Sajnos az igazi Hammondokkal nem lehet és nem is szabad föllépni. Mi klubokban, motoros találkozókon játszunk. Meg sem fordult a fejemben hogy az A100-ast, vagy akárcsak az M3-at elvigyem.
1.Négyen vagyunk, ugyanez a négy fő a road is. Így is elég a cuccunk, nem vagyunk erőművészek, ráadásunk egyikőnk kocsijába sem férne be.
2.A felléptidíj szinte mindenhol igen light. Ennyiért még a VK7 az Allsound lezlivel is túlzás, de hát nagyon szeretjük ezt a műfajt.
3.Még a jelenleginél jóval több pénzért is sajnálnám szegény 40-50 éves hanxereket annyi inzultusnak, megrázkódtatásnak kitenni, ha már eddig ilyen kitűnő állapotban húzták ki.
4.A VK7 is van olyan jó, hogy koncerten úgy hozza a fííílinget ahogy kell.
Egy jó digitális klón még a scanneros hangot, a hangkerekek egyenetlenségeit (vintage), az alapzajt (leakage), foldbacket is jól hozza. A legnagyobb differencia hogy az igazi scannernek még fémesebb a hanxíne, meg a játék, hogy egy billentyű alatt 9 érintkező van és a billentyű dupla hosszú, mint ami látszik belőle.
Koncerten ez már nem jön ki. Üdv.
Nem szeretnem fenyezni ezt a zenekart, de cd-rol halgattam ?ket, ami meg nem is elo ugye, es jobbak mint sok sok lemezzel rendelkezo "nagy Magyar zenekar"!!!
A Hammond nem haterben -alulkeverve!!!-, pedig Rolland VK7, de eleg vajt fulu legyen aki megmondja csukott szemmel, hogy ez nem egy igazi:-)
Eljen a Hammond orgona!!!
Le minden muanyag, konektorzenevel, es zenesszel!!
Kultúrális ajánlat:
Üdv mindenkinek!
Szombaton a Geronimoban játszunk. Hardverek: VK7, Fatarral-Allsound nagylaci, Strató/1960Marshall, MusicMan/csövesDynacord, Slingerland1968. Régi zenék lesznek, vintage hangzás és stílus. Szoftver: Hogy mi lesz a műsor, az csak mindig menet közben derül ki. kb. 22-1 ig. Be is lehet szállni :-) III. Bogdáni út eleje. Egy sarokkal vissza a Mozaik utcai HÉV megállótól.
Pusztuljon a műanyag zene!!!
Hallgassátok meg "Érd El" c. számunkat a Centuryvel! NI B4-et használtam rajta. Kíváncsi vagyok a véleményetekre!
http://www.freeweb.hu/thecentury/Century - Erd el (vocal).mp3
Hallgassatok minnel tobb Német prog rock-ot, foleg a hetvenes evek elejerol...van boven, nem kell megijedni, van dogivel!
Pl:Murphy Blend, Ikarus,Hanuman,Frumpy,Birth Control,2066 and Then,Pell Mell,Nosferatu......etc
Ugy szol az osszesben a Hammond, raadasul, kis spinet-ek, hogy az mar eletveszelyes!!!!Nagyon jok.....sot, a legjobbak!!!!!
Eljenek a Hammond baratok!!!:-)
Deep Purple, Led Zeppelin, Gary Moore, Emerson Lake & Palmer és Beatles nóták ma este a Csekovszky Ádám Műv. Központban este 9-kor az Undead Voodoo ősrégi zenekar tolmácsolásában, "gagyi" tranyós Hammonddal! ;)
Na szépen elcsaltatok erre a "gagyi, tranyósra" :-) Gratulálok a koncerthez, nagyon jó volt, legjobban a 60-as évekből választottak tetszettek.
A B200-as azzal a Soltonnal nagyon szépen szólt, jó összeállítás.
Viszont soha nem tetszett az Egervári hangosítása :-(, itt is sikerült csökkenteni a produkció értékét neki. A dobhoz és elején a basszushoz képest a "rendes :-)" hanxerek gencsak a háttérben voltak, gyakran az ének is. A gitár a szólóknál is mindig csak a harmadik taktus körül hangosodott fel, ámbár ebben nem csak a technikus a hibás.
A lezlit alapvetően rosszul mikrofonozta ki, üresben is állandóan szólt egy cccciiiiÍÍÍÍÍCC, cccciiiiÍÍÍÍÍCC..... Túl közel, túl direkbe nyomta a tölcsérhez a mikrofont és ezzel pulzáló hangja lett a magasnak, meg az orgonának, ami a Saucerful Of Secrets végében már zavaró volt. Emiatt volt a kelleténél lényegesen halkabb az orgona, pedig rózsaszínéknél domináns hanxer. Hátrébb kell húzni kissé mikit és picit elfordítani. Nem is bízom másra. A szaxis egyszerűen....fantasztikus!
Másnap gyorsan be is szereztem a Pink Floyd összeset, mert már régóta nem voltak meg.
A gitárokról még annyit, hogy kombóból nem tud kijönni az a hang mint a stackből és Gilmour sokkal keményebben penget. És akkor a keverést is nehezebb elrontani.
Jó hogy van egy ilyen csapat. Remélem a legközelebbire is eljutok. Üdv mindenkinek.
Gagyi, tranyós Hammond;) és analógszinti hallható holnap a Jókaiban! Részletek a Pink Floyd: The Wall, vagy a zenekar saját topicjában: Echoes of Pink Floyd.
Ha már itt tartunk, ki ne hagyjátok, tényleg. Élmény az a hely. Szerintem a legjobb Hammondlelőhely egész Közép-Európában.
Ellenvélemény, altenatíva, javaslat ???????
Mindenkinek ajanlom figyelmebe, hogyha igazi hamisitatlan Hammond hangot akar hallani minosegben, hallgassa meg Jimmy Smith:Plays pretty just for you c. 1957-ben rogzitett lemezet!!!
Sok lemezem van a mestertol, de ettol lezsibbadtam......Csikorog finoman a csoves-felvetelitechnikaval keszult jazz-blues!!!
Dob"az is inkabb sepru",gitar,es orgona....trio felallas!!!Ku...va jo!!!
Netan ha valakinek kellene, akkor a kecskemeti Victor Audio lemezboltban lattam, jo par Jimmy Smith es egyeb hammond verfertozesu cd-t,lemezt!
70/512 2889
Eljenek a Hammond-osok!!!, es rajongoi!:-)
A budapesti Trinity zenekar énekest keres! Stílus: régivágású progresszív rock (Genesis, Emerson, King Crimson) alapokon nyugvó zene, billentyűcentrikus, sok Hammond orgonával. A zenekar öt éve létezik, úgyhogy némi alkalmazkodókészség szükséges:) Próbaterem van, szövegek vannak, énekcuccod, ha van, előny.
Hát engem nagyon megfertőzött. A csöves falaci Amphenol típusú 6-os anya/apa csatlakozókábel beszerzése nem egyszerű. A most használt 12-esre van kompatibilis eszköz, jól müxik a VK7-hez. De erre a hatosra, főleg hogy két rúd belőle vastagabb is? Nincs valakinek kiváltó ötlete? Csak tengerentúli postát találtam erre.
A VK7 alternatíváján is gondolkodom. Nagyon nehéz dolog a scanneres hang miatt. Legalább olyan lényeges mint a tonewheel. A letölthető Hammond, Voce, Viscount mp3 demók nem győztek meg :-(
70 kiló a teteje, 22 az alja. De külön-külön visszük.
Egyébként utihangszer, látszik is rajta (kopott itt-ott), nem az a polírozott barna fa csoda...
De szépen szólt! Mostanában nem is tervezek újabb orgonát beszerezni, se kicsit, se nagyot!
Hajaj :-) De azért a P-100 védelmében el kell mondjam, tegnap sétáltattuk meg először az orgonát, négy ember egész jól el tudja vinni, csak az ajtóknál kell logisztikázni, hogy mind a 4 "koporsóvivő" kiférjen :-) végszükségben kettő is elég, de az a kettő kösse fel a gatyáját. Amúgy teljesen jól viselkedett, az egyetlen hallható problémát is az utánakötött torzító okozta. Bezzeg a két hete vett MIDI billentyűzet... De majd Halsaman gondolom bővebben beszámol.
A kontaktlemezekhez hozzá lehet jutni, csak a bus rods-az érintkező tengelyek megvannak e a fölső részeken? Van ahol a percussion miatt még az 1"-as alatt végigmegy az érintkezősor, csak nincs bekötve hanra, csak perkára, ezt lehet hozzákötni. Poor man's foldback: Hammond wiki.
Drótdarabok, forrasztás.
Jobbulást a kontaktusoknak :-)
Van nekem mindenem, még szervízmanuálom is. (Abban benne van normális minőségben az a kapcsirajz...) De fél évet szereltem a hangszert egy csőőrült villamosmérnök szaki barátommal, mégis most van valami gebasz. Ez valami alattomos kontakthiba szerintem, mert már elmúlt egyszer, most meg megint van... Én a közeljövőben nem állok neki még egyszer. Most már zenélni akarok, úgysincs semmire sem időm, legalább arra legyen, ne a szerelésre!!! Majd egyszer végignézem valami szakival, hogy mi baja a perkának.
A "hangot" nem a torzító adja, csak rátesz egy lapáttal, de most már ez sem érdekel. Majd megszerelem egyszer.
Nem olyan vészes, hidd el! Nagyon jól szól így is! Egyébként lehet, hogy a végén kéne kezdeni, mert a lezlierősítő sem egy csendes darab...
Foldback? Pont azon az oldalon írja, hogy a foldbackhez kell még egy szétberhelt orgona, hogy a manuálba legyen mit belepakolni (kontakt lemezek + pókháló-drótok), szóval, ez nem egészen úgy van, hogy pár forrasztás, aztán viszlát!
De ha tudsz jobb megoldást, várom szeretettel!
Nem biztos hogy a "szőnyeg alá söprés" a megfelelő. Nem a torzító adja azt a hangot. an kapcs rajzod? A P100 eléggé L100-as:
http://www.captain-foldback.com/Hammond_sub/hammond_schematics.htm
Esetleg:
Hátha segít. A foldbackkel is érdemes gondolkozni, mert 44×2 forrasztás és sikít a fölső másfél oktáv is.
Üdv. SZombat kiesett hasonló okokból, legközelebb?
Hammond ? IMÁDOM!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!!
Nagyon szeretem hallgatni ahogy Vincent Crane játszott rajta !!! Ha ,,vaddisznó hangzású,, Hammondot szeretnétek, akkor ajánlom figyelmetekbe az 1970 - es ATTILA lemezt - egy lemezes duó,elkövetői Billy Joel, és a dobos Jonathan Small. Billy átalakította a Hammondot, meg rákötött egy gitárpedált. A hatás nagyon súlyós...
halsaman: szerintem gyakoroljal softosan. igaz kicsit mas, inkabb gitartema, de nalunk is mindig akkor volt a legjobb a proba, amikor mindeki szoftosan jatszott, torzito nelkul es senki sem szenvedett hallaskarosodast.
ezt a briant megnezem magamnak...
big boss man, idris muhammad a mai hammondos zenei ajanlatom, mindketto zsir jazz-soul-funk hibrid.
rhodes/roland vk1000? 600 euroert kerult be a kepbe, szerintetek erdemes? otthoni pruntyogesre sajat szorakoztatasomra kellene.
mellesleg az ebay hammond-kopaik reszlegeben egyre tobb magyar nevet talalok. veletlenul? :-)