Keresés

Részletes keresés

Borzas Creative Commons License 2004.01.18 0 0 477
továbbá jó ha kép elérhető

ha ez se látszik, megölök valakit

Borzas Creative Commons License 2004.01.18 0 0 476
:))))))))

szóval < kacsacsőr, aztán az hogy img src, kettőspont, idézőjelben a kép webcíme, idézőjel bezár, kacsacsőr bezár

Előzmény: Borzas (475)
Borzas Creative Commons License 2004.01.18 0 0 475
következő:

először felrakni a netre valahova, pl kep.tar.hu, aztán beírni azt h

na így

Előzmény: LaurensHammond (474)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.18 0 0 474
Pedig azt eleg jonak mondjak...legalabbis amit az elodjet illeti a VK7 eleg jol hozza a Tonewheel-es sound-ot....a VK8-at pedig most ujabb mintavetelezesekkel reklamozzak, es waterfall billentyuzettel, es megis alulmarad az oreg dogokhoz kepest....:-)))Itt tartunk...csak visszafejlodunk, es miniaturizalunk!!!
Egy baratomnak az elso eresztesbol van egy C3 Hammondja......libaboros leszek akarhanyszor meghallom.....1957 gyartmany:-))
Eljenek a Hammondbaratok!!!!
Ui:elkeszultek a fotok az orgonamrol,de nem tudom, hogyan kell ide kepet folrakni...ki tud segiteni?
Koszi elorre is!
Viktor
Előzmény: Halsaman (473)
Halsaman Creative Commons License 2004.01.18 0 0 473
Pénteken kipróbáltam ismét egy Roland VK-8-ast.
Érdekes... igazi Hammond és Leslie után tök gagyi. Pedig ez nagyon új fejlesztésű szimuláció...
Halsaman Creative Commons License 2004.01.18 0 0 472
No. Azt már kitárgyaltuk, hogy hogy működik a tonewheeles orgona. Na és a tranyós, az hogy működik?

tehtube Creative Commons License 2004.01.09 0 0 471
Rudybácsi felvételeiről mégvalami:
Ha jól tudom, sztereóban vette az egészet, élőben a stúdióban, úgy ahogy az van. Direkt felvétel a master szagra! Ettől is csak nő a dinamika.
Semmi utókeverés, utószerkesztés, viszont az új cédékiadványoknak hála emiatt van bőven alt.tk. Azért soxámot többször is felvettek, biztos ami biztos. Meg azt hiszem nem ártott tudni zenélni is.
Oda kéne küldeni a sok pléjbekhuszárt és addig étlen-szomjan ott tartani őket, míg egy színvonalas felvételt nem produkálnak! ;o)
Előzmény: LaurensHammond (470)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.09 0 0 470
Es milyen fantasztikusan is szolnak a felvetelei......Az osszes Blue Note veri a mai hangtechnikai "csodakat", pedig ennek a label-nek az aranykora mint a Hammond-é 1957-1969 koze esik!:-)
Miket nem tudsz Don Tube koma....ezt en is most hallotam eloszot Tolled!
Eppen egy 61-es Van Gelder cd szol a motyomon...sax,dob,orgona,gitar-----Larry Young nyomja a Hammond-ot.....nagyon finom....
Előzmény: tehtube (469)
tehtube Creative Commons License 2004.01.09 0 0 469
A Hammondokból is egy ötpólusú dugaljon keresztül jön ki a jel. Több lezli fogadóaljzatában van kimenet is, a jelet mintegy továbbküldve ha még több (2-3) lezlit is rá akarunk kötni az orgonára, vagy a Hammond eredeti statikus hangrendszerét. Ez a kimeneti jel jó befelé a keverőpultba.
Felvételein nem is nagyon jellemző a dobrotor lusta szaggatása mint a Born To Be Wild esetében.
A basszusok viszont jóval nagyobbat ütöttek így, mintha hangszórón, mikrofonon keresztül szedte volna a jelet. Összesen egy 60°ban beállított MD421 miksit tett a lezli háta elé a fölső lyuk magasságában.
Ajánlott irodalom: Studio sense-Miking Leslie Cabinets by Matk Vail. Keyboard magazin 1999 június.
www.keyboardmag.com
Ezen kívül ott még öt megoldás található.
Előzmény: Halsaman (466)
Borzas Creative Commons License 2004.01.09 0 0 468
nézők (hallgatók) mehetnek??
Halsaman Creative Commons License 2004.01.09 0 0 467
Akkor elszámoltam magam...
Hányan tudnánk összejönni?
Előzmény: tehtube (464)
Halsaman Creative Commons License 2004.01.09 0 0 466
"Rudy Van Gelder bácsi nagy trükkje, hogy a magasakat mikrofonnal vette, míg a basszust vonalból, a lezlik esetében is."

Hogy vett egy "forgó jelet" vonalból???

Előzmény: tehtube (465)
tehtube Creative Commons License 2004.01.09 0 0 465
A megfejtés:
ez a beállítás szól a jazzfelvételek túlnyomó részében.
A fölső manuálon 16+52/3+8, rajta a magasabbik perca, de finoman és gyorsan, meg a legerősebb scanneres vibrato/chorus=C3
Alsón csak a 8+4, semmi vibrátó meg a lábbassz
És nincs lezli! Az eredeti PR, HR, JR zengetős Hammond hangrendszereken szól.
Igaz ezeket így csak waterfallos billentyűzetű és 3-ra vagy 100-ra végződő típusoknál lehetett beállítani.
Rudy Van Gelder bácsi nagy trükkje, hogy a magasakat mikrofonnal vette, míg a basszust vonalból, a lezlik esetében is.
Hadd szóljon!
Előzmény: LaurensHammond (458)
tehtube Creative Commons License 2004.01.09 0 0 464
Érdekesek ezek a piktogramos, szoknyás, késői húzóregiszterek. Az utolsó sorozatból lehetnek, de még érdekesebb az az A100-as, mert azt elvileg a hetvenes években nem is gyártották és ugyanezzel a regiszterhúzókával, meg nagy logóval. Ilyen van a VK7-emen is.
De egy Hammond meeting? Az M3-am még megvan. Nem is lakom messze a a Jókai klubtól. Van egy vállra akasztható puhatokom, hátha belefér padostul, fölsétálok vele :-)
Előzmény: Halsaman (462)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.08 0 0 463
Szivet melengeto latvany!!!:-)
Oksa, benne vagyok!!!Lesz az tobb is!En ismerek vagy 4 embert akinek eredeti tonewheel-es Hammond-ja van!:-)Hamarosan nekem is lehet lesz egy masodik!:-)
Eljenek a Vintage orgonak szerelmesei!!!!!!!!:-)
Előzmény: Halsaman (462)
Halsaman Creative Commons License 2004.01.08 0 0 462
Egyszer majd csináljunk egy ilyen rendezvényt!
Egyelőre 3 Hammond orgona tudna összejönni, de ez úgyis változni fog:)))
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.08 0 0 461
Valo igaz!Decay az nem delay...inkabb hasznalatban tudom a jelentoseget, mint ahogy azt az egy betut elirtam:-)
Ne is mond! A fekete P-100-omban ezt irigyeltem a legjobban, hogy szuper volt a zengetoje, es zajtalan...no es a koztes allapot!
Nekem kulon van,es nem adja hozza a masodik macskanyelvet, mint Nallad!
Előzmény: Halsaman (460)
Halsaman Creative Commons License 2004.01.08 0 0 460
Inkább te nézd meg, mi van az orgonádra írva!
Mert inkább fast decay, mint fast delay:)

És: ha a két reverb tab-ot egyszerre nyomod le, az a harmadik fajta reverb...

Előzmény: LaurensHammond (458)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.08 0 0 459
Belottem en ezt a hangszint a chicagoi asszonykamon ma ,es nagyon vajt hallasu legyen az aki megmondta volna, hogy nem C3:-)))Na jo, Don Zsolt lehet, hogy...:-))
Mikor jossz le a Hammond city-be?
Előzmény: tehtube (452)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.08 0 0 458
Most latom jobban, azert nem teljesen tokeletes...sorry!
A perca az egyertelmu, hogy a harmadik felharmonikus!
A soft-ot nem a hangerore ertettem..isten ments!!:-)hanem a koppanas erossegere!
A fast delay a percussion gyors elhalgatas/lecsenges kapcsoloja!Van a P-100-on is, nezd meg jobban!!!
Nekem csak ketto allas van a reverb-bol....milyen Hammond az amin 3 is van?:-)

A tobbi jo!:-)

Előzmény: Zoldalma (449)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.08 0 0 457
First class az ertelmezes...egyertelmu!
Imadott jazz-es hangzasom, no es a gyors Leslie-s csikorgo mely-magas regiszter kiemeles!!!:-)
Hallgassatok ha tudtok szerezni Richard"Groove"Holmes-ot, vagy John Patton-t!!!!Fenomenalis!!!!
Halsaman Creative Commons License 2004.01.08 0 0 456
Sziasztok!
Közben hirdetném, hogy febr. 7-én a Jókai klubban Trinity koncert, immáron Hammond orgonával!!!
Kezdés: 1/2 7 és 7 között!
tehtube Creative Commons License 2004.01.08 0 0 455
Párszázezerért tranzisztoros orgona? Ebben a kategóriában a Vermona sem rossz, ami csak pár tízezer.
Láttam régi böhöm Böhmöket a Ferenc körúti bótba', meg úgy hallottam hogy Lőrincen a volt orosz laktanyában.
Nemigen ajánlom, mert szóval azok nem Hammondok. Megvennéd, azután pár hét múlva már itt nem úgy szólna, ott nem úgy szólna, már gondolkoznál a cseréjén, de a nyakadon marad, kidobtad rá a pénzt. Nem is szólva, ha valami elromlik, szinte lehetetlen megjavítani. :-(
Felesért már egy örök darab is összejöhet. Szervize orgonák közt a legegyszerűbb. Tényleg más kategória. Üdv.
Előzmény: antrios (454)
antrios Creative Commons License 2004.01.07 0 0 454
Tehtube,köszi a választ:

leginkább itthonra kéne a zongora mellé, "hőbörögni" néha rajta.

Szinte ingeyn = ha 100-200ezerért adják akkor az olcsó, vagy az a plafon?

13 pedálos.

Hol lehet Mo-n amúgy használt orgonát kapni?

Előzmény: tehtube (448)
Borzas Creative Commons License 2004.01.07 0 0 453
furcsállom hogy eddig nem volt itten szó a Uriah Heep-ről. nem mintha annyira imádnám (mondjuk amit ismerek a rengeteg munkájukból, az nagyon jó zene), de kevés zene van amiben annyira domináns volna a "Hangszer", mint abban... művelője Ken Hensley.
tehtube Creative Commons License 2004.01.07 0 0 452
Zöldalma!
Az értelmezés elég jó, de a megfejtést máshol kell keresni.
Kis sajtóhibát kiegészítenék: Mégegyszer leírnám:

swell-888000000, C3, 3rd perc, fast decay, volume soft.
great-008600000
pedal-8,3
no leslie, ensemble

Annyit még hozzá hogy 3-ra végződő típusoknál lehet pont így beállítani.

Jó megfejtést :-)

tehtube Creative Commons License 2004.01.07 0 0 451
akapuli:
A Suzuki-t bármikor hallottam, nagyon rossz benyomást keltett, ill amikor kipróbáltam a XB2-t, XB2/2v-t, XB1-t, XK2-t, XB5-t, mindenkor így néztem ki :-( Gyenge műanyag szintetizátor hang. A kezelőszervei gagyik (olyan kis alulméretezettek, billentyűi gyengusok, torzítója Sokol. A méregdrága XB3 és legújabb verziója nem fellelhető ki honunkban érthető okokból.

Jon Lord jó orgonista, de ő is Jimmy Smith-ből tanult és több munkáját átdolgozta a Purple előtti időszakban az Artwoodsban. J.S: 1962 Bashin: Walk On The Wild Side = J.L/Artwoods: 1966 Art Gallery.
Válogatáslemezek helyett inkább sorlemezeket ajánlok.
A Christmas Cookin'-t ezért ajánlottam :-)
Gitáros témára meg az 1966-os Dynamic Duo-t javallanám orvosság helyett, ahol Jimmy bácsi Wes Montgomeryvel duóban + bigband sziporkázik
Mi az a Potkulcs?
Csöves üdvözlettel.

Előzmény: akapuli (447)
Borzas Creative Commons License 2004.01.07 0 0 450
Mi az, az egész Trinity zenekar folymatosan Marci orgonáján lóg???
Zoldalma Creative Commons License 2004.01.07 0 0 449
Megpróbálom értelmezni azt az alsó sort :-)

Az első számjegyek gondolom a drawbarok beállításai, elöl a mély regiszterek. 8 a max, tehát ez esetben az alsó 3 regiszter maximumon, a többi 0-n.

perc third harmonic: a percussion kapcsolónak van több állása, ez az egyik

soft: "volume soft" (magyar fordítása: a halláskárosodás alatti hangerő) kapcsoló bekapcsolva

fast delay: ez mintha nem lenne az P-100-on... nem rémlik

reverb: ebből viszont 3 állás van :-) egyébként egyértelmű

Leslie stop: no forgórotor, állnak a tölcsérek.

Na milyen a megfejtés? :-)

Előzmény: Borzas (446)
tehtube Creative Commons License 2004.01.07 0 0 448
Helló! Kimball:
SZinte ingyen max 100-200 ezer, de a felújíttatása szép költség ha az alkatrészek, mármint a mechanikusok, pótlandók.
Ha Hammond helyett lenne, nem javaslom, mert a mechanikus hangkeltést és mechanikus vibrátót nem helyettesíthetik tranzisztoros áramkörök, klasszikusra, templomba, hmm.... 32 pedálos a basszusa? Mert ilyen Böhmök vannak 100-200 körül működőképesek, paddal, pedállal. De azok sem az igaziak. Mire kéne?
Előzmény: antrios (445)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!