Keresés

Részletes keresés

Ladyb Creative Commons License 2007.09.13 0 0 5771

Számomra még egy dolog tűnt fel ebből a jelentésből, illetve a cikkből (a gazdasági implikációk mellett természetesen):

"Az ÁSZ jelentésekben foglalt javaslatok realizálásának elmaradásáért, a tervezési, gazdálkodási és zárszámadási feladatok szabályozatlanságáért, ennek következtében a belső kontrollok működésének hiányosságaiért az ÁSZ megállapítása szerint a jegyző felelős, melynek megállapítását a Számvevőszék azért nem kezdeményezte, mert a jegyző közszolgálati jogviszonya az Önkormányzatnál a vizsgálat lezárulta előtt alatt megszűnt."

Hol van a felelősségvállalás? Hol van a számonkérhetőség? Félreértés ne essék, nem egyszemélyben a jegyzőnek érdekel a számonkérhetősége, hanem ez egy generális hozzáállást takar az állami intézmények/hivatalok felelősségrevonását illetően.

Mindent meg lehet úszni?

Ladybird

http://www.angolnyelviskola.hu

Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.09.13 0 0 5770
Nagyon érdekes és tanulságos az ÁSZ jelentés.

A sajtótájékoztatón elhangzott: az érdi önkormányzat költségvetésének egyik legnagyobb problémája az volt(?), hogy a működési bevételek nem fedezték a kiadásokat. Az így keletkezett lukakat a vagyon felélésével igyekeztek betömni vagy átmenetinek kommunikált, de valójában hosszútávú hirtelfelvétellel.

De ez hosszútávon nem működhet, hisz a működési hiányból származó (tehát NEM beruházásokra elköltött) adósságállomány háromszorosára nőtt a vizsgált időszakban.

Ezért is fogalmazta meg az önkormányzat új vezetésének azt a javaslatot az ÁSZ, hogy a bevételi és kiadási oldal sűrgös átalakításával a lehető leghamarabb egyensúlyba kell hozni a gazdálkodást.
Előzmény: otterlo (5764)
jevelley Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5769
(sajnos ilyen a portál, dehát ez van, ezt kell szeretni....)
vagy venni kellett volna egy normálisat... (elnézést... :) )
Előzmény: Piros Hangszóró (5767)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5768
Ez a nyomtatható verziója, ezért nem tudsz linkre kattinva tovább lépni. Ez volt kinyomtatva és elfaxolva, de a portálon az általad is metalált linken lehet továbbmenni. HTML értők pontosan tudják, miről van szó.
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5767
Ha innen indulsz el, megtalálsz minden olyan adatot, amelyet közzé kell tenni az önkormányzatnak a törvények és helyi rendeletek szerint

Érdemes figyelni a bal menüt is (sajnos ilyen a portál, dehát ez van, ezt kell szeretni....)
Előzmény: otterlo (5765)
vargailles Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5766
Nekem hiányom van. Vagy lehet, hogy nem teljes a lista?
Pl. valami olyasmi is kéne, hogy címnyilvántartás ... ami nem azonos a lakcímnyilvántartással ...
Előzmény: otterlo (5765)
otterlo Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5765

Talán megvan a válasz:

Időközben megváltoztathatták az elérési helyet. Találtam egy némileg más címet, ahol már nem csak a lista érhető el, hanem az egyes tételek mögötti tartalom is:

http://www.erd.hu/kozzetetel/kozadat_ktetel/jegyzek.html

otterlo Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5764

Nagyon érdekes és tanulságos az ÁSZ jelentés.

Amúgy az ÁSZ jelentéshez csatolt önkormányzati válaszban találtam egy roppant érdekes linket:

http://www.erd.hu/print/kozzetetel/kozadat_ktetel/jegyzek.html

Ez többek között az alábbi nyilvántartásokat listázza, melyek azt hiszem mindnyájunk számára érdekesek lehetnek:

"...

9

Közvilágítási igények nyilvántartása

10

Hulladék közszolgáltatási reklamáció

11

Helyiség- és ingatlanbérleti szerződések nyilvántartása

12

Útreklamációk nyilvántartása

13

Felszíni vízelvezetési reklamációk nyilvántartása

14

Komposztáló ládák használata

15

Lakásbérlők nyilvántartása

A Nyilvántartások megnevezésére kattintva megtalálják a nyilvántartásra vonatkozó adatokat a 2005. évi XC. törvény melléklete II.6. pontjának megfelelően. " ... írja a honlap.

Én hiába kattingattam, egyik nyilvántartást sem sikerült megnyitnom. Biztos bennem van a hiba, segítsen akinek sikerült elérni ezeket a nyilvános adatokat!

Előzmény: Piros Hangszóró (5763)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5763
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.09.12 0 0 5762
Tegnap a Városfejlesztési és Műszaki Bizottság ülésén sok nagyon érdekes napirend volt. Lassan kezd beérni az új városvezetés által elindított munka: az első rügyek bomladozni látszanak (jujj, ez most nagyon patetikusra sikeredett? :)) )

Az ülésen az egyik napirendhez kapcsolódóan jelen volt egy olyan befektető, akik egy logisztikai parkot szeretne létrehozni az M6 autópálya környezetében. A projekt igen előrehaladott állapotban van, szerepelt a tavaszi Befektetői Fórum projektjei között.

Most már a Közgyűlésnek vannak teendői, hogy segítse a rendezést és jövőre elindulhasson maga a projekt.

Elmondása szerint kb. 5 milliárd forintos befektetéssel első lépésben 500 munkahelyet jelentő beruházást jelentene, egy nagy, multinacionális cég betelepülésével, amely ide telepítené magyarországi központját és ez nem elhagyagolható helyi adóbevételt jelentene.

A befektető szerint a további lépésekben még legalább 300-400 munkahelyet és milliárdos nagyságrendű befektetést lehet előrevetíteni, több, "kisebb" cég betelepülésével.
otterlo Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5761

Remek, az általad megadott linken  megtaláltam azt, amit kerestem! Eszerint valóban téves volt a megállapításom, aminek őszintén örülök, és elnézést kérek érte.

Talán segítene az eligazodásban, ha az előterjesztésnél szerepelne egy jelzés vagy link, hogy hol érhetők el az előterjesztés mellékletei. Jelen esetben magának az előterjesztésnek is a helyes dokumentuma (a költségvetési dokumentumok között ugyanis a jelenlegi beszámolóban már korrekt táblázatok szerepelnek a bevételekre/kiadásokra, szemben az előterjesztések között közzétettel).

Előzmény: otterlo (5760)
otterlo Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5760

Nem a múltat hiányoltam.

Kérem segíts:

= hol ismerhetem meg az idei I. félévi beszámoló, költségvetés teljesítés adatait a költségvetés szerkezetében?

= Te érted azokat a bevételi és kiadási adatokat, amik a közzétett szöveges előterjesztés elején a bevételek illetve kiadási táblázatban találhatók?

= hol ismerhetem meg a most elfogadni javasolt költségvetés-módosítás számait, a rendelet megfelelő mellékleteinek elfogadni javasolt új verziói?

Előzmény: Piros Hangszóró (5758)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5759
Előzmény: Piros Hangszóró (5758)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5758
"Sajnálatos, hogy egy év alatt sem sikerült eljutni a szakszerű és érdemi tájékoztatáshoz."

Mielőtt valaki komolyan venné a fentieket, szeretném felhívni a figyelmet, hogy a város honlapján természetesen megtalálható minden hiányolt adat, az alábbi linken:

2007-es költségvetés és excel táblában letölthető mellékletei

A tavalyi év költségvetéseiről is megtalálhatóak az információk.
Előzmény: otterlo (5757)
otterlo Creative Commons License 2007.08.29 0 0 5757

Benéztem a városi honlapra. Kíváncsi voltam a Közgyűlés holnapi ülésére benyújtott, a költségvetés I. félévi teljesítéséről szóló előterjesztésre. Sajnos nem találtam erről használható tájékoztatást:

= a közzétett előterjesztés - a korábbi időszakhoz hasonlóan - nem tartalmazza a számokat tartalmazó mellékleteket,

= amit meg a szöveges rész számokként közöl az önkormányzat 2007. I. félévi kiadásairól és bevételeiről, azok a számok hibásaknak tűnnek (nincsenek konkrét számok az I. félévre, vagy ha vannak, azok tavalyiként vannak feltüntetve, továbbá teljesen értelmezhetetlenek a 2007/2006 évi viszonyszámok).

Megnéztem volna a tervezett költségvetés-módosítás számait is, de azokról aztán végképp nincs semmi konkrétum:(

Sajnálatos, hogy egy év alatt sem sikerült eljutni a szakszerű és érdemi tájékoztatáshoz.

gitárnyűvő Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5756

Ezért nem kell bocsánatot kérni, jót derültem rajta. Az ugratás pedig úgyis megy jó kollégák között.

Természetesen szívesen válaszolok minden kérdésre személyesen vagy telefonon.

Előzmény: korrekt-orr (5755)
korrekt-orr Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5755
Ezer bocsánat, én egy törékeny, szemüveges hölgyre emlékszem. Remélem, senki sem fogja ugratni az én tájékozatlanságomért. A kérdéseimet azért fenntartom.
Mégegyszer: bocs.

Előzmény: gitárnyűvő (5754)
gitárnyűvő Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5754

Félek, hogy hogy ezért az "Asszonyom" megszólításért még rengeteget leszek ugratva.

Tisztelettel

Erdős Róbert

Előzmény: korrekt-orr (5753)
korrekt-orr Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5753
Tisztelt Asszonyom!

Azt írja az 5748-ban, hogy

"mivel nem közterületről van szó, hanem magáningatlanról, én mint közterületi ügyintéző ennyit tehettem."

Nem értem a dolgot. A szennyvíz általában magáningatlanon keletkezik, a közterület-felügyelet mégis eljár ilyen ügyekben, mert kiengedik a közterületre. Az gazégetés (ha magáningatlanon történik) az év jelentős részében szintén tilos, mégis büntetik.

„Eddig jó viszony volt köztük és a Hivatal között, remélem nem akarják elrontani……” –írja.

Ezek szerint egy jó kapcsolat elég ahhoz, hogy egy ilyen gáztámadást valaki elkövessen?
Előzmény: gitárnyűvő (5748)
Ró-Ka Creative Commons License 2007.08.28 0 0 5752

Átböngésztem a rendeletet. Próbáltam az egyes passzusokat értelmezni a konkrét helyzettel összefüggésben.

Már a pásztorkutyák száma is túllépi az engedély nélkül tartható létszámok, akkor a mintegy száz birkáról nem beszéltem. Pontos számukat nem tudom, bár többször terveztem álmatlan éjszakáimon megszámolom őket.:)

Az állattartás helyszínéről: jóindulattal feltételezem, hogy a birkák éjszakai szálláshelye, ami a tulaj telkén van, megfelelő méretű. Ehhez kerített el magának a egy szép darabot karámnak, ahol reggel és este tartja az állatokat. A rendelet értelmében ennek két szépséghibája van. A kisebbik, hogy ez már közterület/belterület. A nagyobbik, a közvetlen szomszédok (öt család) csak a karám mellett haladva tudják otthonukat megközelíteni. Van akinek az ablaka tíz méterre esik a kifutótól.

A hőség idején tapasztalt sok légyről, kellemetlen szagokról, patkányokról már korábban is írtam. 

Nem tudom, van-e engedélye a tulajnak. Ha a haszonállattartás előírásainak nem is minden tekintetben felel meg, esetleg még állatpanzió vagy prémes állat tartásra engedélyt kaphatott.:)

Nem vagyok feljelentgetős fajta, szeretném a jószomszédi viszonyt megőrizni. Viszont azt is szeretném, ha a környékbeliek- az előbb említett öt családnál jóval többen vannak - zavartalanul élhetnének.

A területi képviselőnktől kértem, nézzen utána a dolgoknak, de kitért előle.

Előzmény: Piros Hangszóró (5751)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5751
Vajon mindenben megfelelnek az állatok tartásáról szóló rendeletnek?
Előzmény: Ró-Ka (5749)
gitárnyűvő Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5750

Állattartási ügyekben a Hatósági Csoportot kell megkeresni, nem szívesen kontárkodnék bele a munkájukba.

Mint ahogy a környezetvédő kolléga munkájába sem.

Előzmény: Ró-Ka (5749)
Ró-Ka Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5749

Akkor talán utána tudnál nézni a Mecset utca végén tartott birkanyájnak is? Estétől reggelig a volt vágóhíd mellett kialakított karámban vannak. A melegben igen büdösek, sok a légy miattuk és patkánnyal is van.

Napközben a focipálya környékén, a gáton és a duna parton, a régi strand környékén legeltetik őket. Amerre megfordulnak otthagyják a nyomukat (birkatrágya) és szórják a kullancsot magukból.

A m

Előzmény: gitárnyűvő (5748)
gitárnyűvő Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5748

Körülbelül másfél hete érkezett hozzám bejelentés az ügyről. Az építési vállalkozás képviselőjét rögtön megkerestem. Ígéretet tett, hogy elviteti, vagy bedolgozza a földbe a trágyát. Sajnos, mivel nem közterületről van szó, hanem magáningatlanról, én mint közterületi ügyintéző ennyit tehettem. Másnap a vállakozó fóliával letakarta a trágyahalmot. Arról, hogy szétterítette, és nem ásta be a földbe, ma délután értesültem. Reggel ráállítom a környezetvédő kollégánkat, illetve újra megkeresem a vállalkozást, és megpróbálok valami gyorsabb megoldást kicsikarni belőlük. Eddig jó viszony volt köztük és a Hivatal között, remélem nem akarják elrontani ilyen pitiáner kis szomszédbosszantással.

Előzmény: korrekt-orr (5746)
Törölt nick Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5747
Ez ügyben nem a Környezetvédelmi Bizottságot, hanem a közterületfelügyeletet kell megkeresni.
Előzmény: korrekt-orr (5746)
korrekt-orr Creative Commons License 2007.08.27 0 0 5746
Sajnálom, hogy elkéstem. Most ugyanis 18.25 van, a bizottsági ülés meg 18.00-kor elkezdődött. Pedig eltökélt szándékom volt, hogy megkeresem a Bizottságot az alábbi ügyben: valami eszement a Kutyavári út elején, egy elbontott ház helyén marhatrágyát deponál, az utcáról láthatóan 3 teherautónyit hordott oda. Napokkal később szétterítette. Nem folytatom.........
Tudna segíteni valaki abban, ki az illetékes személy vagy hatóság, egy ilyen vegyifegyverrel való visszaélés témájában?
Előzmény: Piros Hangszóró (5739)
vargailles Creative Commons License 2007.08.26 0 0 5745
A szitut ismerem ... mégha másik régió is, a helyzet ott is hasonló ... de attól még egy fejlesztési listát, rangsort el kellett volna készíteni Budaörsön, s a súlyozás után a szükséges terveztetéseket elindítani. Én a problémát a szemléletváltás elmaradásában látom. Sok önkormányzatnál azt látni, hogy még mindig csak a költségvetési pénzekben gondolkodnak, azaz ami fentről jön, azt szétosztják. No jó, a saját vagyonuk felélésében is otthonosan mozognak, de sok helyen mér nincs mit felélni. pedig az önkormányzatok 1. gazdálkodhatnak is, 2. pályázati úton rengeteg forráshoz juthatnának. Ez utóbbihoz tervek kellenek, a tervekhez tervező kell, akinek a kiválasztása igen könnyen közbeszerzési eljárást von maga után, s mindehez persze pénz kell, a pályázat elnyerése esetén pedig még több pénz (önrész). Mindebből az tűnik ki, hogy akinek nincs előre legyártott koncepciója, ami alapján közbeszereztet-terveztet-engedélyeztet-költségvet, az hiába nézi a pályázati kiírásokat, maximum azt állapítja meg, hogy "na ezen sem tudunk indulni".

Az utóbbi hónapok azt a képet sugallták számomra, hogy Érd nem ezen az úton van. Ezért döbbenet számomra, hogy a kistérségtől nem öröklünk terveket. Így viszont remélem, hogy az új kistérség nem ott folytatja, ahol Budaörs abbahagyta.
Előzmény: Piros Hangszóró (5743)
vargailles Creative Commons License 2007.08.26 0 0 5744
Én is a napirend elolvasása miatt kérdem :) jó témák
Előzmény: Piros Hangszóró (5742)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.08.25 0 0 5743
elvben ezek alapján írják ki a pályázatokat
A kulcsszó az "elvben". Valóban bekérték, a Regionális Operatív Programok tavalyi kidolgozása során, minden önkormányzattól a projektötleteket. Ezeket általában a kistérségi irodák gyüjtötték össze és továbbították a Regionális Fejlesztési Ügynökségekhez. De a projektötletek kidolgozása (és a kidolgozás finanszírozása) egy másik történet.

Idén februárban elkészültek az Akcióterv javaslatok, amelyből azóta már az x-dik változat is elkészült. Szakállas viccnek számít pályázattal foglalkozók körében manapság az, hogy ha valaki rákérdez az akciótervre, akkor visszakérdeznek "hányadikai verzióra gondolsz?". Úgy jelentek meg, tűntek el belőle és csoportosultak át benne tízmilliárdok, hogy csak nézett mindenki ki a fejéből, aki bármit is tervezni próbált pályázatok terén bármelyik nem kivételes helyzetben levő önkormányzatnál. Jelentek meg potenciális pályázati lehetőségek, majd tűntek el, vagy olvadtak be más kiírás alá. Jelentek meg közeli vagy távoli határidők aztán cserélődtek fel. Ahogyan erősödött vagy halkult a sajtóban a 4-es metró finanszírozása körüli polémia. Mit számít Érden a földút?! Mit számít az infrastruktúra fejletlensége Pest megyében?!
Előzmény: vargailles (5740)
Piros Hangszóró Creative Commons License 2007.08.25 0 0 5742
Nem tudom, miért haragszik valaki arra a bizottságra... :))) Nem az első eset, hogy éjféli dátum kerül az ülésük időpontjához a honlapon.

Általában 17 vagy 18 órakor szokott kezdődni. Mivel 16 órától ugyanabban a helységben Szociális Bizottság van, szerintem 18,00-tól kezdődik.

Szeretném külön is felhívni a figyelmet a témákra:

NAPIRENDI JAVASLAT:

1. Az Érdi Városvédők és Városépítők Egyesület, Érd Ófalu Duna parti beruházásának ismertetése. (Glavati István, az egyesület elnökének beszámolója.)

2. Beszámoló az érdi Fundoklia-völggyel kapcsolatos intézkedésekről. (dr. Szabolcs Mária Érd M. J. Város Jegyzője)
Előzmény: vargailles (5741)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!