függőleges gép-pozíciYOban állítasz élességet, majdan a gépet az arcodhoz emelvén 90 fokos elforgatást eszközölve a lajkakocka horizontális helyzetében tucc kompozíciYOt beállítani, majd a zexponáló gombot elsütni....
Nekem van egy ilyen Flexaretem, de annál a mattüvegen fel van rajzolva a kisfilmes képkivágás. A saját kereső lencsével történő élességállítás szerintem pontosabb és a parallax is kisebb, igaz nincs korrigálva a fókusz függvényében. Erre lehet jó, de kicsit macerás ilyennel komponálni és élességet állítani. Tárgyfotónál állványon jó lehet.
sztem csak annyi hogy billenti a keresot, azaz egy egyszeru parallaxis korrekcio. igazabol az lenne erdekes hogy milyen obihoz valo mert arrol nem ir (a korrekcionak csak valami hosszabb fokusznal van ertelme).
Jó ideje nézegetek a vaterán egy terméket. Nem akarom megvenni, de felkeltette az érdeklődésem, mivel nem igazán tudom miről is van szó. A képek alapján átnézeti keresőnek nézném, de az oldalán lévő állító gyűrűn távolság skála van ami miatt távmérő lehetne. Egyszóval nem tudom mi lehet.
Valaki esetleg meg tudná adni nekem Kalocsai Karcsi műszerész számát. Vagy bárkiét, aki vállalja egy Nikon FM2 zárjának javítását? Tibi bácsiban nem vagyk biztos, Csurgó meg nem jöhet szóba.
Előre is nagyon hálásan köszönöm, az esetleges segítséget :)
Egy tavaly nyári fotó, Zorkij1+Industar 22, Ilford pan f+
Tegnapelőtt kaptam pár fényképet az "apródos" Momikonról, de a fotók nem lettek a leg élesebbek. A sorszám nem túl jól kivehető, de nekem úgy tűnik, hogy 400835 van a fedélbe ütve, esetleg 499835. Ezek alapján melyik évben gyárthatták?