Nu, végre újra snooker a Euro-n. A magyar kommentátorok nekem meglepetések voltak, és hát... Kurucz még elmegy, mert azért látszik rajta, hogy nemcsak a szabályokat ismeri, hanem a játékról magáról is van valami fingja, de a kis Knézy (legalábbis hang alapján szerintem ő volt az), hát... Maradjunk annyiban, hogy nagyon gáz volt, sajnos fingja sincs arról, mi miért történik. Remélem nem hangzik szentségtörésnek, de én inkább hallgatnám Mike-ékat (OK, Kurucz még elmegy, kis Knézy is, csak ne snookert közvetítsen...)
Bocs, ha esetleg megbántottam volna valakit ezzel,
jaja, de azokat főképp a frame scoringon keresztül tudtam csak megítélni, itt meg látom hogy McCulloch miket elront :) Sajnálom őt mert sztem nagyon jó játékos. Meg hát nem csak century, hanem nagyobb break; tényleg, volt már egyáltalán 70 fölötti break?
Bocsi BMW, hogy utánadjöttem, de egy ponton most érintkezik a pool és a snooker. Miszerint a magyar kommentáron.
Szeretnék objektív maradni.
Először is leszögezem, nem Kurucz-ról, mert az egyrészt off, másrészt inkább személyesen, mert a véleményem is személyes.
Az, hogy poolt nézhetünk -és most már snooker-t is - nagyon sok embert hoz a Biliárdsport javára. Az, hogy a szabályokat - és főleg a miérteket az anyanyelveden hallhatod, az nagyon sok ember számára fontos, mert esetleg nem beszél angolul, de maga a Pool vagy a Snooker érdekelné. És ha megérti a játékot értékelni fogja annak a mesteri szinten történő űzését (sic.) is. És esetleg kipróbálja maga is. És később dákót is vesz és elkezd Biliárdozni. A fia meg már esetleg profi lesz kiskorától.... csak mert egyszer megértette és megszerette!! ;o)
Az meg, hogy a TV-k kit választanak -egész más dolgokon múlnak... Tudom.
rgds
Levin
(U.i. ugyanezt megcáfolni látszék a Biliárd-dvd esete... mármint a magyar nyelvet illetően...)
En a Snooker birot nagyon gyorsan vissza vonnam mert gyalazatnak szamitana a snooker birokra nezve. Sajnos nekem volt szerencsem latni ot biraskodni(meg van felvetelen is). A kozvetitesrol meg annyit, hogy nem tudom mivel vetetunk ekkorat, hogy ezt erdemeljuk............
Profi magyar játékos??? :)) Dehogy!! Snooker és pool bíró volt egykor, de az sem most volt már. Inkább pool mániás, de ott sem játszik. De a másik tényleg hülyébb. Életében nem látott még sem pool, sem snooker meccset.
mélyhangú - Kurucz László profi magyar játékos, tehát télleg ért hozzá. Csak általában nekiáll a pénzről illetve Jimmy White-ról (kedvence) beszélni, még akkor is ha más játszik.
Eddig szerintem teljesen korrekten csinaljak. A mely hangunak jo meglatasai vannak, o latszik, hogy ert hozza, a magas hangu mar nem annyira, de o nem is sokat beszelt:)
nem a hozzáértéssel van a baj hanem az egész hozzáállással: mindig elmagyarázni a szabályokat, a pénzdíjakat emlegetni, nem a képenyőn történteket elemezni, stb
és ez sok esetben igaz más sportesemény magyar közvetítésére is, sajna....
Nem ketlem, hogy az angolok jobban ertenek hozza, de olyan keveset ertek meg belole, hogy en jobban erzem magam, ha magyarul beszelnek hozzam, meg ha sok hibaval is (csak belejonnek egyszer...). Szoval a magam reszerol orulok a magyaroknak, viszont amiatt meg nem, hogy akik ertik oket, azoknak nyilvan nagyobb elmeny. Tenyleg az lenne az igazi, ha lehetne valasztani:)