Keresés

Részletes keresés

potyesz1 Creative Commons License 2003.11.15 0 0 399
Sziasztok !

A baratnommel jovo ev elejen (februar) szeretnek egy kicsit kikapcsolodni.Nagyon Egyiptom fele hajlok.
Nekem eleg szimpatikusnak tunnek a Startutazason feltuntetett ajanlatok.Van valakinek eziranyu tapasztalata ?
Masik kerdesem a vizisportokra vonatkozik.Lehet Jet-ski-zni, fuggetlenul a korallzatonyoktol ?

Elore is koszi

Viktor-diver Creative Commons License 2003.11.10 0 0 398
Sziasztok!
Ezt csak megerősiteni tudom!
Többször jártam már Hurghadán, is, de Sharm fényévekkel hangulatosabb, s tisztább is...
Egy picit ezért drágábbak is a programok, de nem vészes...
Viktor.
Előzmény: Goszi777 (396)
Goszi777 Creative Commons License 2003.11.08 0 0 397
Kedves Sshfan,
Van egy olyan erzesem, hogy neked kisse ingatag az idegzeted. Nem ertem, hogy miert kell ekkora es ilyen idetlen kirohanast rendezned.
Egyebkent meg majdnem total egyet is ertek azzal, amit a gyanusan alacsony arakrol irsz, csak azert megsem mindig van teljesen igy a gyakorlatban.
Egyreszt a Kartagoval a botrany a nyari csucszezonban volt, megpedig az, hogy az utasokat nem abba a hotelbe vittek, ahova befizettek, hanem egy kozvetlen tengerparti szalloba helyeztek oket at, ami ugyanolyan kategoriaju volt. Ez az utazasi szerzodesben is benne van es barkivel elofordulhat, ezen felul nem felteltlenul az iroda hibaja, lehet a hotel management-e is!
Ezen kivul amin meg erdemes lenne elgondolkozni mindenkinek aki szidja a Kartagot, az az, hogy nezzetek meg, hogy mekkora forgalma van a cegnek, es hany utast szallitanak ki havi vagy akar eves szinten, es erre hany reklamacio jut?! Lehet, hogy nagyon alacsony szamot kapnak igy, elkepzelheto, hogy joval dragabb es jobb nevu irodaknak, sokkal magasabb ez a mutatoszama! Ez kb olyan, mint amikor valaki okoskodik, hogy az ausztral Qantas a vilag legbiztonsagosabb legitarsasaga, mert meg nem zuhant le gepe soha, miota uzemel. Igen, ez igy van, de akkor mi van? Nem jelenti azt, hogy a legbiztonsagosabb, ugyanis, relative nagyon keves fel es leszallast vegeztek, pl egy american airlineshoz, vagy unitedhez, vagy british airways-hez kepest.
Ugye erted, hogy mire celzok.
Ezen felul, meg honnan veszed, hogy ilyen komoly problemak voltak/vannak az irodaval? Tapasztaltad szemelyesen, vagy pedig a sajtobol ertesultel rola. Ugyanis, amit a berenc, szemet bulvarsajto, meg jonehany, magat mertekadonak tarto napilap osszehord, az nem tekintheto mervadonak, hogy az Rtl klub, meg a lenin tv /TV2/ hiradojarol ne is beszeljek. Az nem jut eszedbe, hogy ezek az ujsagok, a konkurens utazasi irodak anyagi osztonzesejert cserebe, barmilyen hazugsagot leirnak?
Nekem semmi kozom a Kartagohoz, nem is utaztam meg veluk, de azert ezeken a dolgokon el lehetne gondolkozni, mielott szidja oket mindenki. Nekem tobb ismerosom is maradektalanul elegedett volt veluk, semmi gond nem volt az egadta egy vilagon. Sot egy masik ismerosomek a Medinaval utaztak, ami joval dragabb tuneziaba, egy 5*os hotelbe, es a leglelakottabb, oroszoktol hemzsego szarnyban helyztek el oket, egy markas hotelben. A nyaralas vegen mikor egy masik szobaba bementek, ahol szinten magyarok laktak, rosszul is lettek, hogy mennyivel jobb ez a szoba, mint amiben ok 2 hetet toltottek...
Meg az irodakra annyit, hogy szerintem a legjobb iroda magyarorszagon a Tensi, csak hat szo szerint horrorisztikusak az araik.

Ami a furdest illeti, illetve a korallzatonyokat, nekem ugy tunik a kirohanasod, mintha Sharm El Sheikhre csak az utazhatna, aki buvarkodik, egyebkent mindenki mas alsobbrendu legy, aki nem feltetlenul szeretne draga penzert a viz alatt bameszkodni a halakat.
Engem rohadtul nem erdekel a buvarkodas, 5perc snorkelling untig eleg szamomra, sot a baratnom sem buvarkodik hal' Istennek, pihenni szeretnek menni, meg kikapcsolodni, meg normalisan furodni a tengerben. Az a velemenyem, hogy joparan vagyunk igy, ezert gondoltam, hogy megemlitem, hogy Sharmon nagyon sok helyen, nagyon nehez a furdes, amit az utazasi irodaban is megerositettek.

Előzmény: sshfan (392)
Goszi777 Creative Commons License 2003.11.08 0 0 396
Szia,
Epp ma voltam benn a Kartagonal, az Astoria uzlethazban es eleg hosszasan elbeszelgettem az egyik arab fickoval, aki ott volt.
O mindenkeppen Sharm El Sheikhre probalt rabeszelni Hurghada helyett, azert, mert az egesz hely szerinte sokkal ujabb, nyugatiasabb, rengeteg bar, etterem, uzlet, Vaci utca szeru setaloutca van Naama Bay-ben. Azt mondta, hogy sok ember szerint mar-mar giccses, nagyon mu az egesz. A szallodak magas szinvonaluak, jobbak, mint Hurghadan, de viszont azt mondta, hogy idegesitoen sok a bunko orosz, aki a svedasztalnal szo szerint felloki az embert. Mondta, hogy vannak olyan utasok, akik ezert nem hajlandok sharmra menni, mert tove van oroszokkal, heti 30! charter gep megy a ruszkiktol.
Ami a Sharming Inn-t illeti, azt mondta, hogy nem rossz a szalloda, nem egy luxus hotel, nem is vadi uj, de 39e forintot nagyon, de nagyon meger es semmi nagyobb gond nics vele.
Ami a szervezest illeti, szoktak a Kartagos idegenvezetokkel problemak lenni, de igazabol ez kit erdekel? Kimesz a repterre, atveszed a jegyet, felszallsz a gepbe, beszallsz a sharm el sheikhi repteren a transzfer buszba, ami elvisz a hotelbe es kesz. Egy szep szobat kell kerni, szerintem ha adsz a recepciosnak 10 USD baksist, tuti, hogy jobb szobat ad, egyiptomiak penzert mindent megtesznek.
A gep nem Malev, hanem Travel Service. Nem ultem meg rajta, de nem egy teljesen ismeretlen tarsasagrol van szo, egy B737-essel repulnek, szerintem egy nyaralashoz tokeletesen megfelelo, lezuhanni tuti nem fogtok:)
Gabor
Előzmény: Valve (395)
Valve Creative Commons License 2003.11.08 0 0 395
Sziasztok!
A Kartagonak most megint nagyon jó akcióik vannak Egyiptomba. Most A Sharming Inn szálloda 59.000 lenne mindennel együtt. Az lenne a kérdésem mit tudtok a szállodáról, meg milyen a kartagós szervezés, mert eddig csak Best/Medinával utaztuk, azzal rendben volt minden, de ők 2szer annyiba kerülnek most. Írtok antikartagos honlapról is, azt merre találom. Szerintetek nem lenne gond bevállalni az utat? (11.19-én szeretnénk utazni) ja és a Kartago nem Malévvel repül, milyen a másik légitársaság? Köszönöm
sshfan Creative Commons License 2003.11.07 0 0 394
minek jopofizzak? ez a velemenyem, es kesz. a forum vegulis velemennyilvanitas... de errol nem is vitatkozom azt hiszem.
egyebkent nyugodtan dicsekedj vele hogy hol voltal, mert nem semmi a vilag 2. legnagyobb korallzatonyanal lenni!! :-)
es akit OTT EZ zavar, az NE menjen ODA. ez olyan mintha zavarna a ho mondjuk Ausztriaban a hegyekben telen. akkor nem mennel oda.
Előzmény: ercsibe (393)
ercsibe Creative Commons License 2003.11.07 0 0 393
A halakról és a korallokról amit írsz, az mind igaz. De ahogy írod... Ugye te is tudod, hogy nem erről szól a fórum? Én búvárkodni mentem, és baromira nem dörgölöm senkinek oda, hogy a világ 2. legnagyobb vízalatti nemzeti parkjához a korallok és a halak miatt megy valaki. Mert ílések és pofonok.

A Kartagoról meg tényleg baromi rossz hírek keringenek. És valszeg igazak is, mert tényleg létezik az anti Kartago honlap, illetve utazási lapok fórumain külön rovatai vannak, hogy milyen szar. De akkor se hurrogj már le valakit!
Repjegy: Egy charter repjegy ára (átlagot mondok, erős szórás, szóródás van köztük) 10-12 ezer Ft (amennyiért az irodák megveszik a légitársaságtól) -lévén nem tartalmazza a marketing, sales, és egyéb toronymagas költségeket. A légitársaságnak mind1, hogy mennyire van tömve a gép, mert így is úgy is megkapja az árat. Az iroda, meg hogy csökkentse az árakat, nem kér ennyi és ennyi személyzetet, menüt csak olcsóbbat, no video esetleg, no rádió stb. Szóval a repjegy bőven kijön a 40.000 Ft-ból. Az egyiptomi szállásárakat is ismerjük, tehát még így is nullszaldó felett vannak. (Bár nyilvánvaló nem ez az üzleti céljuk)
Bocs, nem nekem címezted, de ez a stílus nem ide való...

Előzmény: sshfan (392)
sshfan Creative Commons License 2003.11.07 0 0 392
Menjetek csak a Kartagoval, aztan ha veletlen kintmaradtok, majd erezzetek magatokat atverve!! Nem tanul a magyar ember?? Nem tunt meg fel az utobbi evek soran, hogy mi az mikor egy iroda mar gyanusan olcson kinalja portekajat?? Ha mondjuk egy 72centis 100Hz-es TV-t mondjuk 50000 Ft-ert arulnanak, nem gondolkoznatok el, hogy GYANUS??? Gondolom igen. Akkor az utazasoknal miert ilyen naiv mindenki?? Mit gondoltok, 40000Ftbol mi telik ki? Meg a charter jegy netto arara sem tuti hogy eleg, nemhogy a szallodara!!
Es a partrol: jajjjjj, korallal van teli a viz a vilag 2. legnagyobb korallzatonyanal!! nyafnyaf, en be se megyek igy furdeni, meg a vegen latok valami szepet... -- akit ez zavar az menjen Siofokra. Sztem annal szebb dolog a tengerben nincs, mikor a szines koralloknal uszkalnak a meg szinesebb halacskak...
Előzmény: Goszi777 (389)
ercsibe Creative Commons License 2003.11.07 0 0 391
A Mexicana sem a parton van -ettől mi megijedtünk, busz visz el oda, de ilyenkor -nem csúcsszezonban simán fellehet férni a buszra. Mi olyanokat hallottunk, hogy fel kell iratkozni előre, mert különben szivacs, de szerencsére amikor mi voltunk (febr közepe) nem volt ilyen probléma.

Part: ízlések és pofonok. A mi partszakaszunk olyan volt, hogy a korallzátony ott volt egyből a part mentén, és nem lehetett rálépni (még jó hogy, ezért nemzeti park) hanem stégeken lehetett bemenni a vízbe, ahol egyből a 30-60 méteres mélységbe csobbanhattál be. Először emiatt is paráztunk, de végülis ott van a látnivaló, mert a szirt szélén buliznak a halak, szóval eszményi. Viszont ahol be lehet gyalogolni (pl Naama Bay környéke ott meg le van taposva a korall, kihalt az igazi színes flóra és fauna a tengerből, szóval nem nagon látsz szép halakat, csak ha elúszol vmelyik oldalra. Én inkább nem Naama Bayt javallanám, bár ott meg diszkók/pezsgő éjszakai élet van -kinek a pap...

Kartago: Mi erősen le lettünk beszélve a Kartago-ról, és bevallom őszintén elég sok rosszat hallottam már róluk, van egy anti-Kartago honlap is:nem arra a szállóra van szerződésük, eltesznek a fenébe, a képen bemutatott csak egy illusztráció stb, stb, de mikor mi kinn voltunk, találkoztunk a stégen emberekkel (magyar szóra felfigyeltek, és odajöttek hozzánk.. :) akik a Kartagoval voltak kinn, és a szállójuk pont az említett parton volt (Diamond BEach-ha jól emléxem)és olcsóbb, mint a mienk, és tényleg azt kapták, ami.

Pihizni, városban sétálgatni mennétek, vagy halakat nézni?

Előzmény: Goszi777 (389)
zenox Creative Commons License 2003.11.07 0 0 390
Köszönöm a cimet.
Auto-motor bérlés lehetséges? Mennyire lehet szabadon és biztonságosan közlekedni?
Előzmény: ercsibe (388)
Goszi777 Creative Commons License 2003.11.07 0 0 389
Tobbek kozott meg a medina illetve a best-reisen is szervez ide utakat. A Kartagot most azert ajanlottam mert rendkivul jo aron vannak utjaik egesz novemberben egy 4*os fp hotel 40e+vizum+illetek, ami baromi jo ar, megha lehet, hogy nem is olyan klassz a hotel, mint a mexicana. Az OTP ezekkel az arakkal, most nem tud versenyezni, sot egyik iroda sem.
Egyebkent meg egy dologra erdemes odafigyelni, hogy sok helyen a szalloda strandja nem a legjobb, vagy baromi mely a viz, vagy nagyon sekely, illetve korallal van tele, ami megneheziti a furdest. Ezert nem is erdemes annyira ragaszkodni vizparti hotelhez, mint pl hurghadan, ahol sokkal egyszerubb az uszas.
Viszont Sharmon vannak nagyon jo strandok is ugy hallottam, ahova busszal par perc alatt el lehet jutni.
Előzmény: ercsibe (388)
ercsibe Creative Commons License 2003.11.06 0 0 388
Szia!

Nem hülye kérdések, ezért (is) van a fórum. :) Sharmra közvetlen charter megy, nagyon macera lenne Kairóból transzferezni. Az OTP travel pl Malév charterrel megy.
www. kartagotours.hu
de ezen kívül kínál még utat az OTP travel is (mi tavaly Bee ajánlásával velük mentünk, és igaz csak egy háromcsillagos szálló, de elég tuti hely. Mexicana.) meg a Kon-Tiki de szerintem vannak még irodák.

Előzmény: zenox (387)
zenox Creative Commons License 2003.11.06 0 0 387
Hogy lehet ide eljutni.
A repül? Kairoba megy, és onnan autobusszal tovább? Mennyi id? a transzfer?
Mennyire találtátok biztonságosnak?
Az Egypt Air járatain kivül jár más charter gép is?
Lehet Nektek ezek hülye kérdések, de még nem jártunk errefelé. Viszont sokan irtátok, hogy nagyon szép. Mivel az összi nyaralás sajnos elmaradt, talán elmennénk ha találnánk valami jó Last minute utat. El?tte viszont szeretnék minnél több infot begyüjteni.
A karthagonak mi a web cime?
Goszi777 Creative Commons License 2003.11.06 0 0 386
Szia,
A www.weather.com oldalon talalsz infot.
Egyébként az idő tökéletes olyankor, kb 28 fok van, a víz olyan 25 fokos és ragyogó napsütés. Ja és nézd meg, hogy milyen szuper akciós árak vannak most sharmra a kartagónak!
Gabor
Előzmény: zenox (385)
zenox Creative Commons License 2003.11.06 0 0 385
November közepén, volt már valaki? Fürdésre alkalmas a viz és a leveg? homérséklete?

Valaki irta, hogy dec 18 an 26 C fokos volt a viz.
Ez mennyire lehet általános?

beeeeeee Creative Commons License 2003.10.25 0 0 384
Persze, hogy emlékszem!!!! Mindig örülök, ha segíthetek! Főleg Sharm-al kapcsolatban, egyik kedvenc helyem...
Merre jártatok azóta?
Hegyet mászni nem voltunk, nem fért bele az egy hétbe... Most a piramisokra kíváncsibbak voltunk, de megyünk még arrafelé, legközelebb mi is megmásszuk!! De az bizti hogy én amíg lehet, tevén megyek, mert csak lemaradnék mindig az tuti a csoporttól... (enyhe asztma)
Tedd fel a képeket valahova ha tudod, nagyon kíváncsi lennék!!!!
Előzmény: satine (383)
satine Creative Commons License 2003.10.25 0 0 383
Szia, nem tudom, emlékszel-e még ránk,
nekem azóta is szép emlékel;
az is, hogy segítettél, az is, hogy ott voltunk.
Azóta voltunk másfelé is,
szerencsére,
de ide is vissza-visszanézek.

Megmásztátok a Mózes-hegyet?
Mert mi igen, tudod!

Ha egyszer tudnám, hogy lehet CD-ről képeket ide betenni,
akkor azért lenne néhány...

De majd próbálkozom a képtár.hu-val...
Szólok, ha az meglesz,
mert az azért nem semmi, megtenni pláne, de a képek is...

Voltatok?

Előzmény: beeeeeee (382)
beeeeeee Creative Commons License 2003.10.25 0 0 382
Szia!
Igen, én vagyok! :)
Elég ritkán irogatok a fórumra, mert nem nagyon van időm (főleg nyáron egyáltalán nem volt), de azért néha olvasgatom... ;)

Szfinx-t csak ügyesen fényképeztük... :) És korán voltunk ott reggel, gondolom azért nem volt még sok turista szerencsére ;)

Mindenesetre így másodszorra is szuper volt Sharm, főleg hogy most alapvetően pihenni mentünk... :)

Előzmény: satine (381)
satine Creative Commons License 2003.10.25 0 0 381
Szia,
Te vagy az a Bea, aki segítettél nekünk a Sharm-i utazáskor? (Győr?)
Ha igen,
legalább megismerünk,
ha nem, akkor bocs!

Azt hiszem, én most egy kicsit félreinformált vagyok,
a Szfinxhez egészen ilyen közel lehet menni?
Azt hittem, körbekerítették, vagy az későbbi téma?
Amikor mi voltunk, akkor is volt valamiféle elválasztó sáv.
Vagy csak ügyesen fotóztatok?

És még mindig nem hemzsegnek a turisták? A képeken úgy tűnik, nem annyira...

Előzmény: beeeeeee (371)
satine Creative Commons License 2003.10.25 0 0 380
Ami késik, nem múlik...
bocsánat,
most tudtam jönni -- megnéztem a képeket,
bevallom, a nagy részüknél szinte hallottam a párom mondatait a fülemben: jaj, Mami, megint medence, megint part, megint étterem...

ne érts félre,
örülök a képeknek,
jóérzés volt végignézni őket, hiszen a nagy részét én is láttam személyesen! - és ez a lényeg, hogy láthattam,
és akkor ott, nekem is ugyanolyan élmény volt egy-egy esti buli --- szóvl belegabalyodtam... a lényeg: hogy klassz képeket csináltatok!
Ami nekünk kimaradt, az a búvárkodás,
és ennek egyre jobban érzem a hiányát...

Ugye, a legközelebbi utatokról is készítesz ilyen beszámolót?
Majd szólj!
Mi a köv. cél?

Sziasztok!

Előzmény: olgyai (370)
áááááávadász Creative Commons License 2003.10.23 0 0 379
Szia!

Én még csak Sharm-ban voltam, és onnan napi kihajózásos túrák szoktak menni.
Nekem nagyon tetszett, de én először volt a Vörösön.
Hughradáról (íghy írják??) azt hallottam, hogy kicsit lelakták már a búvárok.
Dahabból általában parti merülések vannak, de csodálatos, azt mondták.

Én ha újra mehetnék, akkor Sharm és Dahab között vivódnék, mert Dahab szebb, de munkásabb a merülés előtti rész.

Üdv: áááááávadász

Előzmény: mokusleqvar (377)
mokusleqvar Creative Commons License 2003.10.22 0 0 377
majd belehúzok... a jövo héten jó lenne nyélbe ütni. Igazság szerint abban nem is nagyon bízok, hogy adnak el külön charterre is jegyet. Ha jól tudom, az irodáknak inkább a szállást éri meg értékesíteni, azon van a nagyobb haszon.
Mivel búvárkodnánk is, Sharm jó helynek t?nik. Melyiket ajánljátok inkább: Hirghadát, Sharmot vagy Dahabot?
mokusleqvar Creative Commons License 2003.10.22 0 0 375
Lehet, hogy végül csak a repülojegyet veszem meg. Elég "menosek" vagyunk mindketten. Attól tartok, hogy a feláras idoszak miatt a jegy ugyanolyan drága lesz, mint a jegy+szállás egy irodánál. Kb 150 E-t szánnék rá, annál többet nem engednek meg sajnos a kereteim.
Goszi777 Creative Commons License 2003.10.22 0 0 373
Szerintem kb 30% felarral szamolj. Egy jobb minosegu 4*os szalloda, illetekkel, vizummal, biztositassal 120-140e/ fo biztos lesz. Hurghada valamivel olcsobb.
Előzmény: mokusleqvar (372)
mokusleqvar Creative Commons License 2003.10.20 0 0 372
nagyjából mennyibe kerül egy szilveszteri út? Ajándéknak szánnám, most puhatolózom. Mondjuk 26-27-én indulnánk...
beeeeeee Creative Commons License 2003.10.18 0 0 371
Sziasztok!
Ilyen szép hosszú beszámolót nekem időm és türelmem sincs írni, de aki kíváncsi, íme a képek:
www.beepee.hu/kepek/egyiptom
Jó nézegetést!
És persze kérdések is jöhetnek... :)
Üdv.,
Bee
olgyai Creative Commons License 2003.10.18 0 0 370
Kedves Satine,

koszonom a dicsero szavakat:))

az alabbi site-n kepek is vannak (kb 80) Sharm el Sheikhrol

http://web.axelero.hu/olgyai/page1.htm

Előzmény: satine (369)
satine Creative Commons License 2003.10.11 0 0 369
Kedves Olgyai Gábor,
a magam részéről köszönöm a részletes beszámolót,
ha olvastad a régebbi írásainkat, találkoztál velem,
mi ugyanis - szerencsére - már voltunk ezeken a helyeken - Kairó, Hurghada, Sharm, de még nagyon szeretném folytatni a sort, jöhet Luxor, Asszuán is... :))

Nagyon élvezetes volt olvasni a beszámolódat,
bárcsak mindenki ilyen alapos lenne!!!
Én újraéltem veled együtt az utazást,
és jó érzés volt!

Csak így tovább!!!
Remélem, máskor, máshol, másról is kapunk tőled élménybeszámolót!!!!!!!!!!!!

Előzmény: olgyai (337)
ercsibe Creative Commons License 2003.10.09 0 0 368
Ezek szerint az én értékrendem más. Nem akarom elhinni, hogy az a természetes, hogy zárnom kell mindent, ha azt akarom, hogy meglegyen. MErt valami olyasmi van, hogy ahollakom, az olyan, mintha az én szobám lenne, szóval had ne kelljen már az én saját helyemen elzárnom a saját dolgaimat. És ha leköcsögözök valakit, akkor rasszsita vagyok.
Mi februárban voltunk tavaly, igaz csak 3 csillagos Mexicana-ban, de nekem esett le az állam, annyira tuti hely. A víz is klasszul fürödhető volt. Egész nap búvárkodtunk egyetlen vacogás nélkül.
Viszont tőlem is elloptak valamit: Direkt arra az alkalomra vittem egy csodás szaténfehérnemű szettet (az itthoni hidegben elfáradt páromat felvidítandó), és valahogy eltűnt a szennyeszacsiból. Na hát akkora aberrált majmot, aki azt elvitte...
A véletlen előlhagyott mobil/zsé viszont nem kellett nekik. Jó eljárás volt a rendőrségi macera. Tanuljanak belőle, hogy ŐK vannak a túristákért.
ath Creative Commons License 2003.10.09 0 0 366
a rendőr megmondta a szálló vezetsének, hogy ha nem jutunk dűlőre, felírják őket valami hivatalos listára és az x. eset után nem szaroznak, bezáratják a szállodát. nekem ezért volt undorító és érthetetlen a simlis igazgatók viselkedése. eleinte tök udvariasan és nyugodtan ajánlottam fel, hogy intézzük el úriemberek módjára.

ezek után viszont mindenkinek azt tudom javasolni, a dream's beach-et felejtse el. nekünk az utolsó napunk teljesen ráment erre a hülyeségre.

Előzmény: Goszi777 (365)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!