Várj, a Dreamdben voltatok?
A Dreams "csaK" 4*-OS,
de ez nem is érdekes itt és most.
Mi nem a főépületben voltunk, hanem az A bungalósoron,
és a szekrényben volt egy miniszéf.
Bevallom, utólag, mi nem használtuk,
ha jól emlékszem.
nektek nem volt számkódos széfetek???
Mellesleg én is vittem a laptopomat is,
amit elég nehéz lett volna begyömöszölni a széfbe,
azt tutira mindig kint hagytuk...
Azért azt elég nehéz bebizonyítani, hogy nem volt veletek "az", amit elloptak, nem?
Én hiszek neked,
bocsi,
csak el sem tudom képzelni, hogy lehet ezt bizonyítani...
Nekünk épp elég volt máshol a szállodai kifogásokat bizonyítani...
Tudom, már negatívum,
de valamennyire jól jöttetek ki a buliból?
az 5csillagos szállóban nincs széf. naív, a világon sokfelé megfordult vendégként volt pofánk a két kameránkból és telefonunkból egyet-egyet a szállodai szoba fiókjában hagyni.
papírjai megvoltak, töltő megvolt, nem biztosítási csalók voltunk.
az igazgatók voltak olyan gerincesek és európaian udvariasak, hogy az ügyintézésük kimerült abban, hogy kifogásokat kerestek és letagadtaták magukat, vagy egyszerűen el sem jöttek amikorra megbeszéltük, hogy leülünk megyegyezni. a végre bedühödtem, elsétáltam a helyi idegenvezetővel a rendőrségre, aki beidézte őket. az egész igazgatóság du 4-től éjjel 3-ig bent csücsült. utána érdekes módon ki tudták fizetni a károm felét.....amikor megkérdeztem őket, hogy ez most mire volt jó, miért nem lehetett udvariasan elintézni az egészet az elején (az első nap történt a lopás) semmit nem tudtak mondani.
állítólag van valami nagyon komoly nyílvántartás a problémás szállodákról és aki egyszer oda bekerül, az nem sok jóra számíthat a rendőrség részéről. ezért ijedtek meg amikor volt vér a pucámban elmenni a rendőrörsre. elöttük egyébként le a kalappal.
Bocs, kimaradtam.
Kiraboltak benneteket?
Mikor?
Hogy?
Melyik részen?
A Bestnek nyáron is gondja volt a bungikkal,
mi nem nyáron voltunk, és nem a Best-tel, de ez mindegy.
megosztanád velünk, mi történt,
hogy mire vigyázzunk, és hogyan?
Én a magam részéről nagyon sajnálom.
De érdekel a történetetek, tanulságos lehet....
a dreamsben az ellopott kameránkat és telefonunkat kell megfizetni. :) gusztustalan féreg banda. nem igazán értem, hogy a best reisen, miután végigasszisztálta, hogy csak a rendőrség fenyegetése miatt volt hajlandó a dreams managementje rendezni legalább részben a kárunkat, mi a túróért visz oda csoportot.....annyi szálloda van sharmban.
Amikor mi voltunk, az egyik túrán nagyon szimpatikus "mexiacanások" voltak velünk, és ők mesélték, hogy milyen nagy tér van a lakosztályban, meg hűt, meg midnen, míg nálunk a Dreamsben pl. nem volt. Ez most beugrott.
Talán nálunk a kaja jobb volt, de nem biztos,
nekünk a hidegkaját az id.vez parancsolta ki, a M-soknak szerintem jobb és több volt a kajájuk,
de lehet, hogy ez már csak "a szomszéd nője mindig zöldebb"-effektus...
Azt hiszem, a Dreams-ben a parto, a sétányt a halakkal, a látványt kellett megfizetni.
Mondom, én nem bántam meg,
de ez nem azt jelenti, hogy a M-a nem volt jó...
Na azért a Mexicana az nem igazán 3*os hotel, illetve nem olyan amilyenre én gondolok.
Azt mondják, hogy simán 4*ot kaphatna európai mércével is és felveszi a versenyt a Dreams Beachel és a medencéje is fűtött, nem úgy, mint a Dreams-é.
Egyébként ha jól tudom nem akciósan 83e a mexiacana az OTPnél, a Dreams meg 89 szokott lenni a Bestnek.
Ízlések és pofonok. Nálunk úgy volt, hogy nem megyünk idén télen Egyiptomba szimplán a költségvetésünk miatt. Tavaly is "csak" háromcsillagosba mentünk, de messze felülmúlta az elvárásainkat, mert itt mindenki csak becsmérelte a szegény 3csillagosokat. Ez volt a Mexicana. Bár nem volt közvetlen tengerparti, a busz elvitt (5 perc), de le is lehetett gyalogolni, szerintem nem volt 2km. Az meg hogy homokos tengerpartra tegyenek Egyiptomban... Brrr! Na nekem ez az egyetlen ami miatt tartózkodnék a rulettektől.
Egyébként ezekkel a rulett utakkal vigyázni kell, mert azért elég sokszor a legrosszabb szállodába rakják az embert az adott kategórián belül, tehát egy 3*os rulettre már nem nagyon fizetnék be. Most viszont úgy voltam vele, hogy garantált egyiptomi 5*os hotelt fogunk kapni, amivel nem lehet gond.
Szia, Goszi,
örülök,hogy ilyen jól sikerült,
és sárga vagyok az irigységtől...
Mi még azon "hülyék" közé tartozunk, akik rögtön lecsaptunka z első utakra, 129 ezerért...
persze nem bánom, és igazából tőled sem irigylem, csak vicc...
És lehet, hogy újra meglépjük,
ha pihenn i akarunk,
talán plusz élményt már nem ad,
mert a környéket bejártuk,
de ennyi pénzért....
sajnálom, hogy az oroszokról neked is ez a véleményed,
valahogy ezen túl kell lépni.
Én azért tartanám szerncsésnek,
ha az utazási irodák ezt előre jeleznék,
mert így nem alakulnának ki attrocitások...
Ha valakit ez irritál politikailag, elkerülné...
Veled együtt örülök,
és figyelni fogm ezt a rulett-rendszert!
Sziasztok! Most Csutortokon jottunk haza Sharm El Sheikhrol. Fantasztikusan ereztuk magunkat. Kicsit szkeptikus voltam az uttal kapcsolatban, foleg azert mert Hurghada igazabol engem nem fogott meg, ezert gondoltam, hogy sharm is hasonlo lesz, de nagyon kellemesen csalodtam.
Az OTP travellel mentunk, mivel indulas elott par nappal szurtam ki a teletexten a hirdetesuket, hogy rulett utak vannak akcioban, hihetetlen arakon. Ferihegyre ki is mentunk hetfo este es befizettunk egy OTP kategorizalasa szerinti 4*os rulettre, 49900 forintos aron!!, amire rajott meg durvan 31e forint, tehat osszesen 81e forintban volt az ut! Mondtak, hogy nagy valoszinuseggel vagy a Hostmark, vagy a Dreams Beach lesz, mivel azok egyiptomi besorolas szerint 5 csillagos hotelek, de ok csak 4*osra tartjak. Mondtam, hogy ezzel akkor gond nem lehet, mivel gyakorlatilag repjegy aron van az ut. Mikor megerkeztunk a majdnem 4 oras repulout utan, azt hittem, hogy nem hiszek a fulemnek, amikor kozoltek velunk, hogy a Savoyban fogunk lakni!! Kb 15 percbe telt, mire tenyleg elhittem, hogy nem hulyeskednek es 49e forintert a katalgous legdragabb hoteljebe kerultunk. Ami a hotelt illeti, az valoban annyira gyonyoru, hogy a katalogusban szereplo 140e forintos arat is boven megeri, valami alomszep belso terek, marvanylepcsok, vizesesek, belso to, fahiddal, panorama terasz, tobb ettermek, wellnes kozpont stb jellemzik, rendkivul kedves szemelyzettel. A strandja is Shamr El Sheikh egyik legjobb hosszu homokos partjan talalhato. A kaja is jo volt, bar kicsit sok a parolt, kisse ragos hus, de a 6-8 fele foetelbol mindig tudtunk eleget enni, a sutik, tortak, pudingok pedig fantasztikusak.
Sokan mondjak, hogy Naama Bay mar-mar giccses, hat van benne valami, bar azert sokkal jobban ereztem ott magam, mint Hurghada "belvarosaban", amit nem lehet annak nevezni, vagy ezzel osszehasonlitani, mindenutt barok, kavezok, ettermek, uzletek, discok, kicsit olyan erzese van az embernek, mintha nem is egyiptomban jarna, annyira rendezett az egesz.
Egyedul az oroszok zavartak, rendkivul prolin tudnak viselkedni, de hat ehhez szepen hozzaszoktunk, illetve nincs mit tenni, elleptek az osszes nyaralohelyet.
Szoval nagyon visszamennek, arrol ne is beszeljunk, hogy ragyogoan meleg ido volt, a viz kb 26 fokos, a levego is 25-28 fokos, allandoan sut a nap, csak sajnos koran lemegy. A yahoo weatheren talalhato elorejelzeshez nyugodtan 4-5 fokot hozza lehet adni, mindenki batran menjen.
Sot elarulom, hogy most neztem meg az M1 teletextet es megint van rulett utja az Otpnek, rendkivul kedvezo arakon... ha lenne idom, megint mennek, megha nem is a Savoyba kerulok, akkor is.
Persze mi magunk sem vagyunk csupa jóság...
de a fene tudja,én még mindig gondolok arra, hogy utánam is jön valaki, ő is szeretne enni,
pl.
A magyar csoportokkal sincs bajom,
bocsánat, egy másik utazáson történt nemrég: befizettünk egy szervezett útra, mondván, a többit majd mi magunk...
és csoda történt, valahogy annyira jófej magyar társaság jött össze, hogy befizettünk a következő szervezett programra is, pedig az már húzósabb volt...
örülök, hogy ilyenről is beszámolhattam.
Mellesleg nekem voltak kifejezetten jófej orosz barátaim, irodalmárok, zenészek, és sajnálom, hogy valahogy elkeveredtünk a politikában és az időben.
Szó esett korábban a Kartago sunyiságáról, meg anti-Karatgo honlapokról, de vannak akiknek semmi bajuk nem volt velük, sőt, kiderült, a februári körlevél, mely szerint nincs is szerződésük a szállodáikra puszta hírnévrontás volt a Jordan Tours részéről. Ennyit az irodákról. Viszont hogy ne érjen senkit meglepi bemásolom a búvártopicból, mi történt a múlt héten:
Az utazast a Karthago Tours szervezte, eredetileg pentek 14.00-kor indult volna a gep. Ezt az idoipontot megvaltoztattak amirol tobbeket, tobbek kozott minket is elfelejtettek tajekoztatni, holott Magyarorszagon a hozzatartozok mar ket napja tudtak a tudakozon keresztul, persze ez utolag mar a repteren derult ki amikor funek fanak telefonaltunk. Delre kiertunk a repterre, Karthagos ember persze sehol, telefonon csak nyokoges, hogy miert nem ertesitettek tobbeket...
Kepviselo lepasszolta az ugyet a kinntrekedtek transzfere vissza lakott teruletre fel sem merult az utazasi iroda reszerol...varjunk...a gep majd este 22.00-kor!!! indul.
Se ellatas, se transzfer, se csomagmegorzes, semmi de semmi segitseg a Karthago tourstol, egy ido utan meg a telefont is csak hosszu kicsonges utan veszik fel...
Kozben kiderul tizkor sem indul a gep, Karthago Tours hallgat mint sz@ros diszno a buzaban, amikor felhivjuk oket semmilyen infoval nem rendelkeznek!!! Kaja, transzfer, idegenvezetoi, szervezoi segitseg tovabbra is nulla!!!
Vegre itthoni ismerosoket hivogatva kiderul, hogy Ferihegyre hajnal 3-ra varjak a gepet, tehat valoszinuleg 23.00 korul indulunk.
A Karthago tours kepviseloje elokerul 22.00 korul es mint Robert bacsi kioszt nehany uzsicsomagot, majd sietve tavozik...
Ugy gondolom ez egy minosithetetlenul pocsek munka volt a Karthago Tours reszerol, arrol nem is beszelve, hogy az anyagi kart(ennivalo, transzfer, telefonok, elmaradt itthoni programok) amit okoztak ezzel soh'sem fogjak elismerni es megteriteni.
"Bár engem a nyomulok, hangos vagyok, mindent fölzabálok stílus nem tetszett, utáltam, hogy a tálalókanál mindig mindenbe beledobva, úgy kellett kibányászni a kajából az összefogdosott kanalat."
Hát ez az.
Tényleg igaz, hogy ami szép, azt előbb-utóbb (épp a szépsége miatt) elözönlik a turisták, és ettől már nem lesz olyan szép, hangulatos, romantikus. Legalábbis az esetek többségében...
Ha nem orosz, akkor német vagy amerikai, vagy magyar, de valakik mindig vannak. Ez olyan Murphy féle ellentmondás. Viszont utazgatunk, mert utazni élvezet...
És ha éppen nem áll senki köztem és a látnivaló között, akkor biztosra lehet venni, hogy én vagyok útban valakinek:)
Kairóban mi is akkor voltunk, amikor senki más, kettőnkre volt 3 kísérő, egy helyi id.vez, egy sofőr és egy magyarul beszélő id,vez.
Jó volt.
Ott nem tapasztaltam az oroszosodást.
Hurghadában is alig voltunk 5-6-an a szállodában,
de Sharmban egy évvel ezelőtt az 5-6 magyaron kívül szinte mindenki orosz volt, szerintem nem a maffiózók, 60-as évekbeli műanyag lestrapált standpapucs, népviseleti hímzett blúzok, kopott trapéznadrág... Bár engem a nyomulok, hangos vagyok, mindent fölzabálok stílus nem tetszett, utáltam, hogy a tálalókanál mindig mindenbe beledobva, úgy kellett kibányászni a kajából az összefogdosott kanalat
Orosz témához nem nagyon tudok hozzászólni, mert amikor Hurghadában voltunk, akkor a mi szállodánkban se volt senki. Igaz rajtunk kívül senki sem volt.
Egyébként Asszuánban, Kairóban és Luxorban sem találkoztunk oroszokkal, ezért volt nekünk annak idején meglepő a sok orosz, de mivel csak a városban találkoztunk velük, így nem igazán zavartak minket...
Kicsit off
Boldogult suhanckoromban egy bp-i szálloda pincére voltam, így volt szerencsém a(z akkor még) szovjet elvtársak étkezési szokásaihoz.
Hát...
A rossznyelvek szerint amúgy is csak a maffiózók mennek Egyiptomba, az orosz átlagpolgárnak még a kedvezményes út is megfizethetetlen.
Ha valaki kicsit bevállalósabb, én azt ajánlom, hogy csak repjegyet vegyen Kairóba, és onnan fedezze fel az országot vonattal, busszal tevével, stb. Sokkal jobban megismerheti a népet, a kulturát, az egész országot!
Szia, Ercsibe,
most csak úgy visszaolvasgattam,
és pl. szerintem én voltam az, aki azt mondtam, hogy föl kell iratkozni az ingyenes buszjáratokra... De mi a Dreams Beachben laktunk, és a kisbuszba mondjuk húsdzan ha befértünk, a szállodában meg jó esetben sok százan laknak...
Volt olyan, hogy mi lemaradtunk, nem fértünk föl a listára.
De ez csak egy icike-picike pont, ha valakit ez rettent el az utazástól ne tegye!
Mindenre van megoldás!!!
Sziasztok,
ha már ismét előkerült ez a téma:
az egyiptomika még mindig lekötelezettjei az oroszoknak,
az oroszok bagó áron utazhatnak, és utaznak is Egyiptomba.
A nílusi hajóutakat nem tudom,
de Kairó- Hurghada-Sharm-ra ez mind igaz.
Ezt az itthoni irodákban nem mondják, nem is kötelességük, de megérkezve sokszor olyan, mintha Moszkvába kerültél volna.
Sharmban mondjuk sok olaszt is láttunk, esténként, de a magyarokat az oroszokkal rakják egy szállodába.
Van, aki ezt nem bírja.
Van, akinek ezzel el van rontva a nyaralása.
nekem csak egy icipicit volt,
merthogy én a mai szlengen kívül mindent megértettem oroszul,
amikor ksjáztunk, vagy kifeküdtünk napozni,
és volt olyan, amikor két kiscsaj az előző éjszakát tárgyalta meg, mitán látták, hogy mi nem oroszok vagyunk,
egy darabig élveztem, hogy szinkron-tolmácsként (nem vagyok az)fordítottam mindent, de aztán nem annyira... és nem pihentetett, így aztán mi valami magányos sziklát kerestünk.
Sok ember önérzetét sérti, hogy orosznak titulálva oroszul szólnak hozzá az egyiptomiak,
engem nem bántott,
csak nagyon furcsa volt.
A zavart, az az, hogy melegítőben és strandpapucsban jöttek le a 4*-os szállodában a vacsihoz,
de megtanultam, hogyha nem otromba fenekeket és kibuggyanó ciciket akarok látni, akkor menjek 5*-ba....
Szia, fotoman, én ehhez hülye vagyok,
egy teljesen másik úton tapasztaltam viszont,
hogy a magyar charterre beesett egy krapek,
és mivel volt üres hely, így ő bagóért, pár ezer ft-ért vettem meg hazafelé a repjegyet, egyébként komppal, vonattal jött volna, 3 napot át, összességében sokkal többért...
Fölhyvta az itthoni irodát,
az a hely a charteren üresen jött volna, inkább eladták pár ezerért.
Az már haszon az irodának.
" A szallodak magas szinvonaluak, jobbak, mint Hurghadan, de viszont azt mondta, hogy idegesitoen sok a bunko orosz, aki a svedasztalnal szo szerint felloki az embert. Mondta, hogy vannak olyan utasok, akik ezert nem hajlandok sharmra menni, mert tove van oroszokkal, heti 30! charter gep megy a ruszkiktol."
Én 2 éve voltam Hurghadában, sajnos el kell keserítenem azokat, akik nem bírják a "bunkó" oroszokat, hogy az is tele van velük. Akit csak a tengeri élővilág érdekli, annak Jordániát ajánlom, Aqabában idén egy oroszt sem láttunk, a Vörös-tenger meg ott is tele van korallokkal és halakkal. Akit meg az egyiptomi kultura érdekel, az csak pár napra menjen a tengerhez, az alatt a kis idő alatt csak kibírja valahogy oroszokkal...
A charter repjegyekkel kapcsolatban szeretnék hozzászólni a témához. Itt azt írjátok, hogy a charter repjegyek 10-12ezer forintba kerülnek nettó áron.
Nos egy 180 fős gép BP-SSH oda vissza kb 7 millió forintba kerül. Ez leosztva 180 főre kb 38 ezer forint / fő.
A Karhago sem kapja meg olcsóbban, hanem túl ólcsón adja az útjait. Hogy miért? Azt csak ő tudja.
Ercsibe, hát pont ez az, ott tényleg "testközelből" láttam, hogy mit veszíthetek, veszítek azzal, hogy "hüle béna gyáva alak" vagyok...
Ha emlékszel, meséltem, hogy a stégen sétálva körbevettek a halak, de a partról is be lehetett látni a vízbe, szó szerint, gyönyörű volt.
A párom anno úszóedzőit végzett a TF-en, az édesapám, aki már nem él, élete legnagyobb kudarcának tartotta, hogy miközben híres és ismert sportolók kerültek iki a kezei közül, testnevelőtanár és edző volt, az ő lánya képtelen megtanulni úszni.
Elnézést a topictársaktól, hogy off vagyok, bocsi.
A te pároddal kellene engem is összekötni, akkor már két nyeletlen balta süllyedne el... hm...
Én is ilyen vagyok.
És nagyon imádom a tengert nézni, hallgatni, csak úgy bámulni órák hosszat...
Még nem tudom, merre megyünk legközelebb, sajnos biztosan nem ausztrál területre :(( - de nagyon gyűjtögetünk, hogy legalább tengerparti rész legyen, valahol a közelben...
Azért ne keseredj el!
Ha tanfolyamot akarsz elvégezni itthon (akár külföldön), akkor valóban kell a 200 méter, meg persze egy tanfolyamon végig úszni kell a medencés részében stb. De gondolom nem akarsz egyből x. méterig lemerülni, elég lenne, ha csak látnád azta felszínről. Mentek még Egyiptomba? (vagy az Ausztrál zátonyhoz?) Mert ez az a 2 hely, amikor kb ugyanolyan fentről sznorkellezve (pipa-szemüveg-uszony), mint palackkal. (ne kövezzetek meg búvárok! KB!! olyan) Szóval ha ledugod a fejed a víz alá, akkor is valami hihhetetlen világ tárul eléd. A sharmi résznél elég sós a tenger, szóval ha nem félsz bedugni a fejed, meg belecsobbanni a mélyvízbe mondjuk mellénnyel, simán fennmaradsz. Van aki tud úszni a családban? Cak hogy melletted legyen... Ja, meg uszonnyal nem nagyon lehet lesüllyedni. Párom nem bírja az 50 métert végigúszni, mert nagyon süllyed le (kb mint egy nyeletlen fejsze), de uszonnyal alig kell taposni, hogy fennmaradj. Meg meg is lehet kapaszkodni a stég szélében, és úgy lenézni, már az is csoda. Eddig meddig jutottál a sharmi tengernézésben? Csobbantál a mélyben?
Erika
Szia! Sajna elkeseritlek...kell tudni uszni, 200-métert legalábbis minden kezdő tanfolyamnál le kell tudni uszni..-:))) Bármilyen tempóban...-:)))
Bár a búvár mellény mindig rajtad van, s lábuszonyban,
max uszonyozol...mégis..-:)))
Szia, Ercsibe, hogy tartod a frontot!
Már több mint egy éve indult a topic, hurrá, kicsit átmentünk búvárkodásba, ami nem baj, sőt.
Rég néztem be, sajnálom.
De ha már itt vagyok, van egy bugyuta kérdésem:
szerintetek, ha valaki nem tud úszni, attól még az alapszintű búvárkodást megtanulhatja?
Most ne kérdezzétek, mit értek azon, hogy alapszintű, mert nem tudom, csak elegem van abból, hogy én nem látom mindazt, amit Ti igen...
Szóval: egy kis merüléshez kell tudni úszni?