Laptopomban van egy CD/DVD olvasó kombó, és USB-IDE átalakítóval akarok csatlakoztatni egy normál IDE CD-írót - USB kábelen keresztül. Meg tudom-e tenni, lesznek-e problémák?
Nalam az asztali lejatszokkal valo kompatibilitas lenyeges szempont volt, a Toshibarol csak rosszat hallottam/olvastam ezugyben. Pioval nem volt eddig gond.
igen, én is az lg-re gondoltam, azzal, hogy mindenev?...
Akinek meg a plextor az ász az meg azt vesz, ez már mindig is így lesz amíg világ a világ.
Mer' paprikából kalocsai, hagymából makói, cd/dvd writerb?l meg plextor :)
(ja, processzorból meg az áemdé....:)))
Köszi mindenkinek!
Az LG tényleg jónak tűnik, papír szerint ő tudja csak a DVD-RAM-ot. Programcsomagos dobozkivitelben 40e-ért kapható.
A Sonyt felejtem. A PX504 csak -R/W-t tud, tehát kiesett, talonban ott van még a 708-as és a Pio. Esetleg még Toshiba.
Lényeg, hogy tudjon ±R/W-t, a RAM kevésbé lényeges és legyen hozzá progi (legál) /cégnek lesz.
Figyelj, 2év garanciát adnak rá, pont annyit mint a többire, mindenevő, sebessége is jó. Két év múlva úgyis újat veszel, hogy a 10GB-s lemezeket esztergálhasd...
(ez nem szilvának szól)
Hétvégén körbeszimatoltam DVD-író ügyben:
LG 4040-es már 33-ért is van
Plextor 504-es van 40 körül a 708-as 70e-ért
De van még Pio A06-os és a Sony 500-asa szintén 30-40e között.
Az LG-nek elég baráti az ára, de ilyenkor felvetődik bennem, hogy vajh mér' ilyen olcsó a többihez képest?
8-)
Valakinek tapasztalata valamelyikkel?
Tudtok -e programot, amivel ellenőrizhető, hogy a fájlok valóban a cd-n vannak -e? Nemrég elrontottam egy dvd-r -t, mert karcos volt - egyes fájlok szerepelnek a lemezen, csak nem lehet megnyitni/olvasni azokat. (A lemezen mindez úgy jelentkezik, hogy csak a felére volt hajlandó írni a dvd-rw. Nero beolvasásával lemezre mentené, azért nem tetszik.)
A most megírt cd-met szeretném ellenőrizni, fontos adatok vannak rajta.
Most már várjál vele, mert jövőre már 2*4.7GB megy rá a lemezekre, nem kell vacakolni a backup tömörítéssel. A mostani írók nem tudják ezt frissítés után se.
Ha végignézte, és minden rendben van, akkor jó a lemez tartalma. Elképzelhető, hogy a kivezető felírásánál fogyott el az írható rész a lemezről, az meg már nem szól bele az adattartalomba.
Hát, a TC szerintem nem nézi, csak a tartalomjegyzéket. Ami akár tökéletes is lehet, mivel a lemez elején helyezkedik el. Csak akkor bizonyosodhatsz meg arról, hogy jó lett a lemez, ha a fileokat összehasonlítod az eredetiekkel valami filecomparátorral byteoknént. Az íróprogik többsége tud ilyet, "verify written data" vagy hasonló elnevezéssel, azt nem alkalmaztad?
Valami olyat írt ki, hogy nem lett jó. A TC összahasonlítása szerint meg stimmmel minden. Lehet ilyen? (A túlírásnál valami olyat szólt, hogy ismeretlen block vagy hasonló.)