Keresés

Részletes keresés

Varus Creative Commons License 2004.02.25 0 0 543
Hello Laurens !

Köszi az Atomic Rooster DVD - t!! Vincent Crane iszonyat jól játszik a Hammond orgonán. Nem lehet megunni ezt a felvételt, gyönyörű!!!!!

tehtube Creative Commons License 2004.02.19 0 0 542
Ha már itt tartunk, ki ne hagyjátok, tényleg. Élmény az a hely. Szerintem a legjobb Hammondlelőhely egész Közép-Európában.
Ellenvélemény, altenatíva, javaslat ???????
Előzmény: LaurensHammond (541)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.02.18 0 0 541
Mindenkinek ajanlom figyelmebe, hogyha igazi hamisitatlan Hammond hangot akar hallani minosegben, hallgassa meg Jimmy Smith:Plays pretty just for you c. 1957-ben rogzitett lemezet!!!
Sok lemezem van a mestertol, de ettol lezsibbadtam......Csikorog finoman a csoves-felvetelitechnikaval keszult jazz-blues!!!
Dob"az is inkabb sepru",gitar,es orgona....trio felallas!!!Ku...va jo!!!
Netan ha valakinek kellene, akkor a kecskemeti Victor Audio lemezboltban lattam, jo par Jimmy Smith es egyeb hammond verfertozesu cd-t,lemezt!
70/512 2889
Eljenek a Hammond-osok!!!, es rajongoi!:-)
Előzmény: tehtube (539)
Halsaman Creative Commons License 2004.02.18 0 0 540
A budapesti Trinity zenekar énekest keres! Stílus: régivágású progresszív rock (Genesis, Emerson, King Crimson) alapokon nyugvó zene, billentyűcentrikus, sok Hammond orgonával. A zenekar öt éve létezik, úgyhogy némi alkalmazkodókészség szükséges:) Próbaterem van, szövegek vannak, énekcuccod, ha van, előny.

Bővebb információ:
www.kethold.hu

elérhetőség:
halsaman@freemail.hu
06-20-328-78-31

tehtube Creative Commons License 2004.02.11 0 0 539
Hát engem nagyon megfertőzött. A csöves falaci Amphenol típusú 6-os anya/apa csatlakozókábel beszerzése nem egyszerű. A most használt 12-esre van kompatibilis eszköz, jól müxik a VK7-hez. De erre a hatosra, főleg hogy két rúd belőle vastagabb is? Nincs valakinek kiváltó ötlete? Csak tengerentúli postát találtam erre.
A VK7 alternatíváján is gondolkodom. Nagyon nehéz dolog a scanneres hang miatt. Legalább olyan lényeges mint a tonewheel. A letölthető Hammond, Voce, Viscount mp3 demók nem győztek meg :-(
Előzmény: Halsaman (537)
sziti Creative Commons License 2004.02.10 0 0 538
... pedig még lenne hely rá...
:-D
Előzmény: Halsaman (537)
Halsaman Creative Commons License 2004.02.10 0 0 537
70 kiló a teteje, 22 az alja. De külön-külön visszük.
Egyébként utihangszer, látszik is rajta (kopott itt-ott), nem az a polírozott barna fa csoda...
De szépen szólt! Mostanában nem is tervezek újabb orgonát beszerezni, se kicsit, se nagyot!
Előzmény: tehtube (536)
tehtube Creative Commons License 2004.02.09 0 0 536
Helló!
Miért kell a P100-at "megvédeni" ???
A szállításkor előforduló sérülések ellen? Milyen nehéz?
Előzmény: Zoldalma (535)
Zoldalma Creative Commons License 2004.02.08 0 0 535
Kivalo alternativa koncertekre...(nem 130kg)!

Hajaj :-) De azért a P-100 védelmében el kell mondjam, tegnap sétáltattuk meg először az orgonát, négy ember egész jól el tudja vinni, csak az ajtóknál kell logisztikázni, hogy mind a 4 "koporsóvivő" kiférjen :-) végszükségben kettő is elég, de az a kettő kösse fel a gatyáját. Amúgy teljesen jól viselkedett, az egyetlen hallható problémát is az utánakötött torzító okozta. Bezzeg a két hete vett MIDI billentyűzet... De majd Halsaman gondolom bővebben beszámol.

Előzmény: LaurensHammond (534)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.02.08 0 0 534
Elado egy Korg CX3(Hammond)keyboard,tokkal,hangeropedallal,leslie-kapcsoloval!1976-os gyartmany "vintage",9 regiszteres,percussion 2,3,overdrive,keyclick alithatosag,feszes billentyuk...stb
A netes szaksajto szerint a piacon kaphato legjobb hammond orgona synth, fenekbe rugdossa a Hammond Suzuki sound-ját!!!Kivalo alternativa koncertekre...(nem 130kg)!Erdeklodni a 70/512 2889 szamon,vagy pazop@freemail.hu cimen! iranyar:150e
tehtube Creative Commons License 2004.02.06 0 0 533
A kontaktlemezekhez hozzá lehet jutni, csak a bus rods-az érintkező tengelyek megvannak e a fölső részeken? Van ahol a percussion miatt még az 1"-as alatt végigmegy az érintkezősor, csak nincs bekötve hanra, csak perkára, ezt lehet hozzákötni. Poor man's foldback: Hammond wiki.
Drótdarabok, forrasztás.
Jobbulást a kontaktusoknak :-)
Előzmény: Halsaman (532)
Halsaman Creative Commons License 2004.02.05 0 0 532
Van nekem mindenem, még szervízmanuálom is. (Abban benne van normális minőségben az a kapcsirajz...) De fél évet szereltem a hangszert egy csőőrült villamosmérnök szaki barátommal, mégis most van valami gebasz. Ez valami alattomos kontakthiba szerintem, mert már elmúlt egyszer, most meg megint van... Én a közeljövőben nem állok neki még egyszer. Most már zenélni akarok, úgysincs semmire sem időm, legalább arra legyen, ne a szerelésre!!! Majd egyszer végignézem valami szakival, hogy mi baja a perkának.

A "hangot" nem a torzító adja, csak rátesz egy lapáttal, de most már ez sem érdekel. Majd megszerelem egyszer.

Nem olyan vészes, hidd el! Nagyon jól szól így is! Egyébként lehet, hogy a végén kéne kezdeni, mert a lezlierősítő sem egy csendes darab...

Foldback? Pont azon az oldalon írja, hogy a foldbackhez kell még egy szétberhelt orgona, hogy a manuálba legyen mit belepakolni (kontakt lemezek + pókháló-drótok), szóval, ez nem egészen úgy van, hogy pár forrasztás, aztán viszlát!
De ha tudsz jobb megoldást, várom szeretettel!

Előzmény: tehtube (531)
tehtube Creative Commons License 2004.02.05 0 0 531
Nem biztos hogy a "szőnyeg alá söprés" a megfelelő. Nem a torzító adja azt a hangot. an kapcs rajzod? A P100 eléggé L100-as:
http://www.captain-foldback.com/Hammond_sub/hammond_schematics.htm
Esetleg:
Hátha segít. A foldbackkel is érdemes gondolkozni, mert 44×2 forrasztás és sikít a fölső másfél oktáv is.
Üdv. SZombat kiesett hasonló okokból, legközelebb?
Előzmény: Halsaman (527)
Halsaman Creative Commons License 2004.02.05 0 0 530
Akkor ott a helyed szombaton a Jókai klubban!
Előzmény: Varus (529)
Varus Creative Commons License 2004.02.05 0 0 529
Hammond ? IMÁDOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon szeretem hallgatni ahogy Vincent Crane játszott rajta !!! Ha ,,vaddisznó hangzású,, Hammondot szeretnétek, akkor ajánlom figyelmetekbe az 1970 - es ATTILA lemezt - egy lemezes duó,elkövetői Billy Joel, és a dobos Jonathan Small. Billy átalakította a Hammondot, meg rákötött egy gitárpedált. A hatás nagyon súlyós...
akapuli Creative Commons License 2004.02.05 0 0 528
halsaman: szerintem gyakoroljal softosan. igaz kicsit mas, inkabb gitartema, de nalunk is mindig akkor volt a legjobb a proba, amikor mindeki szoftosan jatszott, torzito nelkul es senki sem szenvedett hallaskarosodast.

ezt a briant megnezem magamnak...

big boss man, idris muhammad a mai hammondos zenei ajanlatom, mindketto zsir jazz-soul-funk hibrid.

rhodes/roland vk1000? 600 euroert kerult be a kepbe, szerintetek erdemes? otthoni pruntyogesre sajat szorakoztatasomra kellene.

mellesleg az ebay hammond-kopaik reszlegeben egyre tobb magyar nevet talalok. veletlenul? :-)

Halsaman Creative Commons License 2004.02.03 0 0 527
Vettem egy zajzárat + bekötöttem egy kompresszort a hangos perka ellen. Az utóbbi annyira azért nem jó megoldás, de a zajzár- főleg, ha torzítót is használok- nagyon jó!!!
Halsaman Creative Commons License 2004.02.01 0 0 526
Nagy hangerőn (próbán) baromi zajos még mindig + a koppanás. Szerintem a perkamodulban valami nagyon elromlott, de nem tudom, mi... Lehet, hogy egyszer bele kéne tenni egy másik L-100 jellegű orgonába, megnézni, hogy mi az ábra...

De koncerten jól fog szólni.

Előzmény: LaurensHammond (523)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.31 0 0 525
Hogyne...majd minden megvan Tolle, de az Oblivion Express elotti bandaja a Trinity, az meg jobb,olyat hallgass!C3-on nyomja ugy hallom!
Előzmény: fluiddruid (524)
fluiddruid Creative Commons License 2004.01.31 0 0 524
Ismeritek a Brian Auger's Oblivion Expresst?
Na ott aztán vannak őrületes jazzes hammondok.
Most fedeztem fel őket nemrég,király!
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.31 0 0 523
Ismered az Eloy egyuttes elso 2-3 lemezet?
Pl:floating,inside!
70-es evek eleje, mint minden jo lemez!A bonuszos cd-ben vannak extra fotok a studiofelvetelrol!
fekete P100-as, rajta a sorosuveg, mogotte egy 760-as nagy dög Leslie!!!:-)
Nagyon jol kapar rajta, szepen szol!!
Kivancsi leszek ra nagyon majd , ha eljutok egy koncertetekre.
Előzmény: Halsaman (520)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.30 0 0 522
Nincs meg valakinek a Duna tv által leadott Rhoda Scott koncert elso resze...vagy egyaltalan Rhoda neni-rol valamilyen kepes anyag?
Előzmény: tehtube (521)
tehtube Creative Commons License 2004.01.28 0 0 521
Ae erős percussion erősen veszi vissza a húzóregiszterek hangosságát. Ezek ilyenek. Ritkán is használják, mert inkább effektszerű. Tarkus, Child In Time. Túlnyomórészt tényleg emiatt a soft a mindenes.
Mindazonáltal az alsó manuál hangerejét békén kéne neki hagynia :-(

Az a cutoff poti hátul, ami a percára vonatkozik, nem a szintis értelemben veendő. Ez a lecsengés hoyyzát szabályozza. Minden állítás után 5 másodperc szünet a meghallgatásig, mert baj lehet! ( a szervízkönyv szerint)

Hogy színesedik képpel egyeseknek az írott malasztja? Egy egyszerű Ctrl+V ide nem elég.

Előzmény: Halsaman (520)
Halsaman Creative Commons License 2004.01.28 0 0 520
-Nem, jól van minden beforrasztva.
-A fölső manuálból is visszavesz, de ezt még egyszer meg kell hallgatnom.
-De van, mindkettőnél jelen van a jelenség. A softban nem esik le a zenekar feje a koppanástól, ha nagyon muszáj, akkor azt használom. De olyan idegesítő a hangerőelvétel, meg az óriási dinamikakülönbség, ami a kopp és a normál hang között van, hogy inkább nem használom.
-Én is erre gyanakodtam, de nem találtam még semmit sem.:(

Köszönöm a tippeket mindazonáltal.

Előzmény: tehtube (519)
tehtube Creative Commons License 2004.01.28 0 0 519
Az erős percussionnak általában le kell vennie kicsit a hangerőt.......de a saját, tehát a fölső manuálnak. Ha az alsóét veszi le....Nem lehet hogy a drótozás során tévesen lett a forrasztásnál valami bekötve? Olyan ez mint a kocsinál a fordított sebváltó: 5hátra, 1 előre.
A fölső manuál hangerejét nem veszi vissza?
A percussionnak nincs két hangossági fokozata?

Ha a percadoboz mozgatásával változik a jelenség, akkor kontaktus hiba is lehet. Drót, forrfül, esetleg csőaljzat.

Sok sikert a keresgéléshez.

Előzmény: Halsaman (514)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.27 0 0 518
Latom...,ez igaz...hmmmm...Ez erdekes,ilyennel nem talakoztam meg!
Nem lehet, hogy valami kontakt hiba meg mindig?
Akkor volt nekem neha hallkabb.
Előzmény: Halsaman (517)
Halsaman Creative Commons License 2004.01.27 0 0 517
Nem, nem ,valami hiba is van!
Idegesítően leveszi a hangerőt a percussion!

(Olvasd el, mit írtam alább, azért ott több mindent is írtam...)

Előzmény: LaurensHammond (516)
LaurensHammond Creative Commons License 2004.01.27 0 0 516
Azt a poti cut-off-ot en is tekergettem anno!:-)
Eloszor nallam is nagyon torzitott, foleg amikor nem volt rajta a soft, de aztan levettem a potmeter erossegebol, es rajottem, hogy kevesebb mint fele allas kell, hogy legyen rajta, es akkor szepen koppan, nem torzit!
Emlekezz vissza amikor lent voltal Kecskemeten erte, hogy jol szolt a percussion, mert be volt l?ve....ejnye-bejnye..kellett Neked eltekergetni!!:-))
Nagyon kivancsi lennek mar a hangjara!!!
Előzmény: Halsaman (514)
Halsaman Creative Commons License 2004.01.26 0 0 515
(Trinity-rajongók ne izguljanak, az eddigi számokba csak elvétve kellene perka, úgyhogy ez a koncertet nem érinti!!!)
Halsaman Creative Commons License 2004.01.26 0 0 514
Tisztelt hozzáértő urak!
Mitől lehet az, hogy a perka erősítésem baromi hangos (torzításig megy, ha feltekerem a perc. cut-offot), illetve, hogy egy részét elveszi az alsó manuál hangerejének?

(Egyszer már volt ilyen, érdekes módon, ha nem vízszintesen volt berakva a perkadoboz, hanem függőlegesre állítva, úgy nem csinálta! Az idegeimre ment, semmit nem sikerült kisütni, hogy miért volt, aztán egyszer csak elmúlt.
Na, most megint van.)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!