Keresés

Részletes keresés

Szajci Creative Commons License 2017.07.09 0 0 5162

Tegnap voltam Srebrenik váránál, és előtte valutát váltottunk lent a városban a Bingo hipermarketben. Forintot is lehet váltani: 1000 forintért 6,5 márkát adnak.

Vik2017 Creative Commons License 2017.07.09 0 0 5161

A horvát 62-es főút mennyire zsúfolt? Terv: Splittől Metkovicig azon mennénk, utána Blagaj, Mostar.

Mostarból Doboj a cél... menjek Szarajevo felé, onnan Zenica, majd az e73? A Bugojno Jablanica útvonalból elég volt egy is.

Buhul Creative Commons License 2017.07.09 0 0 5160

Többször jártam Boszniában  főleg a háború után,csak nem Samacnak(mert most Pest felől jövök)hanem Gradiskának.(nyugat Dunántúlról az a jó,csak hallom már forgalmas lett) Régebben Gradiskánál jóval olcsóbb volt a benzin mint akár Mostár felé,akár Neumban.(most írta egyik fórumtársunk hogy 1,95.-ért tankolt Neumban,ami átszámítva 1 euró csak)   A Te kérdésedre válaszolva,azért nem jó Ivanica,mert hazafelé Splitbe fel kell vennem még valakit.Viszont Trebinjébe is leszek,Dubrovnik felé azt fogom használni.

Előzmény: ntmkkesz (5156)
ufonauta2 Creative Commons License 2017.07.08 0 0 5159

Szia! Az a hosszú sor Gabelánál kicsit aggaszt. Ezek szerint felfedezték már mások is azt az átkelőt, így valószínű, hogy minden főszezoni szombaton sor állhat HO irányába. Két hét múlva ott fogok sorban állni ráadásul nem olyan korán, hanem valamikor dél körül, vagy kora délután. Viszont mivel The_Rible topiktárs is ajánlja és te is megerősítetted lehet, hogy elkerülöm pénteken Gradiskát és bepróbálkozom Jasenovácnál.

Előzmény: Fpeterzeg (5153)
The_Rible Creative Commons License 2017.07.08 0 0 5158

Remek, kösz a visszajelzést.

Előzmény: Fpeterzeg (5157)
Fpeterzeg Creative Commons License 2017.07.08 0 1 5157

Szia ! Ma délután 15kor mentem át Jasenovácnál a határon, egyedül voltam, rajtam kívül senki nem volt. Ugyanez igaz a szembe oldalra is. Nemtom mi lehetett a Gradiskai átkelőnél, de köszönöm a javaslatot, hogy itt menjek át. 

Előzmény: The_Rible (5151)
ntmkkesz Creative Commons License 2017.07.08 0 0 5156

Szombaton? Fordulónap. Ha Dubrovnikból jössz, akkor miért nem Ivanicánál jössz át a határon, ha Samacnál akarsz tankolni? Az ár meg majdnem mindegy, mert biztosan olcsóbb, mint a horvát és a magyar ár.  

Előzmény: Buhul (5155)
Buhul Creative Commons License 2017.07.08 0 0 5155

Sziasztok!  Neumnál szombaton 10:00 körül Dubrovnikból jövet mennyi várakozásra lehet számítani? Samacnál mennyi most a 95.-s benzin?,aki arra jár legyen szíves nézze meg. Köszi!

Előzmény: Fpeterzeg (5104)
Fpeterzeg Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5154

Én vszínüleg arra megyek holnap haza, a fórumon ezt az átlépő javasoltak nekem aGradikai helyett. Holnap este tudok erről infót adni.

Fpeterzeg Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5153

Szia ! Ma Gabela nál léptem át a határt, kb 5 vagy 6 autó várt elôttem, valóban gyorsabb köszönöm. 

A másik oldalon befelé ( Hországba) viszont nagyon  hosszú volt a sor.  Ez kb de. fél 10 körül volt. 

Előzmény: The_Rible (5130)
ufonauta2 Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5152

Megnéztem a térképen. Bár nem néz ki túl nagy kerülőnek mégis lehet, hogy végigállom a sort Gradiskánál. (járt utat a járatlanért...)

Tavaly is késő délelőtt értünk Gradiskához, igaz akkor szombaton. Kb. 30 perc alatt jutottunk át. Múlt pénteken még működött a kamera és akkor ebben az időben alig volt autó az átkelőnél.

Jobban aggaszt a másnapi (szombati) metkovici átkelés, mivel tavaly Visicinél nem találtam meg a letérőt (simán elszáguldottam mellette) Gabela Polje felé, de idén már fekvőrendőr topiktárssal videón és képeken is kiveséztük, hogy hol kell lekanyarodni, így megpróbálom arra kikerülni Metkovicot. Oda szerintem szombat kora délután érkezem és akkor biztos nagy a forgalom a tenger felé. Most még csak péntek van, de a kamerákon már látszik a metkovici sorbaállás.

The_Rible Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5151

Nem próbálod meg a Jasenovácot? Még nem mentem arra, de mások azt írták, ott gyorsan át lehet jutni.

Előzmény: ufonauta2 (5145)
The_Rible Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5150

Gradiska napközben mindig dugós. Mivel mindjárt a város közepébe érkezel a száva hídról, a szűk utcákban mindenképpen bedugul. Éjszaka/hajnal az egyetlen esély a gyorsabb átjutásra.

Előzmény: ufonauta2 (5145)
The_Rible Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5149

Bocs, párhuzamosan írtunk, nem láttam még a válaszod.

Előzmény: The_Rible (5148)
The_Rible Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5148

Nem válaszoltál, hogy érthető-e az útvonaljavaslat:

- magyar határtól Zágábig A4 autópálya

- Zágráb körgyűrűről Ivanja Rekánál A3 (Bród, Zupanja felé)

- A3-nál Gradiska felé le az autópályáról (Okucani/Gradiska kihajtó)

- Boszniában Gradiska-Banja Luka között autópálya

- onnan végig a Verbász/Orbász (Vrbas) völgyben végig Jajcáig

- majd Kulen Vakuf felé hegyen völgyön át

A horvát autópályadíjakat meg tudod nézni a HAK oldalán, a bosnyák autópálya meg rövid, és csak 2-3 euró (ez szerintem mindegy is, nem keresem most ki)

Előzmény: Ivett Farkas (5135)
Ivett Farkas Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5147

Köszönöm szépen Nektek! Nagyon hasznos infót kaptam tőletek! 

Követni fogjuk a leírtakat!

The_Rible Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5146

OK, remélem megússzátok így a várakozást.

Előzmény: Fpeterzeg (5139)
ufonauta2 Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5145

A HAK oldalán két napja elérhetetlen a gradiskai kamerák képe. :( Mához két hétre ilyentájt érünk oda és jó lett volna megkukkolni, hogy mekkora sor állhat péntek délelőtt Boszniába belépésre várva. Noh mindegy. Majd meglátjuk, ha odaérünk. Kikerülni úgysem tudom.

The_Rible Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5144

Gondolom nem egy egynapos kirándulásra gondoltál, mert autópálya nélkül esélytelen.

Ha sok időtök van, akkor maradnék a parti útnál (magistrala) egészen Plocéig, majd onnan Metkovic felé (a már említett Gabela Polje határátkelőn megkerülve kocsisort).

Ez biztos lassú, és hatalmas a forgalom, viszont helyenként nagyon szép.

Alternatíva:

A magistrálán Pisakig, majd fel a szerpentinen Gornja Brela, Sestanovac, Imotski, Mostar. Ez is lassú persze, kisebb forgalom, de nem olyan szép, de azért érdekes.

Előzmény: Vik2017 (5142)
SlatkaVila Creative Commons License 2017.07.07 0 0 5143

Szia Gilka!

A profilomnál megtalálod a mail címemet, írj és megadom a Mostar Viki elérhetőségeit! :) 

Előzmény: Gilka (5127)
Vik2017 Creative Commons License 2017.07.06 0 0 5142

Kastel luksicból Mostarba/Blagajba merre érdemes menni? Autópályát nem akarok használni továbbra sem. Nem találtam infót, hogy most én idefelé min jöttem. Nyilván nem pálya volt, mert kapun nem mentem keresztül. Térképen nem jelöl külön utat, csak a pályát, a gps-nek meg nem hiszek. Dobojból jöttünk, de olyan útra vitt amin aszfalt se volt, végül vissza kellett menni kotor varosba, majd banja lukába, onnan Jajce stb. Egy helyen bő órát vártunk, mert kőomlást takarítottak. 

Bosznia pozitív csalódás volt eddig, kedvesek, angolul valamennyire értenek, és kb egy árban vannak velünk. A benzin árakban nem láttam logikát, hegy tetején jajce előtt olcsó, településeken drága.

Fpeterzeg Creative Commons License 2017.07.06 0 0 5141

Szia ! Nem ismerősünk. A utazási irodában dolgozó ismerősünknek volt osztálytársa, Ő ajánlotta hogy vegyük fel vele a kapcsolatot. egyebkent van saját honlapja, ott is elérhető. Igen a horvat oldalon  tettük le az autót ha erre vonatkozott a kérdés.

Előzmény: Gilka (5127)
peliatan Creative Commons License 2017.07.06 0 0 5140

Jajce-ban a Travniki kapun belül a bal oldalon van egy pékség, ott vettük legfinomabb bureket. (Az eladónő mosolygott, kedves volt, ritkaság számba ment.)  A szarajevóiak meg sem közelítik azt a minőséget.

Előzmény: The_Rible (5137)
Fpeterzeg Creative Commons License 2017.07.06 0 0 5139

Szia ! Köszi a vissza jelzést. sztem mindent olvastam es sokat segítettÉtek. Akkor olyan sokat vártunk a határon , hogy visszafelé  arra vettük az irányt. Fogalmam sem volt arról hogy az milyen út, ott szembesültem vele. Kalandnak jó volt és biztos hogy emlékezetes marad. Nézzük a jó oldalát. Ahogy

írtam miután megtapasztaltam milyen út többet nem mennek arra. Gabela kiment a fejemből, de holnap arra megyünk újra, arra fogok menni. Köszönöm.

Előzmény: The_Rible (5130)
ersekildiko Creative Commons License 2017.07.06 0 0 5138

Ja, értem, bár az jó nagy kerülő

Előzmény: The_Rible (5137)
The_Rible Creative Commons License 2017.07.06 0 0 5137

Szerintem marad az A3-on Gradiskáig, majd Banja Luka és Jajca, mert Jajcát is akarják látni.

Előzmény: ersekildiko (5136)
ersekildiko Creative Commons License 2017.07.06 0 0 5136

Letenyéből a legegyszerűbb, ha autópályán elmész Karlovacig, onnan az 1-es úton Grabovacig, onnan már nagyon közel van a határállomás, remekül ki van táblázva. Bihactól már nincs messze Kulen Vakuf, de nagyon kell figyelni, mert elég kicsi tábla jelzi (jobbra kell letérni a főútról). Nagyon jó úton juthattok el Kulen Vakufba. Innen, ha jobbra mentek kb 15 km-t, akkor Martin Brodba értek, ha balra akkor az UNA NP-ba a Strabcki Buk-hoz. Mindkét út makadám (vagy egy részük az), de a végén nagyon nem bánjátok meg. Martin Brodnál az Unca kanyont se hagyjátok ki! 

Előzmény: Ivett Farkas (5135)
Ivett Farkas Creative Commons License 2017.07.06 0 0 5135

igazából a szállás Kulen V.-ban lesz. 

A Jajca vízesést szeretnénk megnézni, akkor talán Banja Luka felé érdemesebb menni.

Aztán a nemzeti parkot is szeretnénk megnézni, talán Martin Brod-nál van.

Inkább a természeti részt szeretnénk bejárni.

Van még valami szépséges látnivaló ezen a környéken? Hátha valami elkerülte a figyelmemet.

Nagyon hasznos ez a topik, sok mindent megtaláltam, csak ezt az egyet nem. :(

The_Rible Creative Commons License 2017.07.06 0 0 5134

Miben gondolkodtatok? Horvát A1 autópályán Szent Rókusig (kb.), vagy a horvát A3-on és után Banja Lukán keresztül és végig Boszniában?

Előzmény: Ivett Farkas (5132)
The_Rible Creative Commons License 2017.07.06 0 0 5133

köszi!

Előzmény: fekvőrendőr (5131)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!