Keresés

Részletes keresés

cassano71 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 12536
hát 35 Ft-os falafel az tényleg felejtős marokkóban, tegyél hozzá egy 0-át:-) marrakeshben utcán 20-25 dirham egy shawerma szendvics pl. de egyébként is marrakesh erősen drágul és nagyon turistás kezd lenni, ez pedig nem tesz jót neki. én voltam ott öt éve 2002-ben is és sokat változott, sajnos nem előnyére.
Előzmény: detty21 (12534)
cassano71 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 12535
ja, a marokkó topikba tettem fel pár képet. ha valahova mentek a szokásos, rabat-marrakesh-agadír útvonalon kívül akkor én két helyet mindenképpen ajánlok. az egyik chefchaouen északon a rif-hegységben. egy gyönyörű kisváros a hegyekben kékre festett házakkal. a másik rettenetesen messze van, marrakeshtől egy nap utazás, de megéri, ez pedig merzouga és ott is a sivatag természetesen.
Előzmény: cassano71 (12533)
detty21 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 12534

hülye vagyok, most jöttem rá, ahogy olvastalak, hogy én figyelemmel követtelek a Marokkó topicban is!! :)) végigolvastam, amiket ott írtál. MÁr emlékszem.

Mi tavaly juliusban voltunk, elvileg Agadirban, de ott csak azt hiszem 3 napot ha töltöttünk, különben kiszálltunk Marrakechben, ott eltöltöttünk kb. 3 napot,  és onnan csorogtunk le Ait Ben Haddou és Ouarzazate-n keresztül Agadirba. Sajnos a királyi városokram már nem futotta se időből, se pénzből. Azért szerintem Marokkó baromi huzós, legalábbis a többi arab országhoz képest, bár emlékszem, hogy Neked nem ez volt a véleményed... mi inkább a jordán-szír árakhoz vagyunk szokva, ami a töredéke a marokkóinak, akár kajában, akár szállásban... ha csak a 35 Ft-os falafelt említem... :))) Bár Ouarzazate-ban már sokkal szolidabb árakkal és sokkal kedvesebb emberekkel találkoztunk, végülis kisrepülővel mentünk le Agadirba, egész olcsó volt, és főleg olcsóbb mint taxival zötykölődni. Furcsa volt.

Nagyon várom a beszámolódat, a szállásárakat is. Amig az kész lesz, azért ide is irogathatnál, ahogy jönnek elő az emlékek, sőt képeket is tehetnél be. :))

Előzmény: cassano71 (12533)
cassano71 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 12533

nehéz lesz erről röviden mesélni, én akarok írni róla egy beszámolót, ennek érdekében marokkóban naplót is vezettem folyamatosan, igaz csak címszavakban, de az elég, hogy itthon majd emlékezzek mindenre és "kibontsam", csak most nehéz nekikezdeni, de majd belevágok, aztán felteszem valahova.

egyébként félig "rokonoztam" is marokkóban, tehát szerintem egy olyan 25 nap lehetett amit turistáskodással töltöttem kint tényleg. tudok olyan szállást ajánlani ami korrekt, tiszta és olcsó is viszonylag, tangerben, chefchaouenben, marrakeshben, sőt ceutában is, bár az már spanyolország, igaz még afrikában:-).  nem volt annyira hátizsákos, illetve néha igen, szállások 75 és 150 dirham között voltak/éjszaka ( 1 Dirham = kb. 23-24 Ft)

voltam a fentieken kívül még az atlaszban, dades-völgyben, todra-szurdokban, tinerhirben, ouarzazateban és a sivatagban merzougában.

fezben sem voltam, pedig at "kötelezp" és ott voltam közel, de most nem volt kedvem már, hosszú hogy miért nem. majd legközelebb jön fez, meknes és nagyon szeretném a nyugat-szaharát, ami most nem fért bele, mert messze van, drága lemenni, igazából repülővel kellene.

Előzmény: detty21 (12532)
detty21 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 12532

Huuu, ez fantasztikus!!!

köszi, hogy írtál!!! és légy üdvözölve közöttünk!! :))

Ennyi fapadost nem is tudtam!! Igen, én is vagy 3 órát szórakoztam, de kintalvás nélkül nem tudtam összehozni. De szerintem 1 nap még beleférne, de nekem igy sem jött ki, de még ugysincs konkrét... inshallah valamikor ősszel-év vége felé kéne menni... csak próbálkozom.

Vicces!! Agadirral semmit nem vesztettél, abszolut felejthető tengerparti (óceán parti) üdülőváros, tök semmi különös. Semmi arabos nincs benne, kivéve az igazi szukot (oda meg alig akart elvinni a taxis :)) Jól néz ki nyaralóhelynek különben, de bárhol lehetne a világon, és nagyon drága. ERről ennyit... 1,5 hónap???? URamisten!!! Most mondanám, hogy Casában, Fezben, Rabatban, Meknesben (Marrakechben is esetleg) érdekelne szállás, de azt hiszem a 1,5 hónapból, hogy ez nekünk talán nagyon hátizsákos lesz, de azért szívesen meghallgatnám. (kisgyerekkel utazunk, ezért a tulzottan fapados szállások azok nekünk nem jók.) Az volt a röhej, hogy Frankfurtig találtam meg nehezebben a lehetőséget, a Fez az megvolt egész jó áron... :))

és mesééééééééééééélj!!!!! :)

Előzmény: cassano71 (12531)
cassano71 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 12531

szia, olvasgattam itt egy kicsit, most fedeztem fel ezt a topikot és tetszik. fapados marokkóba van egy rakat, csak tudd összehozni az átszállást valahogy kintalvás nélkül, mert az a legnehezebb, legalábbis én 3 napot töltöttem vele mire megtaláltam a megfelelőt. de egyébként van frankfurtból, angliából londonból és manchesterből a ryanair és a thomsonfly, bergamóból a myair, milánóból az atlasblue, brüsszelből a jet4you és van még franciaországból is egy csomó egyéb társaság különböző városokból, de főként párizsból persze. nekem asszem összesen 38 ezer volt de jó előre foglaltam, vagy három hónappal utazás előtt.

1.5 hónapot voltam marokkóban, most jöttem haza pár napja, ha kell valami infó próbálok segíteni, bár a hosszú kintlét ellenére egy csomó helyen nem voltam, pl. agadírban sem, ahova pedig sok magyar megy.

Előzmény: detty21 (12526)
gombóc29 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 12530
ha minden igaz kedden indulunk :)
Előzmény: detty21 (12528)
detty21 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 12529

ja, ezt hallgassátok meg. Tegnap kaptam Perétől egy sms-t, hogy Tarifában van egy 100 m széles, 5 km hosszu, puha homokos tengerparton, szemben Afrika partjai. 28 fok, kellemes lágy szellő, és nem akar hazajönni!! :))

pofátlanság, mi? meg is fenyegettem, hogy csaj jöjjön haza....   :)))

detty21 Creative Commons License 2007.05.11 0 0 12528

nyugi, nem kell azért!! :) már szervezem azért a nyarat.... egyelőre nem az elképzeléseim szerint alakulnak a dolgok, de minden nem jöhet össze...

Mi van Portugáliával?????????????,

Előzmény: gombóc29 (12527)
gombóc29 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 12527

eddig hagytam hogy csak hannika sajnáljon

de mostmár kezdelek énis! :)

Előzmény: detty21 (12526)
detty21 Creative Commons License 2007.05.10 0 0 12526

kötözködöl??????????? vagy összebeszéltél a Zurammal????!!!! Most morgok,hogy lecsusztunk a 19.900-as Egyiptomról, mert nem ér rá.... ezek a pasiiiiik....  :((

ne máááá. az idei év, az tiszta light-os.. :)) deeee képzeljétek... a végtelen lehetőségek... van fapados Marokkóba...vagy mondtam? igaz, nem innen, Frankfurtból vagy Londonból... fenébe mennnyit kell szervezni egy kis utazásért!!!! :)))

Előzmény: Hannibalbarkas (12525)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12525

Szegény detty!:-)

Egy kicsit nem figyelek és mindjárt elkezdelek rettentően sajnálni...:-) Idén mást se csináltál, csak kimostad a nyaralási cuccokat, hogy időben megszáradjanak, mire újra útnak indultok!:-)

Huh, az Alhambra télleg nagyon szép! Amikor mi voltunk, akkor csak arra kellett vigyázni, hogy elég korán menjünk jegyet venni és még simán volt aznapra. A Generalifébe és az Alcazabába nem volt gond bejutni, csak az Alcazarba adtak időpontos belépőt. Ha jól emlékszem de 9-kor du fél 2-re. De ez még a múlt században - sőt, évezredben! - volt, tán igaz se volt...:-)

Előzmény: detty21 (12524)
detty21 Creative Commons License 2007.05.07 0 0 12524

Na elég fiuk!!! :))

Fogjátok vissza magatokat!!!!

Ági is Aqabában ül a dög melegben, és azon gondolkodik,hogy kebabot egyen-e vagy valami mást!! Ott buliznak Ibrahimmal, mi meg itthon ülünk... :((

Pere, fotózz sokat, imádom azokat a kis spanyol pátiokat a sok növénnyel... :)) jaaaaj, de széééép lehet!! Mi lett az Alhambraval? Bejutottál????

ne a net előtt üljél, igyad a Sangriat!!! :)))

namitirok Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12523
Én most irigykedem még vagy három napig, jó!?:-D
Előzmény: pere1 (12522)
pere1 Creative Commons License 2007.05.06 0 0 12522
HA tudnad Detty milyen arab cuccokat fotoztunk a spanyolok mellett! Most eppen egy tuneziai sawerma utan vagyunk.Az is jo volt! :))))
Előzmény: detty21 (12520)
detty21 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 12521

Spanyolország

Előzmény: detty21 (12520)
detty21 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 12520

Fenébe, írtam egy csomót, és eltünt... :((

szóval nekem mondod, ezt?? mi idén még alig voltunk pár napot itt-ott...

Mondd Perének, azt sem tudjuk már mikor hol van!! És Nami??? 3 hét Egyiptom...meg ilyenek...

Az Alhambra!! Uristen, az annyira csodálatos volt!!! És a csíkos mecset!!! Oda bármikor visszamennék, egész Dél-Spanyol ország nagyon tetszett nekünk!!

KÉpzeljétek, most olvastam a Marokkó topicban, hogy fapadosokkal is el lehet jutni oda, és viszonylag olcsón, ha mákod van. Most nemrég pl. 10.000-ért illetékkel Sármellékről Frankfurton keresztül. Hihetetlen!! Na megyek is, és feliratkozom a Ryanair hirlevelére de rögtön!!

Előzmény: Satinette (12516)
pere1 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 12519
Meglesz! :))))
Előzmény: Satinette (12517)
namitirok Creative Commons License 2007.05.05 0 0 12518
Ja, én is +lepődtem, de így van!
(Biztos nem akart nélkülem Rómába menni, én meg ipeeg másfelé tartok!:-)
Előzmény: Satinette (12517)
Satinette Creative Commons License 2007.05.05 0 0 12517

Jaj, te most nem Rómában vagy????

Annyit utazgattok már itten össze + vissza, a csoda sem ismeri ki magát.... :((((((

A meccsekről, stadionról, jegyvételről, árakról lécci minden infót begyűjteni!

Na meg minden más egyébről is!

Előzmény: pere1 (12515)
Satinette Creative Commons License 2007.05.05 0 0 12516

Detty, valamikor nyáron, úgy júliusban, de maradjatok má' egy kicsit itthon is, a popsitokon!!! :)

Előzmény: detty21 (12514)
pere1 Creative Commons License 2007.05.05 0 0 12515
Jol szoritottal,be is kerultek a dontobe.Mar alig varom a bajnoki mecset! Egyebkent minden nagyon jo,az eso ugyan ijesztget,de szinte mindent meg tudtunk nezni.Most eppen Granadaban vagyunk.Ezek a hulye spanyolok a kozertben nem adnak alkoholt este 10 utan.Remelem holnap lesz jegy az Alhambraba.Mindenkinek udvozlet!
Előzmény: namitirok (12511)
detty21 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 12514

huuu, HBBBB, igazad van, összekevertem a tornyait... persze, hogy az volt. Nekem az a két mecset volt a kedvencem!!

köszi az infokat, tanulmányozás alatt. :))

Mikor adhatom vissza a könyvedet?????

Sati, mikor lesz a buli??? tudod, hogy ugy szervezzünk,hogy itthon legyünk. :))

Előzmény: Hannibalbarkas (12501)
detty21 Creative Commons License 2007.05.03 0 0 12513

Sziasztok!!

Mi megvagyunk, Ági meg holnap repül Jordániába.... de jóóóó neki... :))

Hát, Bajorország!!! Ez egyszerűen csodálatos volt!!! naggyon nagggyon szééép!!!!

Tiszta zöld minden, fölötte a havas csucsok, nagyon tetszett.

A szállás is marha jó volt, és hát azok a kastélyok!!! Végül annyira belelendültünk, hogy négyet is láttunk. :)) Hát, ez a II. Lajos, nem volt hülye...tudta, milyen kastélyt kell építtetni, és azt is, hogy hova... :))

Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.05.03 0 0 12512

Én inkább a baszkoknak.:-)

Előzmény: namitirok (12510)
namitirok Creative Commons License 2007.05.02 0 0 12511
....ééééés ismét Kaká!:-)
namitirok Creative Commons License 2007.05.02 0 0 12510
Forza Milan!
Perének meg holnap szorítok a Sevilláért!:-)
pere1 Creative Commons License 2007.04.28 0 0 12509
Még csak megyek.Egy ilyen kis fogzási ügy nem tarthat itthon :)))
Reggel 8,15-kor indulunk Ferihegyről!!!
És még dolgozom :(
Előzmény: Satinette (12508)
Satinette Creative Commons License 2007.04.28 0 0 12508
Akkor most elmentél, vagy sem???? :)
Előzmény: pere1 (12506)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2007.04.28 0 0 12507

Egyiptomi képekkel még adós vagyok, de feltettem néhány tavalyi képet Horvátországról:

http://gportal.hu/portal/hb68/

HB

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!