Szóval van ez a játék, ez a Pro Cycling Manager és eléggé rászoktam.:) Mindenkinek érdemes kipróbálni hisz Bruyneel vagy éppen Mario Kummer székébe ülhet, és irányíthatja a csapatát. A képen éppen Kesslerrel győztem.:) Több info a cycling-manager.hu oldalon. Amúgy majd csinálok egy képet Vinoról ahogy sárga trikóban van, a képzelet nem ismer lehetetlent.:)
Na, végre egy jó hír. Csak ne akarjanak mindenáron győzni. Akinek az ég jelet küld, az hallgasson rá. Az ég jelet küldött szegény Surának, mikor össze-vissza szagatta magát, hallgatni kellett volna rá, és feladni a versenyt. Akkor se lenne tour győztes, de nem volna ez a nagy szégyen.
Andreas Klöden, a vasárnap véget ért Tour de France kerékpáros körversenytől visszalépett Astana csapat német csillaga rövid gondolkodás után úgy döntött, folytatja pályafutását.
A 32 éves klasszis, aki 2004-ben második, míg tavaly a harmadik helyen végzett a világ legjelentősebb körversenyén, néhány napja a Bild című német lapnak még arról beszélt, hogy valószínűleg befejezi pályafutását, mert a sportág jelenlegi feszült helyzetében attól kell tartania, börtönbe kerül.
"Az első csalódottságon már túltettem magam. A családommal, illetve a barátaimmal is sokat beszélgettem azóta és úgy döntöttem, nem hagyom abba. Szeretnék felkészülni a szeptemberi világbajnokságra" - mondta Klöden, hozzátéve, hogy egyelőre nem tudja, mi lesz jelenlegi csapatának a sorsa.
A német kerekes az ötödik helyen állt, amikor az Astana első számú versenyzője, a kazah Alekszander Vinokurov megbukott a június 21-én elvégzett doppingvizsgálaton és az istálló vezetése visszaléptette a gárdát a viadaltól.
Bravo Michael! Jó kis vesenyző lehet belőle, amolyan Cancellaras típus.:) Jól sprintel, jól megy TT-t és még csak 21 éves! Határozottan támigatnám Német körversenyen való bevetését. Amúgy most a Német körön indulhat majd pl. Klödi meg Kash? Vagy most az Astanát eltiltják?
1 Björn Schröder (Ger) Team Milram 14.15.52 2 Thomas Ziegler (Ger) T-Mobile Team 0.09 3 Nicki Sørensen (Den) Team CSC 0.10 4 Matti Breschel (Den) Team CSC 0.11 5 Michael Schär (Swi) Astana 0.14
. . .
29 Julien Mazet (Fra) Astana 17.41
33 Evgeniy Sladkov (Kaz) Astana 26.13
52 Igor Abakoumov (Blr) Astana 33.54 53 Dmitriy Muravyev (Kaz) Astana 56 René Haselbacher (Aut) Astana 43.25
Schar nagyon jól megy, továbbra is övé a legjobb fiatalnak járó trikó, egész jól sprintel.
Tour de France 16.szakasz, Orthez - Gourette - Col d’Aubisque, 218.5km
1 Michael Rasmussen (Den) Rabobank 6.23.21 (34.20 km/h) 2 Levi Leipheimer (USA) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.26 3 Alberto Contador Velasco (Spa) Discovery Channel Pro Cycling Team 0.35 4 Cadel Evans (Aus) Predictor - Lotto 0.43 5 Mauricio Soler (Col) Barloworld 1.25 6 Haimar Zubeldia Agirre (Spa) Euskaltel - Euskadi 1.52 . . .
DNS Paolo Savoldelli (Ita) Astana DNS Gregory Rast (Swi) Astana DNS Daniel Navarro (Spa) Astana DNS Andreas Klöden (Ger) Astana DNS Andrey Kashechkin (Kaz) Astana DNS Serguei Ivanov (Rus) Astana DNS Maxim Iglinsky (Kaz) Astana DNS Antonio Colom (Spa) Astana DNS Alexander Vinokourov (Kaz) Astana
Még azért felkerültünk a listára, ááá pedig Savo is milyen lelkesen hordta a vizet...:(
Amúgy sajnos ez már gyenge magyarázat, szerintem a csapatot nem kellett volna visszahívni, ez egyértelműnek tűnik.
Amúgy meg most egy kicsit mérges lettem Merckxre, jajj persze ő a nagy tiszta visszautasította a gonosz orvos ajánlatát. Már akkor is doppingoltak, most is doppingolnak és nagyon lehet, hogy nem lesz már megtisztulás. Most is a csapatvezetők játsszák az értetlent, pedig ők tudják ez egészet a legjobban.
Ezenkívül a franciáktól egy támadásnak tartom, most reménykedtek Moreauban ő sem jött be. Ugye csesztetik Rasmussent, és szerintem Contadort is piszkálni figják még...
Szegény eráék egész évben a tourra készültek. Milyen lehet most kint a hangulat A második tourt teszik tönkre Még csak az kell hogy Contadort is kigolyózzák
Szegény............. Nagyon sajnálom az egészet. Boszorkány vagyok? délután elmentem kicsit biciklizni, és valami olyan fura érzésem volt, hogy mire haza érek, kiderül, hogy Vino doppingolt. Aztán az nemrég a hívott a barátom, hogy mit szólsz a kedvencedhez, én meg néztem nagyokat.. De ennek sose lesz vége. Egyik évben ez, másik évben az fog lebukni. Egy "normális ember" dopping nélkül végiig tudná csinálni?
De én nem haragszom rá, nekem ettől még ugyanúgy szimpatikus marad, nem tudok rá haragudni.
Én egyik versenyzőt sem ítélem el. Ennek a mizériának csak akkor lesz vége ha a két fél meg tud egyezni, de a dopping akkor is marad. Tisztulni legfeljebb az ég fog nem a sport, legyen az TdF, olimpia vagy bármimás!
Törölni akkor sem szabad, ha megszűnik, a csapat. Nekem Vino örökké a napégette, szőke, kékszemű fiú marad, aki ott sírt a nizzai promenadon, Kiviljev képével a kezében 2003 márciusában. Történt, ami történt, nem mi vagyunk a jó isten, hogy ítéljünk felette.
Igazad van. Először én is megijedtem, hogy szegény Vinot, az Armstrong-Ullrich éra utolsó nagy bölényét is kilőtték, de aztán arra gondoltam, hogy ebben a sportágban legalább megvan az igyekezet, hogy megtisztítsák a sportágat. Mindenki tudja, hogy az amerikai fociban, kosárlabdában, a hokiban a versenyzők gyakorklatilag drogokon élnek, sokan halnak meg fiatalon, még se tesz senki, semmit. Ugyanúgy a FIFA se tesz a világon semmit a dopping ellen. A teniszmezőny meg inkább egy vicc.
Olyan ez, mint a rákgyógyítás. A kemoterápia során hihetetlenül erős mérgeket adnak a betegnek, ami kiirtja a rákos sejteket, de megmérgezi és iszonyú szenvedésnek teszi ki a beteget. De ez az ára az életnek, végig kell csinálni.
Az az igazság, hogy már semmin sem lepődöm meg. Elkezdtem nézni a kerékpárt, elkezdtem szurkolni a T-Mobilenak, Ulléstul, Sevillástul, Kesslerestül, Vinostul, Mazzolenistül.. Tavaly a Tour előtt nem engedték indulni a kedvemceimet, idén a Tour közben mennek haza. Valahogy amelyik csapatnak elkezdek szurkolni, az doppingbotrányba kerül. Vinonak a tegnapi volt az utolsó szakasza életében, sajnos a Vueltát sem próbálhatja meg. Kíváncsi vagyok, hogy az állam ezekután mit csinál. Kiszáll? Marad? Vannak még tehetségek itt. Én most egyáltalán nem ítélem el Vinot, mindenki doppingol, most ő bukott le. Ennyi, nekem akkor az emlékezetemben ez a Vino marad meg, és majd 5-6év múlva biztos lesz Vino csapatvezető. És biztos Sipiék majd megemlítik, hogy ő a doppingos csapatvezető. De én akkor is majd erre a küzdeni akarására fogok emlékezni. És ha a csapat megmarad, akkor is marad egy Klöden, egy Kash, egy Iglinsky és külön kiemelem, egy Colom. De én ezekután is lefogok ülni a TV elé és szurkolni fogok, mert velem ezt a sportot senki/semmi nem utáltatja meg velem. És holnap leülök szurkolni Contadornak, ő is elvégre régen csapattag volt. Remélem a topikot nem kell törölni, vagyis nem fog megszűnni a csapat.
Kiváncsi vagyok mit lép erre a kazah állam. Jaksche azt mondta, azért ritka a vérdopping mert sok befeketetést, nagy szakértelmet igényel. A kazah államnak nyilván megvolt a lehetősége, hogy biztosítsa a nemzet büszkeségei számára mindezt. Kérdés, hogy most mennyire hagyják vízben az embereiket, és mennyire kenik rájuk, hogy csak és kizárólag az ő hibájuk ami történt, a minisztérium nem tud semmiről.
Abból, hogy nem engedték visszaszerződtetni Belokit, nem sok jót jósolok szegény Vinonak.
Nagyon sajnálom szegényt. Biztos, hogy az egyéni becsvágya is szerepet játszott, de vérdoppingot egyedül, paplan alatt nem lehet alkalmazni.
Péter ennek a képnek tréfásan azt a címet adta: Ajánlom, hogy jól szerepelj! Gyanítom, szegény Surának nemm sok mozgástere volt, neki mindenáron meg kellett szolgálnia kazah nép 15 millió olajdollárját. Ez lett belőle:-(
24.07.2007 - Hamburg (dpa) - Radprofi Alexander Winokurow ist nach Angaben der französischen Sportzeitung « » bei seinem Sieg am 21. Juli im Zeitfahren der Tour de France des Blutdopings überführt worden.
Wie das Blatt in der Online-Ausgabe weiter berichtete, erklärte sein Astana-Team direkt nach der Bekanntgabe den Tour-Ausstieg. Damit ist die Frankreich-Rundfahrt auch für seinen deutschen Team-Kollegen Andreas Klöden beendet.
Der 33-Jährige Winokurow, von 2000 bis 2005 für das deutsche Team T-Mobile aktiv, soll laut «L`Équipe» unmittelbar vor dem Zeitfahren eine Bluttransfusion erhalten haben. Bei einem Sturz in der fünften Etappe hatte er sich eine Knieverletzung zugezogen und musste an beiden Knien genäht werden.
radsportaktiv.de
Alexander Vinokurovot a francia sportújság, az L`Équipe om line kiadása szerint a szombati egyéni időfutam után vérdoppinggal kiszűrtek.
Ahogy az újság on-.line kiadása hírül adta, a poztív eredméány közzététele után a csapat azonnal bejelentette, hogy kiszáll a tourról. A verseny ezért Andreas Klöden számára is befejeződött. A 33 éves Vinokurov, aki 2000 és 2005 között a T-Mobile versenyzője volt, az L Equipe szerint közvetlenül az időfutam előtt vértranszfúziót kapott. Az ötödik szakaszon elszenvedett bukása után mindkét térdét össze kellett varrni.
viccet félre téve, ettől függetlenül hatalmas pénz van benne, nem fognak csak úgy kiszállogatni. Vino visszavonul a többiek meg mennek tovább. ki itt ki máshol.