Nemo mondtam en hogy ezt vagy azt hasznald, a Phoenix se ara van hogy csilivili end user azzal reszelje a kormet. Sztem mostmar maradj meg 1 valtozatnal es lehetoleg stable-nel mert ugy latom a gyakori valtogatas nem tesz jot neked:)
Szervusz crockl!
Köszönöm szépen, de nem kérek ebböl sem, föleg hogy a mai nightly/latest paratlan v. Mozilla normálisan kezeli a letöltéseket.
Phoenix egyre jobban nem tetszik. 20-28 percenként valamilyen oknál fogva megakasztja a gépet 15-26 mp-re. Valamint nem igazan szeretem a kinézetét sem, bár tudom hogy ezen lehet változtatni.
Jeeee, remek :), amugy van nekem keyword bookmarkom:))
szam keresettoszo = szotar angol magyar :)
szma keresettoszo = szotar magyar angol :)
ilyen: http://szotar.sztaki.hu/dict_search.php?L=ENG:HUN:EngHunDict&O=HUN&in_form=1&W=%s&M=2&C=1&A=1&E=1&F=1&T=1
Ha érdekel valakit, csináltam egy kis "search plugint" a Sztaki-n lévő angol-magyar szótárhoz. Ha beállítod ezt alapértemezett keresőnek, csak ki kell jelölni az angol szót, amit nem értesz, jobb-klikk, web search for...
Lehet használni persze a Phoenix search bar-ját is.
Innen lehet letölteni Be kell másolni a searchplugins könyvtárba.
Probald ki flashget-et, nekem meg sose okozot hibat, pedig par eve hasznalom :), es sztem lenyegesen jobb a tobbinel. (modnjuk van mozilla/opera plugin is hozza, ha kell, de akkor minden letoltest azzal akar, azt meg nem csipem:) )
Hát ez ciki.
Én nem akarok használni külsö progit, letöltésvezérlök pár oldalon (számomra fontos szájtok) ugyis csak egy szálon max. 1 kapcsolaton mehettek, valamint nagyobb fajlok többszálas letöltésénél nem egyszer produkáltak crc/md5sum híbát (pl. Getright, Stardownloader, Internet Downloader), ami eléggé frusztrálo tud lenni, ezért leszoktattam magamat roluk.
Most egy darabig Phoenixet fogom piszkálni - ez is Mozilla. ;-)
Szia crockl!
Tudni tudom de idáig nálam ugy volt, hogy vagy elindult és müködött minden, vagy 20 percenként felemésztette a memoriát és behalt, de minden funkcio azért elötte ment, ugy ahogyan kell, vagy el sem indult.
Csak is ezért bátorkodtam siránkozni. ;-))
Hanyas port-ra? Szerver?
telnet host port mukodik?
pref-be nincs veletlenul letiltva az a port? Mas levelezovel megy?
Kb ennyi a kerdes, amire valaszolni kellene, amiutan egyaltalan felmerulne bennem a kerdesed ;)
Ez egy erosen napi build, te is tudod, neha el se indul, vagy esetleg bugos. Szal ezt irni, nemtudom minek:) meghat eleg sok mas dolog-tol is fugghet, de leginkabb felteszed a stable 1.1-et es megnezed ugy hogy fog menni. Persze a XUL.mfl -t torlod.
Szervusz Floriol!
Én most egy hete az 1.2b nightly páratlan napi verziokkal szivok, nem tudok velük letöltést végezni, valamint észrevettem, a telepitöböl eltünt az az ujdonság, hogy a linkek között lehessen lépkedni egy oldalon (elfelejtetten az angol nevét, bocsesz). Elöször azt hittem, hogy a windozerem krepál be, de a IE és a Phoenix simán végeznek letöltéseket. :(((
ugyhogy néz meg gyorsan valamely más email klienssel (letöltöd The Bat!-ot mondjuk), ha azzal megy, akkor a Mozillával van gáz.
Mozilla/5.0 (Windows; U; Win 9x 4.90; en-US; rv:1.2b) Gecko/20021001
Nem tudok letölteni vele, a Tools menüpontban, nem birom elöhivni a Downolad Managert. Szóval funny... :(
Kiprobálom Phoenixet is.
Nekem is tetszik, de mivel csak böngésző és levelezőt nem tartalmaz, így csak figyelemmel kísérem és néha használom.
Sokat fejlődött a 0.1-es óta.
Aki csak webes levelezőt használ, annak ideális lehet.
Ezt probaltatok mar?
Phoenix A mozillara epul, csak browser, de minden fontos dolgot tud. Egyelore csak a 0.2-es verzio.
Testreszabhato a toolbar, van download sidebar, ami szerintem sokkal kellemesebb, mint a mozilla download manager-e.
Szoval erdemes megnezni.
nektek is csinálja a mozilla, hogyha leveleket tölt le, akkor közben a többi böngészőablak is "fagy"? ez főleg nagyobb méretű levelek érkezésénél zavaró... /-:
1) mozilla.dir-be egy mozilla.bmp elhelyezese. De ki is hagyhatod az indito kepet ha a -nosplash kapcsoloval inditod.
2) Termeszetesen, mozillaba mindent megvaltoztathatsz, mindent de mindent.
Url-ek:
http://www.mozilla.org/unix/customizing.html
http://www.oreillynet.com/mozilla/ (iszonyu jo cikkek)
http://mozilla.weebeastie.net/ (iszonyu sok link mozilla-hoz, talan nem is kell tobb linket irnom :) )
http://mozillako.hypermart.net/ieskin/ (IE skin:), hehe, bar en utalom az ie kinezetet:) )
http://www.xulplanet.com/
Amit tudnok kell, hogy a mozilla, nem mas mint motor, es rajta a karosszeria. A motor-hoz felesleges talan hozzanyulni, az viszi a kocsit, de a karosszeriat azzal azt csinalsz amit akarsz:) Ami ehhez kell, az javascript, xul, es xml tudas tobbnyire. (http://www.xulplanet.com/)
Ha elkepzeled, hogy a mozillat mint op rendszer GUI-jat, es mint tobb 100 alkalmazast hasznaljak, akkor elhiheted, hogy elegge customizalhato. Sajat theme megirasa se ordongoseg, vagy egy masik atalakitasa, peldaul megfelelo gombok lecserelese, esetleg ujjak feltevese stb.
3) nezegesd az edit->prefenreces-t (es esetleg olvasd kicsit ezt a topic-ot)
Szervusz reavius!
1. Lehet.
2. Lehet.
>Be lehet azt állítani, hogy a linkeket alapból új "Tab"-ba nyissa meg? Illetve a popupokat.
Első fele a kérdésenk: igen. Edit/Preferences/Navigator/Tabbed Browsing. Popupokat is, csak az is mint 2. pont bonyolult, tehát nem münüböl megy a változtatás.
A Mozillának meg lehet változtatni valahogy a logóját?
Arra gondolko, hogy ha egy üzleti gépre telepítem föl egy partneremnek, akkor ne egy jurasivcparkos játék jusson eszébe ha elindul a böngészője, hanem valami egyéb.
Nem az ikonra gondolok, hanem az induló képernyőjérre...
A másik kérdésem, hogy a netscape és a mozilla alapesetben csak a legszükségesebb gombot tartalmazza az url melletti sávban. Lehet oda még gombokat rakni?
Be lehet azt állítani, hogy a linkeket alapból új "Tab"-ba nyissa meg? Illetve a popupokat.
Ha már van ez a funkció is benne, akkor minek nyitogassa meg folyamatosan a többi böngészőt...
sok minden nincs a pref.js-be amit be lehetne allitani, es ugyan igy kerul-het vagy maradhato ott olyan ami meg gui-ba mar nem is latszik, igaz.
Ezert neha erdemes atnezni a pref.js-t:)
Leirasokhoz linkeket meg mar annyit adtam, nem ismetlem magam ;)
Nemtom miért nem érted, én már sokszor megfigyeltem, nem elég, hogy újabb funkciók kerűlnek bele, vagy hiányoznak, ha megnézed néha 1-1 új változat teljesen más fájlokat generál. Azaz megmarad a 1-2 régi fájl és helyette létrehoz egy másikat is. Nekem már szokszor volt gebaszom. Tuti, hogy az 1.1 és az 1.2 kettő között is lesz különbség.
De persze lehet, hogy ez ritka esemény én mégis kifogtam egyet.
pl: a proxy-val jártam így, beírtam kézzel a perf.js fájlba, amit sajna a GUI nem jelzett viszont használta. Na ugyanígy pl: egy funkció kikerűl a beállításokból de lehet, hogy még használlja.
Többször jártam úgy pl hogy az új funkciók csak a teljes törlés után kerűltek elő. Addig nem is tudtam róla:(
eskuszom nem ertem:) pedig itt ugy forognak a mozilla tipusok nalam mint hal a vizbe, keves build van a heten amit nem probalok ki, vagy release de meg 1x-se lattam ilyet. Erdekelt volna a pref.js meg esetleg maga a mozilla dir, meg a profile dir, talan akkor megtudtuk volna:)
Szervusztok!
Szinte minden második nap cserélem a Mozillát, idáig gondok nélkül.
Ehhez mindig uninstall "régi", cache könyvtár tartalma törlése, valamint install "új". Egyszer volt gebász, Mozilla néni elfelejtette a beállitott kodolásomat.
Már maga a verziók közti különbség miatt lekaptam a régit. És sajna töröltem az Application Data/Mozilla könyvtárat. Nem olyan vészes ám, csak az email account és a szabályokat macerás újra hozzáadni.
De mega a beállítások 1-2 perc.
Ezt elvileg majdne mmindig megkéne csinállni, mert sokszor nem klappolnak egymással. Erre akkor jössz rá, ha sim uninstall/install után nem jól mükszik, majd a fent említett köünyvtár törlése után rendesen megy és előjönnek az új funkciók. legalábbis én töbször jártam már így:(
Azóta elmentem a régi beállításokat full-ra a cache törlése után(háátha nem jön be az új Mozilla) majd törlöm az eredetit és install.