Két fogorvos , egy kórházi szájsebész + a főorvosa is látta , utóbbiak küldtek a Kék golyóba . Senki nem látott még közülük aftát , hogy nem ismerték fel ? Én meg honnan tudnám mim van ?! Ez már minimum 2-3 hetes cirkusz ....
Doki néni befújta Lidocainnal , de egy árva percet nem várt , hogy hasson , 2x csippentett az élő húsomból (1x a nyelvem is beccsippentette) véletlenül . Nem élveztem a dolgot . 19-én lesz kész a labor , addig semmi gyógyszer , max kapjak be napi 1-2 Cataflant ha nagyon fáj . De ekkora fájdalmat (ha nem erősödik) elviselek tabletta nélkül is .
Hajnal 5-kor keltem , mert időpontom volt (ami semmit nem ér , mert nem időpontra hívnak be , de nem is érkezés szerint .... logikát nem keresem) , és most tudtam leülni (majdnem 1/2 3-kor) egy kávéra itthon .
Van nekem minden vackom, krumplitörő több fokozatban, botmixer is meg sima handmixer is. Készségnek se vagyok híján, egy időben a borsólevest például burgonyapehellyel sűrítettem lustaságból, paprikával színezve. De azután kitaláltam az adagokban lefagyasztott rántást, így csak egyszer kell pancsolni vele. A tehetséghez meg annyit hogy a liszthez olaj és só mellé cukrot is adok. Hamarébb barnul, előbb lesz jó mint ahogy égett ízt kapna.
A második mummtól tanultam: Kanálnyi olaj/zsír, csipetnyi só, csipetnyi cukor. A végén késhegynyi paprika. Vasserpenyőben! :)
Más. A nescafét cukorral egy átalakított hígkávéfőző kifolyója alá teszem, tudod, ahol olyan szakaszos bruggy-bruggy melegítéssel folyik ki a víz. Azután ha megvan a kellő mennyiség akkor kikapcsolom, teszek bele negyedrésznyi tejet és be a mikróba 25 másodpercre mee a tej visszahűti.
De nem mindíg, van amikor egy ujjnyi tejet picike, elemes mixerrel felhabosítok és azt öntöm rá. Időjárástól függ hogy mennyire vok lusta. :))))
Ez mindig ijesztő, de több negatív szövettan van, mint pozitív. :) Szerintem jó, hogy az Onk. Int-ben nézik, ha valahol jó szövettanosok vannak, ott tuti.
Tudod ... rengetegszer voltam ott anyukámmal ... nagyon rossz emlék . Már az intézmény nevétől is kiver a víz . De képtelen vagyok levetkőzni ezt a szaharás asszociációt .
Attól függ hány foga van, nem számoltam össze, mit barmolt eddig a fogorvosa, de úgy rémlik, hogy szorgosan húzkodja ki a fogait, nem csak ez a mai kettő volt. :(
Amúgy részvétem . Bár magamat most jobban sajnálom .... holnap megyek a Kék golyóba szövetmintára (vagy fene tudja mit csinálnak majd a pofázmányomban) . Naná , hogy a legrosszabbra gondolok ....:-(((
Akartam is kérdezni, hogy maradt még fogad? Nem valami rafkós fogtündérhez jársz véletlen, hogy így begyűjti minden agyaradat ingyen?
Amúgy bármit ehetsz, csak vegyél botmixert, és az elintézi a fogaid helyett a rágást. Pépes, tejmentest írnak elő ilyen esetre. Bármiféle zöldséget egész puhára főzhetsz, krumplival, vegetával, mintha levest főznél. Aztán ha nincs botmixered villával törd össze a zöldségeket, egy kis levet is hagyhatsz rajta, hogy kellő állagú legyen. Aztán csinálhatsz magadnak zselét desszertnek, de az macerásabb. A szendvicset is ehetsz, a kenyeret el tudod moncsolni a szájpadlásoddal meg a nyelveddel. A felvágottat meg Liga margarinnal (de igazából nincs sok tejpor a rámában sem) habosra keverheted (megint csak botmixer), és kulimászként kened a kenyérre. Esetleg egyből májkrémet eszel.
Ha pár fogat hagyott a barbélyod, akkor főzeléket rendelj a szomszédnéniktől, burgonya, sárgarépa, valami puha zöldség legyen, és ne tejjel sűrítse, ha általában nem úgy csinája, akkor is rántással menjen. Persze ha professzionális a szomszéd nénid, akkor főttburgonyával vagy vízbeáztatott zsemlével is tudja sűríteni. A hús lehet párolt darálthús, amit a menzán kukachúsnak hívtunk, de igazából disznóból van. Vagy valamilyen húsfelfújt.
Ha eszembe jut még valami, majd megírom. :) Már feltéve, hogy az eddigiektől nem aléltál el ijedtedben. :)
Bögréből? Őrült vagy? Azt a héjából kell kiszippantani, akkor nem kell mosogatni. :) Ha felszúrod hústűvel, össze is rázhatod előre a sárgáját a fehérjével.
"Furcsának tűnhet, de foghúzás utánra mégis a normál konzisztenciájú, azaz rágást igénylő ételekre van szükséged és nem a különböző turmixolt és pépesített ételekre. Ennek az az oka, hogy a pép könnyebben megtapad a seb felületén és a sebben. A divatos smoothie is kerülendő a sűrű pépes állaga miatt, ráadásul még gyümölcs magokat is tartalmazhat aprított formában, ami nagyon nagy eséllyel be is kerül a sebbe.
Javasolt ételek:
Növényi tejek, sajtok
Péksütemények
Párolt és sült zöldségek, gyümölcsök
Párolt és sült húsok (jól átsütve)
Grillezett ételek
Levesek tej és tejszín nélkül
Olaszos tésztaételek csípős és tejszínes szószok nélkül (pl.: bolognai spagetti)