Barátn?mmel nagy izgalommal elterveztük, hogy elugrunk Sharm el Sheikh-be február els? felében. A lényeg egyértelm?en a tenger szépsége lenne. Snorkelezés f?leg. Nagyon elszontyolodtunk mert mindenhol azt találjuk hogy február a leghidegebb ott. Mi a véleményetek érdemes február els? felében oda menni? Annyira nem vagyunk "finnyásak" a hideg vízre de azért ha 15 fokos lesz a tenger... :) Valakinek februári tapasztalat SeS-r?l?
Mivel már befizettétek kár itt "kardoskodnom", de elárulom, hogy én is nagyon szeretek enni és kb 2 óránként én is megéhezem, a legázabb az, hogy főleg este jön meg igazán az étvágyam, ha fenn vagyok sokáig, éjfél, fél 1 fele már nagyon éhes tudok lenni, függetlenül attól, hogy vacsoráztam mondjuk 8-9kor. (hála Istennek nem vagyok hízékony:)
A barátnőm is szereti a finom kajákat, de azért ő annyit nem eszik, mint én:)
Mi is gyakorlatilag egy helyben voltunk a hotelben egész nap, annyira jól esett a pihenés és olyan jó meleg volt, hogy sehova nem mentünk, még egyetlen fakt.programra sem. Egyedül majdnem minden este bementünk Naama Bay központjába, mert szerettünk ott sétálgatni, de sehova máshova nem mentünk.
És így fizettem 20e forintot kettőnkre! Ezért mondtam, hogy nem éri meg az AI, de amilyen olcsón te megkaptad a Palaciot, egy szót sem szólok, mert annyit nagyon de nagyon megér. Egyébként meg azért sem rajongok annyira az AI szolgáltatásért, mert a reggeli a baromi bőséges. Én nem birok korán kelni, főleg ha nyaralok, így általában 10.30ig szoktunk reggelezni. Ezután 11 óra van mire leérek a partra. Ha be van fizetve az ebéd, akkor az ember mégha nem is éhes, ki nem hagyja a kajálást, mert ugye befizettem jelszóval, fel kell, hogy menjen 1, 2 óra fele enni. Azzal megint elmegy legalább 1órád. Ebben a téli időszakban a nap pedig már sajnos fél négy után nagyon gyengén süt, és fél öt körül lemegy, így aztán gyakorlatilag a parton alig vagy, hanem csak eszel. Ezért nem jó ilyenkor az AI, nyáron már más lenne a helyzet, mert az óriási hőség miatt, külön jó, hogy a déli napról bejössz egyet kajálni+egy kis pihenés is belefér, majd 4től este 7ig vissza tudsz menni a strandra. Télen ez nem megy sajnos. Egyébként Alanyaban voltam én már 4*AI hotelben, pazar volt az ellátás, minden szuper volt tehát nem bántam meg, de rájöttem, hogy ha az ember nem akciós áron kap AI ellátást, akkor nem éri meg azt a gyakran 20-30-40e forint/fő felárat, hacsak nem akar minden este merevrészegen felmenni a szobájába( állítólag az antalyai Topkapi palace hotel erről híres, mert ott még az import pia is az árban van:)
Ami a Sharmi időt illeti, ha jól tudom semmivel nem hűvösebb, mint Hurghada, majd tavasszal próbáljátok ki sharmot is, hozzám jobban hozzám nőtt, mint Hurghada.
Köszi az infokat, javaslatokat, vettem az üzenetedet a másik Topicban.
Tök igazad van a Te szemszögedből, de:
mint mondtam a cél csak pihenés, plusz meg legyen mindenünk, ne tartsák úton, útfélen vacsoránál a markukat a kedves pincérek...stb.
(A boyfiúk is elegek lesznek.)
És mivel mi pihenni megyünk, azaz egy helyben leszünk, nagyon éhesek is leszünk, jómagam 2 óránként megéhezem, a párom iszonyat nagy étkű, hát nem árt az All Inc.
Ha sok Fakult-ra mennénk, tényleg Fp lenne de akkor tuti Palma de Mirette. (Most egyébként 49900 Ft lenne-Karthago-nál.)
Sharm el Sheikhet majd legközelebb vállalnánk, ha melegebb a víz és sokat lehet vízben lenni (addig míg uszonyunk nem nőne...), mégse a falunézőért megy oda az ember, nemde?!?!?
Szia,
Szerintem semmi ertelme nincsen all-inclusive hotelt valasztani. A Best Reisennek van akcioban most 64900ert a Palma De Mirette, illetve a Conrad 79, valamint a Sunrise Palacio 89e.
Itt egyedul a palacio ami all inclusive. Viszont a masik ket hotel is nagyon szep, es egyszeruen nem eri meg ezt a felarat kifizetni. En most Sharmon a Savoyban, ami nagyon draga hotel, fizettem kettonknek 1 hetre 441 egyiptomi fontot, azaz kb 20e forintot, mindennap ettunk egy pizzat, ittunk a vacsorahoz uditoket, vizet, a barba is parszor beultunk. Igaz alkoholt nem ittunk. Ja es meg jo tanacskent, igazan megeri egy kisebb karton piat, pl ice tea-t vinni magatokkal, mi beraktuk a minibarba, a partra levittunk mindennap 1-2 0,5 l uveggel es azt ittuk, a kutya nem szolt erte.
Abban az esetben, ha tenyleg sokat akartok inni, foleg alkoholt, akkor megeri, egyebkent felesleges ennyit kiadni.
En meg olyan embert nem hallottam, aki a Palma De Mirettre egy rossz szot is szolt volna, szoval ha anyagilag nem alltok olyan fenyesen, gondolom 50e forint 2 fore eleg sokat szamit, ugyhogy ennyit nyertek, ha a Palma De Mirettbe mentek, ami raadasul a Palacio szomszedsagaban van.
Ha kartagoval akarsz menni, akkor ajanlom figyelmedbe El Gouna-t, allitolag nagyon romantikus, hangulatos hely, es ami nagy elonye, hogy az osszes hotel vadonatuj. Ott a Sheratont megkapod annyiert, mint a Palaciot.
Nagyon örülök, hogy Te itt, ezen a területen is otthon vagy, Köszi a javaslatot, meg is néztem, de sajna, azt nem akciózták le, és annyit most nem engedhetünk meg. (Többek között tudod miért...;-))
Pedig tuti lehetett a Ti szállodátok is, az biztos, így ránézésre.
Szóval a Nyertes Sunrise El Palacio All Inc-val 1 hét, mivel a cél elsősorban, most a punnyadás...nothing else, egy kicsit melegebb éghajlaton, mint itt, ami van.
Üdv.
Őszibarack
Többiek!
Jön valaki jan. 21-én Egyiptomba a Charterrel ???
Szia Krisztina (itt is)!
Örülök, hogy Hurghada-ba utaztok hamarosan. Jó ötlet! Nagyon klassz a Vörös tenger, az élővilága hasonlatos egy másik szuper helyhez, és talán az élő koral itt még talán több is (legalábbis a Hilton Plaza hotelhez közeli reef-nél), mert a másik helyen az El Nino sajnos óriási pusztítást végzett. Mi 2002 május elején voltunk Hurghada-n, a Hilton Plaza ötcsillagos hotelben laktunk, és nagyon meg voltunk vele elégedve. Közvetlen tengerparti a hotel, minden szoba tengerre néző, és saját kishajóval visznek ki pár dollárért a mintegy 500 méterre lévő, gyönyörű reef-hez. Millió gyönyürű hal van, nagyon jó ott sznorizni. Jó a szoba is, jó a kiszolgálás, jó a kaja. Szuper a reef! Én ezt a szállodát ajánlanám. Mi a Karthágó Tours-al voltunk, fejenként 74.000 Ft volt akkor félpanzióval, úgy tudom ezt a hotel most is az ajánlataik között van. Sok szerencsét a keresgéléshez.
Bandos
Készülünk január végére Egyiptomba, de nem tudunk szállodát válsztani. Bocsi, akik Sharm el Sheik-ben voltak, de láttam, hogy érintőlegesen Hurghadáról is írtatok, ill. úgy látom többen írnak ebbe a fórumba.
Szóval:
Palma de Mirette FP
Hotel Sunrise El Palacio AI
Hotel Conrad AI
Hotel Sea Gull AI
Vannak tapasztalatok??
Snorizás szempontjából is érdekel a strandjuk, nemcsak a szoba, szolgáltatás stb.
Minden info érdekelne!!!!
Az nagyon klassz lehetett ott ücsörögni, azon a putri reptéren 6órát! Én egyszer Milánóban töltöttem el majdnem ennyi időt a tranzitban, de azt hittem, hogy megbolondulok, annyira nem tudtam mit csinálni. A Sharmi reptér még büdös is. Én azért írnék egy levelet a Neckermannak, hogyha már ennyire reklámozzák a minőségüket, akkor ilyen apróságokra odafigyelhetnének.
Milyen volt a tengerpartja a hotelnek, tényleg annyit kell gyalogolni? Ez ott van valahol a Hostmark közelében, ugye? Időjárásra lennék a legkíváncsibb, nekünk december elején nagyon kellemesen meleg strandiő volt és a víz is kb 25 fokos volt. Igaz az, hogy mostmár csak 21 fokos a tenger?
Goszi777, a szívemből beszélsz,
csak tudod,
ehhez azért kell némi rutin,
kell valamilyen nyelvtudás,
és kell az, hogy ne ragaszkodjon az ember a "csoport-ösztönhöz".
Mi is ilyenek vagyunk egyébként,
szeretünk a magunk feje után menni,
ami azért nem mindig jön be,
de.....
ez a mentalitás nagyon vicces bizonyos esetekben, humoros amikor 2 óráig vársz egy étteremben, bosszantó amikor a nemzeti parkban eldobált szemetet látod és elgondolkoztató amikor azt tapasztalod, hogy az ég világon mindenki baszik dolgozni és arra nem veszik a fáradtságot, hogy a saját szarukból kivakarják magukat. konkrét példák: dahab főutcáján addig hever egy elütött kecske amíg a százával randalírozó kóbor kutyák el nem fogyasztják. a helyieket annyira nem érdekli, hogy senki nem venné a fáradtságot, hogy legalább az útszéli árokba elhúzza. a kiskölykök ott ugróiskoláznak mellette mezítláb.
a házak nincsenek befejezve és ált nincs tetjük, csak pár deszka van rá fektetve. a kecskék, kutyák macskák ott legelésznek vonyítanak és természetesen a dolgukat is ott végzik. alul pedig békésen szunyókál ahmed és kis családja......
na ez a mentalitás egy reptéren nem éppen ideális.
mi a balesetig azon röhögtünk két, 95 óta egyiptomba járó haverommal, hogy ez a nép hogy a fenébe jutott el egyáltalán az államá szerveződésig?
Egy viszonylag szegény országban, ahol a turizmus jelentős bevételi forrás, a legkevésbé az hiányzik, ha valaki terrort kezd el kiabálni, mert akkor elmaradnak az utasok, elmarad a bevétel. Ezért igyekeznek annyira belesújkolni a közvéleménybe, hogy nem terrorcselekmény volt, hanem baleset.
Amennyire olvastam, még a fekete dobozok sincsenek meg, szóval igazából nem tudhatják, hogy mi okozta a balesetet.
Amikor ott voltunk, Eszter (OTP) mesélt nekünk erről a bizonyos mentalításról, állítólag a hitükből ered, ISALAH-nak ejtette a szót, azt mondta, annyit tesz, ahogy Allah akarja. Magyarul minden eleve elrendeltetett, megváltoztatni úgysem lehet, szóval tök mindegy, hogy mit csinálsz, úgyis minden úgylesz, ahogy Allah akarja. Ebből kifolyólag elég lazán veszik a dolgokat, bár nekünk nem volt ezzel semmi gondunk, amíg ott voltunk.
"Az egyiptomi hatóságok kizárták, hogy terrorcselekmény következtében zuhant volna le szombaton a Flash Air légitársaság repülőgépe. "
Na ez az ami tipikusan jellemző ezekre az országokra.
Engem nagyon érdekel a polgári repülés, ennek következtében elég sokat olvastam repülésbiztonsággal foglalkozó netes oldalakat, ujságokat, könyveket stb...
Egy baleset kivázsgálása akár évekbe telhet. Nevetséges, hogy 1 nap sem telik el és máris mondják, hogy műszaki hiba és nem terrorcselekmény volt. Utána, meg, hogy a gép jó állapotban volt.
Persze vannak szemtanúk, akik nagyon ritkán adnak hiteles beszámolót, mivel nem értenek a repüléshez, de ez alapján nem lehet semmit kizárni az elején.
Emlékszem, mikor szintén egyiptomi, az Egyptair 990es járata 99 októberében belezuhant az Atlanti óceánba, szintén hatalmas botrány és sértődés volt, mert a vizsgálat 100% megállapította, hogy a pilóta öngyilkos lett. Leállította mindkét motort kézzel, erős süllyedésbe rakta a gépet, majd imádkozni kezdett,mindezt akkor, amikor a kapitány kiment WCre... ezek után az egyiptomiak megsértődtek.
Nem vagyok egyáltalán arab-ellenes, de az a mentalitás amit ezek az országok képviselnek (kivéve az egyesült arab emirséget és még egy pár kultúráltabb országot) sajnos megmutatkozik a baleseti statisztikákban.
Ez az afrikai országokra is igaz fokozottan!!
Igazából nem szívesen ülök fel ismeretlen afrikai társaság gépére, de ha más megoldás nem lenne és mindenképp el kell jussak a célra, akkor valószínűleg felszállnék, ugyanis azért még ott afrikában, ázsiában sem úgy kell elképzelni a dolgot, hogy minden második gép lezuhan, sőt, még mindig jobb, mint ha ott ulnél buszra, vagy vonatra. Csak azért statisztikailag jóval nagyobb az esélye, hogy valami komoly gáz lesz, mint egy európai gépen.
Nem te vagy az első, aki a Neckermannt szidja, sőt igazából én még jót nem is nagyon hallottam róluk, annak ellenére, hogy elég jó nevű iroda, legalábbis jó a marketingjük.
Engem, még soha semmilyen csalódás nem ért egy irodával sem, mert 1. mielőtt befizetek valahova, mindig alaposan utánanézek a helynek, a hotelről neten megpróbálok infot gyűjteni és ami a legfontosabb, tudom, hogy mire vágyok, amikor nyaralni megyek. (van olyan ember, aki befizetett belvárosi szállodába, nem egyiptomban, és panaszkodott, hogy nem tudott pihenni...) 2. lehet, hogy mákom volt, mert ha mondjuk csődbe megy közben az iroda, akkor hiába tervezgetek...
A lényegre visszatérve, viszont komolyan nem értelek sem téged, sem azokat az embereket, akik az utazási iroda által szervezett fakultatív programokra, itthon, méregdrágán befizetnek. Jó, kényelmesebb. Deviszont, kinn rengeteg megbízható iroda folgalkozik, fakultatív programok szervezésével. Most Sharmon a Savoyban, ahol laktunk, ajánlgatta egy fickó a strandon, hogy fizessünk be a hotelnél üvegfenekű hajókázásra. 10e lett volna kettőnknek. Este sétálunk Naama Bayben odajön egy fickó, ugyanazt az üvegfenekűt kettőnknek 4e forintért odaadták volna...
Szóval szerintem sokkal egyszerűbb, ha itthon amikor befizetsz, mindenféle szervezett, társasutazást nagyívben elkerülsz. Vedd meg a repjegy+hotel csomagot és utána válaszd ki, hogy mit akarsz megnézni, és szervezd meg ott magad. Nem nagy ügy, elmész egy helyi irodába és elmondod, hogy kell neked egy repjegy mondjuk Luxorba, egyből adnak. Ott meg taxival v hajóval elmész ahova akarsz. Szerintem ezeket a fakt.programot olyanoknak találták ki, akik vagy idősebbek, vagy nem beszélnek nyelvet. Máskülönben baromság. Én törökországban is kocsit béreltem és bejártam a barátnőmmel a déli partvidéket, nem érdekelt, hogy milyen iroda milyen szervezett programot ajánl.
Ami az OTP travelt illeti, mi velük voltunk és tökéletesen elégedett voltam a szervezéssel, de nem is mentem semmilyen fakt programra. Egy ekkora irodánál viszont nem kell félni, hogy szar helyre visz, eleve csak kategóriáján belül jó minőségű hoteleket árul. Ugye azért a mexicana, amit 3*osnak árul, inkább a 4hez közelít, mint a 2höz, és azért ez nem mindegy.
Egyébként van itt a fórumun egy topic az utazási irodákról, én ott is leírtam, hogy szerintem itthon a legjobb, de sajnos egyben talán legdrágább iroda is, a Tensi tours. Voltam már velük Kemerben, nagyon jó volt minden, abszolut profi idegenvezető, végig mesélt törökországról, nem nyomultak erősen a fakt.progikkal és minden simán ment, még ajándék polót, táskát is adtak, a hotel meg szórul szóra olyan vol, ahogy a prospektusban leírták. Azt kaptam, amire fizettem és amit vártam.
Róluk még rosszat nem hallottam, vagy hogy bármilyen botrányba keveredtek volna.
Hát kívánom, hogy menjél is valamire a panaszleveleddel, ne csak egymás mulattatására olvassák fel. Amikor mi hazajöttünk, olyan mérges voltam az irodára (OTP), hogy legszívesebben bementem volna, és rájuk borítom az asztalt. (Ha nagyon unalmas perceid vannak, -és csak akkor!- 178. hozzászólásom) Aztán kérték, hogy írjam meg nekik emilben. Ennyi. Azóta...
Nem kártérítést vártam, bár ami azt illeti megkockáztatom az is járt volna, ha egyszer baromira nem azt kaptam amire befizettem a fakultatívaknál, hanem egyszerűen egy bocsra. De semmi. Szóval még ha 10.000-ért dobják utánam sem mennék az OTP-vel megint. Az idő viszont mindent megszépít, és csak a jóra igyekszem emlékezni, igaz, ha eszembe jut az iroda mindig párosul hozzá vmi gyomorgörcs is.
Legközelebb -nem OTP-vel- megnézzük azt is amire befizettünk tavaly.
Egyébként most olvastam az airdisaster.com forumon, hogy a légitársaság gépeit pl Svájc légterébe nem engedik be, le sem szállhatnak oda már 1 éve, mert komoly biztonsági hiányosságokat fedeztek fel náluk.
Jobb ha az ember elkeruli, a névtelen, kis légitársaságokat, főleg ha azok afrikából v ázsia bizonyons területeiről "származnak".
Azért az elég gázos érzés lehet, hogy kevesebb, mint 1 hétre rá valószínűleg ugyanaz a gép zuhant le, amin te is ültél. Ez azért mázli, főleg úgy, hogy valószínüsíthetően műszaki hiba okozta a balesetet...
mi 10 perccel a lezuhant gép előtt indultunk el sharmból, a franciákkal együtt csekkoltunk be, együtt ültünk kb 2 és fél órát a hatalmas váróteremben, így eléggé megdöbbentem, amikor itthon hallottam a hírt.
az egyiptomi állapotokat, munkamorált, szaképzettséget és felelősségérzetet ismerve nem meglepő ami történt. ahogyan a mondás szerint kés, villa, olló gyerek kezébe nem való, úgy igaz ez a veszélyes üzemre és az arabokra.
ez az a pont, ahol nem vicces a helyiek trehánysága és beleszarása.
Sajnálom a történteket, de ez nem veszi el a kedvem az utazástól.
Terv szerint 25.-én indulunk Kairóba. 3 nap. Aztán irány Luxor. Majd Alexandria. Most ajánlották, ha időnk engedi, mindenképp menjük el a nyugati oázisokba, mivel még igen csak "érintetlen" a turisták zömétől. Aztán irány Dahab a maradék fennmaradó időben. Remélem búvár ruciban azért lehet majd lubickolni. Jó pár éve voltam Eliatban januárban. Ott is tudtam fürdeni. :-))) Már a szállodákat is kinéztük. Szóval már nagyon várom. :-))
Üdv mindenkinek!
eterno
Jövő hét pénteken (9-én) a Klub Rádió (95.3) GO! utazási magazinban 10.00-12.00 óráig éppen a lenti témáról kérdezik meg az illetékes szakembereket. Azaz, hogy az EU csatlakozás után hogyan reklamálhat az utazó, mit kell tennie az irodának, stb.
Kozvetlen ott a viz alattad, ahogy felszallsz. Pont ma van 1 honapja, hogy mi jottunk haza, tisztan emlekszem, hogy nagyon szep a latvany.
Sajnos az ilyen katasztrofakat nem lehet elkerulni, mindig lesznek, legyen az vonat, busz, komp, auto, vagy akar repulo.
Emiatt nehogy valakinek elmenjen a kedve Sharmtol!:)
Azért hadd jegyezzem meg, hogy a 3 évvel ezelőtti állapothoz képest Dahab is piszokul túristaparadicsommá nőtte ki magát. Csak más módon, mint Sharm, ezért más a hangulata is, kicsit talán "falusiasabb".
De már messze nem olyan, mint régen ... sajnos.
Én is hallottam már délelőtt, borzasztó!
Próbáltam visszaemlékezni,milyen közel is van a tenger a reptérhez, de nem sikerült felidéznem, így hagytam is ezeket a gondolatokat elfelejteni...
Borzasztó!
Sharm el Sheikhtől nem messze a Vörös-tengerbe zuhant 135 francia turistával és 13 fő egyiptomi személyzettel egy repülőgép...rettenetes szerencsétlenség.
www. dahabdive.com Itt a főoldalon ott van mind a tenger mind a levegő hőmérséklete. (Bár nekem gyanús, hogy nem frissítik, de a weather-es oldalakhoz képest adj a hőmérséklethez +5-10 fokot.) Ha szervezetten akarsz menni, akkor számos utazási iroda kínál oda is utat itthonról, igaz csak a csilli-villi drága szállókba. Ugyanezen az oldalon van szálás is. Esetleg vedd fel velük a kontaktot.
Ha nem akarsz szervezetten menni, akkor Sharmban kijővén a gépből kb 200 taxis fog körülvenni, hogy elvigyen valahova. Nos, ez olcsóbb, mint a transzfer az irodáknál. Ha úgy kalkulálsz, hogy 3-400 LE-ért már egész napra ki lehet bérelni egy taxist, és oda visz, ahova akarod, egész jutányosan megúszhatjátok a transzfert (minél többen vagytok annál jutányosabban ugye. :) ). Pláne ha megkéred, hogy javalljon ócsó szállást, meg esetleg vissza is hozzon majd egyszer, szóval tuti utad lesz. Helyet meg találtok úgyis januárban Dahabban. Barátnőmék augusztusban találtak olcsó és k. jó hotelt. Dahab és a Blue Hole között vannak normálisabb resortok, főleg búvárszállások, de marha jók. És ócsók. Ha van "transzfertaxitok", akkor meg könnyen lehet szállóról szállóra járni, amíg meg nem lelitek az igazit.
Jó nyaralást.
Erika
Tud valaki valami infót a hotel Turquoise-ről?? vagy esetleg hogyan lehetne Dahabba kijutni január végén? Mivel sehol nem találok utazási ajánlatot rá, és sok helyen hallottam hogy jóval ólcsóbb, és hangulatosabb mint Sharm, mivel még nem kiépült turista paradicsom. Na és érdekelne hogy január végén milyen az idő arra felé?
Előre is köszönöm