Anyám mindig mesélte, hogy ők otthon a nagyapapa által az órákon elkobzott könyveket olvasták suttyomban (előbb értek haza, mint a szülők), csak arra kellett figyelni, hogy még a tanév vége előtt befejezzék őket. (Gondolom, itt nem kelle csetelni, hogy az ötvenes évek elején mekkora kincs volt egy-egy háború előttről megmaradt P. Howard, vagy Charlie Chan krimi.)
Úgy képzeltem, hogy a gyerek galoppozik - netán nyerít is közben néha - , a kezében fogja a pónit, és a helyébe képzeli magát, vagy azt képzeli, hogy mindezt a póni teszi. Valami ilyesmi. :)
Nade már ennyit sem kell elképzelnie, mert erre a fordulatra is van külön figura ..
"A szereplők ezúttal a Nagy Galopp Gálához kapcsolódnak, melyről a televízióban látható rajzfilmsorozatban már igen sok szó esett. Mielőtt kiszabadítjuk a két pónit a dobozból, ejtsünk néhány szót a szóban forgó két lovacskáról.
..
A csomagolásból kiszabadult pónik mellett szekereket találunk, melyekhez zászló illeszthető. A feldíszített kocsikra illeszthetjük Fluttershy-t, és Rainbow Dash-t. Mindkét karakter talpán mélyedést találunk, melyek tökéletesen illeszkednek a szekereken kialakított pöcökhöz.
Amennyiben stabilan elhelyeztük kis barátainkat saját járművükön, versenyt rendezhetünk a két póni között. Húzzuk hátra a járműveket, és engedjük szabadon gurulni azokat. A bájos pónik szédületes sebességgel kelnek versenyre egymással, majd a győztes kihirdetését követően ismét összemérhetik tudásukat."
Nem tudom, hogy mikori lehet a feltételezett beírás, de nekem elsőre a My Little Pony játékfigurák jutottak eszembe. Óvodások körében népszerű , rettenetes színekben , hatalmas sörénnyel rendelkező ízlésficamos játék (?). De a felnőttek gyártják, a felnőttek megveszik. Óriási üzlet.
Namost ezekkel lehet szerintem derbyt játszani, s mint a rendbontás eszközét, elvenni. A szöveg amúgy lehet egy kitalált sztori, de van benne egy adag humor :) , és némi kétségbeesett sóhaj. Eddig én sem tudtam, hogy ennek ekkora tábora van, bár a múltkoriban jártam egy játékboltban, és csak elkerekedett a szemem a kínálaton. Rá is kereshettek, én ilyen fimet/epizódot még nem láttam.
Látod, arra nem is godoltam, hogy ez egy tanyasi iskolában történhetett, ahova a gyerekek lovon járnak. :) Túlságosan budapesti, belvarosi a gondolkoásmódom. Na majd Emma megírja.
Attól nem áll be a megfelelő, Emma által vízionált, lelki és idegi egyensúlybomlás. De esetedben a két "ló" is megérdemelt volna kiérdemlő említést... ám a teacher csak a zsokékkal foglalkozott esszéjében.
Nagyon meglepődnék, ha Emma nem lenne már a sztorin... :-)
Semmi drámai, csak jelzi, hogy ilyen nevű ember létezik. Nekem - volt diáknak, majd tanárnak - tényleg nem tűnik hamisítványnak az ellenőrzőkönyvi bejegyzés, más kérdés, hogy milyen lelki- és idegállapotban volt a tanerő, aki produkálta.