Ez a topic azoknak van,akik nem tudnak/nem akarnak írni a zártkörű topicba.Ide jöhet a Hajdú volánról és a DKV-ról infó,kép,kérdés,egyszóval bármi:-)
Ha tetszik a topik akkor jó szórakozást,ha értelmetlen,akkor elnézést kérek,és tessék törölni nyugodtan.
Minden esetre jó szórakozást kívánok!:-)
A 10/10A/10Y-re leszek még kíváncsi, valahogy azt tudom elképzelni, hogy a Segner tértől fognak indulni, esetleg hurkot tesznek majd mint a jozsai járatok, de hátha megoldják hogy érintse az Állomás környékét.
Az 5/5A trolikat vajon szüneteltetni fogják az építkezés ideje alatt?
Amiatt nem fognak változtatni rajta. Valamelyest az egyirányusítás miatti munkák javítani fognak rajta.
Plusz, ha külön lesz 30-as és 49-es, eggyel több viszonylat közlekedne a Vágóhíd utcán.
Ha szükséges lenne megosztani a viszonylatot, én valamelyik forgatókönyvet követném a kettő közül:
1. 30-as Jégcsarnok - kiskörút - Széchenyi utca - Klaipeda utca - Szent Anna utca - Diószegi út. 49-es: Borzán Gáspár utca - Bánk. Plusz egy 30I a Segner térről.
2. 30-as a fentebbi útvonalon. 49: Segner tér - Széchenyi utca - Sumen utca - Szabó Kálmán utca - Diószegi út - Bánk.
Így nem terhelődne tovább a Vágóhíd utca. De én is hajlok arra, hogy elviselhető lesz a forgalom a jelenlegi útvonalon, és nem kell megosztani két viszonylattá.
szerintem olyan nagy késésekkel sem kell számolni majd hisz buszsáv van a Széchenyi Kossuth Klaipeda Szent Anna utcán
Nem is ott lesz a gond, hanem az István úti szakaszon, mivel nagyobb forgalom fog menni a Gázvezeték utca felé. De legyen úgy, hogy tényleg ne zavarjon bele!
Az útvonal biztos hogy az lesz, amit leírtál, de ez is +10 perc lesz kb. csúcsidőben.
És még számoljuk azt is hozzá, hogy a Széchenyi utcán a buszforgalom is eléggé meg fog ugrani, 44-47-47Y-48 kapásból oda lesz irányítva.
A 42-es megoldása lesz a legnehezebb, mert ha ragaszkodnak a NYIP - Vadász utca útvonalhoz, akkor kimarad a Nagyállomás, és sok időt veszt majd a Gázvezeték utcán. Ha nem ragaszkodnak hozzá, akkor marad a felezés. Szerencsés esetben a Raktár utcán át elérheti a Nagyállomást a 42-es.
Hát én valahogy így tudom elképzelni, de meglatjuk
30/30A A Saletrom utca után - Erzsébet utca - Antall József utca - Széchenyi utca - Kossuth utca - Klaipeda utca - Szent Anna utca es tovább az eredeti útvonalon, szerintem olyan nagy késésekkel sem kell számolni majd hisz buszsáv van a Széchenyi Kossuth Klaipeda Szent Anna utcán
30I/30N szerintem a Petőfi téren kialakitott ideiglenes végállomásrol fognak indulni
42-es szerintem Sumen utca - Klaipeda utca - Kossuth utca - Széchenyi utca útvonalon mehetne, nem is kellene így ketté szedni
42A passz, vagy a Segnertol tudom elképzelni, esetleg úgyis hogy egy hurkot tenne mint a Jozsai buszok hogy a buszállomást érintse, vagy esetleg ez is a Petőfi tértől indulna
47/47Y szintén a Segner tér - Nyugati utca - Széchenyi - Kossuth - Klaipeda - Sumen utca útvonalon tudom elképzelni
Szerintem a Jégcsarnok - Diószegi út még tartható, de Bánkig kár kockáztatni. Az István úton nagyobb lesz a forgalom, mert sokan a Gázvezeték utca fele fognak menni, utána a Déli sor után kerül az Antall József utcán. Utána Kossuth, Klaipeda, Szent Anna, és a régi útvonal. Minimum két helyen torlódás lesz (Vágóhíd utca és István út), én nem kockáztatnék egy Jégcsarnok - Bánk útvonallal.
A 49-es indulhat kintebbről is, mint a Segner tér. Az Attila tér is oké, csak akkor decentrum nélkül marad. Az se lenne rossz, ha a Nagyállomásnál ismét megnyitnák a visszafordító sávot a Raktár utcánál. A 30I miatt is fontos lenne, a Szabó Kálmán utcát már csak a Sumen utcán keresztül fogja tudni megközelíteni.
Szerintem nem akarták lefesteni feleslegesen a sávot, meg ki tudja, valamikor jól is jöhet. A fázisát úgyse tudják kivenni a lámpa programozásából.
Gyanítom, hogy a 30-as ott fog közlekedni a Petőfi tér lezárása alatt, máshol nem nagyon tud. Esetleg a helyköziek is használhatják, ha nem terelik mindet a Nyíl utca felé.
Vissza egy kicsit a 30-ashoz, a terelés miatt brutális hosszúságú lesz az amúgy sem rövid viszonylat, kíváncsi leszek hogy kettébontják-e. Nosztalgia 49-es újratöltve? :D
Már többször láttam a videót, de csak most lettem arra figyelmes, hogy a Klaipeda utcán van egy balra kanyarodó buszsáv a Kossuth utca felé? Ezekszerint terveznek valamit arra közlekedtetni?
Szóval az lenne a kérdésem, hogy a SportsDirecttől el tudok menni valamelyik busszal úgy, hogy valahol a Fórum körül lyukadjak ki? A megállók nevével (és hogy azok helyileg hol vannak) nem vagyok igazán tisztában, én mindig villamossal jártam.
Kabát vásárlás után nem akarok gyalog felmenni a Kossuth térig.
Az említett körjárat csak a fejemből pattant ki, nem hiszem hogy elgondolkodnának rajta. Járműpark sincs hozzá, és valószínűleg létezik jobb megoldás.
A Jégcsarnok tényleg akkor működhetne igazán, ha nem induló végállomás lenne. De talán fontosabb lenne, ha a régi 29-es után végre lenne egy viszonylat, ami a Derék utcáról balra fordulna, és az ipari park fele közlekedne. Nem igaz, hogy egy egész lakótelepet átszállásra kényszerítenek, biztos laknak ott páran, akik a NYIP vagy a Határ úti ipari park dolgozói.
Egyébként a 22-24 se tesz jót a nyolcasozás. Ma délután láttam a TESCO-nál egyszerrre jönni egy 22-est és egy 24-est. A 24-esen olyan 30-40 ember legalább volt, a 22-esen max 10.
Egy Jégcsarnok végállomás melletti megállópárt én is hiányolok. A 19-30 Vincellér utcáig visszavágása nagy hátraesés lenne a Tócóskertnek. Főleg a 30-as.
Ha a 12-26 körjárat miatt tényleg megszűnne a 45-ös, akkor nem maradna más választásuk, minthogy a 41(Y)-t a Kishegyesi felé vigyék a 45-ös vonalán.
Nem lepne meg, de remélem, ezzel nem akarnak minden 25/25Y-t "bekanyarítani" a Vámospércsi úti fordulóhoz, mert csúcsidőben káosz lesz belőle.
Ebben az esetben viszont lehet az lenne amit javasoltam, hogy a 41(Y)-t vezetik az István út-Segner tér felé.
Azzal nőne a menetidő, és több busz kellene rá. Nem hinném hogy meglépnék, előbb szervezik át a 45-öst.
Egyébként nem értem miért csak 19-30 kombó indulhat a Jégcsarnoktól.
A régi funkcióját már elvesztette. Azok a viszonylatok indultak onnan, amelyeknek volt belső végállomásuk, és a Derék utcán csak fordultak. Ilyen volt a 29-es és az 5Y-os (későbbi 19-es). A Nagyállomáshoz, illetve az Attila térhez tartoztak, nem kellett levonulni a Vincellérig. Ma azért fordulnak ott buszok, mert biztosítani kell a Derék utca és a Vincellér utca - István út / Szoboszlói úti kapcsolatot; de így is felmerült, hogy a 19-es és a 30-as is vissza legyen kurtítva a Vincellérig.
Az átépítéssel kihagytak egy jó lehetőséget, hogy átszállási pont maradhasson, mégpedig azzal, hogy nem építettek megállót a szervizút közelébe. Ha lenne megállópárja, vagy legalább közeli megálló (ami legalább 100 méteren belül van), most sokkal jobban használható lenne. Voltak idők, amikor a 30-asra már a Jégcsarnoknál is alig lehet felférni, most ilyen alig van.
Az egyirányúsítás és a lámpák miatt már az se jöhetne szóba, hogy betérjenek az arra közlekedő viszonylatok, a régi kialakításnál még reális lett volna.
És gyanús, hogy a 45-ös lenne az áldozat. Elvégre jelenleg az a "leggyengébb láncszem". Csak akkor az István út-Belváros kapcsolat megszűnik. Ebben az esetben viszont lehet az lenne amit javasoltam, hogy a 41(Y)-t vezetik az István út-Segner tér felé. De ha a Jégcsarnoktól indul az István út felé, akkor "csak" a Senger tér és a Tócóskert tér marad ki. Bár szerintem egyik se lenne nagy tragédia.
Egyébként nem értem miért csak 19-30 kombó indulhat a Jégcsarnoktól. Sok járaton javíthani lehetne, ha a Jégcsarnoktól indulna. Bár az meg a sofőröknek rossz. Kellene oda egy indítóállomás.
hiszen ez buszsáv lesz így barmikir bárhol megtud majd állni és kitudnak jelölni egy ideiglenes megállóhelyet hogyha esetleg szükség lesz rá
Ez igaz, de függ attól is, hogy mivel építik majd be. Ha zöldterület lesz helyette (ami nincs ellenemre, sőt), akkor azt már bajos lesz ismét feldúlni.
A másik gond, hogy az új megállónak nem lesz öble, így ha egy jármű megáll, az összes többinek várnia kell az utascsere végéig. A bíróságnál pl. külön sáv nyílik a buszsávból, így a megállni nem kényszerülő busz továbbhaladhat. Ráadásul úgy hittem, a megszűnő Csokonai Színház megálló miatt megszűnik a gyalogátkelő, de nem. Így viszont nem tűnik akkora nagy számnak, hogy kb. 50 méterrel közelebb lesz a megálló a Városháza villamosmegállóhoz. Ennél több értelme lett volna, ha a jelenlegi Kossuth utca megálló megmarad, és a Piac utca saránál lenne egy másik.