(a lapátka nem tréfa volt... bővebben: robert graves: jézus király)
on:
Biblia III. - A visszatérés
(rémlik, hogy ez már mintha netántán esetleg lett volna már, meg annyira teccik, hogy biztos nem is én találtam ki... hacsak első alkalommal is nem én találtam ki... neadjisten)
Inimma: Jézus rokonsági kapcsolatai, különös tekintettel testvérei (Jakab, Józsé, Júdás, Simon, Salomé és Mária) Újtestamentum, a görögkeleti ortodoxia és a katolikus egyház tanainak összehasonlítása tükrében
Ja, most már értem Inimma kérdését. Tehát én, mint napi tíz órát Biblia tanulmányozással töltő szentfazék, nyilatkozzak egy olyan kardinális teológiai kérdésben, hogy mi van Jézus testvéreivel.
Szerintem politikusok voltak vagy biztonsági emberek, ezért az evangéliumokból kicenzúrázták őket.
Euronymous - Mi mindent kellett elkövetnem, hogy végül is rólam nevezzék el a közös európai valutát (ahogyan az a 100 euróson meg is lett örökítve...). :O)
A Károli-biblia elkészültének idején az "ír" szó azt is jelentette, hogy 'rajzol, fest'. Szerintem is valószínű, hogy Jézus tudott írni, de ez nem bizonyíték.
Jn 8.1
Jézus kiment az Olajfák hegyére,
Jn 8.2
majd kora reggel újra megjelent a templomban. A nép köré sereglett, s ő leült és tanította őket.
Jn 8.3
Az írástudók és a farizeusok egy házasságtörésen ért asszonyt vittek eléje. Odaállították középre,
Jn 8.4
és így szóltak hozzá: "Mester, ezt az asszonyt röviddel ezelőtt házasságtörésen érték.
Jn 8.5
Mózes azt parancsolta a törvényben, hogy az ilyet meg kell kövezni. Hát te mit mondasz?"
Jn 8.6
Ezt azért kérdezték, hogy próbára tegyék, s vádolhassák. Jézus lehajolt, és az ujjával írni kezdett a földön.
Jn 8.7
De tovább faggatták, azért fölegyenesedett, és azt mondta nekik: "Az vesse rá az első követ, aki bűntelen közületek!"
Jn 8.8
Aztán újra lehajolt, s tovább írt a földön,
Jn 8.9
ők meg ennek hallatára eloldalogtak, egyikük a másik után, kezdve a véneken, s csak Jézus maradt ott a középütt álló asszonnyal.
Jn 8.10
Jézus fölegyenesedett és megszólította: "Asszony, hova lettek? Senki sem ítélt el?"
Jn 8.11
"Senki, Uram" - felelte az asszony. Erre Jézus azt mondta neki: "Én sem ítéllek el. Menj, de többé ne vétkezzél!"
(biza, egyes okosok szerint J.-t gyerekkorától fogva tanította egy Simon nevű arc, és tán ő ajánlotta be iskoláztatásra a fehérköpenyes-lapátkás emberkékhez. meg, állítólag, különben is okos fajtának született.)