Általános trslgás, trsdlmi, pszihlgiai, és egyéb kérdésekről főzőcske közben. Leginkább magammal beszélgetnék, de minden barátságos nicket szívesen látok. Eredeti méret.
nézd, akinek a másik lábát vágják le, az az ember bizalmatlan lesz az orvosokkal szemben, és ez nincs másképpen semmilyen közszolgálati személy(zet)ekkel sem ... a fejlődés nagyon magas fokán kell állnia, h belássa, h valamely szakmai közösség is egyénekből áll, és amikor a közösség érdekeiért lépnek fel, akkor az éppen azért van, h másoknak ne vágják le többé a másik lábát ...
szóval jahh, nehéz állást foglalni, illetve persze, nyilván egyetért az ember a megmozdulás céljával ...
és így, ahogy mondod, hülye szülékért sem kell messzire menni ... és van egy sanda gyanűm, hogy közreműködői a kialakult helyzetnek ...
szocszarember véleménye:
Van gyerekem, már nem diák, de ha az lenne nem buzdítanám arra,hogy a tanuláson kívül/mellett/helyett vegyen részt ilyen eseményeken.
másiké:
Már napok óta gondolkozunk azon, hogy a szociális szakemberek, akik még rosszabb helyzetben vannak több szempontból is, mint a tanárok,
sírok bazmeg. és igen, a bizalom. az nincs. egyébként senki ne gondolja, hogy itthon tele szájjal szidom a tanárokat. nyilván nem tudok kibújni a bőrömből, és nem tudom már sugározni a feltétlen bizalmat feléjük, de legalábbis próbálok semlegesen indítani, aztán akivel lehet pozitív kapcsolatot ápolni, és a gyerekeimet és efelé terelgetni, de a gyerekekben sincs meg a bizalom és ez baj.
példa. nemrégiben a lányom és barátnője kiakadtak, hogy mekkora hülyeség, milyen feladatot kaptak és ennek hangot is adtak az iskolában, megkérdezték, ennek mi értelme. én meg szépen elmagyaráztam, hogy pont ennek van értelme és látom értelmét, próbáljanak gondolkodni mielőtt ellenkeznek, próbáljanak a mélyére nézni dolgoknak, és átlátni, mire fogják felhasználni azt a tudást vagy feladatot amivel most megbízták őket, és ha lehetséges kulturált formában adjanak hangot a nemtetszésüknek, elsőre kérdezzenek, hogy mi a cél és mit szeretne ezzel a tanár, milyen fejlődést vár ettől. végül jól össze is vesztünk ezen, merthogy én a tanár mellé állok. :DDDDDDD tehát én se vagyok egy állat. na ez csak az eszembe jutott a cikkről, amiben szó van a bizalomról, elkalandoztam.
nem. simán lehet, hogy én nem fejezem ki magam jól. mivel sokan nem értenek ez elképzelhető. nem tudom átadni jól amit gondolok. főleg írásban. ezt megszoktam.
csakhogy nekem sosem volt sem szadeszes sem jobbos sem fideszes az apám. :)
és mivel valaki egyszer már elkezdett basztatni, hogy biztos komcsi volt vagy besúgó, mert nekünk volt telefonunk (igen volt, egy kádertől vették meg a házát aki valóban elintézte, hogy a telefon ottmaradjon a szüleimnek, ennyi, és tényleg "híres" komcsi volt az illető) utánajártam, szégyellem is magam miatta, hogy az apám után nyomoztattam. nem, nem volt sosem komcsi meg besúgó meg semmi. tiszta ember. és azt sem tudja, hogy én kételkedtem. és nem, anyám meg túl "együgyű" és infantilis ehhez, még hazudni sem tud, annyit nem tud hazudni, ha nem ő főzte az ebédet hanem apám de kérkedni akarna vele.
de egyébként azért ugrom erre mert igen, van a családban aki meg kommunista volt. pont ahogy írtam, előbb szadeszes lett aztán fideszgeci. szép karriert futott be már a kádár rendszerben, nyugati munkák, kiküldetések, aztán lehetett szidni rendszerváltás után a komcsikat, mintha mi se történt volna (ő még jóban is volt a kedves igazgatóval és mai napig jóban vannak a vén szarok), és tudom milyen emberek az ilyenek, és sértő még a feltételezés is, hogy ilyenekkel egy lapon!
"hanem mindenki oda teszi a gyerekét, ahova tudja!), akkor nem telik bele két hét és a kormány letérdel és megkérdi, hogy kit szopjon le legelőször..."