Keresés

Részletes keresés

Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2486

jemi bigli!

Szó nem volt kidobásról. Szeretném ha nem élnétek vissza azzal, hogy ezt elmondtam. Megint nem a témára válaszoltok, hanem valamiféle botrányt kavartok ebből. Tudtam, hogy ráharaptok. Felhagyhatnátok már ezzel.

Előzmény: jemi bigli (2472)
azul Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2485
"az előnyük, hogy gyorsan áthaladnak az emésztőrendszeren" Na de miért haladnák át gyorsan? Mert nem emésztődnek, gyorsan átfutnak a bélrendszeren, növelik a székletmennyiséget, nyomást gyakorolnak a bélfalra, és mehetsz a mellékesre.
Előzmény: Stoner (2478)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2484
Téges is azért fognak majd menhelyre szállítani, mert lejárt a szolgálatod, bár családtag vagy. Szerintem a nyugdíjas otthonban pont lesz egy 2x3 méteres szobád, amit teljesen a magadévá teszel. Sokkal rosszabbul is járhatnál, pl. megmérgeznek - hússal - álmodban vagy elaltattatnak.
Előzmény: Stoner (2482)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2483

Stoner már megbocsáss, szerintem azon kívül, hogy egy kókler vagy, egy darab forrásodat nem tudod megjelölni akkor amikor írsz valami észvesztő képtelenséget - börtönlakók és nyersevéssel megszelidített köztörvényes bűnözők -  teljesen hiteltelen az amit mondasz a természetről, az állatokról és az agresszióról, annak fényében  is amit a kutyáddal tettél.

Szerintem az is állatkínzás amit a halakkal teszel.

A moderátor szerintem nem erről beszélt. Én a vizeletivást vitatom meg épp azullal, ami egyes források szerint az egészség maga, és igen szeretném ha te kipróbálnád, mert vágyom egy hiteles beszámolóra.

Előzmény: Stoner (2480)
Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2482

Gabi!

Szent állatot és családtagot. El az útból. Ez azért egy kicsit erős. Ha én nem volnék itt, akkor kire szórnátok az átkaitokat? Ezt a kutyát tényleg családtagként tartottuk, de a szolgálata lejárt. És éppen azért vittük el erre a menhelyre, hogy olyan családhoz kerüljön, akik az egész udvart az ő birodalmává tehetik. A mi kis udvarunk nem volt erre alkalmas. Ő ebben a tervben nem hulladék, hanem főszereplő volt. Inkább elaltattuk volna? Milyen alapon ítélkezel? Egyébként is: ezeket a sértéseket milyen jogon mondod nekem?

Előzmény: Gabiiiiii (2479)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2481
Abból,amiről a moderátor beszélt,Te kimaradtál.....
Előzmény: Stoner (2480)
Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2480

h!

Egy büdös szót nem mondtam erről, amit rám akartok kenni. Nincs jobb szórakozásotok? A moderátor, mintha erről beszélt volna?

Előzmény: hadd ne (2477)
Gabiiiiii Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2479

Tenyleg az magyaraz a taplaleknak szant allatok lelkerol,aki erre kepes???

100x inkabb megeszem egy csirket,mint egy ramszorulo,idosodo,csaladtagnak szamito allatot elteszek az utbol.

Lehet,hogy a tested egeszseges a sok zoldsegtol,de hogy a lelked serult,az is biztos.

Lehet,hogy 100 évig fogsz élni,de minek?

Előzmény: Stoner (2471)
Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2478

azul!

Ezt meg hol olvastad? A gyümölcsök a legkönnyebb táplálékok. Nem azért kell többet ennünk, mert emészthetetlenek. Maga a kérdés is nyakatekert. A főtt ételek nehezen emészthetők, az immunrendszert legyengítik, valamint állandó telítettséget, hosszas "emésztést" relatív tápanyaghiányt és állandó vitaminhiányt okoznak. A növényeknek épp az az előnyük, hogy gyorsan áthaladnak az emésztőrendszeren. Hunger ist die beste Kur. Mondja a német. Tehát, akkor vagy egészséges, ha egy kicsit mindig hiányzik valami. A szervezet mindent jobban hasznosít. Minél gyakrabban és minél kevesebbet! Ez az egészség egyik elve. A közismert vitapont: Az ember milyen táplálkozást kell hogy folytasson nbiológiai adottságai alapján? Egyszerűen fogalmazva: Ami ezen az emésztőrendszeren annyi idő alatt eltávozik, hogy sem erjedés, sem rothadás nem kíséri az útján, az az ember természetes tápláléka. De úgy is lehet fogalamazni, hogy az az étel, amitől nem kapsz gyomorrontást. Nem leszel allergiás, és a bélműködésed ritmikus és naponta többszöri, az evéseket pár órával követő. A folyamatos bélműködés az egészség záloga. A természeti népek 12 óra alatt eltávolítják a megevett ételt. Ezt kell megközelítenünk. Azt keverheted, hogy a növények rostja, a cellulóz valójában emészthetetlen a számunkra, vagy nagyon nehezen emészthető. Újabban kiderült, hogy a hosszabb ideje növényeket fogyasztó ember már rendelkezik cellulózbontó baktériumokkal is. Az antibiotikumok igen sokat ártottak az ember egészségének, mert elpusztították azt a hasznos baktériumflórát, melyet édesanyánk az előtejjel adott nekünk át és a védettséget is megkapjuk egyúttal. Ezért kell sok-sok évet eltöltenünk az egészséges ételek fogyasztásával, hogy újraépüljön a baktériumflóra, mely sajnos soha nem lesz már olyan, mint eredetileg volt.

A napokban konstatáltam, hogy már a gyümölcsök teljes megelégedettséggel, mint valódi ételt úgy fogadja a testem. Korábban volt néha egy furcsa nyomás, vagy majdnem fájdalom, ami erős bélmozgással járt, mintegy 10 perccel a gyümölcs elfogyasztása után. Egy ismerősöm is ugyanezt mesélte. Idővel elmúlt nála. Nekem egyértelműen a normális bélműködés volt, ami rendbetette ezt a tünetet. Ezt pedig a diófélék esti fogyasztása révén értem el. Ehhez kellett egy teljes év. Minden nap...

Előzmény: azul (2470)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2477
Aha, értem. Szerintem azért próbáljuk ki, biztosan őszül, és lehet hogy visszatér a hajszíne. Igya csak a vizeletét, kíváncsi vagyok az eredményre.
Előzmény: azul (2475)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2476

Komolyan nem hiszem el, hogy egy kutyát ezért el lehet távolítani:

- megszűnt a foglakozása (?)

- a lakást nem akartad bűzzel elárasztani (micsoda civilizált kényelmi szempont! pfuj!)

- egy átlag kutyának nagy helyen sok helyet foglalt? (és még te állítod, hogy nincs harc a közös ökológiai terekért ...)

- elég koros volt már ....

NEM HISZEM EL!

Stoner, ha 1947-ben születtél, akkor most 58 éves vagy, szerintem már kezdesz korosodni és túl sok helyet foglalsz. Végül senki nem akar a napkenyereddel foglalatoskodni és ha gondolod mehetsz nyugdíjba is, 5 év múlva biztosan. Majd a fiaid kiraknak menhelyre, mert nem bírják majd a bűzödet, amit te árasztasz....

azul Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2475
"...kevésbé mérgezett..." Ez nem biztos, nem mindent termel maga, így kétségkívül fogyaszt növényvédő szereket (ajánalnám a Virágot Oikosnak című művet a sok növénevőnek).
Előzmény: hadd ne (2473)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2474

Azt kell hinnem Stoner, hogy semmiben sem különbözöl az ún. "civilizált hülyéktől", sőt! amennyiben képes vagy egy kutyát, aki a családtagod kényelmi okok miatt elvinni a menhelyre, főleg akkor ha idősödő kutyáról van szó.

Mi az, hogy megszűnt a munkája?

Ha a feleséged lesz idősebb és magatehetetlen akkor őt is elviszed valami menhelyre?

Nyers állati részeket nyugodtan lehet kutyának adni, van kutyakaja is, amit nem kell főzni, és szerintem megpróbálkozhattál volna a napkenyereddel is, aminek ugye magasabb a fehérje tartalma mint a húsnak, végső esetben az állatorvos is azt mondta, hogy 80%-ban nyugodtan ehet gyümölcsöt.

Meg kell mondjam kedves "jövőépítő", hogy nem szeretnék a te világodban élni, kicsit kifordultnak tűnik.

hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2473
Azon gondolkodom, hogy vajon a húsevő ember vizelete különbözik-e a nyerskoszton élőtől. Biztosan szerintem, mert ha nem, akkor kénytelen lesz belátni Stoner, hogy az ő vizelete semmivel sem tisztább és méregtelenebb, mint pl. az enyém. Szóval szerintem egy nyersevő ember vizelete - bár kétségkívül bomlástermék kell legyen - kevésbé mérgezett, mint az enyém, így Stoner nyugodtan megihatná a sajátját, ha már ennyire egészséges...
Előzmény: azul (2469)
jemi bigli Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2472

eldobtatok magatoktol egy oreg kutyat akinek ti voltatok a csaladja..no comment...az o lelke hany meg nem evett csirkevel er fel?

nem itelni es bantani akarok..de pontosan erre szamitottam..sajnos....

Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2471

Mikolt!

Úgy, hogy a lakásunk elkészült, a pisztrángtenyésztés befejeződött, a kutya foglakozása, ami egyébként nem igazán volt hatékony, megszünt. De a legfőbb ok, amiért el kellett vinnünk, hogy a lakásban már nem akartunk csontot és húst főzni. Nyers állati részeket nem lehet a házikutyáknak adni. Még farkas lesz belőle... A lakást nem akartam a bűzzel elárasztani. Túl kis helyen volt (azért egy átlagkutyának nagy...), mivel nagy volt a mozgásigénye. És végül: Elég koros volt már. Ígéretet kaptunk a német tulajdonostól, hogy jó gazdit keres neki... Nem voltunk nagyon megnyugodva benne...

Előzmény: Mikolt (2468)
azul Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2470
Az emészthetetlenség a gyümölcsöknek, zöldségeknek is sajátossága, azért kell enni sokat, mert ballasztanyag. Egyébként kíváncsi lennék honnan ered a vércsoportdiéta, nem tudod véletlenül? Volna tippem, hogy miből nőtte ki magát.
Előzmény: Stoner (2454)
azul Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2469
A vizeletivásra visszatérve. Ugye még az a san akármicsodai hiperszuper analitikai labor sem bírta megkülönböztetni a turmixolt húst a vizelettől, ergo a kettő egy és ugyanaz. Tehát ha a vizeletivás egészséges, akkor a húsfogyasztás nem kevésbé.
Előzmény: hadd ne (2464)
Mikolt Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2468
hogy kerult a kutyad a menhelyre Stoner?
Előzmény: Stoner (2460)
bokor Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2467

Köszönöm, köszönöm, virágokat az öltözőmbe kérem!!! :-)

(mégiscsak jó valamire, ha az ember lánya filmmániás :-))

Előzmény: hadd ne (2466)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2466

Bokor,

utána néztem Dr. Kellognak, tényleg ő az :) találtam róla cikket, sajnos a halála pontosan nincs benne, de érdekes cikk :)

Dr. Kellog

hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2465

ad 1 Túl sok húst evett

ad 2 Nagyon agresszív lett, mert nem kapott húst.

ad 3 Állatbarát és jövőépítő Stoner nem bírta az ugatást és a tüzeléskori takarítást. 

Előzmény: jemi bigli (2463)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2464

Lásd, megmutatom, így kell csinálni:

Vizeletivás 1

Vizeletivás 2

Majd számolj be a tapasztalataidról légyszíves! Ezek elég ellentmondó híreknek tűnnek, szívesen hallanék valakit aki valóban ki is próbál ilyeneket az egészsége érdekében.

Előzmény: Stoner (2461)
jemi bigli Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2463
ezt nem ertem..miert vittetek a kutyatokat egy menhelyre?
Előzmény: Stoner (2460)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2462

Ha ilyeneket olvasol, akkor biztosan ott van melletted kéznél a forrás. Melyik ország, melyik börtön, melyik év, mi lett az eredménye.... Szóval egyszerű lenne teljesíteni ezt a kérést.

azok a bűnözők, akiket én ismerek, kb. a harmadik napon börtönlázadást rendeztek volna éhségükben, tehát szeretném tudni, hogy ez mégis hol történt. Esetleg referenciákat is kérek tőlük, tudod a bűnözés itthon is elég nagy probléma.

Előzmény: Stoner (2461)
Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2461

hadd ne!

Ezt rádbízom. Én ilyeneket olvasok, Te biztosan másmilyeneket. Azt is elolvasom. Te se tégy mást.

Előzmény: hadd ne (2458)
Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2460

nettomazsola!

Valóban semmi közük egymáshoz. A kutya az kutya,a z ember, meg ember (szabású). Ezért nem a távoli állatokat kéne felhozni, mert itt az ember húsevésével-növényevésével tudunk érdemben foglalkozni. Bőven elég az is. Ennek ellentmondva:

Érdekességképpen, mivel sokan mondanak olyan történeteket, hogy pl. a macskájuk imádja a kemény, száraz kukoricát és élvezettel ropogtatja... Dél-Amerikában van is egy növényevő kutyafajta. Beszéltem egyszer egy állatorvosnővel, mikor még volt három kutyánk..., azt mondta, hogy a kutyának is 80%-ban növényi koszton kell élni... A mi óriásschnauzer-keverékünk imádta az almát,szőlőt, cseresznyét, répát, káposztát. A nyers maradékokat mindig élvezettel ropogtatta. Amikor elvittük egy menhelybe, néhány év múlva kihajtottak a szőlőmagok. Már ettünk is azokból a kicsit vad szőlőkből...

A kutya nem olyan nagy szám e tekintetben. A macskáról hallottam, hogy az én spéci kenyeremet úgy ette, mint a húst szokták... Nem olyan nagy csoda, hiszen magasabb a fehérjetartalma, mint a húsé. A szójánál, csak kicsivel alacsonyabb. Viszont mindenki számára elfogadható. Az egerek oda vannak érte. Meg a hangyák is...Nem mindegy, mert a hangyák spec, inkább mennek a hidegen sajtolt olajra, mint bármi főtt ételre. Kedvencük a dió. Mikor az egérfogóba... diót teszek, akkor pár nap alatt kieszik belőle. Elmúlt az egér-invázió és már nem kell semmiféle csapda. Az állatok tökéletes összhangban vannak egymással. Arccal az emberek felé...!

Előzmény: nettomazsola (2384)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2459

mondok én is egy történetet.

Minden ami savat tartalmaz beindítja a nyáltermelésben a lúg intenzitását. Éppen ezért van aki úgy gondolja, hogy a saját vizeletét issza, mert abban olyan tápanyagok vannak, melyek az ő szervezetének még szükségesek. Te is csinálsz ilyet? Abszolút környezetvédő lenne úgy egyébként, már ezzel sem szennyeznéd a környezetet.

Előzmény: Stoner (2456)
hadd ne Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2458

Én úgy hallottam, hogy egy országban, nem tudom pontosan hol, a növényevő szarvasokat elkezdték hússal etetni. Teljesen lecsökkent az agresszivitásuk, szarvasbőgés sem volt többé.

Komolyan Stoner, nem szeretnéd inkább megmondani, hogy hol és mikor történt ez a rabokkal meg a nyersevéssel?

Előzmény: Stoner (2457)
Stoner Creative Commons License 2005.01.21 0 0 2457

Thótika!

Szerintem pedig igencsak összefüggnek.  Ha az agresszívitást nézem, mindenképp. Gazdaságilag is, de azt nehezebb magyarázni. Az országot nem tudom pontosan, de azt hiszem Amerika.  Az egyik börtönben felhagytak a "junk food" szerű kaják (hús-keményítő, valami salátafecni, vagy ropogatatni való, édesség. stb.) adásával az elitélteknek. Helyettük az itt is gyakran felsorolt ételeket adták. Mint ahogyan Francia- és Olaszországban már elkezdték az iskolákban és egyéb szociális létesítményekben a friss gyümölcsök és zöldségek fogyasztásának szorgalmazását.   A börtönben szinte teljesen megszűntek az agresszív cselekmények. Jóval korábban is leírtam már és persze évszázadok óta téma ez, nem nekem jutott csak eszembe. Az oka csak hipotetikus, mert igazán (ki tudja miért? ) sose vizsgálták komolyan az ételek viselkedésre gyakorolt hatását. Valószínűáleg ez afféle tabutéma. Itt is mindenki sértve érzi magát, ha megemlítem. Ez a lélektani hatás külön elemezendő, mert ez csak az igazán érdekes... Az egész kérdéskör a világ felépítésének alapjait érinti. De nem olyan drámai lenne a változtatás, mint sokan hiszik. Az iménti esetek már ennek a változtatásnak a jegyében történtek.

Én nem egyszer végigkísérem az embert, aki elindul egy átlagosan spannolt, indulatos civilizált emberként. (Gyakran a topicon is jó lehet követni a lelkiállapot-változásait, a stílus finomodását...) Azután egy-két hónap, vagy év, és már rá se lehet ismerni. Az a különleges arckifejezés, ami elárulja a belső testi-lelki megtisztulást. Ezt szóban nem is lehet elmondani. A fiaimon is meglátom azt, ha egy kicsit "kilengenek". Eléggé cikis az, ha valakinek ilyen jó a szeme...

Ahova én szoktam járni, ott több növényevő kisgyereket lehet látni. Nyugodtak, figyelmesek, mosolygósak. Bizalommal és érdeklődéssel fordulnak a felnőttek felé. Csupán ennyivel el lehetne intézni számos súlyos társadalmi problémát. Különösen a drogokra célzok, meg a bűnözésre, devianciára. Ezek az "átlaggyerekek"  semmi célt nem látnak és a példák se lelkesítik őket nagyon.

Előzmény: Tóthika (2455)

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!