Bernard-Henri Levy filozófus a The Telegraph-nak adott interjújában arra figyelmeztet, hogy Le Pen győzelme ugyan nem valószínű, de lehetséges, mivel az emberek elvesztették az érdeklődésüket a politika iránt.
- Ha Trump lehetséges, minden lehetséges, semmi sem elképzelhetetlen ezentúl. Az emberek egyre kevésbé figyelnek arra, hogy vajon a jelöltek az igazat mondják-e. Sokkal inkább a teljesítményt és a színjátékot értékelik, mint az ígéretek igazságtartalmát mondta.
18? Hmmm.. 1998. Akkor szavaztam a Fideszre először, mert addig MDF-szavazó voltam. De pl. a zsidókkal kapcsolatban persze akkor is Pista bácsival értettem egyet. :)
A 18 évvel ezelőtti választásokon még elképzelhetetlenek lettek volna olyan szélsőséges támogatók a Fidesz mellett, mint amilyen egynémely mostani fideszes harcinick. Az ilyeneknek akkoriban ott volt a MIÉP, vagy a valamivel kevésbé szélsőségeseknek az FKGP.
Ezen a fórumon ugyan ez kvázi tabutéma ("A PC liberális világ vége" című topikomat gyorsan törölték), de a PC világ újabb nagy pofont kaphat márciusban, ezúttal Franciaországból.
Friss hír, hogy a Nemzeti Front Marine Le Pen-je most már 8 százalékkal vezet a magyar vezetéknevű és görög zsidó anyától származó (tehát halachikusan zsidó) Nicolas Sarkozy előtt az Ipsos felmérése szerint és 15%-al a Parti de Gauche Jean-Luc Mélenchon-ja előtt.
De előtte még drukkoljunk decemberben Hofer úrnak az osztrák szélsőjobboldal képviseletében és a balliberális Renzi ólajtó stílusú bukásának Olaszországban!