Egy Korg CX3-as! '79-es gyártmányú, egy manuálos kombó-orgona, máig a legjobbnak tartják ezek között, pedig kijött már egy-két digitális "csoda" a kategóriában...
HOgy mikor? Hát ez jó kérdés. Ha kész végre a próbahelyünk, akkor már van miről beszélni... Talán már augusztus (feldolgozás buli), és ősszel már saját..
Tranzisztoros, de amíg nem lesz 5 roadom, és technikusaim, addig én nem veszek tonewheel-est. Tranyósok között viszont a legjobb, sőt ;) Néhány tonewheelesnél jobbra tartják...
Színes gombokat majd kioperálom ;)
Válaszolok helyette, mert még egy darabig a lábát áztatja valahol a világban :-) szóval szét van szedve, első körben a billentyűzet kopogását orvoslandó. Nyár végére viszont össze kell állnia, szeretnénk végre koncerten is prezentálni :-)
Megnézettem az orgonát egy barátommal, aki nagy csőszakértő, rögtön ki is szúrt pár turpisságot benne (pl. ciril betűs potméter, meg hasonlók...). Az se véletlen, hogy égett szaga van: forranak benne a végfokcsövek rettenetesen. Lehet története a cuccnak-a brumm és a forrás is utólagos gányolás következménye. Mondjuk, most hallgattam P-mobilt, hát, nem csodálom, hogy ilyen dolgok vannak benne... Viszont szereztem kapcsirajzot, úgyhogy nyáron renova lesz. Az mondjuk jellemző, hogy a harminckét éves csövekkel semmi baja az orgonának...