Hi! Te talán tudsz válaszlani az általam itt korábban már feltett kérdésre: milyen jazz (nem jazzrock) zenekarok vannak, amikben a Hammond meghatározó hangszer?
??
A renovából már csak a pedálok megszólaltatása van hátra. Bár lehet, hogy egy kis tuningot is eszközölök, ha már ennyire megismertem a hangszer belsejét.
(van egy olyan honlap, ami azzal foglalkozik, hogy mi a különbség az L-100 és a B-3 hangja közt és hogyan lehet a spinet orgonákat "tuningolni" b-3 irányba....)
szivet melengeto ez a sok kep. mellesleg ide is beszivarogtak a gitarosok. a nem tremolos de satus gitarrol meg annyit, hogy nem hulyeseg, csak vannak szuklatokoruek. annyira nem az, hogy mar a satrianinak is csinaltak ilyet, lasd ibanez katalogus.
a hangszer: en is imadom a hangjat. szerintetek melyik ceg csinal olyan nem vintaget, ami hordozhato is meg amit lehet is hasznalni. roland, korg, hammond? igazabol zongorazni tanultam meg anno, de mindig is ez tetszett...
le van hulve a topik a papp gyulatol. mondjuk tenyleg jo. de hol maradnak az olyan nevek, mint a jimmy smith (az uberfranko), mcduff, linston smith, sot joey de francesco. nekem igazabol azok a csavok jonnek be akik a labukat is hasznaljak...megiscsak igy kezdodott.
medeski martin & wood: hat szerintem a csavo megmutat mindent, hogy a modern jazzben, mit is kepviselhet az orgona. foleg a combustion (vagy valami ilyesmi) cimu lpn nyomatjak a legfuturisztikusabban a dj logic tarsasagaban.
ha kivancsiak vagytok rajuk, ok jatszanak az iggy pop lassu albuman is (vagy legalabbis a francia tvben bemutatott koncerten ok kisertek), john scofield - a gogo, ...
ami nagyon ut, az a neil young + booker t: lets roll.
Tegyük fel, hogy párás a levegő. Tegyük fel, hogy vannak festetlen felületek. Tegyük fel, hogy van benne mechanika.
Szóval, jobb félni, mint megijedni.
Koppkopp ugye?
Úgy kezdtem a koncertet, hogy a Leslie-nek leesett a felső motorja, úgyhogy majdnem az egészet szét kellett kapni....
Mindig megfogadom pedig, hogy rendszeres karbantartást fogok bevezetni a Leslie-n...
Na akkor én meg elmesélem, hogy totális felújításon vesz épp részt a Solton leslie-m. Fullcsöves, 100W-os erősítő kerül bele, 600W-os Meyersound mélynyomó, magas újraimpregnálva (vagymi), motorikusan kitisztítva, minden :)
Elvileg pénteken készen van, és lehet, hogy veszek hozzá még egy csöves torzítót is:)
Tök olyan, mintha egy TFK-koncert plakátja lenne:-) Lehet kapni ilyet?
(A jövő évi reménybeli koncertjükhöz előzenekarnak igazán beférnétek - ezt komolyan mondom!)
Jön Németországból Hammond olaj+ service manual az orgonához (mire megjavítjuk, meg is érkezik... sebaj, legalább értjük majd, mit miért is csináltunk).
Vintage cuccokat boltban már sehol nem kapni... :-/
Korgról jut eszembe:
Kb. 12-13 éve láttam egy ilyen szintit a Király utcában egy - azóta már megszűnt - hangszerboltban. Ki is próbáltam, annyi baja volt csak hogy 1-2 billentyű nem szólt, de valaki biztos meg tudta volna buherálni. És az ára akkor 8000 Ft volt. Annyira sajnáltam hogy nem volt annyi zsebpénzem, azt hiszem akkor volt az utolsó alkalom arra, hogy boltban vintage analóg szintit vehessek. Aztán 1-2 év múlva a Szív utcában a Kodály Köröndhöz közel egy másik hangszerboltban láttam egy MiniMoogot. De az eladó, kérdésemre gyorsan rávágta, hogy az az övé, nem eladó, csak dísznek rakta ki a boltba. Ennyi.
Nektek volt valami ennél pozitívabb élményetek a pesti boltokban?
A Révay utcában volt egyszer egy bolt, ahol Hammond orgonák, Leslie-k, meg Korg Trinity-k voltak kaphatók... ez úgy két éve volt. Azóta amikor arra jártam, be volt deszkázva... nem tudja valaki, hogy mi van ezzel?
Van egyáltalán Magyarországon bármilyen Hammond-cuccot áruló bolt?