Ide várom azok hozzászólásait, akik kizárólag a ballib kormány hibájából rosszabbul élnek, mint négy éve. És itt könyörgök, ne a benzin és gázárakkal gyertek, mert azért abba kevés beleszólása van a magyar vezetésnek, konkrétan importőrök vagyunk ugye. És senki ne hiányolja a betevő plazmatévét és kamerás mobilt. Szóval olyanok írjanak, akiknek csökkent a reáljövedelme, a kormány miatt elvesztette az állását (tehát az állam rúgta ki, nem egy becsődölt vagy Kínába költözött vállalat), kevesebb kaját meg gyógyszert tud venni, ilyesmi. Hadd lássuk csak testközelből, mekkora az Orbán által vizionált nyomor és kétségbeesés!
Tudod barátom,attól hogy valaki okosfejű nagyszemüveges bölcsész,sokat ült a padban,könyveket rág álmában is,még nem biztos,hogy érti is a folyamatok közti összefüggéseket.Vagy egyáltalán vannak még önálló gondolatai,nem csak a rengeteg olvasott tudás kaotikus zaját zöngi-zúgja egyre.
"A 8. századi joggyűjtemények (Ricurjó) meghatározták az állam szerkezetét és szabályozták működését is. Ezek értelmében az uralkodó - akit ekkortól neveztek tennónak, "mennyei császárnak" - az ország egész területe és népe felett abszolút hatalommal bírt, mintegy istenként uralkodott. [...] Az állami és a magánföldeket megművelők között - akik eredetileg csak használatra kapták a földet - kialakult a földesgazdák rétege, akik bizonyos területeket már birtokukként kezeltek. [...] A rizstermesztés - amely kb. a Kr. elôtti 3-2. század folyamán terjedt el a szigeteken - meghatározta a japán nép közösségi szerveződését is. Az árasztásos rizstermesztéshez e közösség összehangolt, fegyelmezett munkájára volt szükség, elkülönülni, "egyénieskedni" nem lehetett, hiszen valakinek a rizsföldjét külön elárasztani lehetetlen volt. A gátépítéshez technikai tudás is kellett, az együttes munkát vezető irányította, akinek mindenki engedelmességgel tartozott, s aki mindenkiért felelős volt. [...] "
Ilyeneket találni és elolvasni én is tudok percek alatt,sőt akár Japánba is elmehetek.
Mindez nem jelenti azt,hogy értem a világszinten lezajló gazdasági folyamatot,és azt a hatalmi játszmát amely érvényesülni engedi vagy éppen háttérbe tolja a modern japánt.
USA költi a legtöbbet? Érrdekes..szerintem van miből.Sokan laknak ott és sok adót fizetnek...van miből fizetniük.Ha meg már probléma van a láthatáron,úgytűnik megtörik a fényes ív,szalad valamelyik titkos világbaxkuráló beavatkozó szervezetük..ha az sem játszik (sőt inkább elbaxa a témát,mint közelkeleten annyiszor) akkor szalad a hadsereg.
Ha kell szövetségesek (talpnyalók) támogatásával,ha kell mindeki ellenében,saját szakállukra.
Nem érdekes:csak a zseton,semmi más.De jól mondod,ők költik a legtöbbet..és ők az egyetlen ország a földkerekségen akik valaha is élő emberek ellen ténylegesen nukleáris fegyvert vetettek be.Ja.
Olvasgass még egy picit,de közben ne felejtsd el letenni néha a könyvet és gondolkodni,hátha lesz önálló véleményed és meglátásaid is,nem csak nagy arcod és fensőbbséges kioktató stílusod.
ki fog menni a hidra? eddig ki szokott a hidra menni?
mi max sirni es konnyezni fogunk a millenaris parkban a mi hulyenk is jon majd a szokasos hulye szoveggel hogy mi nyertunk csak az ellenoldal alakit kormanyt...
biztosan van aki rosszabbul el vagy nehezebben el.
peldaul az eu csatlakozas miatt szerint 10000 tobb embernek kellett palyat valtoztatni, modositani.
de ez az egesz kampany alszent es sunyi.
ha a keet idoszakot hasonlitjuk ossze akkor a munkanelkuliseg szempontjabol meg kell nezni a sorozas eltorlesenek a hatasat a munkapiacra.
de ez csak egy pelda.
nem tudom az mszp miert nem csinal azonnal ellenkampanyokat?
ha a fidesz kiplakatolja hogy ezeknek semmi sem eleeg draga akkor az mszpnek valaszolnia kellene orban, pokorni (esetleg konnyes) kepekkel, hogy ezeknek semmi sem eleeg jo.
ha folyik a kampany a rosszabbul eelek genyosaggal akkor az mszpnek kampanyolni kelllene, jobban eelek, plakatokkal es rarakhatna egy parasztot peldaul egy KURVA nagy traktorral, olyannal amit a hosok teren lattunk es odairva hogy 1 millio tamogatas 1 millioval kevesebb mint 2 millio tamogatas. esetleg orban viktort is lehetne a traktor padjara ultetni mint parasztot. ha mar onekik nem volt draga gyurcsanyt es kokat kiplakatolni.
Ugyan kicsi, érzitek már a buktátokat - én meg jókat röhögök rajtatok. De a legnagyobbat áprilisban fogom, amikor seggfej idolotok gratulál, ti meg mentek a hídra és kukákat borogatni, ahogy szoktátok.
Nyilván soha nem jártál Japánban, nyilván életedben nem talákoztál japán emberekkel, nyilván fogalmad sincsen a történelmükről, kultúrájukról...
Mesélj nekünk a Heian korszakról, mi az a Ricurjo, kik azok a Fudzsivarák, mi különbség van a No és a Kabuki között, mi az a haiku, mi az a sakuhachi, mi az a shinto... és így tovább...
Hallottál már ezekről? Erősen kétlem... a modern Japán teljesítményéről meg vitatkozni... az USA után a fejlesztésre a legtöbbet költő ország...
Ellenben nyiltakozol!
Következésképpen nyilván jogos a feltevés, minden egyéb megnyilvánulásod mögött kb. ugyanennyi a tárgyi tudás is.
Vitázni pedig csak olyannal lehet, akinek némi tényanyag is akad a fejében!
Érvek helyett személyeskedés? ....dehát ez a polidili,itt oldalak milliói szólnak erről.Szórakozásnak jó(már akinek),de nem túl magas szellemi szinvonalról tesz tanubizonyságot.Ugyhogy hajrá,minősítsük egymás mondanivalóját,de a tárgyról szó se essék.
Ugyan kicsi, érzitek már a buktátokat - én meg jókat röhögök rajtatok. De a legnagyobbat áprilisban fogom, amikor seggfej idolotok gratulál, ti meg mentek a hídra és kukákat borogatni, ahogy szoktátok.
igen, nagyjából lemaradtál mindenről...legalább is ami Japánnal kapcsolatos az biztos...és a a többi tudásod is ilyen szintű, akkor biz...hogy is mondják? kérd vissza az iskolapénzt...
Hogy szószerint vegyem a leírásban kérdezettet, ÁFA visszatartás miatt sokan becsődölétek. Én egy év mulva kaptam meg egy jelentős összeget, kétségbe esésem az volt. Csak néhány napot késtem a befizetéssel, késedelmi kamat, felszólítás az volt.
Ennek kapcsán a körbetartozás mindennapos, csőd közeli.
Egyébként, mi akik itt próbáljuk meggyőzni (kérdezni) egymást, nem is lehetünk kérdésednek személyei, mert azok élnek rosszabbul akik ide el sem jutnak.
Miért is? Talán tévedtem velük kapcsolatban,erőszakosak,lusták és még csak nem is iparkodnak?Esetleg titokban már világhatalom lettek,csak én lemaradtam róla,megeshet.
ha lehetne egy felvetesem hogy a konkret kerdesekre konkret valaszokat adjunk.
tehat rosszabbul eelek.
magamrol nem nagyon mondhatom ezt el.
ket megjegyzesem lenne
a., a ciganysagot milyen mertekben erinti a munkanelkuliseg, a ciganysag munkanelkulisege milyen mertekben erinti a teljes lakossagot? ha a munkanelkuliek tobbsege cigany akkor a fidesz plakaton miert nem egy altalunk is ismerheto ciganyember szerepel? akit mondjuk a postahivatalban szoktunk latni a munkanelkuli allami jarandosagot felvenni? ennek valoszinuleg nagyobb realitasa lenne mint egy modelugynokseg alkalmazottjat kiplakatolni. sulyos penzekert.
b., hogyan all a forint arfolyama, a benzin aara es a tozsde. ezek a TENYEK alatamasztjak e azt hogy rosszabbul elunk?
c., pluszkent esetleg a kiskereskedelmi osszfogyasztast es a tartos fogyasztasi cikkek fogyasztasat is idevehetjuk.
ha gonosz lennek osszehasonlitana nekem valaki a 2001-ben es 2006-ban eladott plazmateleviziok darabszamat es erteket?
Tudod ha 2 pofon és 2farbarugás közt választhatsz,nem biztos,hogy szeretnél...
Azt a visszahívásosat meg kb annyira szeretnék ők megszavazni maguk ellen,minthogy én tokióból visszahívhassalak téged akármikor a te számládra.
Az nem 44,de 444év lenne,mire itt ilyen változások lennének.
Akkor meg kitalálnák,hogy a bíróságon megtámadhatja a kv. hogy miért hívták vissza és a jogerős döntésig marad a helyén..vagy hasonló.Magyar módi,na:)
Nem vagyunk mi elveszett gyerekek,ha a másik hülyítéséről és saját sorsunk bearanyozásáról van szó.Személy szerint patópál uramnak is színarany szobrot emelnék a parlament előtt,ő hazánk valódi jelképe!..Tanultuk a gyűlölködést és vérszívást jó pár évszázadot,nem nagyon fog menni,hogy leszokjunk róla.
Alapvető boldogság,az maga a biztonság.A kínai ma is egy tál rizsen koplal meg holnap is.Amíg kádárék voltak,biztos volt,hogy csodák nincsenek,de az is,hogy holnap sem lesznek,tehát dolgozz és kuss.Éhenhalni nem fogsz,se ma se holnap.
Ma itt mi biztos? Ha elég vastag a bőr a képeden és aggályaid sincsenek még politikus is lehetsz? Igen,az valószínűleg biztos.Hogy vehetsz magadnak MP3 lejátszót meg kamerástelefont? Akár a gyerek beiskoláztatása helyett (vagy gyerek helyett!) is,az is biztos.Hogy holnap is lesz munka,lesz hol lakni,nem ugrik eléd valami 0ra leírt emberi roncs,és csuknak le miatta..az már közel nem az.
Ja,ha aggályaid nincsenek,lehetsz persze csibész is.A pulitikusságig nem viszed,meg a vazelin is jóbarátod lesz párszor,de ettől eltekintve boldog lehetsz,mert tudod mire számíthatsz.A hűvösön (a nevével ellentétben) télen jó meleg van,még fizetni sem kell érte,különbenis a többiek hibája,hogy ide jutottál,nincs miért szomorkodni.
Talán még mindíg jobb is a ravasz felőli oldalon állni a bankban,mint a gyorstüzelő csöve előtt befejezni,kiderülni úgysem fog sosem,hogy miért így történt,már ha egyáltalán számítana,hogy mi történt.
MI választjuk ujra őket. De ha visszahívhatóak lesznek, ciklusonkét(két ciklusonként) uj jelölt, nem lenne kapcsolható funkció a polgármester-képviselő, várhatnánk valami változást. A rotációs rendszerben TE is döntési (javító) helyzetbe kerülsz.(nem 44 év mulva)
Nohát,akik ott ülnek,nekik már kevéssé fontos érzésem szerint,nemhogy kétharmaduk,de még egy is úgygondolja,nemjó ez így alapjaitól.
Tulajdonképp szinte mindegy akármilyen szempontból az Xek száma is a kockában,ugyanez ismétlődik majd 4év meg 44 év múlva is...ha még lesz hol és hogyan.Mindenesetre hogy lesz vagy sem,az cseppet sem azokon fog múlni,akik mellé az Xet rajzoljuk akármikor.
Japánok? Na tessék,őket kétszer is megverték.Egyszer mikor még öntudatosak voltak és kemények,aztán mikor beadták nekik,hogy a gazdasági verseny a minden,ha abban nyertek,királyok lesztek.Közben még mindíg nem vezető hatalom,pedig már ennél jobban "rákapcsolni" ilyen kis országban nem lehet.Talán ez velük a baj,szolgalelkűek,örömmel szolgálnak mást és más érdekeit,saját kis boldogulásukért cserébe.Az erőszakot és a milicista hajlamot meg egyszerűen kivegytisztították belőlük az usakok tejhatalmú uralmuk alatt,miután szép nukleáris fegyverrel szájoncsapdosták őket.Aztán mégis magasztos sikertörténet az egész..állítólag.
Talán a magyar meg pont a japán ellentéte,munka büdős,egyenes út görbe,élet keserű,remény nincs,dögöljön meg a tehén,hátha nem kell enni adni neki,de előbb a szomszédé.Különben is tehetne már valaki valami csodát...csak mert úgy a csodavárásban igen jók vagyunk.
Munkában ez az egyik szél, amit a Kína modell példáz. Jó példa a felvetésemre, nem erre gondoltam. Nincs elég mező őr(lopják a fát), az utak mentén rengeteg szemét(az erdőszéleken is), szennyezzük a környezetünket minden módon(szennyvíz, trágyalé). Akadna itt tennivaló. (pénz kell hozzá)
A buza vetés nem ad több munkát. Sok van. A soktól azomban nem kell félni! Félni a NINCS- től kell. Az EU-ban egyenlő piaci feltételek kellenek. Újak vagyunk, félnek tőlünk(a régiek), ki kell várnunk a sorunkat. Hol voltunk eddig?