A Lukács György-tanítvány szívderítő rinyálásából idézett, vastagon szedett dolgok bekövetkezéséről indítottam a A PC liberális világ vége című topikot, de hamar törölték. De ettől ezek még be fognak következni! :)))
Almási Miklós, Vitányi stb "műveletlen bunkók"? Sok rosszat lehetne rájuk mondani, de ezt véletlenül se. Uszítsatok hát tovább, törpe szellemi zoknik...
a többség uralkodik. Korábban a „hallgatag többségről” volt szó, melyet a politikai elit (demokratikus eszközökkel) kordában tartott. Ma „hangos többség” vesz körül – a vox populi ellen a nyilvános térben fellépni demokráciát tagadó gesztus lenne. Titokban megfúrni őket szemét manipulációnak számítana. Ráadásul a bunkó többség magát a kormányzó elitet támadja, akárhogy hívják, elitnek vagy establishmentnek, kormánynak vagy Washingtonnak, Brüsszelnek. A képviseleti elv abban a pillanatban szűnik meg, ahogy a bunkó többség eléri az 51 százalékot.
(Már megint túlzásokba esek) Lehet, hogy itt csapom a hisztit, és ez az egész elitista képzelgés, hiszen a bunkószféra is csak puszta része a demokratikus sokféleségnek. De Trump váratlan – villámcsapásként érkezett – győzelme mutatja, hogy e jelenségleírás nem hiszti. Sőt lehet, hogy Trump példája követhető, azaz folytatódik a politikai földrengés: ha Merkel bukik, ha Hollande-ot elsöprik a sztrájkok – akkor a bunkók félelmetes tényezőként igazolják magukat, menetelésük megállíthatatlan. A Brexitet már bőven, Trumpot tán pár hónap múltán lehet felejteni, de a bennük parázsló gyúanyag tovább izzik a következő válságig.
"Ha Trump lehetséges, minden lehetséges, semmi sem elképzelhetetlen ezentúl. Az emberek egyre kevésbé figyelnek arra, hogy vajon a jelöltek az igazat mondják-e."
Mivel az emberek megszoktàk hogy most màr hosszu évek ota egyàltalàn nem tartjàk ràjuk kotelezonek az igéreteiket a politikusok...sot gyakran az ellenkezojét teszik mint amit vàlasztoiknak igértek.
Bernard-Henri Levy filozófus a The Telegraph-nak adott interjújában arra figyelmeztet, hogy Le Pen győzelme ugyan nem valószínű, de lehetséges, mivel az emberek elvesztették az érdeklődésüket a politika iránt.
- Ha Trump lehetséges, minden lehetséges, semmi sem elképzelhetetlen ezentúl. Az emberek egyre kevésbé figyelnek arra, hogy vajon a jelöltek az igazat mondják-e. Sokkal inkább a teljesítményt és a színjátékot értékelik, mint az ígéretek igazságtartalmát – mondta.
18? Hmmm.. 1998. Akkor szavaztam a Fideszre először, mert addig MDF-szavazó voltam. De pl. a zsidókkal kapcsolatban persze akkor is Pista bácsival értettem egyet. :)