROM-ban tárolt hangszerek semmit sem érnek, de a 200mega RAM-ba studiominoségu hangkészletet tölthetsz. Csak az a baj, hogy a gyártó 1db RAM-ba töltheto hangot sem ad, vagy ha mégis, akkor az még a ROM hangkészleténél is gyengébb.
Itt most elsosorban a GUSPnP-rol irok, ugyanis nekem ilyen van és miután az SB-vel is ugyanez volt a gondom, úgy döntöttem, hogy zenéléshez nem érdemes ilyen 'játékkártyákat' venni.
Visszatérve a Chaos-hoz, konkrétan az a problémám vele, hogy a torzitott gitár szólózásra jó, de az akkordok siralmasak. Az lenne az igazi, ha a tiszta hangzású akkordokat utólag torzitaná, mint az igazi gitár+torzitó. Éz persze GUS-on nem muködik, de + lehet oldani torzitott hangmintákkal is, csak nem a Chaos bankkal.
Sample CD-t jopar boltban be lehet szerzeni,(nezz be absolute-hoz)vagy ha sikerul elerned Pacsai Markot a mark@cynet.pest.matav.hu cimen,tole is rendelhetsz. (bar en meg nem rendeltem tole...) Arra keszulj fel ,hogy eleg borsos aron forognak ezek....
Mas:
A Chaos bank is valamifele Roland SCXX nem ?
Es publikus is :)))
x
A legjobb az lenne, ha valami PATokra bontaná az SF2-t, de már annak is örülnék, ha lenne 1 SF2toXI, 1 XI2AKÁRMI és 1 AKÁRMI2PAT. Szóval röviden: a végeredmény PAT legyen.
Az AWAVE azért nem jó, mert 1-2 perc használat után kivonja magát a forgalomból. 1szeruen szó nélkül bezáródik az ablak. Eloször azt hittem, hogy hibás a crack, de crack nélkül is ugyanezt csinálja. Próbáltam az 5.0 verziót, a 4.1-t, 4.3-t, 4.4-t, 4.8-at, de 1ik se muködött. Felraktam a WIN95-öt a 98 helyett. Semmi változás. Próbáltam 486-on, pentiumon, MMX-en, AMD K6-2-n, etc. Szóval az AWAVE nem szeret engem...
Az alábbi cimen talál6tok további érdekes dolgokat, de lehet, hogy a fentiekbol is van 1-2
http://www.talula.demon.co.uk/allegro/digmid.html
A legkorrektebb dolog szerintem, ha összerakod magadnak a GM készletet, mert tökéleteset én még nem találtam. Errol jut eszembe: Ha van valakinek olyan konvertálója, ami az sbk-t és az sf2-t valami használ6ó file-okra bontja, az szóljon. Nekem eddig csak xi-ket sikerült összehoznom, de ezt nem tudom továbbalakitani pat-ra. Ha esetleg rendelkezik valaki xi2pat kovertálóval (nem awave és nem conver.exe), az is szóljon.
Elore is thanx, meg minden...
HELP !!!
Tudna valaki segíteni abban, hogy a TBeach Montego II. hangkártya RAM-jába tölthetőek-e különböző hangkészletek ?
És mennyire alkalmas zenélésre ?
ReTek!
Teljesen egyetértek meglátásaiddal,ugyanezeket tapasztaltam az egérrángatással kapcsolatban,meg egyéb zajügyekben is.
A Live-hoz adott hangkészletet meg én is megvédeném.Az én gépemben is ketyeg egy SCD15,kimondottan Roland-párti vagyok.Mellette most Livet hallgatva nem a hangszínekkel van a gond -ez persze szubjektív- hanem az egyes hangszínek hangerőarányaival.A midi dalok 80 százaléka Roland hangkészletre íródott.Ott pl. a pergőt igencsak meg kell velozni,Live-ben
meg ugyanattól kiesik a hangszóró.A stringekkel meg fordított a helyzet.
Ha valaki megnyúlja a hangkészletet, vagy a midit, meglepően jól -másképp-
szól.Kíváncsi lennék ,a letölthető Roland készlettel milyen lenne a Live.
Épp ezért érdekelne az a bizonyos SC55-ös 12Mb-os hangkészlet lelőhelye.
Légyszi ha megvan ,tedd publikussá,hátha más is örülne neki.
Köszi: szelepi@hotmail.com
Szia Re-Tek! Honnan lehetne sample-CD-t venni? Ezenkívül ne csodálkozzak, ha 32 Mb-tal, SB Live-val, win98-al gondjaim vannak a midihez való felgitározással? (használhatatlan lesz a Cakewalkkal irt midim, amint felgitározok rá audióban: a wav sáv ingadozik, leáll néha, szóval teljesen kiakadok már tőle:(
Csosztok!
Na megnyugtat,hogy csak nem irtam nagy hulyeseget akkor,amikor a RCA SPDIF ugyrol beszeltem...tenyleg letezo dolog.Masreszt egyetertek abban is,hogy ahhoz, hogy egy hangkartya normalisan szolaljon meg megfelelo hardware is szukseges.PL a LIve!-om mikibemenetere nagyon aranyos zaj ult ra ha mozgattam az egeret !!! ket slottal lejjebb dugva a kartyat mar hallhatoan csokkent mindez.(hozza kel tennem,hogy egy mocskos virge-m volt!!! fuuuuj!) Elotte az Acorp alaplapomon pedig nem lehetett a kartya (ekkor meg AWE64) midi-portjat elerni csak 200MHz-en! Pedig papiron birnia kellett volna a 225 is.Ne felejtsuk el,hogy az egesz gepunk egy nagy zajgenerator.Szidhatjuk mi a hangkartyakat milyen zajosak,de hat nem lehetnek felkeszulve minden olyan zajra ami egy gepben elofordulhat! Nem hiaba az EMU (meg hat sok mas ceg,csak oket imadom) jopar kartyat (idezojelben) dobott piacra,amelyek Rack-es kivitelt kaptak (nam a szabvanyos 19U,csak tokozat) es a gepen kivul kell elhelyezni oket. Kerdes: nem lehetne kiprobalni ezt a Live-val is. Ki kell vezetni egy PCI slot-ot a gepen kivulre es megfigyelni a zaj valtozasat.)
Mas:Nem kell lehurrogni a Live-hangjait,mivel nincsenek.Azt toltesz ra amit akarsz, senki nem kotelez,hogy a hozza adott (altalad gyengenek,szerintem a Layerekkel atmahinalva mar jo minosegure felhozhato) hangokat hasznald! Tolts le a 12Mb SC55 bankot ha Rolandekat szereted,vagy az X5 nehany preset hangjat (potom 16Mb) ha a Korgot.Korlatlan a lehetoseg...(sot csinald azt amit en...vegyel sample CD-t)
tisztelettel
Még eléggé új vagyok a MIDI világában, de azért a szám.techben nem. Van egy szintim (Roland JW-50) és sehogyan sem tudom MIDI-n összebarátkoztatni azt és a PC-t Win98 alatt. SB Live Value hangkártya bulldog tulajdonosa vagyok. Mi a fenét csináljak a Windowsal és/vagy a szintivel?