Keresés

Részletes keresés

csapa Creative Commons License 2011.09.09 0 0 3380

Elméleti kalkulációval, ha október 2-9 -ig utaznánk Szardíniára, most akciós repülőjeggyel 2 főre 88 ezerből megvolna. Plusz ha kint bérelne az ember autót 1 hétre, még akkor is jobban jönne ki anyagilag, mintha leautózna, átkompolna (benzin, pályadíj, komp + idő) az ember. Bár sátrat macerás lenne felcuccolni a repcsire:-)

Dharma Creative Commons License 2011.09.09 0 0 3379

Akkor végülis miért érdemes Szardíniára utazni?

Dharma Creative Commons License 2011.09.07 0 0 3378

Igen. Nekünk Toyota van és amikor a szerelőhöz mentünk csak rázta a fejét, hogy:"Toyota".

Szóval vannak külön olyan szerelők, akik foglalkoznak német és japán autókkal is, de vannak, akiknek csak az olasz megy.

De biztos, hogy van különbség a sziget miatt is.

Még nem döntöttem el, hogy Szardínia lesz-e, csak úgy látom, hogy mi más lenne szeptember második felére?

Egyébként mi szinte teljesen ugyanúgy utazunk mint ti. Csak mi sátras kemping, de alacsony költségvetéssel és a lényeg a nagy távolságok, minél változatosabb táj és látnivaló.

Nem 10 nap a tengerparton hassüttetéssel.

Szardínia a tengerpartjai miatt érdekel most engem különösen. Korzika volt az első, de megnéztem és Szardínia időjárása jobb szeptember végén és a tenger hőmérséklete is mint Korzikáé.

De még baromi képlékeny és tartok a kompjegy megvásárlásától is, főleg mivel ilyen labilis az ár.

Előzmény: rebkaa (3377)
rebkaa Creative Commons License 2011.09.07 0 0 3377

Ha Fiat Panda vagy egyéb kisautó lett volna akkor semmi gond, de egy 1995-ös Sharanhoz nem volt jobb ötletük.

Előzmény: Dharma (3376)
Dharma Creative Commons License 2011.09.07 0 0 3376

Talán a sziget hátránya lehet ez, mert mi Bellunoban 24 óra alatt kaptunk komplett kuplungot. Másfél nap volt a csere, de csak azért, mert szét kellett teljesen szedni, hogy hozzáférjenek a kuplunghoz.

Az viszont jó hír volt, amit írtál, hogy még októberben is élvezhető időjárás van, sőt még tudtatok fürdeni is.

Előzmény: rebkaa (3375)
rebkaa Creative Commons License 2011.09.07 0 0 3375

Persze, aki utazik azzal bármikor előfordulhatnak ezek a dolgok. Én ezzel tisztában vagyok. Így is szerencsések vagyunk, mert bár jövünk-megyünk, 16 éves az autónk, de eddig még ettől a feltöréstől nagyobb problémánk nem volt. A pénz nálunk volt, valamicskét a poggyászra fizetett a biztosító, tehát óriási kár nem ért. Inkább az volt a kellemetlen, hogy betörték egy kővel az oldalsó ablakunkat, üveget pedig senki nem tudott szerezni(1 hét alatt hozattak volna a szárazföldről)és már-már "halláskárosodást" szenvedtem a zizegő nylontól a hátralévő 3200km alatt.

Igen, a cuccaink benne voltak, onnan öltözködtünk végig, hisz 1-2 naponta más helyre mentünk.

4 kislányunk van, száradó fürdőrucik és kis bugyik voltak széttodálva az autóban, mert ahol tetszett a part ott fürödtek a gyerekek), de sajnos egy kispárna alól kilógott a térképes -gyógyszeres táskánk sarka, amiről gondolták, hogy pénz van benne.

Előzmény: Dharma (3374)
Dharma Creative Commons License 2011.09.07 0 0 3374

A kocsifeltörés nem jó dolog, mert kempingezősöknek ott az összes cucc. Az ember nem tudja hol tartsa a pénzét. Magánál, valamennyit a kocsiban. Mert ellophatják tőlünk a táskát, feltörhetik a kocsit. Szerintem nehéz előre felkészülni. Mindenesetre amikor elromlott az autónk és javíttatni kellett, akkor az összes kp-nk elment rá, de szerencsére volt hitelkártyám, amivel fizettünk mindenhol, itthon meg visszatettem, úgyhogy semmi kamat nem ment rá.

Tudom, hogy más országokban is előfordulhat, de nekünk Észak-Olaszországban még soha nem történt ilyen. A kempingben sem loptak meg soha.

Mi sátrazni szoktuk, de a kocsink is alkalmas alvásra, mivel egy kisteherautó, hátul nagyon nagy hely van. A sátrunk két hálós, így nekünk is kell 15-20 perc mire összeállítjuk és hát az összecsomaglás is eltart egy kempingben 1 órát. Ezért néha egy éjszakára autó, kettőre már sátor. És fejlesztjük a felszerelésünket.

Előzmény: rebkaa (3373)
rebkaa Creative Commons License 2011.09.07 0 0 3373

A komphoz nem tudok 100%-osat mondani, de általában igaz a főszezonra, hogy hónapokkal előtte megvéve, jackpot-tal olcsóbb mint később.

Mi hirtelen döntöttünk Szardinia melett. Skopelosra készültünk, de akkor Görögoszágban már nem mutatott túl jó időt, így indulás előtt 9 nappal vettem meg a jegyeket a kompra. Azonban nem teljesen véletlen lett Szardinia. Márciusban túrázni voltunk Korzikán barátokkal és már akkor kacérkodtam Szardiniával. Így időnként ránéztem a komp árakra. A miénk 360 euró volt 3 hónappal előtte is és indulás előtt is.

Szerintem Livornóban sincs probléma a jegyvétellel. Odamégy az ablakhoz mondod hogy Olbia, hány fő és kész.

Korzikára még a gyerekeinket is el akarjuk vinni, ezért az idén nézegettem a jegyárakat ismét. Az üzemenyag drágulás vagy nem tudom mi miatt, de elképesztőek voltak az árak.

Végül 8000ft/főért Dél-Olaszországba(Bari)vettem repülőjegyeket, 27-én indulunk.

Szardinián végigpróbáltuk a kempinges olcsó szállás minden formáját. Sátrat nem vittünk, mert nem akartam 1-2 naponta fellítani és elcsomagolni(nekünk még az a régi fajta böhöm nagy szerkezet van). Aludtunk apartmanban,mobile-homeban, bungallóban, tukul-ban(na ez egy érdekes építmény, mi csak tyúkólnak hívtuk) kb. 6-nem 2db emeletes ágy 4 főre és kettem még a földön.

Mi mindig ősszel nyaralunk és tapasztalatból mondom, hogy szeptember 2. fele még bőven jó Görögországban, Spanyolországban, Dél-Dalmáciában.

Azért menjetek Szardiniára, gyönyörű volt...

Egy kicsit talán már szezon végén bele voltak a vendéglátók fáradva a dolgokba, de segítőkészséget, kedvességet ritkán tapasztaltam. Nekünk volt problémánk(feltörték a kocsinkat)és még az utazási irodában sem segítettek, ahol az apartmant béreltük 3 napra.

Áprilisban voltunk Sziciliában, de  ott úgy tünt, hogy sokkal barátságosabbak.

Mielőtt leharapják itt a fejemet, hangsúlyozom, hogy az én véleményem szerint...

Előzmény: Dharma (3370)
Dharma Creative Commons License 2011.09.07 0 0 3372

Szia!

Olvasgatom a hozzászólásaidat, mert én is gondolkodom egy szeptemberi Szardínián.

A képes oldaladat amikor megnyitottam, nekem üres oldal jött be.

Előzmény: szkati (3363)
Dharma Creative Commons License 2011.09.07 0 0 3371

Pont a valós infók miatt jók a fórumok, én kifejezetten azért olvasom. Ha csak szépeket szeretnék hallani, akkor az utazási irodák oldalát keresném fel.

Vegyük úgy, hogy kötelességünk egymás felé a valódi információ. Akár jó, akár rossz. Ezzel egymásnak segítünk.

Előzmény: velvet500 (3362)
Dharma Creative Commons License 2011.09.07 0 0 3370

Szia rebkaa!

Köszi, hogy válaszoltál.

Én is szerényre szeretném tervezni mindenképpen, mi mindig kempingezünk. De ez már csak a kompozás miatt sem olcsó. Legjobban ettől a kopjegy vásárlástól tartok. Előre a neten (nálunk kiszámíthatatlan az indulás) vagy lehet helyben is a kikötőben. Olcsóbb-e a neten, mint a kikötőben. A pénztárnál meg tudom-e értetni magam, hogy mit akarok. Ez tart vissza.

Mert amúgy nyaralásra szinte már csak Szardínia esélyes mivel szeptember második fele környékén lesz talán szabadságunk.

Mi is mindig főzni szoktunk nyaralás alatt, csak néha van étterem.

Előzmény: rebkaa (3369)
rebkaa Creative Commons License 2011.09.07 0 0 3369

A vonalkódos jegyet kapod, amit már csak a kikötőben kell felmutatni.

Időjárás? Nem tudom milyen ősz lesz?

Nekünk alkalmazkodni kellett 4 gyerek iskolai szünetéhez, így október 20-tól-nov. 1-ig voltunk 2008-ban. Kirándulásokra gondoltam és a legnagyobb örömünkre minden nap fürödtünk.A levegő hőmérséklete olyan 22-24 fok volt, a víz 21 körül. Amikor kijöttek a gyerekek a vízből sietni kellett a törölközéssel, de nem volt vészes.

A 11 napban volt persze eső is(volt hogy fél napig esett egyfolytában) de ez a legkevesebb, addig utaztunk.

Mi nagyjából kötbejártuk, 1-2 naponta máshol aludtunk. Gyönyörű volt.

Nagyon őszintén:visszatérő vendégek azért nem leszünk, mert ez egy 6 fős családnak a legolcsóbb megoldásokkal is drága sziget. Mi legalábbis nem engedhettünk meg magunknak éttermi vacsorákat, úgyhogy maradt a főzés, amit 20 éve is minden nap csinálok itthon.

Előzmény: Dharma (3368)
Dharma Creative Commons License 2011.09.06 0 0 3368

Sziasztok!

Komppal kapcsolatban lenne kérdésem. Ha neten rendelünk jegyet és fizetünk kártyával neten, akkor a jegyet kapjuk meg, vagy egy bizonylatot tudunk kinyomtatni?

Illetve ősz közepén, ősz vége felé mennyire érdemes Szardíniára utazni? A tengerbe már alig-alig lehet fürdeni? Én a 20 fokos vizet nem nagyon szeretem.

makiato Creative Commons License 2011.08.30 0 0 3367

Halihó,

hol vannak a beszámolók?

Még mindig érdekelne a peca téma, az autókölcsönzés és szívesen venném az útleírásokat:)

Éljük át újra az élményeket!

Üdv, Makiato

lerone90 Creative Commons License 2011.08.19 0 0 3366

sziasztok,

szeptemberben utazom szardiniára, tudnátok ajánlani honlapokat ahol beszámolok vannak vagy bármit ami a szigettel kapcsolatos!

cagliariba érkezem, gondoltam vonattal elutazom Sassariba, esetleg Algheroba is. mi az amit feltétlen meg kell nézni ? (kocsi nélkül megyek).

üdv, Viki

makiato Creative Commons License 2011.08.16 0 0 3365

Szia Velvet,

én nagyon kíváncsi vagyok a tapasztalatodra, kérlek írd meg. Ha nem akarod fórumon, akkor a nevemre kattintva láthatod a mail címemet, írd meg privátba.

Amúgy tényleg csatlakoznék Szkatihoz, senki nem orror meg, kell a negatívum is, h a jövőben, ki mire figyeljen oda.

üdv, Makiato

kiskifli33 Creative Commons License 2011.08.16 0 0 3364

Sziasztok!

Tehát ahogyan ígértem segítségképen azoknak, akik szintén más autóval kompoznak, mint aminek a rendszámát megadták:

Felvettem a Corsica Ferries -el a kapcsolatot e-mailben (mi náluk foglaltunk) és nagyon kedvesen fél napon belül ingyen átírták a jegyünkön az autó rendszámát. Szóval, ha valaki majd a jövőben hasonló helyzetbe kerülne, akkor javaslom, hogy mindenképen vegye fel a komptársasággal a kapcsolatot.

szkati Creative Commons License 2011.08.15 0 0 3363

Nem hiszem, hogy leharapnák a fejedet itt, ha nem áradozol, sőt! Ha az átélt rossz dolgokat elmondanád, akkor lenne arra mód, hogy más is tanuljon belőle.

velvet500 Creative Commons License 2011.08.15 0 0 3362

Nem, sokan már visszajöttek, csak gondolom vegyes érzelmekkel (mint mi is), a fórumon meg általában leharapják a fejed, ha nem áradozol.... Ezért inkább hallgatunk. (Mi is gondolhattunk volna erre korábban is, mármint hogy sokkal több a kérdező, készülődő, mint a visszatérő élménybeszámolóval teli beírás...)

Előzmény: kom24 (3351)
kisbogár82 Creative Commons License 2011.08.14 0 0 3361

Sziasztok.Kiadó helyet keresek 2 személyre autóba október2 indulással Pozsonyi reptérről.Főként olyat,aki Kecskeméten keresztül jön.Vissza 9.-én indulnánk.Szállásunk Algheroban az Aba Maya apartmanban lesz.Köszönöm:))

utazáás Creative Commons License 2011.08.14 0 0 3360

1-2 főt keresünk szardíniai utazáshoz. Gépkocsinkba 2 fő részére tudunk helyet biztosítani Szardínia szigetére, az oda-, és a visszautazáshoz. Időpont: 2011 szeptember 10. oda, és 2011 szeptember 23. vissza. Az autós utazás 40.000 Ft a két főnek. Északi részen a Rena Major tengerparti üdülőfaluba megyünk ahol a 2 fős apartman 200 euro a 12 éjszakára. Érdeklődni a corse@t-online.hu e-mail címen lehet.

M_Magnolia Creative Commons License 2011.08.12 0 0 3359

Sziasztok,

Mi szeptemberben megyünk Szardíniára két hétre! Igaz már a szezon vége, ami annyiban jó, hogy nem lesznek sokan - és remélem jó idő is lesz! Leszünk az északi és a déli parton is.

Kulináris élvezetekről valaki be tud számolni? :) mit érdemes és mit nem megkóstolni?

Üdv, Magnolia

Előzmény: judu2 (3332)
kiskifli33 Creative Commons License 2011.08.12 0 0 3358

Sziasztok!

Nagyon szépen köszönöm a sok segítséget! Akkor jelzem a társaság felé a változást - meggyőztetek :-) Remélem nem kell érte fizetni. Majd megírom, hogy mi lett, hátha másnak is lesz ilyen problémája a jövőben!

Előzmény: judu2 (3357)
judu2 Creative Commons License 2011.08.11 0 0 3357

Még annyit.. hogy én is kedvezményes jegyet vettem..tudtam, hogy bármilyen változtatás sokba kerülhet..(erre külön felhívták a vásárlásnál a figyelmünket)..ennek ellenére nem került semmibe az autó változása...

Ezek szerint időpontváltoztatásnál kérhetnek el kemény összegeket... de a rendszám változtatás az nekünk INGYENES volt...

Előzmény: kiskifli33 (3352)
judu2 Creative Commons License 2011.08.11 0 0 3356

Szia,

Mi ugyanígy jártunk..vagyis az autó szervízbe került utazás előtt két héttel. Így a másik autó rendszámát megadtam a mahartnak, és ők elintézték Olaszországgal a változásokat, már csak egy emailt kaptunk, hogy a kapott jeggyel mehetünk..bár azon még a régi autó rendszáma szerepelt, de a rendszerben felvezették az újat.... a lényeg csak az volt, hogy az eredeti leadott max 5 m-nél nem lehetett hosszabb a másik autó sem.

Én is paráztam, hogy ha magyarázkodni kell a kikötőben, akkor nem lesz-e problémám... de odafele semmi gond nem volt, visszafele félreállítottak bennünket, és a rendszerben gyorsan ellenőrizték a dolgokat, és mehettünk is..

Vagyis ahol vásároltad a jegyet ott azért mindenképpen jelezném a problémát...

makiato Creative Commons License 2011.08.10 0 0 3355

Szia Kiskifli,

attól függ, hogy milyen jegyet vettél. Mi akcióssal utaztunk és rá is írták, hogy semmilyen formában nem módosítható. Szerintem hívd fel a Mahartot és kérdezd meg, ha mégis módosítani  kell, inkább most derüljön ki, mint Livornóban.

üdv, Makiato

coki72 Creative Commons License 2011.08.10 0 0 3354

Sziasztok

Van tapasztalatotok S. Pietro. ill. S. Antioco szigetekről?

Calasetta-ra gondoltunk 2 ejszakara es egy napra atmenni komppal S. Pietro-ra

köszi

KITTY20 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 3353

Szia!

Mi is igy jártunk,elromlott az autó és nem igérték 100%-ra hogy augusztus 29.-ei indulásra megjavítják..S kölcsönkért autóval indultunk volna.Felhívtuk a Mahartot és azt mondták hogy nem probléma ha más a rendszám.Jelzem kész lett az autónk :)

kiskifli33 Creative Commons License 2011.08.08 0 0 3352

Sziasztok!

Lenne egy gyors kérdésem, hátha tudtok rá válaszolni. A helyzet az, hogy kb. két hete lefoglaltam a kompjegyünket Szardíniára, és augusztus végén utaznánk. A probléma az, hogy közben kiderült, hogy nem azzal az autóval utazunk, aminek a rendszámát leadtuk - az autó kategória stimmel. Szerintetek nézik a rendszámot a kikötőben. Igaz, hogy már többször utaztunk, de ezt soha nem figyeltem meg, bár úgy dereng, hogy még a személyit sem szokták elkérni. Szerintetek lesz ebből probléma?

Köszi a válaszokat előre is!

kom24 Creative Commons License 2011.08.04 0 0 3351
Hahó fórumozók! Mindenki nyaral? Várom a további ötleteket, tippeket, élményeket!

Ha kedveled azért, ha nem azért nyomj egy lájkot a Fórumért!