Win 7 re pro és ultimate verziókhoz, virtual xp t lehet telepíteni (ez ingyenesen leszedhető és van magyar is a micro. oldalán) Melóhelyemen is ezt használjuk a nem jól futó korábbi szoftverekhez. Persze nem kamera függvényében.
Home premium -al nem tudom trükkösen lehet e futtatni! Esetleg a neron kívül mással is próbáld meg. A hardvert (firewire kártya) jól látja az oprendszer vagy általános eszköznek, de látja?
Lenne egy kérdésem, hátha tud valaki segíteni ebben. Az Op rendszeremet nemrégen cseréltem le a Win 7 Home Premiumra. Ez előtt XP volt felrakva. Az XP idején minden gond nélkül tudtam a merevlemezre rögzíteni a Panasonic NV-GS11. Mini Dv kameráról felvételt. Most ugyan ezt nem tudom megtenni, mert azt írja ki a Nero Vision, hogy nem tudja a digitális rögzítő eszközt inciálni / ha jól írtam /, vagy a Windows fotó tár kezelő, hogy a digitális rögzítőben nincs szalag.
A Firewire kártyával minden rendben van a gép szerint, ha annak a driverját frissítem, akkor is azt írja ki, hogy azzal minden rendben van. Ez egy NEC PCI 1394 kártya, aminek a papírjai szerint az WIN 98-tól XP-ig rendszerig dolgozik. Valóban létezne az, hogy a WIN 7 alat már nem tudom ezt a kártyát használni?
Próbáltam keresni drivert a WIN 7 oldalakon, Microsoft oldalon keresni, de nem jártam sikerrel.
Kérem aki hasonló cipőben jár, vagy ez ügyben tapasztalatokkal bír segítsen nekem, hogy hogyan tudok merevlemezre rögzíteni - kis családomról - felvételeket.
Ma beugrottam egy médiamarktba és megfogdostam egy HF20-ast. A stabi ezen be volt kapcsolva, ott volt a mancs hol lennie kellett, keresőben viszont nem volt olyan látványos ezen sem. Összességében a készülék kezelhetősége és általános sebessége megfogott.
Olvasgattam és a keresőt is használtam de nem derült ki számomra egyértelműen, milyen hátránnyal járhat számomra, ha a legria helyett egy vixia HF20-ast vásárolok (ebayről stb helyekről jelentősen kedvezőbb áron újítható ez utóbbi).
Ez csak a TV kimenetre vonatkozik vagy jár vele valami egyéb is, ami akkor is érint ha csak digitális formában szeretném viszontlátni az anyagot (nem csatlakoztatom a kamerát tv-hez, nem írok belőle DVD-t, stb)?
Akkor lehet, hogy ezen a darabon ki volt kapcsolva, illetve az is lehetséges, hogy a stabilizátort csak felvételkor kapcsolja be. A darabban amit nézegettem nem volt kártya.
Rosszul fogalmaztam, ebből arra következtetek (fotós tapasztalataim alapján), hogy működik a stabilizátor és ilyen effektet a csak a lent említett sonynál láttam, a canon hf200-asnál nem.
Ma nézegettem egy Canon HF200-ast, és azt vettem észre, hogy a keresőben nem látom a stabilizátor működését (finom késéssel, "úszva" követi a kamera a mozgásokat). Marketing duma volna a stabilizátor ? Egy sony HDR-XR200-asban ugyanezen manőver közben jól látható a stabi működése.
"Kicsit ide tartozik a másik dilemmám, hogy mi értelme van egy HDV kamerának? Az 1440x1080-as formátum nincs sehol máshol, nem jár jobban az ember pl. egy Canon HV30-al ha DV-ben vesz fel? Úgy sincs vízszintesen 1440 pixel felbontása a rendszernek. Vagy igen?"
Vagy igen. Azt hívják 1080i felbontásnak. Broadcast-ban is azt használják (a 720p mellett). 1080p-t (1920x1080) nem is szoktak. Az 1440x1080 az anamorf méret. A pixelek nem négyzet alakúak, hanem téglalapok. Így lesz meg a 16:9-es képarány, amit négyzet alakú pixelekkel rendelkező kijelzőn 1920x1080 pixelnek megfelelő kép lesz.
Egy ideje olvasgatom a fórumot, mert szeretnék venni egy normális kamerát a meglévő kis CCD-s mpg2-s mellé.
Az lenne a kérdésem, hogy egy DV-s Pana GS400/500-nak van-e olyan jó képe 1920x1080-as felbontású eszközön nézve, mint egy eleve ilyen felbontásban rögzítő Pana TM300-nak?
Camcorderinfo tesztek alapján mindkettő kb. DV felbontású képpontot tud leképezni a valóságban. Ez alapján én azt gondolom, hogy nincs különbség, de persze fogalmam sincs :)
Kicsit ide tartozik a másik dilemmám, hogy mi értelme van egy HDV kamerának? Az 1440x1080-as formátum nincs sehol máshol, nem jár jobban az ember pl. egy Canon HV30-al ha DV-ben vesz fel? Úgy sincs vízszintesen 1440 pixel felbontása a rendszernek. Vagy igen?
A DV csatlakozó lesz a nyerő, kell hozzá egy belevaló firewire kábel, a számítógépbe pedig egy firewire port. Valamint kell egy videoszerkesztő program, amiből a capture menüpontot kell használni.
Tudom, hogy nem egészen ide tartozik a téma, de jobb fórumot nem találtam, így feltenném itt a kérdést ha megengeditek!
Van egy őskövület videokamerám (Panasonic NV-DS15) amely még dv kazettára rögzíti a felvételt. Szeretném a kamerá álltal elkészült felvételeket valahogy gépre vinni. Csatlakozók a kamerán: valami EDITE (elég hasonló az S-video Outhoz), S-Video OUT, d.Still picture, AV OUT/Phones, MIC, és valami DV, ami nagyon hasonlít a mini USB portra, de nem az :S
Villany nincs, ezért különleges dolgokat kellett kitalálni - az akkuk a hegymászo testén voltak elhelyezve a meleg ruha alatt - és test melegét használtuk az akkuk melegitésére. A töltésre dinamok meg napelemek szolgáltak (flexibilis formában a hátizsákok felületén) csak a bázistáborban volt egyébb energia forrás stb.
Itt nem bizonyítékok ill. álláspontok védelmére gyűltünk össze, hanem tapasztalatcserére. Senki nem akar neked semmit bizonygatni, ez csak egy tapasztalat volt egy félprofi készülékről, pontosabban egy kivétel a 40648-as hozzászóláshoz.
Talán annyit hozzá lehetne tenni, hogy ez nagyon hőmérsékletfüggő. -5 / -10 Celsiuson teljesen más ez az arány! Azt tapasztaltam, hogy alacsony hőmérsékleten a mechanika mozgatása sokkal nagyob áramfelvételt eredményez. Extrém alacsony hőmérsékleten a szalagtovábbítás akadozik ill. megszűnik. (Tapasztalataimat a Sony DCR-VX 1000 használata során gyűjtöttem.)