Keresés

Részletes keresés

vén betyár Creative Commons License 2003.12.24 0 0 494
Kellemes karácsonyt mindenkinek.
Ha lenne valakinek kölcsön /végleg egy LP Egyiptomról , kérek egy mailt a fater51@freemail.hu cimre
ercsibe Creative Commons License 2003.12.24 0 0 493
Köszi, és én is mindenkinek boldog karácsonyt kívánok!
Erika
Előzmény: Hannibalbarkas (492)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2003.12.24 0 0 492
Áldott, békés karácsonyi ünnepeket, és utazásokban gazdag boldog új évet kívánok mindenkinek!
satine Creative Commons License 2003.12.23 0 0 491
Na mi a harci helyzet? Vissza is jött valaki? És akkor miért nem hallunk beszámolókat, mi, itthon-maradottak??!!!
Lécccccci, mindenki, aki most jön/jött/jönni fog haza...

Boldog karácsonyt!

Hannibalbarkas Creative Commons License 2003.12.19 0 0 490
Hülyeségeket ütök be :))
http://touregypt.net//trains.htm
Biztos trans(z)ban voltam...
Előzmény: Hannibalbarkas (483)
aagica Creative Commons License 2003.12.19 0 0 489
Be kell valljam, ezek nem az én képem. De nekem is vannak ilyen gyönyörűek, csak fotóalbumban és nem tudok scannelni.

Valaki vigyen el engem is a bőröndjében...:)

Előzmény: Hannibalbarkas (487)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2003.12.19 0 0 487
Gyönyörűek a képeid, azt hiszem februárban el kéne menni két hétre... :))
Előzmény: aagica (485)
ercsibe Creative Commons License 2003.12.19 0 0 486
Máris menni akarok! :(
Előzmény: aagica (485)
aagica Creative Commons License 2003.12.19 0 0 485
Eszembe jutott a másik: Edfu.
(Mert rákerestem.:)))

Képek itt:
http://www.echeng.com/travel/egypt/10_edfu.shtml
http://www.echeng.com/travel/egypt/11_komombo.shtml

Most hirtelen úgy érzem, hogy mennék vissza...

Előzmény: aagica (484)
aagica Creative Commons License 2003.12.19 0 0 484
Én nem mondtam, hogy nem biztonságos, tényleg 10 méterenként van egy rendős (vagy mi) géppisztollyal. Van is róla fotóm. :)
Azt viszont mondtam, hogy a déli részre nem engedik a turistákat hivatalosan, attól persze még ki lehet "szökni" egy városból, de gyanítom, arra már nincsennek ilyen rendőrök. Viszont valószínűleg szervezett támadástól sem kell tartani, hiszen aki erre készülne, az oda megy, ahol sok a turista.
Mi azért mentünk taxival (és nem vonattal) Asszuánból Luxorba, mert útközben van két gyönyörű templom, két különböző helyen, maga a konvoj is úgy van szervezve, hogy egy-egy órát eltölt ezeken a helyeken, van idő szétnézni. Aki hajóval jön, annak szintén van módja megnézni, mert a hajók is megállnak itt. (Az egyik neve Kom-Ombó, a másikat pillanatnyilag elfelejtettem.:))
Asszuánban a befejezetlen obeliszket láttátok? Az év átverése, egy órát röhögtünk rajta, hogy ezért fizettünk. :))
Előzmény: Hannibalbarkas (482)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2003.12.18 0 0 483
Az ember emlékezete véges... :)))
Az egyiptomi államvasutak menetrendje:
http://touregypt.net//trans.htm
Előzmény: Hannibalbarkas (481)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2003.12.18 0 0 482
Azokat a szerencsétlen németeket már vagy 8 éve mészárolták le Hatsepszut királynő halotti templománál a thébai nekropoliszban.
Amúgy mostanában tízméterenként áll arrafelé egy-egy géppisztolyos rendőr. Szerintem totál biztonságos, legalábbis biztonságosabb, mint néhány bp-i kerület...
Előzmény: aagica (479)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2003.12.18 0 0 481
Bocs ha esetleg hosszú leszek.
2001 október-novemberben voltunk a párommal 2 hetet. A dátum azért fontos, mert ugye 09.11 nem sokkal előtte volt...
Kairóból Asszuánba azzal a már említett vonattal lehet menni, tényleg színvonalasabb mint az IC. A jegy nem volt húzós, nemzetközi diákkal pedig 50%.
Se Asszuánban, se Luxorban nem volt lefoglalt szállásunk, de a LP-tel nem gond találni. Egyébként abban a hotelben szálltunk meg, amit előtte kinéztünk. 1 éjszaka légkondis wc-s zuhanyzós szobában kontinentális reggelivel 35 LE volt 2(!) főre. (Luxorban is)
Se Asszuán, se Luxor nem túl nagy város, a turistás helyeket (bazár, templomok, vasút, busz, Nílus stb) gyalog is meg lehet közelíteni. Kivéve Luxornál a nekropolisz a túloldalon, valamint Asszuánnál a Nagy-gát és Philae sziget.
Az út vonattal Kairóból Asszuánba 12 óra, onnan Luxorba 4 óra.
Asszuánban nem akartak jegyet adni a reggeli luxori vonatra, mert az nem "turistás". Sőt le is tagadták, hogy van olyankor vonat. Végül a kalauztól vettünk jegyet a vonaton (féláron). Tény, hogy nem olyan csili-vili, mint a turistás vonat, de utaztam én már itthon koszosabbal másodosztályon...
Luxorból busz menetideje Hurghadaba elvileg 6 óra, de végül 7 is lett belőle. A busz színvonala kb olyan volt, mint itthon, még ötödosztályú amerikai karatefilm is volt arab felirattal... Egyébként rajtunk kívül csak helyiek voltak rajta (a párom most mondja, hogy még két európai is volt), de semmi atrocitás nem ért minket, sőt amikor (többször is) megállítottak a rendőrők iratellenőrzésre, akkor csak az arabokét kérték, minket békén hagytak. Egyébként azt hiszem naponta 5-6 alkalommal megy busz Hurghadaba.
Dahabba csak naponta egyszer, és az út menetrend szerint 15 óra, de ezt nem volt módunk leellenőrizni...
Hurghada nekem nem nagyon tetszett, sok volt az orosz, meg egyébként se volt semmilyen egyiptomi-arab hangulata. Hurghadából Kairóba sok busz megy naponta, és az be is tartotta a menetidőt (6 óra).

Goszi777-tel csak annyiban nem értek egyet, hogy Kairóban is hihetetlenül sok minden van. Pl Citadella, régi mecsetek, a bazár , az Egyiptomi történeti múzeum (egymagában 1 nap), felukkázás a Niluson, a kopt negyed gyönyörű + természetesen a piramisok. Ezzel persze nem azt akarom mondani, hogy Asszuán vagy Luxor nem szép (sőt!!), de Kairót se fikázzuk.

Ha valami érdekel még, akkor megpróbálok segíteni.

Előzmény: ercsibe (480)
ercsibe Creative Commons License 2003.12.18 0 0 480
Aha. Köszönöm. Szóval akkor saját szervezésbe is el lehet jutni Luxorba mondjuk Hurghadából (ez a Dahab komoly? Halál messze van!) busszal. Mennyi idő az út kb? Milyen stílusú a busz? (Mármint tényleg csüngnek rajta az emberek, vagy azért normális) Luxorban lehet találni na-ez-egy-éjszakára-jó-lesz típusó szállást, vagy csak előre lefoglalt csilli-villik vannak? Busszal voltatok ott? Kb ott tesz le a busz a látványosságok elérhető közelében? Nem baj ha esetleg priviben zaklatlak erről? Ti Hurghadán voltatok? Tudom-tudom ez off a Sharmi topicra nézve, de talán érdekelhet valakit.

Előre is köszi!
Erika

Előzmény: Hannibalbarkas (478)
aagica Creative Commons License 2003.12.18 0 0 479
Kairóból Asszuánba mi is ezzel az éjszakai vonattal mentünk, színvonalasabb, mint egy hazai IC.
Asszuánból nem engedtek ki konvoj nélkül, onnét taxival (konvojban) mentünk Luxorba, onnét megintcsak vonattal, minden gond nélkül vissza Kairóba.
Ha jól értelmezem, a Luxortól délre elterülő részt tekintik veszélyesnek, ahová nem szabad szegény turistát egyedül beengedni.
MIután pár éve mészároltak le egy busznyi turistát arrafelé, nem ok nélküli az óvatosság.
Előzmény: Hannibalbarkas (478)
Hannibalbarkas Creative Commons License 2003.12.18 0 0 478
Asszuánból a helyi irdák szerveznek buszos utat Abu Szimbelbe. Azt hiszem hajnali 4-kor indul a kirándulás.
Asszuánból Luxorba vasúton nagyon kényelmes és gyors az utazás. Luxorból Hurghadaba és Dahabba menetrendszerinti helyi buszjáratok indulnak a buszpályaudvarról (bár a mi fogalmaink szerint csak egy kis állomás). Amikor mi voltunk, nem volt semmiféle konvoj, igaz a buszban is csak mi ketten voltunk európaiak.
Egyébként Kairóból Asszuánba indul "turistavonat", az első osztály pazar, sokkal olcsóbb mint a repülő, igaz 12 óra. De ha az esti vonattal mész, akkor szállást is spórolsz egyben.
Előzmény: ercsibe (475)
Goszi777 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 477
Szia,

Nem hajó út volt, utálom a hajókat:) Repülővel volt az egész, belföldön is. Nem éri meg buszozni, annyival gyorsabb a repülő. A jegy sem volt drága, EGYPTAIR-el mentünk és az egész Budapest-Cairo-Luxor-Cairo-Budapest (hurghadara busszal mentünk luxorból) került 85e forintba, ami nem olyan gáz szerintem. Persze ehhez még jön a szállás stb.
Egyébként ha mész, akkor Cairoban érdemes a legkevesebb időt tölteni, Luxor fantasztikus, illetve Abu-Simbelt dícsérik nagyon, valamint Asszuánt is.

aagica Creative Commons License 2003.12.16 0 0 476
Asszuánból szárazföldön nem nagyon lehet Abu Szimbelbe eljutni. Veszélyes, tehát nem engednek.
Asszuán a másik irányba (Luxor)is csak rendőrségi konvojjal lehet elhagyni. (Mármint ha nem hajóval mész.)
Repölővel szerveznek utakat, de gondolom, nem olcsó...
ercsibe Creative Commons License 2003.12.16 0 0 475
:)

Goszi! az 2001-es Kairó-Luxor a Hurghada előtt, az tulképpen egy Nílusi hajóút Hurghadai nyaralással? Kacsingatok egy ilyen felé -sharmi nyaralással. Csak az a gáz, hogy Luxorig nekem kevés lenne, mert feljebb szeretnék csorogni a Jasszer-tóhoz Abu Simbelig (najó Asszuánig lehet, de valahogy továbbmenni, megnézni II. Ramszesz templomát). Ennek még utána kell nézni. De ha tudsz bármni infót, pls help.

Előzmény: Goszi777 (474)
Goszi777 Creative Commons License 2003.12.16 0 0 474
Igen, mert úgy tervezik, hogy inkább 20.án tartják meg.
Előzmény: Törölt nick (473)
Goszi777 Creative Commons License 2003.12.15 0 0 472
Én 2xer voltam:)
2001ben Kairó-Luxor-Hurghada, most Sharm El Sheikh.
De szerintem megyek még, mert olcsóbb egyitpomban repülővel egy 5*os hotel, mint itthon egy kastélyszálló vagy egy jó wellness hotel.
Előzmény: Sanyeszka (467)
Goszi777 Creative Commons License 2003.12.15 0 0 471
Igen,
Én is ezt próbáltam magyarázni, hogy Sharmon nem nagyon lehet csak úgy besétálni a tengerbe, mint máshol a korallok miatt, ezért minden hotelnek stégje van a strandon, amiről egyből a mélyvízbe csöppensz, ahol meg uszony kell.
Persze vannak kivételek, ahol nagyon sekély a víz a parton és nincs korall, azt hiszem a Hostmark hotel és környékén ilyen a terep, ott sokat lehet begyalogolni.
A többi hotelnél max közvetlen a partnál lehet pancsolni, a vízben ücsörögni, de sétálni nem lehet.
Előzmény: ercsibe (470)
ercsibe Creative Commons License 2003.12.14 0 0 470
Köszönöm. Majd jövőre remélhetőleg lesz már digitális gép is, és az talán majd jobb képeket csinál.

Strandcipő: Lehet kint kapni pár lóerőért, kis kosárkákba van beömlesztve dögivel. Talpa gumiszerű, teteje neoprén, és egy madzaggal lehet összehúzni szorosabbra. Én még előtte nem láttam ilyet, szerintem egész pofásan néz ki, úgyhogy örültem, hogy nem vettem itthon 300-500 ft-ért szocreál gumiszandit. (Mert olyat akartam ám! :D ) Mondjuk nem vettem kinn se, mert jó volt az uszony, mert korallokra úgysem lehet rálépni, mélyvízbe meg minek. Oda szerintem inkább uszony kell.

Előzmény: satine (469)
satine Creative Commons License 2003.12.14 0 0 469
Ercsibe, így is gyönyörűek a képek!

Strandcipőt szerintem itthon már csak szakboltban, kint viszont több helyen lehet kapni, nagyobb hotelek kisboltjaiban biztos.

ercsibe Creative Commons License 2003.12.14 0 0 468
Sanyeszka, esetszám-függő vagy? :)
Előzmény: Sanyeszka (467)
Sanyeszka Creative Commons License 2003.12.14 0 0 467
Szia Goszi!!!!!!!
Csak azt szeretném megkérdezni hogy te hányszor voltál egyiptomban és merre?
Előzmény: Goszi777 (466)
Goszi777 Creative Commons License 2003.12.14 0 0 466
Ami a szallodat illeti ez egy nehez kerdes, ugyanis minden szalloda tele van turistaval (80%uk orosz), igy nyuzsges elkerulhetetlen.
Mi a Savoyban voltunk, ami vitathatatlanul sharm el sheikh egyik legjobb szallodaja (Ritz, Four Seasons, Hyatt ugyszinten) es a White Knight Beachen helyezkedik el, nagyon hosszu a partja es van egy olyan resz is a parton, ahol mar nincsen tomeg, nincsenek napernyok sem, olyan, mintha egy elhagyatott strandon lennel, ugyanakkor 100meterrel odebb mar a hotel fennhatosaga ala tartozik a terulet. Ez nagyon jo, mert el tudsz oda menni kajalni, zuhanyozni, illetve a hotel stegjerol be tudsz ugrani a vizbe, snorkellezni rengetegen snorkelleznek ezen a szakaszon, ugyanis nagyon szep a part es nagyon nagy teruleten fekszik, igy nincs tomegnyomor, sokfele tudsz uszkalni. Igaz, ha katalogusaron mesz, akkor eleg draga, 137e+illetek+vizum, de tokeletes kiszolgalast kapsz cserebe.
Előzmény: vicorex (452)
Goszi777 Creative Commons License 2003.12.14 0 0 465
Szerintem nem erdemes itthon ezzel gorcsolni, kinn is lehet kapni, valamint nincs ra szukseg, mert a part olyan, hogy minden hotelben stegrol lehet a vizbe menni, onnan meg egybol 5-10 meter mely a viz.
Előzmény: Törölt nick (463)
Sanyeszka Creative Commons License 2003.12.14 0 0 464
Hát szentem imodiumot és dedalont vigyél ha olyan a gyomrod akkor jól jöhet az imodium és a dedalon meg ha mentek hajóra és azt nem bírod akkor el kellhet!
Előzmény: Törölt nick (463)
Sanyeszka Creative Commons License 2003.12.13 0 0 462
Ezek a képek is nagyon szépek,egyébként én is csak egyszer voltam most novemberben Hurghadában de csodálatos volt minden,bár mi szervezetten mentünk és ennek meg volt a hátránya, hiszen első nap nem kaptunk szállást az utazási iroda jóvoltából de ezt is megoldottuk,majd ezek után minden király volt és remélem hogy hogy márciusban is elmehetek,csak akkor Dahabba ami még csodálatosabb lesz!!!!!!!!!
Előzmény: ercsibe (461)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!