Keresés

Részletes keresés

janijani Creative Commons License 2012.06.13 0 0 2081

gergeg, voltál olyan kedves, megírtad nekem a http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118600933&t=9108176 hsz-edet, azt hittem békét akarsz. Rá is bólintottam, hogy

Lezárhatjuk a témát, nekem sincs vitám veled.

Ha már hirtelen ilyen jóba lettünk arany cimbora utólag elárulhatnád nekem, hogy miért kellett volna kijelentenem énnekem azt, hogy

"...es senki nem ragalmazok nem nevezek hazugnak szuksegtelennek diktatornak attol fuggetlenul hogy ez elott tettem vagy sem ilyet."

Egyenes ember vagy? Akkor válaszolj nekem a következő kérdésekre:

-rágalmaztam én valakit?

-neveztem én hazugnak valakit???

-neveztem szükségtelennek diktátornak valakit?

Sejtem mire gondoltál, de azért ideteszem a leveledet amit írtál miután megtudtuk hogy mennyi a munkabér Pest megyében és nálatok:

Pest megyében 1000 Ft/ó

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118495601&t=9108176

nálatok 3500Ft/12ó

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118495773&t=9108176

Ez a kis levélke jött tőled ami nem nehéz kitalálni kiről szól:

"Egy olyan ember mondta hogy "rongyos párezerért" nem kertészkedik, aki sokszor itt panaszkodik a fórumon hogy nem telik kenyérre. Üdv. gergeg"

Néztem is hogy mi ez, á mondom te küldted arany barétom, válaszolok rá valami baromságot. Igaz legyen, de ne legyen sértő és mégis úgy érezd hogy összekacsintottam veled Azért valahol éreztem hogy nem kellene de mégis megtettem. Hibáztam.

Tehát visszaküldtem neked ezt a levelet:

"Most nagyzolós napja volt. Ír néha fura dolgokat, de mindegy hadd csinálja nem zavar. Pl egy evésre megeszik egy kiló kenyeret egy kosár salátával, meg tavaly naponta 6 órán át hordta a kútból a vizet. Uggyanmár! Magamban mulatok rajta.üdv: janijani"

Kedves komám, ugye nem kezdtél ellenem lejárató kampányt erre a szerencsétlen levélre alapozva? A világért sem feltételezem rólad, csak kicsit a kedvedben járok, ezért megkérdezem hogy büszkén modhasd, hogy nem.

Hogy mire alapoztam a levelemet?

Az első:én szeretnék 1000Ft órabért magamnak, de ritkán jön össze, ha nincs más elmegyek 500-ért is. Ugye egyetértesz velem? Ó szinte látom hogy bólogatsz, megértjük mi egymást.

Halványan emlékeztem a következőkre:(elnézést,muszáj idéznem)

"Ha úgy tartja kedvem, lekanyarintok egy fél kilónyi drága kecskesajtot az ebédhez, a lábosnyi kása/kilós kenyér meg tálnyi zöldség mellé... "

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=108842689&t=9108176

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=108842957&t=9108176

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=108844675&t=9108176

Furának tartottam és már már szinte majdnem hihetetlennek, hogy egy ember ennyit meg tud enni, de láttam hogy mások is talán hasonlóképp vannak ezzel. Én mindenesetre meghalnék egyszerre ennyi kajától. Mindegy, ez már úgyis meg lett tárgyalva, ez biztos nem lehet sértő.

A másik amire halványan emlékeztem,

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=112136927&t=9108176

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118481032&t=9108176

http://forum.index.hu/Article/viewArticle?a=118481442&t=9108176

Ki is számoltam kb 100W teljesítmény kell ennyi víz felhúzásához ennyi idő alatt és ilyen mélyről. Az ember teljesítőképességét ismerve pusztán karral egy edzett sportembert sejtet és pikantériája a dolognak, hogy mindezt nyári hőségben. Nem ijedek meg a fizikai munkától, de kb belepusztulnék. (tudtam, hogy kevés a pénzük szivattyúra, ezért annakidején ajánlottam is néhány kedvező vételt, hátha ezzel tudok segíteni)

Kedves gergerg, fogadd szeretettel ezt a levelem, tudod bárhogy is bízok benned azért ha háborúban puskával a kézben bajtársak lennénk én nem fordítanék hátat neked.

üdv janijani

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2080

Tényleg, hogyhogy nem szól be semmilyen hatóság, hogy "tisztátalan" zöldség kerül a suli asztalára? Mert bizony annak tényleg nincs HACCP-je, ami ilyen szinten szerintem hülyeség...

Előzmény: CBNora (2076)
tp329 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2079

Szia, Nóra!

Virágzik már a lila krumpli? Nálunk az első virágok olyan hipózott kinézetűek lettek, hogy teljesen kétségbe estem, mit fogsz szólni, ha nálad is ilyenek lesznek a "beígért" sötét lila helyett.

Becs szó, tavaly nem így néztek ki! :(

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2078

Természetesen nagyobb felelősséget és több időt kívánnak az állatok, a kiskert mindenképp költséghatékonyabb. :)

Előzmény: CBNora (2073)
Jbori Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2077

Nekem is van 2 méter közös kerítésem az ovival. Ha kertészkedek mindig kíváncsiskodnak. Az a két méter kerítés pedig elég arra hogy  időnként az ovi összes labdája a kertemben landoljon. Nagyon meglepő és vicces látvány tud lenni a kertben a rengeteg színes labda.

Előzmény: gergerg (2070)
CBNora Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2076

Itt a tankertben van szép nagy komposzdomb is, mutatták a gyerekeknek az ágdarálást is. Lesznek egyéb rendezvények is más körben, kimondottan a komposztálásról is. Ide most az alpolgármester is meg volt híva, úgy tűnt tetszik neki. Egy ideje a város is begyűjti a zöldhulladékot, ha zsákban kiteszik.

Egyébként itt is szoktak a környékbeliek panaszkodni a sovány talajra, és nem komposztálnak, hanem elégetik a hulladékot. Ha kiteszik, az még a jobbik eset, de inkább föl kellene használni.

Előzmény: Laci/Zápolya (2075)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2075

Nálunk az ovodában a kertben termett növényeket nem engedték be az étkezésbe, mert nincs HACCP-jük. És nem az óvónők vitték haza, ott rohadt le a tövön minden!

(A lombot meg tavasszal vitették el konténerbe szeméttelepre. 10-15 m3. Úgy kunyerálták a pénzt rá! Aztán meg panaszkodnak, hogy nem nő meg a fű sem, mert olyan szegény a talaj. Ősztől tavaszig meg is érett volna a komposzt is.)

Előzmény: CBNora (2073)
Laci/Zápolya Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2074

Szerintem akkor jött divatba, vagy a megélhetést megoldására a kertészkedés. És sokan a fórumon értetlenkedtek.  (Meg osztották a félinformációkat egymásnak.)

A piacra termelők szerencséjére most a "termelőtől vásárlás" jön divatba.

Előzmény: il1321 (2064)
CBNora Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2073

Az állatokhoz kell valaki, aki gondjukat viseli tanítási szünetben, meg egyébként is naponta kell foglalkozni velük. Most ebbe a kertecskébe egy héten egyszer jöttek, a tavaszi veteményekhez ez elég volt és talán tanultak is valamennyit. Következő lépés, hogy a suliban lesz a kert (mint kiderült, van két iskola a városban, ahol már most is volt), aztán lehet esetleg továbblépni. Csak akkor is ott lesz a nyári szünet, azt nem lehet egyszerű megszervezni állatokkal.

Előzmény: Törölt nick (2072)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2072

Jó dolog ez a sulikertészkedés, nyugatabbra egyenest haszonállatokat is tartanak néha egy-egy intézményben. (Itthon tuti valami egészségügyi jogszabályba ütközne.) De legalább kezdik fölfedezni, hogy milyen nevelő ereje lehet a kiskertnek. :)

Előzmény: CBNora (2071)
CBNora Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2071

Az talán még jobb!

Itt az iskolai szakkörnél az kár, hogy tanévhez van kötve. Így paradicsomot, paprikát uborkát nem ültetnek. Úgy tudom, a betakarítás után valami zöldtrágy növényt terveznek, de azt már nem a gyerekek vetnék.

Ősszel újra indulna, akkor lehetne megint reteket, salátát, galabbegy salátát vetni, de legfinomabb dolgok kimaradnak. Otthonra kaptak paradicsom magot. Kicsit későn kapták, de talán még fognak tudni enni róla.

Egyszer még fognak jönni, mert a krumpli még kicsi volt, az ki kell majd szedni.

Előzmény: gergerg (2070)
gergerg Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2070

Én idén az óvodásoknak csináltam magaságyásokat 4db 4 m x 80cm-est, ezekben 2 oldalról matatnak. Ők is vetettek mindenből, megy 2-be adtam nekik paradicsomokat, paprikákat, sütőtököt, pattiszont, uborkát, sárga és görögdinnyét. Hihetetlen hogy 3-5 éves gyerekeket hogy tud érdekelni. Addig nem is ismertek a lurkok, most meg messziről kiabálnak az utcán hogy "szia Gabi bácsi" :-)))

Előzmény: CBNora (2067)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2069

(Ja, hát a receptek, az kemény dió. :) )

Előzmény: Törölt nick (2068)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2068

Pedig mióta elkezdtem megint benézni a topicba a téli erdei munkák után, azóta én nem tapasztaltam nagy offláncot - tényleg most ez az offról szóló off volt a leghosszabb, amire emlékszem -, szerintem nem veszett az ügyetek. :) Énnekem pedig már akkor sem volna időm litániákat írni kerttopicba a modern kerti remete nehézségeiről, ha akarnék. Szerencsére, mondhatni.

Előzmény: il1321 (2059)
CBNora Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2067

No, ez veteményes is és off is.

Ma volt itt Gödöllőn egy iskolai tankert záró rendzvénye.

http://reginakert.blogspot.hu/

Az egészbe egy növény csere-bere rendezvényen csöppentem bele, amit a helyi klíma-klub szervezett. A szakkörön 5 nyolcadikos gyerek vett részt. Megműveltek egy akkora területet, mint kb. a fél konyhánk. Vetettek retket, sárgarépát, borsót, ültettek krumplit, hagymát. Én két alkalommal voltam velük, mint rovarszakértő!!:))) (túlzás persze, de azért hízott a májam, hasznos rovarokat vetítettem nekik) és gyomnövényeket határoztunk, meg feltöltöttük a krumplit.

Egyszer vittek az iskolájukba bodzaszörpöt és friss retket kóstolónak, raktak ki képeket a szakkörről. Úgy tűnik, a gyerekek lelkesek, büszkék a terményükre. A főzés most az eső miatt elmaradt, de az ő hagymájuk lett feltálalva zsíroskenyérhez.

Közben az igazgató megoldotta, hogy a továbbiakban az iskola területén lesz egy hasonló tankert ill. magaságyás az ottani gyerekeknek, a mostani kis veteményest továbbadják más iskolának. A mostani kert tud támogatást is szerezni, telepítenek a környékről származó gyümölcsfákat génbanki közreműködéssel, kaphatnak vetőmagot Tápiószeléről, szintén az adott terüketről származót. Még két rendezvény lesz a kertben, amihez támogatást is kapnak.

Szerintem jó dolog. Úgy néz ki, ősztől Rákosligeten is vetítem a rovarjaimat.

Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2066

Fejeshagymából csináltam nagybanira tételben zőldhagymát de levették az árakat a nyílegyenes magrólvetett hidegfóliás rudak. ezeket magról vetik és primőrként márciusban nyomják .

offálás nem izgat...

Előzmény: il1321 (2065)
il1321 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2065

Dugosd el szabadba szeptember végén. Kihajt, áttelel, bármikor szedhető. Aztán már csak szalonna kell hozzá, és friss kenyér.

(Csak, hogy csevegésnek minősüljön) :)

Előzmény: Törölt nick (2063)
il1321 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2064

Folyamatosan alakult, egyszerre nem éreztem jól magam, megváltozott az egész, és nekem már nem volt szímpatikus.

Előzmény: gergerg (2062)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2063

Sokat gépezel.

Én próbálok télre zöldhagymát gyártani. Augusztusban vetek majd. Most ladába vetettem télire lilahagymát magról. Vélemény???

Előzmény: gergerg (2062)
gergerg Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2062

Örülök neki hogy emlékszel mert ugyan az én akkori hozzászólásom már nem visszaolvasható, de már akkor is lehetett volna egy meghatalmazott a topicnyitó helyett. Hogy jogosult is lehetnél rá és még tudnék nevet mondani, azt nem kétlem de amíg nincs a nevetek a topiccím alatt, addig ezt sokan nem fogadják el. Pláne akik nem olvasnak vissza éveket és nem tudják ki kicsoda. Ebbe a hibába estem akkor én is.

Hogy aktualizáljunk, akkor én nagyjából azon a véleményen voltam mint most janijani. Az persze más kérdés hogy őt akkor még nem zavarta az ami most igen, ő ugyanis akkor nem szólt hozzá a témához. Egyetlen közös volt benne a mostani énjével, hogy már akkor is tudott sértegetni. Közben majdnem, sőtt 3 év telt el ezidő alatt tanultam az akkori esetből és ennek következményképp nem szóltam egy mukkot sem mikor Alfi rámpirított úgy 2 éve. Sőt, előtte már mikor a nem is annyira offnek számító témát megkezdtem, feltettem a kérdést hogy zavar valakit, nyissak új topicot vagy mehet. Nem szólt senki. Mikor szólt megnyitottam ezt itt, és szép csendben idejöttem.  És a 3 évvel ezelőtti félelmekhez képest ne lett ebből új offolós veteményes, csak offolós, a veteményes az ott maradt. Szetintem az is jól látszik hogy mióta ez itt megált, azóta ott ujra megszaporodott az off. Ezért lett volna jó ha bekerül a link a veteményes leírásába.

De nem tudom hogy a szkadást közted és a topic között ez okozta-e mert utánna elég jókat beszélgettünk.

Előzmény: il1321 (2060)
il1321 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2061

Ennél jobban én sem írhattam volna. 

Chris, nincs veled bajom, csak sok volt a nem odavaló, még más színnel sem, és ez gerjesztő hatású volt.

tehát: "Ennek ellenére nincs veled bajom, mert segítőkész vagy, csak sok nem oda illőt írtál. Ennyi.":)

Előzmény: tooommm0013 (2047)
il1321 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2060

A topicnyitóra sokan, többször hivatkoztak. Párszor megemlítettem, hogy 2006-ban ezt a topicot 700 hozzászólás utáni kimúlásból, sok hónapos szünet után a kukából hoztam vissza, néhány még ma is itt lévő. és sajnos szintén eltűnt társammal. Aztán  némi zsörtölődésem után, szinte elhajtottak, hogy milyen jogon szólok, így hagytam. Tehát Agcza, ezért sem erősködtem.

Én szerettem, hogy főleg szakmai kérdések voltak. A főzés beleférhet, de nem így. Ez szerintem is csetelés. Korábban megbeszéltük, hogy van helye a kertnek a topicban, hiszen a legtöbbször a megtermelt javak az asztalon végzik. De nem x hsz-ben kibeszélve, hanem pár receptet leírva. Vissza lehet keresni, milyen színvonalas, képes receptek kerültek fel akkor.

(én is emlékszem arra a bizonyos topicszakadásra:)

Előzmény: gergerg (2017)
il1321 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2059

Lényegében egyetértek mindőtökkel, kár is tovább elemezgetni, vagy épen a kifogásokat előszedegetni. Most ilyen, talán majd változik. Két évente úgyis cserélődik a tagság nagy része. Én ráérek:)

A bloghoz csatoltam fórumot, de nem tulságosan működött. (érdekes, hogy a fórumon az elmult időszak alatt csak 3* ajánlották, mint válsz lelőhelyet:)

Igazából az is ismétlés lenne. Kerti naplóként meg nem akarom használni. Aki keres benn, most is talál használható dolgokat.

Annak természetesen örültem, hogy sokaknak, sok országban nyújtott segítséget, és okozott örömet.

Előzmény: agicza (2015)
gergerg Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2058

Nem a háborút kértem te! :-)) (de béke az nem lesz, legfeljebb csend, és ez nem rajtam múlik. Kevesebb üszkeéggel lehetett volna egy "legyen"-t mondani a próbálkozásomra)

Amúgy egy hónapja minden reggel eléneklem hogy "add már Uram az esőt" a kertben, a kertszomszédok nagy örömére. Na most adott rendesen. Szerencsére.

Előzmény: Jbori (2056)
tooommm0013 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2057

:)

Előzmény: Jbori (2056)
Jbori Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2056

"Hogy miért lett háború? Hát mert kértem."  Kérjél akkor inkább lécci békét, és jókedvet! :)

Előzmény: gergerg (2055)
gergerg Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2055

Nem, nem te vagy az abnormális. Én értem hogy valaki meg akarja ezeket osztani, és van aki kiváncsi is rá, a számomra kedves fórumozókat szevesen meghallgatom magánéleti gondjaikról örömeikről, csak ne ott tegyék. Ennyi volt a cél.

Hogy miért lett háború? Hát mert kértem. Vannak emberek akik nem tudják elviselni ha kérnek valamit tőlük. 

Előzmény: tooommm0013 (2053)
gergerg Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2054

Nehéz a helyzet, ugyanis ha ide teszed akkor azzal fognak vádolni hogy a veteményes topiccak akarunk versengeni ami nem célom, ezért én jobban örülnék ha a paradicsomosba tennéd. Vagy a veteményesbe, csak ott ne várd hogy válaszoljak. De neked akkor is válaszolok ha oda teszed csak épp e-mail-ben.

Nem gondoltam volna mikor a kérést intéztem hogy ilyen vihart kavar majd, de ez lett. Ami nem baj, mert megosztotta, (nyiltan) a már egyébként is osztott (magukban) közösséget. Sokat írják hogy én inkább nelnék egyet stb. Hát, aki akar az szinészkedjen. Én nem fogok. A véleményem azóta sem változott. Ami az érdekes, hogy az elllenvélemény leghangosabjai nem a kérés tartalmán, hanem a kérésen vannak kiakadva. Már bocs, de ez valami tudathasadás féle lehet. Tegnap este azért támadtak mert én vagyok a sok off oka. Ez igen! Ezt kisakkozták. Ha a kérés ellen ami az off mentességet próbálta segíteni nem indult volna hadjárat akkor egyetlen off sem lenne ott. Zsebi bedobta az új főzős topic ötletét, ami tök jó volt, megkérdezte hogy lenne-e rá igény. Többen is jelezték hogy igen, mikor én is mondtam, akkor már megint az én hülye ötletem volt az off. Komolyan mondom hogy kész káosz van a fejekben. Ahogy én Zsebit ismerem nem fog nyitni, mert nem akar senkivel roszban lenni. 

Kedves Balage81!

Ha téged ennyire zavar ez a sok off akkor miért nem ide írsz, miért nem küldesz mailt, miért vagy az ellen hogy száműzzük az off-ot a fórumról? Megmondom. Azért mert gyanítom hogy egy lelkes kezdő vagy, szerettél volna valahogy fontos lenni, úgy gondoltad ha a földön fekvőbe belerúgsz abból már nem lehet bajod. Lehet. Lehet lelkiismeret furdalásod, mert te is tudod hogy amit írtál az nem  a valóság. Moderátori szerepet vettem fel? Ez jól hangzik, légyszives részletezd mikor, hol, és mi a problémád vele. Janijaninak legalább érvei voltak, igaz hogy szánalmas érvek, de legalább kitalált valamit, Engedd hát te is szabadjára az elméd és gyárts te is valami teóriát ellenem. Ezt egész komolyan mondom, szedd össze hogy mi a bajod velem, és hogy azokat mikor mondtam. Meg fogsz lepődni! Nem tudjátok elfogadni hogy valaki kér tőlletek valamit. Így nehéz lesz közösségben élni, mégha az egy internetes közösség is. Ha fater azt mondja hogy igyunk egy sört akkor rászóltok hogy nem ő mondja meg? Agyrém ami belőletek árad. Egy emberi vita alapja az hogy valaki tesz valami. Jelenleg én kértem. Ez belátom nagy nagy bűn. Ti is tudjátok hogy nincs mit sérelmeznetek, ezért próbáltok rámaggatva dolgokat, konfliktust teremteni. Nem értem hogy nem veszitek észre hogy csak veszíthettek. Kicsit olyanok vagytok mint mikor egy halmozottan hátrányos család elfoglal egy  házat, fölszedi a parkettát eltüzelni, meg az ajtókat, a radiátorokat leadja a méhbe, a villanyt nem fizeti és kikötteti. Mikor meg lelakták a kéglit, visítanak hogy kapjanak újat . Ennek szerettem volna gátat szabni, vagyis lehetőséget biztosítani arra hogy gátat szablyatok neki azzal hogy offoláskor gyertek át ide.  De ha nem, hát nem

tooommm0013 Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2053

Én meg úgy látom az off volt a kiváltója és a kérésre adott számomra nem elfogadható válasz. Kicsit unom már hogy mindenkinek mindenhez joga van. És azért is nem szóltam hozzá, mert fölöslegesen nem mérgelem magam.

Tényleg van bármi köze annak a kerthez hogy milyen szolgáltatók vannak a területen és kinek van barátnője? Az sem érdekel kinek van heresérve vagy veseköve. Persze lehet én vagyok az abnormális. Oda azért mentem, mert a kertről akartam olvasni, írni. Sírni meg majd az elvált nők klubjába járok.

Előzmény: Törölt nick (2052)
Törölt nick Creative Commons License 2012.06.12 0 0 2052

Ti (azt nem tudom, konkrétan ki) kérdeztetek, én csak válaszoltam. Emlékeim szerint egyszer jött elő hosszabban a dolog, máskor egy-két hsz erejéig, az is valahogy a kertből, sőt ontopik rész mellett. Ami azt illeti, én más topiclakókat is szívesen megismertem volna azon túl is, hogy milyen módszerrel ülteti a paradicsomot. De az már régen volt, ez a mostani felkavarodás épp a nagy igazi kerti hozzászólás-özönben történt, ami ahhoz a régebbi helyzethez képest valóban fura, de úgy látom, ennek most nem is annyira az off volt a kiváltója, hanem személyi ellentétek, az offhoz való hozzáállás különbözősége és az intolerancia.

"És ezen a sok :DDD csak ront." - Azt mondod, túl sok smileyt használok? Érdekes. Valószínűleg eztán sem fogok kevesebbet. A Prohardveren ehhez szoktam, lehet, hogy fiatalabb a korosztály. Természetesen az irodalmi írásaimba nem teszek smileyt. :)

Előzmény: tooommm0013 (2047)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!