nagyon sajnálom, ez iszonyú rossz érzés lehet, ennyi törődés és munka kárbamegy :( reméljük, azért nagy része magához tér, ahogy lentebb is írták, szurkolok nekik!
Régen voltam már, de mindig meg dicsértétek a kertem és a gyönyörű paradicsomjaimat.
Ezért most elhoztam megmutatni hol tartok. Februártól foglalkoztam a palánta neveléssel 16 fajtát ültettem, nagyon szép palántákat ültettem ki, most a képek magukért beszélnek igaz volt 10 perces jégeső.
Persze nem csak a paradicsom néz így ki, a sóska olyan lett minha kacsáknak lett volna megvágva, padlizsán hatalmas levelei cafatokba.
Most találtam ezt a fórumot. Én is szoktam paradicsomot ültetni. Már sokfélét kiprobáltam. Most balkon paradicsom palántát keresek a közelemben. Ha valaki elpostázza természeten kifizetem.
Íze édeskés, leve sötétebb, mint a piros paradicsomé. Jó sűrű, ízletes. Nedvesség hatására hajlamos a kicsattogzásra. A feldolgozáskor a amagház körüli levet érdemes kinyomni, mert eléggé színtelen.
Amint említettem, szerintem kicsit keresztbeporzódott, és pirosasabb lett, de amúgy rendben volt. Alulról kezdett felszáradni (paradicsomvész???), mint az összes többi. Más betegséget nem tapasztaltam.
Az íze finom volt. a viszonylag vastag héj pedig fajtaspecifikus.
Palántát nem igazán árulnak... Szerintem az eredeti syngenta mag nem kapható itthon.
Én vettem (Auchanban) kumatot, megettük, és a magokat kiszárítottam. Persze óvva intettek, hogy hibrid, meg korcs lesz belőle, de semmi ilyen nem történt. Csak annyi gixer volt, hogy nem lett teljesen fekete, mert valszeg keresztbeporzódott a többi normál piros paradicsommal.
Sziasztok! Szakmai jellegű kérdésem lenne felétek! A neten olvastam a lila paradicsomról,ami igencsak felkeltette az érdeklődésemet, jótékony hatásai miatt. A keresőben rá is kerestem a lila parira ,de palánta vásárlási lehetőséget nem találtam. Egyik palánta forgalmazót felhívtam, érdeklődve a kívánt fajta iránt,de náluk csak fekete van,amiről eddig szintén nem hallottam. Ebből is csak magot árulnak,amit már későinek találok megvenni. Elképzelhető hogy a lila és a fekete ugyanazt a fajtát jelentene? Kérem ,aki rendelkezik ilyen ismeretekkel vagy palántával, szíveskedjen válaszolni! Köszönettel:Jani
Szeretnék kisérletezni paradicsom oltással azonban az alany növény "Beaufort" úgy néz ki, hogy csak 500 magos kiszerelésben kapható. Nekem max 100 kellene elvileg érdeklne valakit a fennmaradó készlet? Vagy valaki tud olyan helyet mondani ahol kisebb kiszerelésben is megvásárolható?
Ültetni csak vízzel szoktam, utána amikor már látszik hogy feléledt kb 1 vagy 2 nap múlva jöhet a trágyalé, csak jó érett trágyával és nem szabad erősre keverni mert perzselhet. Ha hetenként kap egy ilyet vagy 3-4 hétig az jól felerősíti. A szomszéd meg csak nézi, hogy mitől másfélszer akkora mint az övé.
Amikor már terem nem szabad mert a trágya az mégiscsak trágya.