Egy kis segítséget kérnék. Van egy Hobby lakókocsi és felkerült egy automata parabola antenna. Működik ahogy kell, már csak egy sárga kábelt kellene bekötni hogy ha véletlen nem lett lecsukva az antenna akkor az autó gyújtáskapcsoló elfordítására kapjon jelet és azonnal automatikusan lezárja. Ezt az egy kábelt nem tudom hogy hova kellene bekötni?! Van a lakó elejében egy fehér doboz csatlakozókkal kábelekkel. Esetleg ide kellene bekötni valahova? Sehol nem találtam egy leírást sem hogy mi micsoda lenne... Itt egy fotó róla, hátha valaki tudja hogy hova kellene kötnöm.:
Gázharisnya gond nélkül vásárolható kemping és vagy túra boltokban.
Nekem is van egy hordozható gázlámpám, minimum öt éve van benne a harisnya, az a titka, hogy nem szabad hozzáérni meggyújtáskor a gyufával, mert akkor törik. Mondjuk nekem piezzo gyujtású, így nem kell levenni a búrát, és gyufával tükközni a gyújtáshoz.
A régi lakókocsijainkban volt gázlámpa, igen. Arra emlékszem, hogy egy elég kényes harisnya volt a lényege, ami szinte izzott, amíg égett benne a gáz, és így egész szép fénye volt. Viszont elég sérülékeny volt, pótolni meg manapság nem könnyű..
Igen -talán egy helyben állt .. Német (NDK ) származik. nagyon meg van becsülve . Új szaga is van.. Igen az eladó egy talpig becsületes kedves Úri ember !
A gáz üzemmel vagyok bajban ..Gázpalack és mi lesz, ha lefagy a télen illetve nem-e veszélyes gázzal fűteni ?
Be kellene indítani a fűtést is valahogyan illetve van benne egy gázlámpa- ez a krémje a lakónak.. még senki nem látott ilyent a környezetemben.
Kedves Erika!
"Kérném , ha van lehetőség segítsetek a használatában, kezelésében. "
Csinálok magamnak egy kis szabad időt és két hétre elmegyek veled kirándulni. Mindent megmutatom elmagyarázni. 😂
Komolyra fordítva ,mire vagy kiváncsi.?
Vettem egy 1976-os lakókocsit ami " zsír új" gyakorlatilag nem volt használva egyszer sem. Kérném , ha van lehetőség segítsetek a használatában, kezelésében.
Veszel egy wifihalász antennát és olyan helyre parkolsz, ahonnan rálátni egy nagyobb lakott területre. Ha van vhol free wifi, azt megcsíped vele egy kilométerről is.
Egy ismerősöm hajón használt ilyet, azt mondta jól használható volt.
Azért más a leányzó fekvése ha valhol Oberbayern felsőn kell otóberben elősátrat bontani ahol reggelente már vélhetően nincs meleg és mondjuk nem Siófok alsón ahol még 20 fok lesz a hét végén.
Erős nylonzsák(ok)ban a vizes sátor kibír 1 - 1 ,5 hetet ezt tapasztalatbl mondom, de uána jól ki kell teríteni és szárítani fűtött helyen. Ja és lehetőleg a vontató kocsiba rakni mert ott jobban szellőzhet és fűthetsz is.
Ha eleve esőt mondanak nem kell menni. Most 7 vége tuti, most kell menni. Jó idő lesz.
Ha a tervezett időpontban mégis esik, akkor maradni kell még 1 kicsit, ameddig megszárad. Ha ez nem lehetséges, marad a vizes sáros elrakás. Aztán otthon szárítás.
De a legfontosabb, legcélszerűbb, nem kell felállítani. Akkor minden felesleges szarakodás, töketlenkedés elkerülhető. Nem hoz az a sátor annyi hasznot, egy 7 végére, mint amennyi baj van vele. Én soha nem szerettem. Talán ilyenkor ősszel, meg tavasszal van egy kis Fillingerje. Különben nyáron egy élhetetlen hő katlan. Télen meg egy jégverem. De mindenki a saját keresztjét viszi.
Mint mondtam, kb. 12-13 GB-ot tudtam elhasználni az 50-ből úgy, hogy 6 vagy 7 nap este tévézgettem 2-3 órát. És ezek Full-HD filmek, Netflix ill. Amazon Video.
Mindenkinek köszönöm a segítséget, aki infókkal szolgált a telepített lakókocsim kerekének távban történő osztókör-átmérőjének kiderítésében. Jelentem, elkészült a telepítő konzol, és minden méret tökéletesen passzol.
Viszont volna még két kérdésem. Az egyik, hogy vajon mennyi lehet a lakókocsim önsúlya? Nem találtam rajta adattáblát. A típusa Hobby 530, egytengelyes.
A másik: az egyik fekhely matracának huzatán találtam (már másodszor) egy pici "kupac" amolyan morzsalékot. Mintha valami rovar rágása volna. De az az érdekes, hogy a kupac fölött a mennyezeten a legnagyobb igyekezet ellenére sem találtam semmiféle lyukat, rést, repedést, ami rovarra utalna. Arra is gondoltam, hogy esetleg a matrac szivacsából kifele jött a "kupac", tehát benne van valami molyszerű szerzet. De a huzaton sem látok sérülést. Szerintetek mi lehet? És ha már ilyen jellegű kérdéssel bombázlak titeket, van valami mód a férgek távoltartására egy telepített lakókocsiban, ami a szabadban van és az év felében lakatlan? Igaz, van fölötte fa szerkezetes féltető, így csapadék ellen tökéletesen védve van.
Ismételt segítségeteket előre is hálásan köszönöm!
Az igaz, hogy mi nem szoktunk játszani de a net korlátlan. Fix összegárt.
Filmeket töltünk le és vissza, meglehet osztani 10 készülékre. (hotspot) És szerintem amikor olyan áll mellénk a lakjóval akinek gyereke van az játszik is vele. Ez tuti.