Keresés

Részletes keresés

LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.08 0 0 459
Belottem en ezt a hangszint a chicagoi asszonykamon ma ,es nagyon vajt hallasu legyen az aki megmondta volna, hogy nem C3:-)))Na jo, Don Zsolt lehet, hogy...:-))
Mikor jossz le a Hammond city-be?
Előzmény: tehtube (452)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.08 0 0 458
Most latom jobban, azert nem teljesen tokeletes...sorry!
A perca az egyertelmu, hogy a harmadik felharmonikus!
A soft-ot nem a hangerore ertettem..isten ments!!:-)hanem a koppanas erossegere!
A fast delay a percussion gyors elhalgatas/lecsenges kapcsoloja!Van a P-100-on is, nezd meg jobban!!!
Nekem csak ketto allas van a reverb-bol....milyen Hammond az amin 3 is van?:-)

A tobbi jo!:-)

Előzmény: Zoldalma (449)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.08 0 0 457
First class az ertelmezes...egyertelmu!
Imadott jazz-es hangzasom, no es a gyors Leslie-s csikorgo mely-magas regiszter kiemeles!!!:-)
Hallgassatok ha tudtok szerezni Richard"Groove"Holmes-ot, vagy John Patton-t!!!!Fenomenalis!!!!
Halsaman Creative Commons License 2004.01.08 0 0 456
Sziasztok!
Közben hirdetném, hogy febr. 7-én a Jókai klubban Trinity koncert, immáron Hammond orgonával!!!
Kezdés: 1/2 7 és 7 között!
tehtube Creative Commons License 2004.01.08 0 0 455
Párszázezerért tranzisztoros orgona? Ebben a kategóriában a Vermona sem rossz, ami csak pár tízezer.
Láttam régi böhöm Böhmöket a Ferenc körúti bótba', meg úgy hallottam hogy Lőrincen a volt orosz laktanyában.
Nemigen ajánlom, mert szóval azok nem Hammondok. Megvennéd, azután pár hét múlva már itt nem úgy szólna, ott nem úgy szólna, már gondolkoznál a cseréjén, de a nyakadon marad, kidobtad rá a pénzt. Nem is szólva, ha valami elromlik, szinte lehetetlen megjavítani. :-(
Felesért már egy örök darab is összejöhet. Szervize orgonák közt a legegyszerűbb. Tényleg más kategória. Üdv.
Előzmény: antrios (454)
antrios Creative Commons License 2004.01.07 0 0 454
Tehtube,köszi a választ:

leginkább itthonra kéne a zongora mellé, "hőbörögni" néha rajta.

Szinte ingeyn = ha 100-200ezerért adják akkor az olcsó, vagy az a plafon?

13 pedálos.

Hol lehet Mo-n amúgy használt orgonát kapni?

Előzmény: tehtube (448)
Borzas Creative Commons License 2004.01.07 0 0 453
furcsállom hogy eddig nem volt itten szó a Uriah Heep-ről. nem mintha annyira imádnám (mondjuk amit ismerek a rengeteg munkájukból, az nagyon jó zene), de kevés zene van amiben annyira domináns volna a "Hangszer", mint abban... művelője Ken Hensley.
tehtube Creative Commons License 2004.01.07 0 0 452
Zöldalma!
Az értelmezés elég jó, de a megfejtést máshol kell keresni.
Kis sajtóhibát kiegészítenék: Mégegyszer leírnám:

swell-888000000, C3, 3rd perc, fast decay, volume soft.
great-008600000
pedal-8,3
no leslie, ensemble

Annyit még hozzá hogy 3-ra végződő típusoknál lehet pont így beállítani.

Jó megfejtést :-)

tehtube Creative Commons License 2004.01.07 0 0 451
akapuli:
A Suzuki-t bármikor hallottam, nagyon rossz benyomást keltett, ill amikor kipróbáltam a XB2-t, XB2/2v-t, XB1-t, XK2-t, XB5-t, mindenkor így néztem ki :-( Gyenge műanyag szintetizátor hang. A kezelőszervei gagyik (olyan kis alulméretezettek, billentyűi gyengusok, torzítója Sokol. A méregdrága XB3 és legújabb verziója nem fellelhető ki honunkban érthető okokból.

Jon Lord jó orgonista, de ő is Jimmy Smith-ből tanult és több munkáját átdolgozta a Purple előtti időszakban az Artwoodsban. J.S: 1962 Bashin: Walk On The Wild Side = J.L/Artwoods: 1966 Art Gallery.
Válogatáslemezek helyett inkább sorlemezeket ajánlok.
A Christmas Cookin'-t ezért ajánlottam :-)
Gitáros témára meg az 1966-os Dynamic Duo-t javallanám orvosság helyett, ahol Jimmy bácsi Wes Montgomeryvel duóban + bigband sziporkázik
Mi az a Potkulcs?
Csöves üdvözlettel.

Előzmény: akapuli (447)
Borzas Creative Commons License 2004.01.07 0 0 450
Mi az, az egész Trinity zenekar folymatosan Marci orgonáján lóg???
Zoldalma Creative Commons License 2004.01.07 0 0 449
Megpróbálom értelmezni azt az alsó sort :-)

Az első számjegyek gondolom a drawbarok beállításai, elöl a mély regiszterek. 8 a max, tehát ez esetben az alsó 3 regiszter maximumon, a többi 0-n.

perc third harmonic: a percussion kapcsolónak van több állása, ez az egyik

soft: "volume soft" (magyar fordítása: a halláskárosodás alatti hangerő) kapcsoló bekapcsolva

fast delay: ez mintha nem lenne az P-100-on... nem rémlik

reverb: ebből viszont 3 állás van :-) egyébként egyértelmű

Leslie stop: no forgórotor, állnak a tölcsérek.

Na milyen a megfejtés? :-)

Előzmény: Borzas (446)
tehtube Creative Commons License 2004.01.07 0 0 448
Helló! Kimball:
SZinte ingyen max 100-200 ezer, de a felújíttatása szép költség ha az alkatrészek, mármint a mechanikusok, pótlandók.
Ha Hammond helyett lenne, nem javaslom, mert a mechanikus hangkeltést és mechanikus vibrátót nem helyettesíthetik tranzisztoros áramkörök, klasszikusra, templomba, hmm.... 32 pedálos a basszusa? Mert ilyen Böhmök vannak 100-200 körül működőképesek, paddal, pedállal. De azok sem az igaziak. Mire kéne?
Előzmény: antrios (445)
akapuli Creative Commons License 2004.01.07 0 0 447
tehtube: koszonom kerdesedet, az elozoekben azonban mar eleg sok tippet adtak az enyemre, de ha van meg, szivesen veszem.
pl: miert mondjatok, hogy szar a suzuki fele cucc?

istenem, vegre kileptunk a jon lord univerzumbol...(egyebkent komalom), felbukkant a joey neve is, juhe! tole a mclaughlin after the rain a kedvencem, de javasoljatok meg! nem csak azert van a laba a pedalokon, mert fazik a talpa. szerencsemre elcsiptem a rhoda scottot is a tvben, elmeny volt.

jimmy smith: van tole is verve valogatas, 2 cds, minden durvabb szam rajta van a hajdani szep napokbol, de ujabban is nagyon aktiv volt a srac, osszerantott allstar csapatot, stb...
tole a montgomerys felveteleket szeretem nagyon (elsosorban gitaros vagyok)
egyebkent neki is van karacsonyi albuma:-)

en azt komalom a legjobban hangilag, amikor a drawbart meg a lesliet egyszerre manipulaljak, besuritik, kitisztitjak, stb.
nehanya pelda: starsky es hutch, maceo parker: we re on the groove.

januar 2-an voltam a potkulcsban, dj optik regi olasz-brazil easy szamokat rakott fel, tele volt hammonddal meg farfisaval, bizony.

Borzas Creative Commons License 2004.01.06 0 0 446
nagyon nyomatjátok a terminus technicusokat, halljátok
Előzmény: LaurensHammond (444)
antrios Creative Commons License 2004.01.06 0 0 445
Kedves fórumosok,

segítséget kérnék,

van egy lehetőségem megvenni egy Kimball Performer (számát nem tudom) orgonát, használtan, kicsit lelakottan, a nagy pedálok alul nem működnek.

Mennyi lehet a reális ára?
Mennyi lehet megcsináltatni, felújíttatni (amúgy teljesen okés, de biztos valami generál ráfér)?

Milyen cucc ez a Kimball?

Kösz a segítséget!

LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.06 0 0 444
Szambol vetted ki a szot!:-)
Joey az egyik, ha nem a legjobb mostani B3/C3 virtoz orgonista! Elkepszto technikaja van,es ki...-ott gyors:-)!
Jimmy bacsi kedvenc lemeze nallam??Hmmmmm...talan a Crazy Baby, vagy a trio korszaka.Viszont Joey Francesco-tol nekem a Goodfellas,+a Swinging and singin'
888000000,perc third harmonic,soft,fast delay,reverb,Leslie stop!:-)))))))a jo oreg standart:-)
Előzmény: tehtube (443)
tehtube Creative Commons License 2004.01.06 0 0 443
Ha már a Mesternél tartunk. Melyik a legeslegeslegjobb lemeze?
Egyébként fennáll egy másik tényállás, mármint néha a jó tanítvány túlszárnyalja mesterét. Ez igaz Joey DeFrancescóra?
888000005 :-)
Előzmény: LaurensHammond (442)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.05 0 0 442
Bezony jo az a lemez!!!
1960....Hogy szol a Hammond benne...ahhhhhh
A Minor Chant milyen cool...!!!

Eljen a Oreg Laurens mester!!!

Előzmény: Borzas (441)
Borzas Creative Commons License 2004.01.05 0 0 441
now playing: Jimmy Smith - Back At The Chicken Shack

zsír

LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.05 0 0 440
Si Si Don Zsolt!!!:-)

Az elvonasi tuneteim mar megvannak, a C3, vagy A100 kapcsan!!!:-)Verbaj ez mar szerintem...ahelyett, hogy valami szaftos almom lett volna az elmult este folyaman, egy bogyos cuca-val....inkabb egy chichagoi Hammond az amire gerjedtem.....Ez mar a veg, amikor kurva jol szol az L102-sem is, es meg egy console-t is kivanok, hogy csikorgassam a Jimmy Smith lemezeim ala!:-)
Eljenek a Hammond baratok!!!!!

Előzmény: tehtube (439)
tehtube Creative Commons License 2004.01.04 0 0 439
Hello. The, én volnék a Cső-tube. Igaz még csak most kezdem az igazán elcsövesedést. Unalmas volt már ami a gitárosoknak triviális, mármint hogy egy acél rezgését mágnessel vegyék és csöves erősítéssel tegyék hallhatóvá. És ettől szól jól. No mármost ha mondjuk 91 végtelenített gitárhúrt (fogaskerék szerű hangkereket) külön-külön veszek 91 pickuppal és ezt billentyűzettel vezérlem eljutok Hammond bácsi 1934-es szabadalmához. Plusz az 1946-os és az 1955-ös szabadalom, és itt a mennyország! A harmadik lényeges szabadalom után a típusjel 3-ra végződik, néha 100-ra. Az ábécé pár betűjével kombinálva kész a megfejtés. Ezek után csak elvonási tünetek jöhetnek.
Salute Vittore!
Előzmény: LaurensHammond (438)
LaurensHammond Creative Commons License 2003.12.27 0 0 438
Ismeros ez a Hammondos emberke nekem....csak nem a cs? szemelyesen....:-)Milyen kicsi ez az orszag!!
Miota vagy itt? Sajnos en meg csak egy hete kb....
Hanggeneratoros fanatizmussal....
Vittore
Előzmény: tehtube (437)
tehtube Creative Commons License 2003.12.27 0 0 437
Nem kívánok senkinek se többet, mint a Christmas Cookin' -t, kivéve Hami Lenci bácsit, mer' neki megvan.
Nincs szebb a mechanikus csöves hangzásnál -amit a gitárosok nagyon is jól tudnak- maradjon meg a digitális téma a távközlésben :-)
Felvette e véletlenül valaki a Rhoda Scott koncert első részét a tévéből?
Üdv minden jóízléssel megáldottnak.
LaurensHammond Creative Commons License 2003.12.24 0 0 436
Termeszetesen a Hammond rajongok is eljenek!!!:-)
Nekik is minnel tobb Hammondos elmenyt az elkovetkezendo esztendore!

Happy Hammond X-mass!!!:-)))

Előzmény: Borzas (435)
Borzas Creative Commons License 2003.12.24 0 0 435
No és a hammondhang-rajongók!!!

Boldog Karácsonyt mindenkinek!

(ja, és éljen Jimmy Smith is... meg Keith Emerson, meg Ken Hensley, például...)

Előzmény: LaurensHammond (432)
almost famous Creative Commons License 2003.12.24 0 0 434
Boldog karácsonyt mindenkinek..
Előzmény: Halsaman (433)
Halsaman Creative Commons License 2003.12.24 0 0 433
Boldog Karácsonyt, forgó morgó vartyogó karácsonyi dalokkal és hasonló Boldog új Évet!
LaurensHammond Creative Commons License 2003.12.23 0 0 432
Ma keszultek fotok,ugyhogy hamarosan mennek a kepek!!!:-)
Megtortentek ma az 1962-es eredeti Hammond csovek munkapont beallitasai is,es egy kis tunning....
Nagyon suvito,kasas hangja lett...olyan igazi Jimmy Smith-es Jazz-es!Ezt imadom....:-)
Eljenek a Hammond tulajdonosok!!!!!!
Happy Christmas mindenkinek!
Előzmény: Borzas (431)
Borzas Creative Commons License 2003.12.22 0 0 431
hangszertulajdonosTÓL, szal nem az érdekel h i hogy néz ki, azt pl tudom h Marci megAttis hogy néznek ki...
Előzmény: Borzas (430)
Borzas Creative Commons License 2003.12.22 0 0 430
kérünk szépen képeket, mindkét hangszertulajdonosról

mindháromtól, Attisra gondolván...

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!