Néhány napja azt írtam: túl könnyen ítélkezel mások felett. Ma keményebben fogalmazok: túl nagy arcod van.
Honnan a búbánatos fittyfenéből veszed Te a bátorságot, hogy megítéld mit kell ennie egy (szerinted helyesen viselkedő) túristának? Milyen jogon ítélkezel Te a rántotthús zabálók felett?? El bírod képzelni (öntelt) egóddal, hogy nem mindenki úgy tekint a világra mint Te?? És Nekik is lehet igazuk??
Szállj magadba, és fogalmazz meg valós problémákat!
Ja, és beszélgetünk a házbeli nénivel az udvaron és a lifteben is - alapvetően nem tudunk kommunikáció nélkül megélni. Sokat hagy ki az, aki meg sem próbál kapcsolatot teremteni a helyiekkel.
Ha erről van szó, akkor igazad van. Mint ahogy mi is meglepődünk azon, amikor érdeklődnek, hogy a vizet honnan vesszük, és van-e kórház az országban. Van némi ebbéli tapasztalatom, jópár gyerekcsoport és szüleik terelgetése után. Aki nem veszi a fáradságot, hogy utánanézzen annak, hová is megy, az tényleg ne menjen sehova.
Érezd magad megszólva! De ezt most teljesen komolyan gondolom. Sosem tudtuk elképzelni az életünket utazás nélkül, akkor sem, amikor konzerven kellett élnünk egy hónapig (80-as évek eleje, skandináv körút). Én inkább a soppingolókat nem tudom megérteni. De ez valószinűleg egyéni agylövés.
egyszer végigolvastam a topicot, valahol olvastam, hogy az egyik magyar azért volt bunkó, mert görögdinnét tett be a busz csomagtartójába. Erről és a hasonlókról tömören az a véleményem, hogy senkinek semmi köze sincs ahhoz, hogy mit és miért viszek magammal, amikor külföldre utazom.
Én is vittem magammal száraztésztát sítúrára, mert szeretem a milánói makarónit, illetve olyan is előfordult már (olaszország), hogy semmi kaját nem vittünk, mert fel voltunk készülve a normális árakra (reggeli 1-2 euró, ebéd 4-5 euró, vacsora pedig 8-10 euró), erre majdnem a duplájával találtuk szembe magunkat.
Mind a kettő szánalmas. A smucig azért, mert 250 forintos, szar fos tartóstejet vásárol, cipeli, ahelyett, hogy az európában átlagosan 1.5 euróba kerülő tejet (125 forinttal drágább) inná, ami főleg a mediterrán és alpesi térségekben nagyságrendekkel jobb. És főz egy kis jól megszokott ételt, mert egy hét alatt egyszer legalább megszokott ízeket kell enni.
Mindkettő a korlátoltság fellegvára, s bár jól tudom, egy személyben nem tudok változtatni ezen, legalább szóvá teszem.
Lehet tudatlanság is, és lehet reflex is, és lehet kényszer is. (A kötött valuta kvóta esetén a magyarok szárazkolbival és rúd téliszalámival - ezt sokan csak ekkor engedték meg maguknak - utaztak és rahedli májkrémmel. Minthogy ezek jól elálltak.)
Sokkal mérgesebb vagyok azokra a honfitársainkra, akik pl. az elemi szabályokat nem tartják be egy csoportos úton, vagy soppingolni mennek múzeum helyett, vagy nem megfelelő öltözetben mennek le vacsorázni.
ez mondjuk igaz. én a legjobban attól vagyok kiakadva - ahogy egyre többet olvasom az utazásos fórumokat -, mikor a honfitárs befizet vhová a nagyvilágban (legtöbbször ő sem tudja, hogy hova, de lasztminit út mindig megéri), majd UTÁNA jön a fórumra és kérdezget az adott helyről, majd mikor vki rosszat mer mondani róla, akkor megsértődik. különösen igaz ez azokra, akik teljes ködben befizetnek lido di jesolóba v. mondjuk paraliára, és ledöbbennek, hogy "olaszban" és "görögben" nyoma sem lesz helyi kultúrának.. mert egyszerűen lusta utánajárni, érdeklődni. pedig hála az internetnek, már elég OLVASNI is, úgy, hogy az ember ki sem mozdul, és máris kiderülhet, hogy melyik hely lenne neki az ideális. egyébként az ilyen meg is érdemli, hogy egy turistakommunában töltse a szabadságát.
Túlságosan könnyen ítélkezel mások felett. Szerintem az lehet kritizálni ha valaki bunkó módra vielkedik. A konzervtől, meg a tartóstejtől még nem bunkó az ember, hanem mérsékelten jómódú. Bunkó meg lehet valaki degeszre tömött pénztárcával kivagyi módon viselkedve, nem ismervén elemi illemszabályokat. Na, ezeket kell cikizni, nem a zacskóból majszolókat, akikben a viszonylagos szegénységük ellenére legalább él a vágy hogy külföldet lássanak.
No, kicsit visszaolvastam, hát igen, azok az ominózus buszos utak.
Többször is volt szerencsém ilyen utazáson részt venni, a 3. élmény után döntöttem el, hogy
a, társasutazást többet kösz, de nem
b, buszt többet kösz, de nem
Mindhárom alkalommal (más-más irodák) a klíma vagy oda vagy visszaútban elromlott. Egyik alkalommal a szimpatikus idegenvezető (bosszúból, hogy nem nála vettünk jegyeket az Aquaparkba) hazafelé az utolsó sorba akart minket ültetni, még jó, hogy lelestem a papírjáról hogy valóban hol kellene ülnünk.
A buszos utak során a SÜLT CSIRKE, a KOLBÁSZ és a SZALONNA sokszor már Budapest területén belül előkerült.
Minősített eset volt, amikor az előttünk ülő két nő súlyosan összeveszett valami kalapügyön :))
Éjszaka hát finoman próbálok fogalmazni: horkolás, puki és böfögések terítették be a buszt. A szállásokra és a nyaralások alatt történtekre már szót sem vesztegetnék :)
Nem tudom hogy csipog a gep vagy nem de a legtobb helyen ki van irva hogy ha van pacemaker-ed akkor szoljal az atmenet elott. Gondolom ez vonatkozik minden repterre fuggetlen hogy ki van irva vagy nem.
Kedves kis Kakadú! Azt hittem, hogy a bunkó kérdésemre tudsz megoldó választ, de csak kritizálni tudsz. De végül is jön a nyár, utazik a magyar! na pusza üdv Éva
sziasztok mindenkinek! lenne egy olyan kérdésem: ha valakinek pacemaker-je van és röpcsivel szeretne utazni, akkor tényleg becsipog a bizti kapun vagy az csak mende-monda és semmi baj nem lesz? üdv éva