Keresés

Részletes keresés

pindiy Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18918

Mert sokat okosodtak, no igaz csak kevesen, de az az igazi eredmény, hogy a fontosak megértették, a gondolkodó emebrek köréből is érdemes hiveket szerezni.....ha  egy a nemzeti centrum, akkor ahhoz több szólam kell.....

Szakmailag érettek lettek.....ez már elég, hogy felsőbb osztályba léphessenek....ezt a szintet a balliberális médiamunkások már nem ütik meg....felmentett volt mondjuk az És....Váncsa prof és Kovács tanársegéd....

Előzmény: babarczyeszter (18916)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18917

Sorry. 

Előzmény: Törölt nick (18914)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18916

Nem teljesen értem, mire gondolsz, amikor rossz lelkiismeretről beszélsz. Egyáltalán nem egységes a "ballib" értelmiségi tábor. És nem egyformán viszonyultak a baloldali kormányokhoz. Az egyetlen dolog, ami összehúzta őket, az a "fasisztázás", illetve a túloldalról érkező "hazaáruló, idegenlelkű" szöveg. Egész addig, míg Gyurcsány teljesen le nem járatta ezt a lemezt. Ez az a harci dalocska, ami rám egyáltalán nem hat, de ez már ebből a topikból kiderült, gondolom.

Az az érdekes nekem inkább, hogy most először látom, hogy a jobboldali sajtó is kritikus időnként Orbánnal. Ez teljesen új.

Előzmény: pindiy (18912)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18915

Mi van azon csodálkoznivaló, hogy a tolvajnak rossz a lelkiismerete?

Előzmény: pindiy (18912)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18914

Ok. akkor kitárgyaltuk, miről beszélt Zsiga bácsi

Egyébként nem utállak, bármennyire is tapasztalod publicisztikáiddal kapcsolatos kommentjeim alapján.

S még a csúnya csúsztatás ellenére sem utállak, legfeljebb szomorú vagyok kicsit (:-). 

Előzmény: babarczyeszter (18910)
pindiy Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18913

Ez csak azt jelenti, hogy Stumf okos, ravasz róka....tuggya, hogy jobb, ha ö mondja, mintha más.....mindjárt ugy láccik a dolog, mintha nem is lenne annyira bebetonozva....

Egyébként a cél valóban szentesiti az eszközt, másképpen csak a mesékben van.....

Talán Antall.....talán Boros....

Előzmény: babarczyeszter (18911)
pindiy Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18912

"Orbán folyamatos támadásai nagyon összehúzták a baloldalt, a baloldali döntéshozók és értelmiségiek tipikusan nem fogalmaztak meg kritikát, nehogy Orbánt kiszolgálják."

Ehhez pont ilyen balodal és ilyen baloldali értelmiség kellett.....mondhatni rossz lelkiismeretű.....amikor Orbánt magához hasonló ellenzéki tevékenységgel fenyegették mostanság, céltudatos politikai vezetőhöz méltó választ adott.....én vagyok hatalmon.....

Előzmény: babarczyeszter (18908)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18911

Még az is lehet, hogy Stumpf örömet okoz neked, mert időnként mondja, hogy a kormány túlságosan be van betonozva.

Az igazi államférfi/nő biztos csak azért akarja a hatalmat, hogy megvalósítson célokat. De mibe fogadunk, hogy Orbán azt képzeli magáról, ő csak azért akarja a hatalmat, hogy megvalósítson célokat. És az egész Fidesz-tábor ditto. Ezért elfogadható mondjuk a visszamenőleges hatályú jogszabály: a cél szentesíti az eszközt. 

Mondj egy miniszterelnököt Magyarországon, aki _nem_ szerette a hatalmat. 

Előzmény: pindiy (18909)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18910

All right. Nyilván nem utálsz, ha a tipikus baloldali liberális viszonyuláshoz képest megengedőbb vagyok azzal a politikai erővel, amelyik rokonszenves neked. Meglepő lenne, ha utálnál. Minden "oldal" annak örül a legjobban, ha a túloldalon is van támogatása.

De abban a pillanatban, hogy elküldöm a kormányt a fenébe valamiért, már utálni fogsz. Legalábbis ez a tapasztalatom a publicisztikáim kommentjei alapján.

Előzmény: Törölt nick (18903)
pindiy Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18909

Egy államférfijú nem a hatalmat szereti, hanem a célt, amely elérésének eszköze a hatalom....a magyar volt Alkotmány nem az erős, hanem a konszenzusos hatalmat szereti, amely megvalósithatatlan, mert annak beépitett gátja a konstruktiv bizalmatlansági inditvány...

A magyar parlament legnagyobb bűne a konstruktiv bizalmatlansági inditvány fentartása...ezen bukott el a magyar politikai kultura fejlődése....és ahogyan nézem a jelenlegi alkotmányos rend.....

Előzmény: babarczyeszter (18907)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18908

Persze. De nem érzem, hogy hatása lett volna annak, amit írtam, azon túl, hogy sokan egyetértettek vele. Orbán folyamatos támadásai nagyon összehúzták a baloldalt, a baloldali döntéshozók és értelmiségiek tipikusan nem fogalmaztak meg kritikát, nehogy Orbánt kiszolgálják. Amíg az ember egyedül van a kritikájával, addig nem sokat ér vele. Ezért próbálkoztam meg 2008-ban egyenesben. Ami nagyon tanulságos volt. 

Az SZDSZ szétesésében lehet, hogy volt szerepem. Ott érzékeltem, hogy volt hatása annak, amit írtam. 

Előzmény: pindiy (18904)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18907

Bocsánat, ha ezzel megbántottalak. De nem hiszem, hogy "innen középről" nem mondok semmit. Nem mondom azt, hogy Orbán egy diktátor, és diktatúrát csinál Magyarországból -- mert egyelőre nem látom, hogy valóban diktatúrát akar. Erős hatalmat akar, de erős hatalmat demokratikus keretek közt is lehet gyakorolni. Tudom, hogy szereti a hatalmat, de az nem megy politikusnak, főként vezető politikusnak, aki nem szereti a hatalmat.

Gyurcsány is szerette a hatalmat, túlságosan is. 

Amit mondok, abban nincs a politikai szereplőkkel kapcsolatos érzelem. Érzelmeim ügyekkel kapcsolatban vannak; a szereplők hidegen hagynak. 

Előzmény: Törölt nick (18886)
pindiy Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18905

Mi tudnánk erről publikálni::))))

Előzmény: kiski (18900)
pindiy Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18904

Oszlassunk egy félreértés, egy publicistának, egy értelmiséginek nem a politikusra kell hatást gyakorolni, hanem a népségre és csak a népség tud megfelelő nyomást gyakorolni a politikusra....nem az a dolga egy politikával foglalkozó értelmiséginek, hogy megmondja mit tegyen egy legitim politikus, hanem az, hogy mit ne engedjen meg magának, hogy megtegyen....ezért ír az ujságba, hogy az erre alkalmas hatást kiváltsa....

Előzmény: babarczyeszter (18898)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18903

Egyre rosszabb (:-) !

Politikailag elkötelezettként egy cseppet se utállak, hogy türelmi időt adsz a kormánynak.

Tehát csak úgy működik a dolog, ha a mindenki=minden nem kormánypárti politikailag elkötelezett csoport. S mint tudjuk az ilyesfajta "pongyolaságok" adják vissza az ember lényét. Legalábbis Zsiga bácsi valami ilyesmiről értekezett.

Előzmény: babarczyeszter (18892)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18902

Köszönöm, jól esik.

Előzmény: Mynheer Peeperkorn (18897)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18901

Itt a Polidilin többnyire elkötelezett emberek vannak. Ki az az őrült egyébként, aki ide irkál :-)

Előzmény: Törölt nick (18889)
kiski Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18900

Lásd, effektíve ebből a rossz lelkiismeretből lett felépítve a tout le MSZP and SZDSZ und corona de la luna. Pardon. Iszkljucsája tyibje.

Előzmény: pindiy (18896)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18899

Van, amit tudok, de valójában sosem engedtek közel a tűzhöz, "megbízhatatlan" vagyok. 

Arra mindenesetre van egy rakás fültanúm, hogy Gyurcsány lemondását követeltem. 

Előzmény: pindiy (18895)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18898

Tiszta a lelkiismeretem. Ami megfizethetetlen. Ettől függetlenül kicsit keserű vagyok, abból kigyógyultam, hogy azt higgyem, bármiféle hatással tudok lenni bármiféle politikai szereplőre. Sokszor akarnak használni, ha éppen jól jön a nevem vagy az arcom, de a tényleges döntések olyan hatalmi mátrixban születnek, amire én nem vagyok hatással.

Előzmény: pindiy (18895)
Mynheer Peeperkorn Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18897

Egyfelől tisztelem magát, másfelől sajnálom, amiért Ön most (pestiesen szólva) szív.

REméljük minél hamarabb eljön az az idő, amikor az autonóm személyiség érték lesz. Olyan amelyiket nem ellehetetleník, hanem ellenkezőleg, lehetőgéseket adnak neki.

"A Fidesz egyébként időről időre "igénybe vesz", díszliberálisként, vagy nem is tudom, miért. Persze főként addig, míg ellenzékben voltak, most már nincs rám szükségük. "

Ha ez így van, akkor ez a Fidesz egyik nagy hibája. Ugyanis most sokkal nagyobb szükségük lenne egy mértéktartó, nem túlfűtött, liberális kritikusra, mint bármikor ellenzékben. Dehát nekem sok tekintetben végtelenül lesúlytó véleményem van a Fideszről, mint pártról.

Szívesen megnézném Önt az ATV-n vagy akár a HírTV-n egy beszélgetős, elemzős műsorban. Bár félek, hogy ezek után nem nagy eséllyel fogom Önt az ATV TÉT című műsorában látni. Pedig érdekes lenne :) 

Előzmény: babarczyeszter (18894)
pindiy Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18896

Ehhez meglehetősen rossz lekiismeret kellett.....

Előzmény: Törölt nick (18891)
pindiy Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18895

Ha igy volt, tiszta lehet a lelkiismereted....

A Meggyesi pucs után, ismerve annak előkészitését és körülményeit tisztán láccot, hogy alkalmatlan szerezte meg a koronát és vissza fog élni az mszp kisebbrendüségi komplexusával.....hogy Kókát Kunczéval a nevére vetette, már biztos volt az mszp és az szdsz sorsának a kimenetele....azt tudom, hogy ezen segiteni nem lehetett, de szerencsésebb körülmények között legalább le lehetne dokumentálni....

Előzmény: babarczyeszter (18890)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18894

Nem volt célom valamilyen székre kerülni, kezelhetetlenül autonóm ember vagyok, mindig azt írom, amit gondolok (bár talán néha túl finoman fogalmaztam, legalábbis a Népszabadságban, így is meg kellett küzdeni időnként a mondataimért).

A visszajelzések alapján ez sok embernek tetszik (akik a tévében nézték vagy az újságban olvasták). 

Viszont bizonyos mértékig valóban naiv vagyok (amint ezt itt sokszor szememre is vetették az olvtársak), amennyiben újra és újra azt képzelem, hogy vannak mércék, amelyeket mindenki elfogad. Vagy ha nincsenek, kellene, hogy legyenek. Tehát nekem az a dolgom, hogy a mércéket képviseljem (nyilván a saját mércéimet, de azokat legalább feltétlen hűséggel). 

Egzisztenciális szempontból ez nem előnyös, de nem is azért csinálom. 

Egyébként az, hogy szóhoz jutok-e, főként a mindenkori döntéshozó (szerkesztő stb) bátorságán múlik. A gyávák nem mernek vállalni, mert nem illeszkedem eléggé a mindenkori irányvonalhoz. Vannak bátor és vannak gyáva szerkesztők.

Ha valakit nehezen lehet besorolni, az a polarizált magyar közéletben általában idegesítő. Tehát sokakat, főként publicista kollégákat, idegesítek. Azért írok itt szívesebben tulajdonképpen, itt 99-től kezdve nyomon követhető, hogy a jobboldal felé sok tekintetben nyitott és megértőbb baloldali liberális vagyok. Semmi nem változtatott ezen. Hogy az aktuális politikai szereplőket hogyan ítélem meg, az attól függ, hogy a mércéimhez és a szerintem fontos ügyekhez hogyan viszonyulnak. Idegen tőlem a feltétlen lojalitás.

A Fidesz egyébként időről időre "igénybe vesz", díszliberálisként, vagy nem is tudom, miért. Persze főként addig, míg ellenzékben voltak, most már nincs rám szükségük. 

Ha az állásomból politikai okból kirúgnak, az nem a Fidesz hibája -- mindig a helyi döntéshozók igazodási kényszerén és toleranciáján múlik az ilyesmi. Ahhoz nem vagyok elég fontos, hogy igazán üldözzenek, és ez nem is volna politikailag célszerű.

Ha teljesen ellehetetlenülök itthon, az az én hibám, illetve abból következik, amilyen életet élek, amilyen cikkeket írok, ahogyan megjelenek mások szemében.

Ha valaki kvázi közszereplő, akkor lényegesen nehezebben boldogul a "polgári" életben, mert az emberek nagyon félnek mindentől, aminek köze van a politikához (kivéve persze, ha előnyszerzésre akarják használni, amire én teljesen alkalmatlan vagyok; sose szereztem előnyt senkinek).

Ennyiben tényleg két szék közt a pad alá estem. Sosem akartam hivatásos publicistának állni, de most már túlságosan ismert vagyok ahhoz, hogy ne legyen következménye a publicisztikámnak az egyéb (általam valódi hivatásomnak és munkának tekintett) lehetőségeimre.

Előzmény: Mynheer Peeperkorn (18893)
Mynheer Peeperkorn Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18893

Egy személyes kérdést megenged?

Úgy érzi hogy mostanra két szék közül a pad alá esett? A balliberális oldal már nem, a jobboldal még (vagy lehet, hogy a korlátoltságuknél fogva soha) nem fogadja el?

Megérte így?

Előzmény: babarczyeszter (18890)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18892

Oh, sorry. Pongyola voltam. A mondatban "mindenki" egyenlő "minden politikailag elkötelezett csoport".

Előzmény: Törölt nick (18889)
babarczyeszter Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18890

Abszolúte szóltam. Ha te tudnád,  mennyire, kiabáltam és üvöltöttem egész 2008-ban. Majdnem sikerült Bajnait elfogadtatnom, de persze Gyurcsánynak esze ágában nem volt lemondani, Lendvai pedig hű volt hozzá (nemtom miért -- mindenki rosszabb lett volna?). Lendvai azt mondta, a frakció sosem fogadná el Bajnait, a többiek pedig sakkban tartják egymást.

2006-ban és 2007-ben még csak baszogattam és cseszegettem. Teljesen fölöslegesen, amennyiben soha, egyetlen-egyszer sem akart foglalkozni semmiféle kritikával. 

Egyébként a publikban is kizárólag cseszegettem, 2006-tól fogva. Ne mond, hogy nem, mert az összeset kiraktam, el lehet olvasni, mit írtam és mikor.

So. Én mindent megtettem. De mennyire értelmetlen volt. Magamat kinyírtam, és nem változtattam semmin. 

Előzmény: pindiy (18887)
Törölt nick Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18889

Freud, magyar hangja Eszter.

Az is érdekes, kiket gondolsz mindenkinek, de igazán a komplementer halmaz az érdekes, a senkik.

Előzmény: babarczyeszter (18880)
pindiy Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18888

"Lefordítom neked a hülyeséged: mi az, hogy Gyurcsány nem tudott kormányozni, nem volt teljesítménye? Megnyerte a 2006-os választásokat!!"

Ebből is láccik, hogy a politika magasabb szintje nem az ő területe......ha Fleto hitte azt amit Öszödön elmondott, különösen figyelni kellett volna arra, hogy véletlenül se nyerje meg a választásokat....

Előzmény: Törölt nick (18868)
pindiy Creative Commons License 2010.11.21 0 0 18887

Eszter nem gondoltam soha, hogy elmentél és elintézted a 2/3-ot....de azt igen, hogy nem mentél el és nem intézted el, hogy Gyurcsány és az mszp vezetése időbe menjen, ha nem is megy, de legalább nézzenek magukba......tudom persze, hogy nem tudthattad ezt elintézni, se te se  Dezseffy, se az egész holdudvarnyi értelmiség....de szólni akkor kellett volna, tudom, hogy azt is legfeljebb egyszer lehetett volna megtenni, ám....annak lett volna sportértéke....

Előzmény: babarczyeszter (18855)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!