Nem hinne hogy olyan nagy piaca lenne a lehasznalt pancelozott luxus kocsiknak, persze lehet hogy en nem tudom jol, de akinek ilyen kocsi kell (bunozok, kormanyzat bar ez a ketto majdnem ugyanaz) annak van ra penze hogy ujjat vegyen.
Amikor megalakult a "nemzeti közép " kormánya, pusztán szocális érzékenységből felemelték a kormánytagok fizetését csekély 100 %-kal, és közben könnyes szemmel arról beszéltek, hogy mennyi a szegény, mennyi az éhező gyerek, jöjjön az igazságos, mindenkivel szolidaritást vállaló kormány, aki megoldja minde ember búját baját!
Engem erdekelnenek a feltetelek. Mert lehet hogy meg jobban ki lenne akadva a kozvelemeny, ha megtudna mik lehetnek a feltetelek. (Pl. kiderulne hogy olyan extrakat is elvarnak, ami a munkavegzeshez egyaltalan nem lenyeges).
Azert ebben a helyzetben kicsit mas a szitu., azt nem realis elvarni, hogy a protokol autok pl suzuki swiftek legyenek, mert az olcsobb, es legalabb nem latszik hogy vedett szemely utazik benne, de a "kisebb" kategoriaju autok eseteben (koztisztviselok stb.) biztos talalnank erdekessegeket.
Valaki nem tudja, hogy meg lehet-e talalni vhol az interneten az ilyen autobeszerzesi palyazatok felteteleit? Arra gondolok, ahol ki vannak kotve a feltetelek: milyen nagy, milyen gyors, milyen takarekos...stb.
Amugy meg lehet orulni mert autonkent 18 millio meg nem is olyan sok, talaltak volna dragabb valtozatot is :-)
Volt biza. Már úgy kezdett hogy megszívatta a nyugdíjasokat. De ha hinni lehet az Orbán AmCham ülésén elmodottaknak, akkor kőkemény neoliberális gazdpolra készülnek ha kormányt alakíthatnak. A Matolcsy György szerint a minimálbérek adómentességének eltörléséből és az ebből befolyó adóbevételekből fogják "fellendíteni" a baráti vállalkozásokat:-))) Olyan másfél milla embert fognak ezzel megszívatni.
Na most ezt a féle autóvásárlást a Fidesz kormány alatt valahogy így kommentáltátok: Több mint 500 millió forint értékben lendítette fel a nemzeti autóipart a kormány, munkahelyek százait és kisvállalkozások tucatjait teremtve ezzel a vásárlással.:-)))
A Ferihegyről a központ felé haladó konvojokat szinte naponta lehet látni. Nem úgy néznek ki a kocsik, mintha a roncvstelepről lennének összeszedve! Kötve hiszem, hogy még egy évecskét ne birnának ki! De ha mindig akadnak olyanok, akik a legblődebb költkezést is normálisnak tartják , akkor tényleg csak csodálkozni lehet a farizeusságotokon!
Ha a választások a FIDESZ tervei szerint alakulnak, 2006-tól az OrbaNostra tagjai vitetik a valagukat ezekben az autókban...csak nem fogják lecserélni, há, nem? Vagy igen? De minek? Ismerős nekik a komcsi bűz, hisz maguk is azok...
esszem a parlamentben nincs rendes légkondi. annó dacumál valami olyasmit találtak ki a tervezők, hogy egy pincében jókora jégtömböket helyeznek el, és azok között kanyarogva érkezik az ülésterembe a friss levegő, de a hűtőkapacitás felét valamikor az 50-es években lebontották (a proletár bírja a meleget!)
Feltételezem, hogy itt különleges biztonsági fokozatot nyújtó páncélozott járművekről van szó. A 27 autóért az 501 millió meglehetősen jó ár. Itt valszeg nem törént nagyobb lenyúlás, egyébként a presztizsmárkák a reklám miatt sokszor gyakorlatilag ingyen adják az autókat ilyen célra.
SZVSZ erre az autóbeszerzésre szükésg volt, ellentétben a másfél évvel ezelőtti többmilliárdos beszerzéssel. Az ugyanis pusztán a hatalom luxusát szolgálta. Amennyire tudom, a mostani kormány jóval nagyobb számban és arányban biztosít autókat a kormányzati elitnek, mint az előző kormányok.
Szóval jó lenne azt látni, hogy a különböző rendszerváltás utáni kormányok hány és milyen kategóriás autót tartottak üzemben + hány sofőrt alkalmaztak. Gyanítom, hogy ilyen összesítést nem fogunki kapni...
Arra kell majd figyelni, hogy valójában milyen állapotú autókat váltanak fel az ujjakkal, a régieket kik és mennyiért veszik majd meg. Meglehetősen elterjedt módszere ez a hűséges harcostársak jutalmazásának.
akkor errefelé jobban maffiáztak az iskolaigazgatók :-) vagy kevésbé? neeem, az kizárt.
Ebben igazat kell adjak a kollégának. Az én közvetlen környezetemben is volt pedagógus-pályázat (ingyen gép - máig megvan), viszont botrányos árért, a számla szerint. Kb. mint a Sulinet Express, de legalább ingyen volt.
Ráadásul a gép vásárlása után is volt bőven probléma: pl. bele akartunk rakni egy vinyót + egy modemet utólag. A gép leragasztva garanciamatricával (ugye nem lehet kinyitni, mert garancia off), rack nincs benne, bevisszük a 30 km-re levő városba (az volt a legközelebbi, ahonnan lehetett pályázni), erre közlik, hogy ebbe a házba nem lehet rack-et tenni a fizikai méretek miatt (az alaplaptól nem fér el), kell venni egy új házat, ha rack-et szeretnénk (átszerelési költség stb.), különben is, miért akarok én másik vinyót belerakni, nem azért nyerték pályázaton a gépet, hogy mindenféle warezokat másoljanak fel rá.
Hát köpni-nyelni nem tudtam. Nem javasoltam neki, hogy ugyan másolja már át a kedvemért CD-ken egy vágni való film 17 GB-os forrásanyagát, inkább kihívtam a főnökét.
Ő rendes volt, közölte, hogy a kolléga tényleg hülyeségeket beszélt, a gépet természetesen arra használjuk, amire akarjuk, függetlenül attól, hogy pályázaton nyert gépről van szó vagy sem, és engesztelésül nem kellett kifizetni a vásárolt modem kb. 4-5 ezer forintos beszerelési költségét.
Mindezt azért meséltem el, mert bizony sok hasonlóság volt a Sulinet Express-szel, jól informált körök bizony akkor is keményen megszedték magukat.