Lony, nálam ez a "majd szerdától" kifejezéssel él... :))) de akkor tényleg. Heti 4X2 óra gyúrás.
Jó lesz.
Addig is buli (programok reggeltől estig ahol végülis csak-csak mozog az ember egy picit) és a Macskák-at is állva fogom végignézni :)))
Sziasztok!
Itt vagyok én is, lassan, de fogyóban :)
Pontos értéket nem tudok csak hogy egyre nagyobb a nacim, és az úszógumijaim apadnak...csak el ne süllyedjek a végén :))
Most kissé stagnáltam ugyan, mintha belefáradtam volna az odafigyeléstől, de szerencsére már rutinból csak egészségeseket és diétásakat eszek. Minden a bevásárlástól függ.
Minthogy már vége a vizsgáknak is, kicsit jobban bele kéne húzni az edzésbe, hát majd...majd hétfőtől :)))
Vica, úgylám, szakértő vagy. Kérdésem vón (a jojós modatról jutott eszembe):
Nem szánt szándékkal koplalok. Vasárnap-hétfőn rendes gyomorrontásom (vagy vírusom?) volt, minden mindenhol kijött belőlem, még a sima víz is, amit a végefelé próbáltam pótolni. Azóta az ingerek már elmúltak, semmi émelygés vagy hasmenés, viszont az össz "szárazanyag" fogyasztásom 5 nap alatt kimerült két pogácsában, két darab túrós pitében, egy pirítósban, meg egy kis (tényleg kevés) narancsban.
Én szeretnék enni, tegnap is megpróbáltam par.káposztát, de 4 kanál után nem tudtam többet legyűrni, nem kívántam. Délután-estefelé megpróbáltam a kedvesem pizzájából fogyasztani, de 4 falat szinte üres "széle" után az sem ment.
MOSTMIVAN? Szerinted hogy orvosoljam a dolgot?
Nem tagadom, nem ártana fogyni úgy 12-15 kilót, de én ezt nem így akarom elérni!
Egyszerűen nem tudok enni igazán, mert nem esnek jól az ízek. Semmilyen ízek, kizárólag a narancsé. És ez már 5. napja így megy. És nagyonnagyon nem szeretnék "jojózni"!!!
Azt hiszem, én vagyok az egyetlen, akinek edig pozitív F-t sikerült produkálni = +2 kg.
Úgyhogy hétfőtől megembereltem magam, megy a diéta ezerrel. Mármint 1000 Kcal-val. Jövő heti mérlegelésnél kiderül, milyen eredménnyel. hajrá mindenki! :)
Hello.
Itt vagyok.
A héten csak 1X tudok menni tornázni, olyan sűrű a program.
Még mindig ott tartok, ahol elkezdtem, vagyis FT=0.
Egész héten tele vagyok programokkal, pénteken céges vacsi, szombaton keresztszülőknél ebéd, vasárnap nagyszülőknél ebéd, hétfőn barátnőkkel vacsi. Képzelhetitek. Már előre rettegek.
De valahogy mér mindig étvágytalan vagyok, csak az izért eszem, meg mert tudom hogy muszály, de nem azért mert éhes vagyok. Nem is kivánom, mégis legyűröm, még talán többet is mint kellene. Ez már viszont baj.
Na, rólam ennyit.
Más?
Zé
A hétvége a hízás jegyében telt :(
Palacsinta, szalonnasütés, nem éppen fogyókúrás menü, az biztos... Bár beértem egy szelet szalonnával :)
Viszont volt sikerélményem is: a farmerom simán és gond nélkül feljött! Sőt, teljesen kényelmesen bő, pedig néhány hónapja, amikor utoljára próbáltam, szűk volt :)
Velem sajnos pont az történik, amit leirtál, vica. Már nem tudok sokat enni, azonnal meglátszik, ha 1500 kcalt megeszem, máris hizom tőle... Mit tehetnék, van valami ötletetek? :(((
Igen, igazad van, tényleg félreértettem! Azt hittem, hogy úgy érted, a gyors fogyást, hogy pl. 1 hét múlva lesz az esküvőm, oszt.találkozóm stb. és addig le akarok adni x kilót! Mert nekem voltak már ilyen "betegeim"!!!!
Sőt olyan is volt, akinek csináltam egy frankó étlapot,de ő túl macerásnak tartotta, inkább belekzdett egy jó kis egyhetes káposztaleves-kúrába! Következmény: a kúra után 1 hónapig vizes-nyákos hasmenés!!!!
Ez volt életem legnagyobb kudarca, pedig ő a barátnőm, akiről azt hittem, hogy ennél azért több esze van!
A nullkalóriás fogyókúrát és a VLCD-t (Very Low Calories Diet =kb. 600 kcal) kizárólag kórházban szabad csinálni!
Napi 1000 kcal-nál kevesebbet az alapanyagcsere kóros lelassulása miatt nem ajánlunk. A jojónak is ez a magyarázata, hogy az alapanyagcsere annyira lelassul, hogy miután az ember abbahagyja a koplalást, negyedannyi kajától sokkal többet fog hízni!
Ma almáspite-nap van :))) bomlasztom a csapatot...
De este megyek tornázni! Addig két pitét meg egy szendvicset eszem egész nap, vagyis, már megtörtént. De muszály volt, legalább alma volt benne (mondjuk a szendzsóban szalámi...).
off bilonka, valami baj van, mert nem tudok bejelentkezni a fogyipatika fogyis programjába, pedig regisztráltam magam meg minden on
Küldtem két napja, ezek szerint nem ért oda, újra küldöm!
la Tasca, a helyzetem hasonló mint a tiéd, 15 kg fölösleg, napközben nagyon jól elvagyok kefír, zöldség , gyümi, korpovit, de este nehéz nahyon amikor a család nekiáll kajálni!
Próbálom őket is bevonni az életmód váltásba, a párolt zöldség és barna rízs köret már elfogadott nálunk és a sok saláta is.
Azért írtam, hogy ÉLETMENTŐ gyors fogyás, mert vannak olyan súlyos elhízások ahol ambulanter, kórházban folytatott nulldiétás vagy 500 kcal-ás diétával kell megindítani a fogyást. És itt nem esztétikai szempontok az elsődlegesek hanem a már meglévő vagy kialakulóban lévő betegségeket kell kiküszöbölni és orvosolni a fogyás megindításával.
Én arra gondoltam, hogy az általatok felajánlott személyreszabott diéta ezeket a szempontokat is figyelembeveszi. Remélem így van :)
Rajtam elég sok van, kb. 25 kg-ot kell leadnom és még akkor sem érem el az "ideális" súlyt, bár nekem elég ideális lenne ha már ott tartanék :), ezért csinálom az 1000 kcal-ás diétát. Ezt még otthon is el lehet végezni, ez alatt csak állandó orvosi felügyelet mellett lehet fogyózni. Ezért magamnak egy közepes tempót diktálok. A lényeg hogy hosszú hónapokig legyen kitartásom.
A jo-jo effektus egyik ellenszere az életmódváltoztatás. Ezt próbálom megvalósítani :)
Bocsi, de ha annyira profi vagy nem gondolod, hogy az "életmentő gyorsabb fogyás" csak kezdetben hoz sikereket, utána a leadott súly "kamatostul" jön vissza! (Ezt hívják jojó-effektusnak)
Bocsi, nem akartam kötekedni, csak az emberek általában mindig gyors fogyást szeretnének, aztán jól ráfáznak!
dmm, akkor minden rendben. megnyugodtam. és azért is offolok. nekem is van otthon kutyi, újfundlandi. a kedvencünk azonban, a dobermann pár hónapja hirtelen elpusztult, ő volt tisztára kerge mindig és imádott sétálni (bár elég nagy kertünk van otthon). biztos voltam benne, hogy a tiéd is imádnivaló.
Zé, téged akartalak még megnyugtatni. A "vadállat" nem lakásban tartott, se nem rövid pórázas, hanem egy szép nagy kertben él. De ennek ellenére - vagy ezzel együtt viszonylag gyakran túrázunk vele. Ha meglátja a pórázát, vagy meghallja a csörgését, akkor jaj mindenkinek és mindennek. Egyszerűen nem lehet leállítani ugrálás közben. Imádnivaló.
Na, a lényeg az, hogy nem egy hülye találmány ez a mozzarella. Viszont a teljes igazsághoz hozzátartozik, hogy önmagában emberi fogyasztásra alkalmatlan. Szoktam néha variálni, hogy ne csak oregánóval együk. Zseniális még snidlinggel és fokhagymával is (akár szárított, akár élő változatban). Nagy favorit, meg kell hagyni.
A másik nagyágyú pedig a paradicsom - feta sajt komnináció. Nyamm-nyamm. Ma ez lesz a vacsi.
Dől ma belőlem a szó, úgyhogy jöjjön a harmadik kedvenc is: ez nem más, mint a túrókrém. Kettőnknek 1/4 kg túróból csinálom. Kell még bele 1 dl kefír v. joghurt, ízlés szerinti fokhagyma, esetleg egy kevés apró kockára vágott vörös hagyma, sok-sok kígyóuborka, szintén apróra vágva és aki szereti a csípőset, az beletehet 1 db zöld erős paprikát. Fűszerezés: kapor, snidling, ici-pici vegeta. Magában is fincsi, de pirítóssal sem rossz.
OFF
Tegnap tonhalat akartam vacsizni. Mondjuk sikerült is. Történetesen Rio Mare-t. Senki ne higgye azt, hogy olyan guszta belülről, mint a reklámjában. Sós vízben uszkálnak a halmolekulák, széttrancsírozva. Az íze valóban nem rossz, de ez még kevés az áráért. - Na, most jól kidühöngtem magam!
szerintem sokkal kevesebb van a mozzarellában. minimum a fele! Norbi szerint is nagyon diétás, lehet belőle enni nyugodtan. és milyen finom paradicsommal és oreganóval!
a kutyust egy picit vidd le azért, jóóóó? olyan jót tesz neki. és utána égetheted a kalóriát kutyafürdetéssel meg tappancs-sártalanitással...
bilonka: tudtam, hogy te megérted.
és gratula az eredményedhez. az ilyen olyan kellemes meglepetés az embernek, mármint, a nem várt siker!
Off ma mellőzöm a szmájlikat, remélem nem gond... érdekes, azok nélkül mennyivel másabbnak tűnik amit irok, pedig ugyanúgy gondolom mint eddig On
Tényleg elég "nyomivátevős" az idő mostanság. Hála Istennek, nálam ez csak abban nyilvánul meg, hogy 12-től (déli!!!) alig tudom nyitva tartani a szemem. Ez mondjuk kissé gáz a melóhelyen:-) Kávét meg nem nagyon akarok inni, mert nem tudom, mennyire lenne szimbiózisban az elfogyasztott gyümölcsrengetegemmel. Inkább nem próbálom ki.
Sehol nem találom a mozzarella energiatartalmát. Olyan 220-270 közötti valamire tippelek í]y saját kút főből. Van esetleg valakinek pontosabb infója? Előre is köszönöm.
Hangulatra visszatérve. Rózsás a kedvem, mert három napos nagy semmi után kegyeskedtem fogyni 0,5 kg-t. A cseri pedig nem annyira diétás, mint szerettem volna. Bár aki cseri evés után egyből rohan a klotyóra, lehet, hogy egy kicsit másképp látja:-)))
Drámai hírrel zárom eszmefuttatásomat. Ilyen dög esőben én képtelen vagyok futkározni. Csóró kutya meg már reklamál, hogy menjünk én pedig hiába magyarázkodom neki, hogy büdös lesz a szőre, meg hasonlók. Egyszerűen nem ért meg:-)
Kell a barátnőzés, nagyon is! Én ma délután egy olyan hölggyel találkozom, akivel már 1 éve levelezek, de eddig még nem láttuk egymást. A szombati bulimra nem tudott jönni, most pótoljuk.
Szia: Bilonka
Érdekes: ma és tegnap kifejezetten étvágytalansággal küzdök. Végülis jó része is van ennek a lelombozó hangulatvarázsnak, ami mostanság mindenkire úgy rátelepedett.
De ma nem megyek tornázni. Barátnőzöm helyette.
Zé