Keresés

Részletes keresés

Borzas Creative Commons License 2003.12.15 0 0 417
arra gondoltam 8 évnyi megfeszített gitárolás után megtanulok idomítani egy klaviatúrát is a picit... persze főként poén szintjén. megvana kiszemelt hangszer, ha egyszer nagyon elborul az agyam, meg is veszem... 15000be kerüla syncopa.hu-n. majd vizsgaidőszak után, ugye...

mókás, mi?

tehtube Creative Commons License 2003.12.15 0 0 416
Akapuli!
Mit értesz olcsó alatt? Mi a maximum? Meg milyen stílushoz kell?
Üdv
Előzmény: akapuli (411)
Halsaman Creative Commons License 2003.12.15 0 0 415
Megjött a szervíz-manuál Németországból. Nagyon jó! Mennyi időt megspórolhattunk volna, ha előbb érkezik...
tehtube Creative Commons License 2003.12.14 0 0 414
Drawbar klónok. Sok ilyen van. És sok rossz! A Suzukikat érdemes elfelejteni, de nemrég kipróbáltam az új CX, meg a BX3-at Korgéktól. A billentyűzete nemcsak kinézetre, hanem játékra is waterfall-szerű, jó. De a hangja. Ilyet nem lenne szabad gyártani. Túlvezérelt a basszusa, de ha leveszed összeomlik a magasa is. Meg van benne valami szörnyű, mint a régi CX-ben.....nem tudom mi, de olyan Vermonás kása.
Nekem VK7 van, nem vagyok megelégedve, de még nem találtam olyat, amire lecserélhetném.
A Voce V5 elvileg mobilitás és hang szempontából igen jónak néz ki, de még nem volt a kezemben. Hogy mások meg miket mondanak róla, az meg nem elég.
Az OB3-2/D9e is sok kritikát kapott, de főleg a műlezli miatt. Én igazin nyomom, szóval nem téma, ezt is kipróbálnám, ha lenne rá alkalom.
A Nord Electrót az enyém mellé betettem a lezlimbe. Tulaja :-( Magában, műlezlijével elmyegy a hangja, de a száraz orgonahang ott sem az igazi, hiába fényezik nagyon. Nem is szólva arról a sok ügyetlen gombról, ami újítás akart volna lenni a kezelőfelületen.
Lehet hogy a V5 a nyerő? Nemszólva arról, hogy a drawbarok formája a régi igazi 50-es évekbeli Hammondoké. Nyújorki gyártmány. Nem is drága, de csak egy száraz orgonamodul lezli, zengető nélkül.
Otthon azért megmaradok a jó kis igazinál. Úgy látszik ez is olyan hangszer mint a szaxofon, még a legjobb számítógépes modellezésnek is beletörik a bicskája. Szegény VK csak fellépésnél bújik elő tokjából.
Üdv.
Előzmény: almost famous (412)
Borzas Creative Commons License 2003.12.14 0 0 413
JIMMY SMITH AZ ISTEN, vagy legalábbis rokonok
almost famous Creative Commons License 2003.12.03 0 0 412
melyik ceg csinal olyan nem vintaget, ami hordozhato is meg amit lehet is hasznalni. roland, korg, hammond?

digitálisak: Hammond XB-1, XB-2, XK-2, Korg CX3 (Mk.II), Roland VK-7

analóg: Korg CX3(Mk.I) <- bár ez vintage

Előzmény: akapuli (390)
akapuli Creative Commons License 2003.12.03 0 0 411
basszus senki nem valaszolt az olcso, de azert hasznalhato hammond vagy mas cegek altal gyartott orgonakrol tett erdeklodesemre. mondjatok mi a tuti?

borzas: talan olvasd el az elozo hozzaszolasomat, nem hiszem hogy barmilyen nagy aszt kihagytam volna. van meg ket uj kedvencem: deodato meg a big bossman, mindketto inkabb ilyen jazz-funk, de sujton.

volt vagy 5 eve a vorosmarty terne valami johnny blues gitaros csavo, abban a csapatban jatszott hammondon egy magas voros csavo, na az a hangszer valahogy egyutt tudta a hammond hangzast meg a fender rhodest. kicsi volt, lehetett hordozni, azt szem VK8 vagy ilyesmi volt rairva. segitsetek mi lehetett az!

almost famous Creative Commons License 2003.12.02 0 0 410
Na nekem meg kész van a Lezlim, és végre megint szól a zengető a hammondomban :)))

A lezli valami iszonyú hangos... szó szerint nem lehet mellette megmaradni, ha ki van hajtva. Kegyetlen.

Rákötöttem a Trinityt, gagyi kis fenderzongi hang olyan klasszul szól a csöves cuccon, hogy csak na :)

Borzas Creative Commons License 2003.12.02 0 0 409
HAJRÁ no. 3.!!!
sziti Creative Commons License 2003.12.02 0 0 408
HAJRÁ!!!!
Előzmény: Halsaman (406)
almost famous Creative Commons License 2003.12.02 0 0 407
Gratulálok hozzá, és hajrá a próbákkal!! :-)
Előzmény: Halsaman (406)
Halsaman Creative Commons License 2003.12.02 0 0 406
KÉSZEN VAN!

még egy kisebb szétszedés vár rá, az olajozó pontok ugyanis részben a végfok alatt vannak- meg akkor a végfokot is tuningolom kicsit, de

KÉSZEN VAN.
Egyébként nagyon jól szól, kellemes játszani rajta, meg örülök, hogy végre a hangszer mivoltában használhatom.
Kis aggodalomra ad okot, hogy nem tudom, az utolsó hiba mitől múlt el...:)
Sebaj, mostantól hosszadalmas tesztelés következik a próbákon:))))))))

Halsaman Creative Commons License 2003.12.01 0 0 405
Csőcsere nem használt:(
Viszont találtam két kontakthibát is:(((
A manóba.
Előzmény: Halsaman (403)
almost famous Creative Commons License 2003.12.01 0 0 404
Hát most erre mit mondhatnék? :)

Ez van.

Előzmény: Borzas (402)
Halsaman Creative Commons License 2003.11.29 0 0 403
No!
Van hangerő, meg minden jó!
Viszont:
Csak akkor működik a perka, ha függőlegesen állítom a panelt!!! Ha vízszintesen van benne (ahogy lennie kéne), akkor betegeskedik.

Röviden: egy csőcsere és készen vagyunk(!!!)
:)

Borzas Creative Commons License 2003.11.29 0 0 402
a saját neved jobban állt, Attis, mondtam már::))??
Előzmény: almost famous (397)
Halsaman Creative Commons License 2003.11.29 0 0 401
Ebben olyan van, ami kevesebb fényre (hangerő növelése) nagyobb ellenállást produkál.
Ettől persze még nem szól, de a hétvégén fog, szerintem!
Zoldalma Creative Commons License 2003.11.28 0 0 400
Ha már hangerőpedál: rákérdeztem a fotoellenállásra, természetesen kétfajta van: ami fény hatására növeli, illetve, ami csökkenti az ellenállását :-)
Előzmény: Halsaman (398)
sziti Creative Commons License 2003.11.28 0 0 399
Elismerés és további drukk!
:-)
Előzmény: Halsaman (398)
Halsaman Creative Commons License 2003.11.28 0 0 398
Megszólalt a pedálsor, tuning is megvolt!
A hangerőpedál és az említett perkakapcsoló van hátra és kész!
Alig várom!
almost famous Creative Commons License 2003.11.27 0 0 397
Na ma is hallottam Hammondot a Colosseum bulin :)
Borzas Creative Commons License 2003.11.26 0 0 396
na, szedtem le némi Medeski Martin&Wood-ot, és meg kell mondjam, KURVA ÁLLAT! MINDEN TOPICOLÓNAK KÖTELEZŐ OLVASMÁNY!!!
Borzas Creative Commons License 2003.11.25 0 0 395
Hi! Te talán tudsz válaszlani az általam itt korábban már feltett kérdésre: milyen jazz (nem jazzrock) zenekarok vannak, amikben a Hammond meghatározó hangszer?
??

???

????

G.G. Creative Commons License 2003.11.25 0 0 394
Jon.:-)
Előzmény: Halsaman (393)
Halsaman Creative Commons License 2003.11.25 0 0 393
Én egyelőre leragadtam Emersonnál és John Lordnál... Majd ha összeáll végre a Gép, akkor elkezdem hallgatni a hozzávalót!

Utóbbi néhány hétben amúgy is többet forrasztottam, mint zenéltem:(

Halsaman Creative Commons License 2003.11.25 0 0 392
Bőszen tesztelek, jönnek is ki a hibák...
Pl a perka kapcsolók most éppen az előerősítőt kapcsolják ki-be...
Hm.
Halsaman Creative Commons License 2003.11.24 0 0 391
A renovából már csak a pedálok megszólaltatása van hátra. Bár lehet, hogy egy kis tuningot is eszközölök, ha már ennyire megismertem a hangszer belsejét.
(van egy olyan honlap, ami azzal foglalkozik, hogy mi a különbség az L-100 és a B-3 hangja közt és hogyan lehet a spinet orgonákat "tuningolni" b-3 irányba....)
akapuli Creative Commons License 2003.11.24 0 0 390
szivet melengeto ez a sok kep. mellesleg ide is beszivarogtak a gitarosok. a nem tremolos de satus gitarrol meg annyit, hogy nem hulyeseg, csak vannak szuklatokoruek. annyira nem az, hogy mar a satrianinak is csinaltak ilyet, lasd ibanez katalogus.

a hangszer: en is imadom a hangjat. szerintetek melyik ceg csinal olyan nem vintaget, ami hordozhato is meg amit lehet is hasznalni. roland, korg, hammond? igazabol zongorazni tanultam meg anno, de mindig is ez tetszett...

le van hulve a topik a papp gyulatol. mondjuk tenyleg jo. de hol maradnak az olyan nevek, mint a jimmy smith (az uberfranko), mcduff, linston smith, sot joey de francesco. nekem igazabol azok a csavok jonnek be akik a labukat is hasznaljak...megiscsak igy kezdodott.

medeski martin & wood: hat szerintem a csavo megmutat mindent, hogy a modern jazzben, mit is kepviselhet az orgona. foleg a combustion (vagy valami ilyesmi) cimu lpn nyomatjak a legfuturisztikusabban a dj logic tarsasagaban.
ha kivancsiak vagytok rajuk, ok jatszanak az iggy pop lassu albuman is (vagy legalabbis a francia tvben bemutatott koncerten ok kisertek), john scofield - a gogo, ...

ami nagyon ut, az a neil young + booker t: lets roll.

Halsaman Creative Commons License 2003.11.24 0 0 389
Tegyük fel, hogy párás a levegő. Tegyük fel, hogy vannak festetlen felületek. Tegyük fel, hogy van benne mechanika.
Szóval, jobb félni, mint megijedni.
Előzmény: Zoldalma (387)
Halsaman Creative Commons License 2003.11.23 0 0 388
Ja, meg végül is tudsz valamit a Technologikáról?
Előzmény: almost famous (384)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!