Keresés

Részletes keresés

KTTech_ Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2733
Azt kellene megértened, hogy az ártalmatlan szájtépésen kívül veszélyes dolgot csinálsz. Ha akárki balesetet okoz ezek után a dróttal és beazonosítható vagy (mint eke) akkor ezt pl. a gyerekeiden kérhetik számon, pl. dróttal.
Előzmény: lms (2729)
lms Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2732
indifferens, nem várom meg.
Előzmény: senem (2731)
senem Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2731
"Másik tíz quad-os szintén erősebb"

Hát igen, az olyan patkányok, mint a quadosok, csak csordában erősek.
Előzmény: kutya. (2724)
lms Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2730
vicces, hogy kutya álláspontjával egyébként egyetértek (hol szabad, hol nem, stb).
Előzmény: Krisztab. (2728)
lms Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2729
nekem is vannak gyerekeim, a múlt héten kiválasztott helyeket még alaposabban megnézem majd. itt egyébként a kvad sem megy gyorsan (a gyalogösvény is a bokatörő kövek miatt ment fel a partoldalba), de nekem nem is célom a kvadvezető lenyakazása, csak az, hogy féljen ettől. ja, és ez természetvédelmi terület, kijelölt turistaút, tehát nulla darab kvad járhatna itt.
Előzmény: Krisztab. (2727)
Krisztab. Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2728
Remélem NEM szalad majd arra egy gyerek kirándulás közben.
Előzmény: Krisztab. (2727)
Krisztab. Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2727
Remélem szalad majd arra egy gyerek kirándulás közben :(
Előzmény: lms (2725)
Krisztab. Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2726
5.
Erről annyit hallottam, hogy végül sikerült megegyezni (madárvédők vs mászók) és olyan útvonalakat kijelölni, ahogy nem zavarják a madárfészket .

7.
Nekem a pártpolitizálásról az a véleményem, hogy ilyen ügyekben többet árt, mint használ. Én azt szerertném, ha a környezet/természetvédelmi ügyek mellé bárki odaállhatna, pártállástól függetlenül (szükségünk van egymásra). De persze szükséges beszélni arról, hogy:
1/ milyen törvények, rendelkezések rosszak
2/ milyen változtatás lenne szükséges szerintünk
3/ lobbizni (tökmindegy, ki van épp kormányon), hogy az elképzeléseink teret nyerjenek.

Ez a criticalmassnél is bejött pl.

Itt például ugye arról van szó, hogy túl nagy terület tartozik egy természetvédelmi őr keze alá. Intézkedési jogköre kicsi. Így mire kiér, ha felhívjuk, hogy motorosok/quadosok garázdálkodnak, már rég nincs ott senki. Mivel nincs azonosító ezeken a járműveken (kivéve persze az önként vállaltat, de ők nem is garázdálkodnak), nem tudjuk őket feljelenteni (illetve nem érdemes). Tehát azt (is) kéne elérni, hogy kötelező legyen a rendszám ezeken a járműveken, így ha látja a rendőr, hogy anélkül igyekszik valamerre, akkor gondolhatja, hogy rosszban sántikál :)

Előzmény: Vargabetű (2720)
kutya. Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2723
Kedves Kriszta ígértem, hát megtartom. Itt vagyok.

Vargabetű: végre érthető/alátámasztott beszéd. Ha a többiek is így nyomnák, nem lenne bajunk sem.
A természetet (az ide írók) mindegyike szereti - ez tény. Hogy teljesen kitiltsunk minden technikát az valljuk be: utópia. Az erdőben jogszerint mehet, erkölcsileg meg nem az a vadász/erdész akinek ez csak a duhaj része és/vagy pénzszerzés.

Aki túristaúton, a farokhosszabbítónak vásárolt krosszmotorjával/quadjával tombol az nem is jogszerű, de még pofátlan is.

Továbbra is tartom, hogy tájegységenként/népszerű helyenként EGYETLEN kijelölt útvonal (nem két kilométeres) sokkal tisztább helyzetet hozna, mint a tiltás, és annak ellenőrizetlensége. Továbbra is támogatok (támogatunk) minden eszközünkkel minden ilyen kezdeményezést. Aki nem kíváncsi rájuk, nem megy oda - és aki motorozni akar, az meg CSAK oda megy.

Bonusz: a soxor említett Erdővédelmi rendeletek "szépen vizsgáztak" a hétfői Juszt műsorban: szégyen hogy ügyészek/rendőrök kötelezőnek érzik alkalmazni, miközben röhögnek a faramuciságán... (lefordítva a sztorit hétköznapi példára: ha az autóddal szabálytalanul közlekedsz azt 500.000 Ft-ra büntetik. Ha ellopsz egyet, és azzal teszed ugyanezt : akkor akár 2 vagy akár 40 ezer forint is lehet, mert ugye az kissebb baj. Nagyon szép.)
Előzmény: Vargabetű (2720)
Vargabetű Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2721
Ez egy önző, elfogadhatatlan, hamis magyarázkodás.
Előzmény: Jeeper (2719)
Vargabetű Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2720
Tisztelem az elhatározásotokat, remélem sikerül kiszűrni a kártékony elemeket. Tudom, kik indították el a topikot, rendszeresen olvasom, néhányszor írtam is bele. Tisztában vagyok, hogy helytelen fekete/fehérben látni a dolgokat, viszont olyan téveszmék is keringtek, hogy néha égnek áll a hajam. Természetbarátként az alábbi 7 pontban foglalnám össze az erdő/hegyek/természet azon részének károsítóit, amelyeket a természetjárók felkeresnek, és rettentően zavarja őket. Természetesen csak a saját nevemben nyilatkozhatok, de sok társammal beszéltem, és joggal érzem azt, hogy nem vagyok szélsőséges.

1…Kirándulók szemetelése, rongálása.

Nagy forgalmú, személykocsival megközelíthető helyekre jellemző, sok városba szocializálódott ember fordul meg, akik nem tudják, vagy nem akarják tisztelni, csak használni az erdőt. Lassú, de folyamatos javulás tapasztalható.

2…Őslakosság/települések romboló hatása.

Parcellázások, elhagyott TSZ telephelyek, fatolvajlás, illegális szemétlerakás, roncsok. Kis területre korlátozódik, de jelentős tényező.

3…Favágás/vadászat.

Minden védett és nem védett terület egészére kiterjedt, és a talajeróziótól a teljes hegyek lecsupaszításáig, a magoncok eltaposásáig, élőhely tönkretételéig mindent elkövetnek. A vadászok tiszteletre méltó része eteti a vadakat, sózóhelyeket létesít, de más része korrupt, részeges, összevissza lövöldöző bulizó emberekből él. Történik mindez a Nemzeti Parkok és az erdészeti Rt-k nyílt támogatásával, engedélyével. Zöldmarketinggel és az erdőtelepítési adatok manipulálásával megvezetik a közvéleményt befolyásoló sajtót, és tetszetős színben tudják tálalni amit csinálnak.

4..Vadkár. Taposás, rágás.

5..Sport tevékenység.

Sziklamászás súlyos tiltások vannak érvényben, minden valamirevaló sziklát betiltottak. Sötétzöld aktivistákkal már előfordult tettlegesség is. Szervezett túrázás terén pedig szigorú, de hangsúlyozom betartható szabályok vannak, ésszerű útvonal választással szinte nullára csökkenthető a taposás, szemetelés.

6..Technikai eszközök szabálytalan, vagy erkölcstelen használata.

Erről szól ez a topik. Ahogy az autóval elérhető helyek is le lettek tarolva, ez az új divat is azzal fenyeget, hogy a még viszonylag békénhagyott helyeket is szétbarmolják, akik nem tudják, vagy nem akarják tisztelni, csak használni az erdőt. Mivel ezek az eszközök szinte mindenen át tudnak kelni, semmi sincs már biztonságban. A természetjárók alacsony ingerküszöbbel rendelkeznek, ( autózajt, kutyaugatást több km-ről meghallanak, érzik a gomba, vagy az órákkal azelőtt ottjárt vaddisznók szagát, stb) és ezért kiveri náluk a biztosítékot ha a recsegősre hangolt kipufogójú kvad/motor 60-al közéjük gázol, bízva, hogy majdcsak elugranak. Legyen alaptalan a félelmem, hogy küszöbön áll egy esetleges tettlegesség.

7.. Gyenge állam.

Megvalósult, létező liberális demokráciánk magasról le se sz@rja az ilyen gondokat. Az állam cinikusan nem csinál semmit, hagyja, hogy a dolgok történjenek. Rossz törvényeket hoz a vaskerítéssel körülzárt parlamentben. A társadalom önvédelmi mechanizmusai nem működnek, ez utóbbiért mi is felelősek vagyunk.

Előzmény: Törölt nick (2717)
Jeeper Creative Commons License 2007.01.11 0 0 2719
Én azt a következtetést vonom le, hogy a quadok motorjának hangja, amire itt sokan hivatkoznak az nem annyira zavarja az állatokat mind az emberek jelenléte. Ezt leírják több helyen is. Itt arról van szó, hogy a gyalogos túristákat zavarjuk, de ők az állatokra hivatkoznak, pedig az állatokat ők is zavarják!
Előzmény: Vargabetű (2716)
Krisztab. Creative Commons License 2007.01.10 0 0 2718
tervbe van véve a fórum felélesztése, azt hallottam :)
Előzmény: Törölt nick (2717)
Vargabetű Creative Commons License 2007.01.10 0 0 2716

De látok. Sokat. Ugyanis nem kvaddal nyomulok, hanem gyalogos vagyok. Az is érdekelne, hogy milyen következtetést vonsz le abból, hogy:ragadozó madarak jobban félnek az emberektől mint a gépektől! :). Remélem nem azt, hogy ez egyenlő azzal, hogy a gyalogló ember is veszélyes, ha nem veszélyesebb mint a vasaitok... A vadak nem félnek egy 120 km/h-val száguldó V63-as mozdonytól sem, mert állatról van szó, és csak a vadász-alakú embertól fél. Örülnék, ha ezt az ipari forradalom óta közimert tényt nem akarnátok felhasználni a krosszosok-kvadosok egyes tagjainak tapasztalható kártékony viselkedésének legitimmé magyarázásában.

Előzmény: Jeeper (2711)
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.03 0 0 2715

nem értem az embereket, illetve inkább csak sportból köpködnek és bunkóznak messziről a quadosra.

Ellemben az ingyen quadozás az jó volt a pályán mindenkinek?

Mhettek mindenfélével emberek, volt aki még az enyémet illetve ismerősét is el akakrta kérni.

Az persze rossz volt?

kabaré

Előzmény: kovik (2714)
kovik Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2714
Ebben teljessen igazad van....
BX_thomas Creative Commons License 2007.01.02 0 0 2713
egyeseknek semmi sem jó, a hozzászólások...
annyi baj legyen Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2712
sőt, autópályák nélkül tán már ki is haltak volna....
Előzmény: Jeeper (2711)
Jeeper Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2711
Az a legszebb ebben az egész történetben, hogy a ragadozó madarak jobban félnek az emberektől mint a gépektől! :) A gépzaj kevésbé zavarja őket mint az emberek. Ezért ülnek nyugodtan az autópálya mellett is, viszont egyet sem látsz mondjuk egy túrista út mellett.
Előzmény: Törölt nick (2700)
takiz Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2710
Boldog és békés újévet kívánok minden kedves természtjárónak - eszköztől függetlenül... :-) ekének is... - hát ha...
kovik Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2708

Hogy neked milyen igazad van!!

Majdnem elfelejtettem,kösz hogy szoltál!

Esetleg másvalaki akivel beszélgetni is lehet?

Előzmény: eke (2707)
eke Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2707
a tankos meg a kombálynos természetjárást se felejtsd ki
Előzmény: kovik (2705)
kovik Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2706

Nagyon kevés lennél te oda!!  :)))

Bocs:É de nekem a másik gépem egy turamotor!

Tudod abba a motorcsoportba tartozik. :)

Lehet hogy már hallotál ilyet.

Előzmény: eke (2704)
kovik Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2705

Ahha,kerékpárral lehet-motorral és quaddal nem?

ki hallot még ilyet.

Előzmény: eke (2702)
eke Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2704
a Qvadölős szakág
Előzmény: kovik (2703)
kovik Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2703
És TE melyik vagy??? :-)
Előzmény: eke (2701)
eke Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2702
A természetjárás szakágai

* Barlangászat
* Gyalogos
o Tájfutás
o Teljesítménytúrázás
o Túramozgalmak
* Hegymászó
* Ifjúsági
* Kerékpáros
o Országúti-kerékpározás
o Terep-kerékpározás
* Lovas
* Nemzetközi
* Természetvédelmi
* Sí
* Vízi
Előzmény: kovik (2698)
eke Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2701
Turista fajtái

Turistákból is legalább négyféle van (Benedek István nyomán):

1. Kocaturista: aki ragyogó, drága felszereléssel "lötyög" ide-oda, mindig többet mutatva, mint amire valójában képes.

2. Kulturista: aki szereti a természetet, s amolyan széplélekként oda jár gyönyörködni, pihenni, ha ez erőfeszítésébe nem kerül.

3. Fajturista: ő csak a teljesítményt élvezi, s így rengeteg szépség, ismeret mellett megy el.

4. Igazi turista: aki a természetet, a vele való harmóniát élvezi és ezért teljesítményre is képes, legyőzve az akadályokat, legyőzve önmagát.
Előzmény: kovik (2698)
kovik Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2698
ezek szerint quaddal nem lehet turázni????
Előzmény: eke (2697)
eke Creative Commons License 2007.01.01 0 0 2697
miért volna kötekedés a terminológia tisztázása? Kötözködsz?
Előzmény: kovik (2693)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!