neked megvan a teljes szövegkönyv, vagy bemagoltad az egészet? én is láttam vagy százszor mindegyik részt (dvd-n is megvan) de nem tudnék szó szerint idézni :)))
"Henry: Ivy ! Azt hiszem, működik. Ivy: Mi ? Henry: A telefonhírmondóm. Gyere, hallgass bele ! Ivy: Nem nagyon van időm. Fel kell szolgálnom a teát. Henry: Nem tart egy percig se..."
Ne is említsük (de, említsük) az örök balladai homályba vesző részletet, vajh, mivel tudta volna Ms. Cartwright lecsillapítani Mr. Teddy temperamentumosságát ?!
Cartwright: Teddy, egyszerűen istenien táncol ! Teddy: Pokolian kösz ! Cartwright: Hol tanulta ezeket a lágy, ölelő mozdulatokat ? Teddy: Hát ami azt illeti, a szalontáncórákon Eatenben. Cartwright: Mhh ! Teddy: Nagyon jó partnerem volt. Ismert ember a Loyd's-nál. Ha belegondolok, Eatenben is ismert volt ! Cartwright: Mondták már valaha magának, hogy rendkívűl érzéki arca van ? Teddy: Eö hát ezt éppen nem. Cartwright: Olyan rejtélyesnek tűnik néha. Sokszor úgy érzem, valamiféle tűz lobog a belsejében. Teddy: Hát, elég temperamentumos vagyok ! Cartwright: (körülnéz, és súgja) Én le tudnám csillapítani ! Teddy: Oh, hogyan ? (Madge Cartwright a fülébe súg valamit) Egek ! Nyugalom !
Madge: Összebújunk az én kis fészkemben, mint két bolha a pokrócban. Nem járunk sehová, édes kettesben leszünk. És ha ráununk a tecatertra (?), az én kis fészkemben, átugrunk az én sokfedeles dorseti kulipintyómba. Ott egy baldachinos ágyikó vár. Teddy: Auh ! (elveszi Őméltósága poharát, felhajtja)
Cartwright: Hogy tehetted ezt velem? Hát becsület ez? Elraboltad a leányságomat, de hányszor? És újra, meg újra? Teddy: Ó, azt már nem! Lányságnak nyoma sem volt.
7. rész: Wilson egy létrát látott Madge házánál, "itt az utca végén". 23. rész: Stokes szerint "a hölgy Mayfair-ben lakik". 18.rész: A telefonszám: Mayfair 2135. 25. rész: A telefonszám: Mayfair 2000.
A költözésről mondjuk nem hallhattunk, de tényleg két távolság is szóbajöhet, egy "létrával is bármikor feltűnés nélkül lejárható", és egy a "telefon letétele után nem érkezhetett még meg".
Csak azért tettem ide akérdést, h óvatosan a párbeszédekből leszűrhető alaprajzolásokkal, mert abban is lehet némi szint- és alapterület különbség.
Továbbá a telefonszáma is megváltozott, tessék kinyomozni a részleteket! Annak, aki még nem ismeri, Foti olvtárs oldala: http://www.freeweb.hu/fodortibor/mylord/