Az ujjnyicitromért ne aggódj, oltok fel neked, egy kis magoncra. Csak most nem megy, mert nagyon tavasz van neki és hirtelen 1-2 napja elkezdett kihajtani.
A hajtásokból több is érdekelne, főleg a rubinó amit már beszéltünk is, a hármas hibrid is, moro és a tangelo is. Persze ennyi hajtó alanyom nincs is hirtelen, ugyhogy csak amiből tudsz és nem hajt abból próbálj hozni.
Esetleg ha volna Sanginelo vérnarancs oltóvessződ, ugyanis az egyik szolnoki ismerős keresi már régóta. Azt mondja, hogy Kecskeméten egy idősebb citrusos barátja 3db. oltványt vett különböző helyekről, ebből kettő már termett, de egyik sem az lett.
Persze, érdekel, csak az oltási tudományom kívánni valót hagy maga után. Nézegettem az itthoniakat. Remélem nem indulnak még nagyon. VALÓSZÍNŰLEG tudok vinni a következő növényekről oltó vesszőt:Pomelo, grapefruit(Natzumikan),c.reticulata,Tangelo seminole narancs,Moro vérnarancs, Ujjnyi citrom hármas hibrid, clementino rubino(vérmandarin). Válassz, amelyikből kérsz.
Én hajnali 4- től kb. 11-ig ott leszek, ugyanis papagájokat és fürjeket árulok. Ha kiértetek csörögjetek rám és ahogy tavaly Ibolyával egy megbeszélt ponton találkozunk, mert e
Pont akartam már neked írni, akkor viszem a növényeket én is.
Caribi lime esetleg érdekelne, bár azt hiszen ugyanolyan mint a Tahiti, amim van. De akkor majd meglátjuk hogy mit hozol még, nálam most sok növény hajt sok hajtást nem tudnék hozni:)
A piros szamóca guaváért (tahiti mandarinért) tudok ajánlani gyökeres calamondint, trópusi paradicsomfát, buddha kezét, caribi limet, kuklét. Sajnos a növényeim még mindig nagyon össze vannak zsúfolva, egyenlőre ezeket tudom felsorolni, de ezen kívül még viszek több féle oltó ágat is.
Akik a fórumozók közül jönnek a monori börzére, azoknak javaslom, (úgy is itt a tavaszi metszés ideje), hogy a lemetszett dugványozásra, oltásra alkalmas (citrus, passiflora, édes burgonya, stb.) mások számára kincset érő ágaikat hozzák magukkal, hátha tudunk csereberélni.
Én lakásban teleltettem a teacserjéket, 4ből 3 túlélte. Sima tőzegben (pH 5.5-6.5) vannak, nem adtam hozzá semmit. Télen ugyan nem nőttek, meg 1-1 levelük elkezdett száradni, de már vannak új hajtásaik.
Novemberben vettem 3 darabot a Füvészkertben a trópusi gyümölcs kiállításon, de azok tüskétlenek. Az egyik mintha már kezdene csírázni. Tavaly is megpróbálkoztam vele, akkor nem sikerült tavaszig megőriznem, ahogy a pár évvel ezelőtt kapott tüskéseket sem. Fölöslegem sajnos nincs, még ezekből se biztos, hogy növény lesz, de most reményteljes a helyzet, mindhárom termés hibátlan.
Már jó néhány éve termesztek tüskés tököt, de sajnos a múlt évben - talán késői ültetés miatt - nem érett be. Szeretnék hozzájutni néhány darabhoz, hátha az idén megint sikerül. Ha valaki tud esetleg segíteni, annak nagyon örülnék.
Már jó néhány éve termesztek tüskés tököt, de sajnos a múlt évben - talán késői ültetés miatt - nem érett be. Szeretnék hozzájutni néhány darabhoz, hátha az idén megint sikerül. Ha valaki tud esetleg segíteni, annak nagyon örülnék.
Az általad adott kinai a ceyloni mellett van,szépen hajtott egész télen,most is vannak friss levelei,ugyanolyan jol megvan:))
Egyetlen Cinnamomum palántám ment ki,pont az amelyiket hidegtürőnek irták,mert hegyvidéki.(szoval most ennyit a tanácstalanságomrol), a többi tovább 2 trópusi fajtám is jol megvan.Ja és a kámforfa is megvan,nekem nem nő ennyire gyorsan igaz nekem dugványrol van,nekem inkább széltében növekszik állandoan,nem magasra.