tavasszal, mikor a vb volt, valahol találtam 1 linket, ahol élőben lehetett online nézni a meccseket (tehát nem feliratosan, hanem igaziból), most nincs ilyesmi?
Viszont Davis tegnapi győzelméről csak a netről értesültem, mikor a cégből hazaindultam 6-4 volt Maguire-nek, 10 körül pedig mekknéztem az eredményt, nagyon happy voltam, és Maguire nagyon szépen nyilatkozott, ez mindenképpen dícséretes. Remélem az egyébként rokonszenves Doherty ma 1 golyót sem üt be:D
Akkoriban volt sky news csatornánk, ahol minden órában figyeltem a z éppen aktuális eredményt. nagyon szar volt. Bemondták, hogy 17-17 alig bírtam ki a következő hírekig, hogy mi lett az eredmény. És mikor bemondta a fószer, hogy "Stephen Hendry won his nemtomhányadik world title in the Crucible Theatre stb stb.." akkor nagyon de nagyon szarul éreztem magam. Megmutatták, azt a lökést, amivel Jimmy breakje kezdődött, és azt a hihetetlenül szimpla feketét, ami még a zseb ívét sem érte, annyira mellé ment. Aztán Jimmy rettenetesen rőt, nyugalmat magára eröltető arcát, amint nézi, ahogy Hendry lemészárolja. Rettenetes volt.
Egy-egy mondat a tegnapi két vesztes bajnok nyilatkozataiból:
Murphy: "It’s incredibly frustrating. I don’t have a cat, so I’ll have to kick the neighbours’" Maguire: "I didn’t expect him to play that well, but you don’t expect God to play that well!"
Azaz kb:
Murphy: Hihetetlenül csalódott vagyok. Nincs macskám, úgyhogy a szomszédéba kell majd belerúgnom. Maguire: Nem vártam tõle ilyen jó játékot, de istentõl sem várjuk, hogy ilyen jól játsszon.
Iannak abban a rövid breakjében tényleg pressure shot volt mindegyik. Matthew meg az Irishon fordított meg két meccset is, ha jól emlékszem elég mélyről és nyert döntő frame-ekben, neki is voltak jó breakjei nyomás alatt.
Matthew egyébként Murphy-t jelöli a címre :) "If there was a turning point, it was 11-8 when I had a kick on a red on 60 and Shaun made one of the best clearances I’ve ever seen,” said Stevens
Robertson csak megforditotta Murphy ellen, ez igen. Mindenkepp az egyik legkomolyabb gyozelme eddig. Ding ellen ujabb erdekes osszecsapasra van kilatas.
King es Perry remelhetoleg befejezik a holnap delutani sessionig...
Sajnos a mait csak fel szemmel tudtam nezni, de csak csodalattal tudok adozni Steve Davisnek. Ilyen koncentraltan es eltokelten meg nem lattam jatszani (valoszinuleg az utolso alkalom, amikor ennyire jo volt, joval az elott lehetett, hogy elkezdtem nezni a snookert). Steve 145-je pedig az 1982-es maximum ota a legnagyobb breakje profi versenyen! :)
Ha már a legjobb break-ekről van szó, nincs meg véletlenül valamelyikőtöknek az a kilencvenes évek eleji vb-döntő Jimmyisten és Hendry között, amikor 17-17-nél az uccsó frame döntött ? Mondjuk kábé olyan érzés lenne végignézni, ahogy mondjuk az 54-es foci vb-döntő összefoglalóit nézem, de akkor is, nagyon megnézném, milyen is volt az, amikor Jimmy a legközelebb állt a vb címhez.
Steve bátyó fantasztikus formában van !!!! Már tegnap is hihetetlen dolgokat csinált, és most feltette a koronát a teljesítményére. Az ötven felé közelítve is teljesen egyenrangú ellenfele Maguire-nek, aki ugyan nincs abszolút csúcsformában, de szerintem egyértelműen a világ négy legjobb játékosa között van. Bravo Steve !!!
Nyilván volt, de azért egész más a VB első körében 9-7-re vesztésre állni, úgy hogy te vagy a címvédő, ráadásul olyan játékossal ellen aki ellen egy hiba is elég lehet :) Ronnietól az csoda volt valljuk be őszintén :) Williamstől szintén, de azt mondom hogy nem az volt a legjobb break nyomás alatt, viszont hogy a legjobb century az fix.
Legjobb breakre még esélyes McCullochnak az a breakje is amit Zombie írt, az hatalmas meccs volt, ott még jobban megszerettem McCullochot :) Mondjuk azért az az Irish Masterses break is hatalmas volt, mikor Ronnie már össze volt zuhanva 9-8-nál, 68 pont hátrányban volt a frameben, úgy tűnt döntő frame lesz, de egy 69-es clearance meghozta neki a győzelmet :)
Egyébként BBC-n néztem egy videót, 2002-es VB összefoglaló, O'Sullivan - Hendry (Hendry nyert, de amit Ronnie játszott...na érdemes megnézni, szeretném még őt én így látni, hatalmasat kűzdött). Megnézem hátha sikerül kimásolnom a linkjét, mert lerippelni nem tudom hogy hogy lehetne :)
Igaz, összekevertem a két welshmant, Matthew lökött Ian ellen majdnem maximumot. Viszont mégis volt pressure, mert Mark előtte még sosem csinált maximumot hivatalos versenyen:)
Igen, a korabbi kendore en is emlekszem, de azert ennyire nem vitte tulzasba.
A 11. frametol kezdve, ha nem allt az asztal mellett, akkor takarozott (amig a JV nem szolt neki), King meg rohogott rajta (nem tudom, hogy a kozvetites soran ez mennyire jott at). Ott ultunk Ronnienak drukkolva, es a vegen mindenki egyutt nevetett Kinggel. Nem volt felemelo, de most King volt a jobb (erosebb lelkileg?).
Szvsz megprobalt relaxalni egy kicsit, de vmi nagyon zavarhatta, pedig a 9. framre a szunet utan nagyon magabiztosan jott ki.
A legduhitobb az a nagykepu gesztus volt, amikor ket framet a Kingnek "ajandekozott". Egyszeruen nem ertem, mire volt ez jo!??
Hát azt a meccset Mark elvesztette, szóval pressure az lehetett rajta :) De persze nem a legkiélezettebb helyzetben volt, ez tény. Szép breakek under pressure volt néhány, ezen gondolkodni kell :)
Jó, legyen megosztott első díj a legrosszabb meccsre :))
azt én is láttam, tényleg hatalmas volt, McCulloch nagyon jól játszott ott, feltétlen az egyike az ilyen breakeknek. Ilyen lehet még a Welsh Open döntő, döntő frameje is, az is elég komoly break volt Ronnietól.
Newportban sajnos én is így jártam :-), alig vártam, hogy végre az ő mérkőzése legyen és az első sorból láthassam játszani élőben, erre ott is eljátszotta a kendős dolgot, hát nagyon csalódott voltam. Szerencsére ennek ellenére akkor nyert, továbbjutott és "jóvá tudta tenni" a kendős esetet. Nagyon barátságos volt később, van aláírás, fénykép stb. rengeteg élmény vele és a többi játékossal kapcsolatban is.
Ilyen, fogadjuk el így. Sikerült kérnünk a szervezőktől egy hatalmas 1m-szer 1m70-es posztert, ráraktuk a sok közös fényképeket a játékosokkal, kint van most a nappali falán, olyan jó érzés néha megállni előtte és nézegetni a fotókat :-).
Mesélj, mi volt még! Biztosan érdekli a többeket is az élménybeszámolód! Ha nem akkor elküldheted e-mail-ben is, nagyon kíváncsi vagyok rá!
Az egyik legemlekezetesebb iden a McCulloch-Dott VB elsokoros meccsen volt, 9-9 volt az allas, McCulloch ment 5 ponttal es mar csak a szines golyok voltak fent. Csak 5 golyonyi break volt, de mind nehez lokes, egy double-lel kezdett, de volt benne fal mellett hosszabbitoval es ket hosszu pot is ha jol emlekszem.
szvsz: Ezt csak O tudhatja, de az en eszrevetelem szerint, akkor esett szet agyilag, amikor felnezett a mesterere a 10. frame kozepen. Nem tudom, hogy mi zavarhatta meg, de tobbet nem nagyon nezett fel, es a kendocskejevel ugy viselkedett, mint egy durcas kolyok. Eloszor en is nevettem a tobbiekkel, utana mar csak idegesitett, foleg azert, mert lattam, hogy miket muvel a torolkozo alatt.
King zsenialisan reagalta le azt a "hisztit". A merkozes utan abszoludt szerenyen viselkedett, meg en is kaptam tole autogrammot. :)