Sajnos nálunk is előjött ez a probléma, és keresem a megoldást. Két szimpatikusnak tűnő dolgot találtam, de jó lenne mások tapasztalatait is megismernem.
Az ózonos penészmentesítéssel találkozott-e közületek valaki (azaz, hogy van-e már tapasztalat ez ügyben)?
DDTEC10 DURACRAFT NÉMET ELEKTROMOS PÁRÁTALANÍTÓ, teljesen önálló a gép, indul és megáll ha a beállított értéket eléri. Kalocsán van az üzlet, székelyvill nevet beirod a googlebácsinak és kiadja a tel. számot és a címet is. Nekem utánvéttel küldték az + 2700ft volt, a gép 39000ft. Ez nem reklám, mielött bárki elkezdene fikázni.
Nem írtam egyértelműen, bocsánat - elektromos párátlanítót keresek. Tablettásat kipróbáltuk egyszer régen, leírtuk - semmi értelme... Sima sót is tettem ki tálban, az sem volt az igazi sajnos :)
A ház területe kb. 80m2, a teregetős helyiségbe szeretnénk a készüléket, ez kb. 15 légm3.
Nézd meg hogy a KÖRNYEZETBARÁT úszóró só miből áll. kálium klorid 98%. mennyibe kerül belőle 25 __KG__? Majd nézd meg a páragyűjtő tablettás cuccokat, miből áll a tabletta ? kálium klorid 95% :)
Párátlanító vásárlásához szeretnék tanácsot kérni - egész konkrétan a véleményetekre lennék kíváncsi, hogy melyik típust érdemes megvásárolnom.
A probléma a következő: 35 éve épült hagyományos kockaház télen penésztelepekkel az alsó külső sarkokban, szinte állandó 70% körüli páratartalom, ami időnként közelíti a 80-at. A páratermelésünk kb. átlagos - főz, mos (sokat), lélegez :) stb., plusz 2 fedett akvárium. Szellőztetéssel nem tudtuk kiküszöbölni, így arra jutottunk, hogy a jövőbeni külső szigetelés előtt el kell tüntetni a keletkező pára legalább egy részét. Milyen paramétereket érdemes figyelembe venni, melyik típus vált be leginkább a fentihez hasonló esetekben?
Tessék nyugodt lenni! Én csak annyit mondtam, hogy ha a régi ablak mellett is jó páratartalom akkor nem hiszem hogy sok 10.000-et el kell költeni cserére, légbevezetőre, párátlanítóra, páramentesítőre.
A párát így vagy úgy ki kell juttatni, vagy le kell csapatni.
Olyan nincs hogy ablakot cserélünk azt jó lesz a páratartalom!
igazából az az 1-2000 ft ami fűtésben jelentkezik 1 szezon alatt igazából lényegtelen. meg az állandó hypózás/drágább penészirtózás büdös stb. sztem megér ennyit.
Nem, nem jön. De akinek 60%RH körüli a páratartalma annak eszébe ne jusson ablakot cserélni. Pont annyit szellőzik a régi "elavult" ablaka, mint a vadi új ablak szétfúrva egy Aerecoval, x0000-ért. :-)
Nagyon szuper az Aereco, azóta nincs se páracsík az ablakokon, se vízcseppek. Volt hogy majdnem 40 óráig nem volt szellőztetés és csak ötvenegykét' százalék volt a páratartalom. Nagyon jól tettem, hogy felrakattam, bátran ajánlom!
..persze most jön, hogy fűtöm az utcát, stb, de abszolút nincs érzékelhető változás a fűtésköltségen!
tanácsot kérnék. van egy pici szobám, hálószobaként üzemel, aminek a "hosszabbik fala" a piros csík mentén penészedik, főleg a jobb alsó sarokban, ott egy ágy fejvége van, kb 5 centis réssel. de az ablak feletti áthidalónál is jelentek meg penészfoltok. az érdekes az, hogy nem fekete penész, hanem zöld, és kerek foltokban jelentkezik. téglaépület, 1. emelet, mindkét oldalról szomszéddal, alul-felül szintén vannak szomszédok. az érdeke az, hogy a másik szobában eddig egyetlen 10ft-os nagyságú penészfoltot vettem észre, az ablak fölött a plafon holkerén. a penészes szoba valami szutyok festékkel lett festve, (nem vízálló), a másik latex-szel. mindkettőben 1 fő alszik. súlyosbító körülményként nyáron raktak be új ablakokat.
egyrészt arra gondolok, hogy a két szoba eltérő geometriája miatt a kisebbik gyorsabban hűl, másrészt a kisebb alapterület miatt jobban párásodik.
a kérdés az, hogy mit tudok csinálni vele. amióta kiderült, azóta intenzíven szellőztetek, tettem be egy ceresitet halottnak a csók jelleggel, és tervezek arra a falra egy újrafestést, gombaölő alapozással.
Én a vaterás hirdetést akkor tartanám korrektnek, ha vett volna 50 zsák kálcium-kloridot, kizacskózza, vagy már egyből mondjuk szúnyoghálóba tölti és azt adja el. (mondjuk az után adóznia kéne, ez után nem).
Lássuk be nem tudjuk olcsóbban elérhetővé tenni az embereknek mint a Ceresit tabletta ... a kereskedők csak azt árulják amit a reklám hatására ez emberek keresnek is.
"Nem igényeket kell kiszolgálni, igényeket kell teremteni" Csak nem tudom kitől van az idézet sajnos. :-( Autó gyáros rémlik ...
Jobban nyomta a reklámot mint amit az olvtárs elbírt viselni, így törlésre került a hozzászólás. pedig olyan érdekes terméket nyomot a kedves, hogy a net-en található adatok alapján fogalmam sem volt róla mi is az tulajdonképpen ... egy energiazabáló Pleiter elemes párátlanítóhoz hasonlított legjobban.