Szerves anyag, növényi levél, elégetve leszívod a füstjét, Eddig ugyanolyan, mint a cigaretta. A különbség a hatóanyag. A nikotintartalmú növénylevelet és használóit kiüldözték a civilizációból, a más hatóanyaggal rendelkező fű legalizálását most készítik elő.
Nekem csak annyi a problémám, hogy miért tesznek különbséget a kettő közt?
Újra csak, nem te jöttél itt az WHO kituntetes ellen, most meg jössz, de nem is igaz a dohanyzási dolog.
Döntsd már el, hogy most akkor Orbán megérdemli a kitüntetést (mert az EU-ban szinte ultolsóként tiltják a zárthelyi dohanyzást) vagy nem érdemli meg mert nincs is gond a dohányzással, tehat nincs mire kitüntetest adni!
Az a füves dolog meg hogy jott ide?
Alkoholizmus, na az lehetne példa, hogy nagyobb baj-e Magyarországon, de a füvet idekeverni, mint mentő ok a dohányzásra?
> Ha majd a lakosság 38%-a füvet fog szívni, az mennyivel lesz jobb és kinek?
a fu szivas egyreszt nem addiktiv, masreszt nincs benne nikotin, harmadreszt lenyegesen kevesbe artalmas mint a cigarettazas.
a 38% megfelelo megelozessel, iskolai kampannyal, aremelessel, felvilagositassal ... lenyegesen csokkentheto. nem tudom statisztikailag pl. az usa-ban hanyan dohanyoznak, de erzesre biztosan joval kevesebben. szinte nem is lehet cigarettazo emberrel talalkozni. egyszeruen nem cool cigarettazni. persze ertelmes programok kellenek a cigarettazas visszaszoritasahoz, de szerintem boven van erre nemzetkozi tapasztalat, nem kell feltalalni ehhez semmit.
Magyarország adatai egyik mutatót tekintve sem túl jók, a lakosság több mint egyharmada, átlagosan 16 szál cigarettát szív el naponta, és 100 ezer emberből 428 hal meg a dohányzás következtében.
Ez a szám is folyamatosan nő, mindenféle bizonyíték nélkül!
Szócska két évvel ezelőtt még 28000 halálról beszélt évente Magyarországon, aztán egy év múlva 35000 lett a szám, most meg már majdnem 43000...
Ha majd a lakosság 38%-a füvet fog szívni, az mennyivel lesz jobb és kinek?
A dohányáruk kereskedelmének szigorúbb ellenőrzés alá vonása nagy eséllyel egy racionális, ámde politikailag jelenleg még meleg témának a felvezető lépése.
Nagy eséllyel Magyarország is szélbe áll, Ausztria, vagy éppen Csehország példájára és a korosztály váltásokkal összhangban kialakítja a könnyűdrogokhoz hozzáállásban/habitusban megújuló összetételű társadalom számára az átmenet lehetőségét....a coffeeshopok intézményhálózatát.
Azért akkor sem értem, miért kell a dohányosokat üldözni, kitiltani a civilizációból, a társadalom haragját rájuk zúdítani, stb.
Továbbá azt sem értem, hogy a dohánylevélhez képest, ugyanolyan szerves anyagból álló marijuana levélfüstje, miért nem káros az egészségre, akár csak passzív belégzéssel? A hatóanyagok különbözőségét, (THC vs. nikotin) különös tekintettel a tudatmódosító hatásra, most fel se hozom....
A dohányzás visszaszorítása, a nemdohányzók védelme érdekében végzett munkájáért vett át díjat Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Parlamentben Margaret Chantól, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójától.
Évente 3 millió ember halálát okozza a dohányzás - áll a Magyar Kardiológusok Társaságának a dohányfüstmentes világnap alkalmából kiadott közleményében.
Magyarország adatai egyik mutatót tekintve sem túl jók, a lakosság több mint egyharmada, átlagosan 16 szál cigarettát szív el naponta, és 100 ezer emberből 428 hal meg a dohányzás következtében. Az unió lakosságának átlagosan 29 százaléka dohányzik, ez az arány Magyarországon 38 százalék, ezzel a kevéssé előkelő harmadik helyen szerepelünk a rangsorban.
Keleti szél politikája legalabb hozott valami hasznot.
De ez mondjuk több mint vicces
"Margaret Chan nyilatkozatában hangsúlyozta, Orbán Viktornak megvolt a bátorsága ahhoz, hogy szembeszálljon a dohányzással, és védje országa állampolgárainak egészségét. A főigazgatói díj átadása előtt úgy fogalmazott: elismerendő a miniszterelnök győzelme "a dohányipar taktikái" ellen"
A Fidesz parlamenti frakciója írta a dohány-kiskereskedelem újraszabályozásáról szóló törvényjavaslatot, annak megalkotásában azonban volt szerepe a Continental Dohányipari Zrt.-nek is, közölte budapesti sajtótájékoztatóján Lázár János frakcióvezető a jogszabály születésével kapcsolatos sajtóhírekre reagálva.
Úgy tudom megkapta az Ukrán Cigarettacsempészek Szövetsége által alapított Arany Cigarettaszipka díj 1. fokozatát is - de egyelőre a díjátadóknak még nem sikerült becsempészniük a kitüntetést.
A dohányzás visszaszorítása, a nemdohányzók védelme érdekében végzett munkájáért vett át díjat Orbán Viktor miniszterelnök kedden a Parlamentben Margaret Chantól, az Egészségügyi Világszervezet (WHO) főigazgatójától.
Attól a Maggie Chan-tól, akiről bebizonyosodott, hogy kenőpénzt kapott az oltóanyag gyártóktól, a H1N1 influenza hisztéria idején...
...
Maggie Chan-tól, akiről bebizonyosodott, hogy a H1N1 influenza járvány idején, kenőpénzt kapott az oltóanyag gyártóktól...
Eddig igaz, csak a kérdés mennyit fizetnek érte. Amit itt a fórumon olvashatsz, az csak hülyeség, hogy annyit ér a munkája, amennyit fizetnek érte.
Azt a netto 250-et reálisnak tartanám, de ez nem jellemző, esetleg kirívó példa. Őszintén, bolti eladónak ennyit ki fizet? Sajnos a nagy többség nem. Aki ezt állítja, kérd el a fizetési papírját:)))
Ebben nem vagyok biztos..Munka mindig van, csak akarni kell dolgozni... / nem a diplomásra gondolok,mert azt tudom, hogy nem egyszerű.../Lehet, hogy a keleti részt"nézve igazad van.... Nálunk azt hallottam a "mutyi" 250 nettót fizet..........
Csak a dohányosok 60 évesen vannak a kórházban, a nemdohányzók pedig 80 évesen.
Egyébként állítólag kimutatták, hogy egy ember egészségügyi ellátására fordított összes pénzt a halált megelőző 2 évben költik el.
Egyes vélemények szerint a dohányosok ellátása összességében pozitív. Ugyan valamivel többet töltenek kórházban, de elöbb halnak meg így nem kell nyugdíjat fizetni. (Noha fizettek nyugdíj járulékot.)
De az ideális polgár az, aki soha nem volt beteg, ivott, dohányzott ( vövedéki adó!!!) és a nyugdíjbavonulás napján meghal, mielött a mentő kiérne.
1) visszavonták a felszámoló-biztos tendert, mert túl sok volt az objektív szempont. Az új tenderben szerencsére többségbe került szubjektív értékelés.
2) a kormány saját foglalkoztatási mutatót kreál :-)))